| Autor |
Zpráva |
Pupy
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 22:57
- Nahlásit
Jaká je kniha canicross aneb běh s vlky?
Chtěla bych vědět jak správně cvičit od základů...stačí mi odkaz na netu. kde je to třeba aspon trochu napsaný.
Nejlepší bude když mi ale poradíte vy
Díky Pupy
joo dobrý název u canicross mi to psalo prázdný název...
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 23:28
- Nahlásit
Skvělá, canicross nedělám, ale tu knihu si čas od času přečtu ráda i jen tak. Jsem si ale jistá, že ti pro začátky bude velmi užitečná.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 09:08
- Nahlásit
KaTachyon
Jo? Tak díky doufám že ji někde seženu
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 09:12
- Nahlásit
Pupy
pred casom ju niekto spominal v teme dogtrekking - skus polistovat aj tam
|
huskies
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 12:03
- Nahlásit
Pupy
Ja ji mam taky a myslim ze je super .. je tam o vsem co se tech individualnich disciplin tyce...DT, BKJ, CC, SKJ...
A takovychto knizek u nas moc neni... takze doporucuju .
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 10:10
- Nahlásit
běhá tady někdo?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 14:49
- Nahlásit
brezen2008
proč?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 14:56
- Nahlásit
Ebony
já že chci s elis a se sindy běhat,dastík jenom kluše,ale né tolik co holky
paní od Zeradc mi napsala,že mi udělá na 4kg psa tu šnuru s amortizérem ,jsem na to zvědavá
nikdy jsem na žádnejch fotkách neviděla takle malé plemeno
zatím běhám s nimi jenom okolo 300m,spíš holky běhaj,já funím za nimi,proto už hubnu
chtěla bych to zkusit jednou naplno
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 15:01
- Nahlásit
brezen2008
a co ti brání, já taky běhám občas i s jezevčíkem, akorát asi musíš počkat na jaro
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 15:03
- Nahlásit
Ebony
a kde běháš - po lesích asi nejlépe vid? vím že asfalt to né
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 15:15
- Nahlásit
brezen2008
po polních cestách, lesy tu bohužel moc nemáme, ale hlavně ne po asfaltu, štěrku, betonu apod.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 15:18
- Nahlásit
Ebony
a jak se stravuješ ty?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 15:45
- Nahlásit
brezen2008
stravuju? jako co jím? skoro všechno, krom masa
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 15:49
- Nahlásit
Taky bych chtěla běhat. Už jsem to zkoušela asi milionkrát, ale já to prostě neumím. Já fakt neumím běhat. Druhý den mě bolí totiž záda. Tak jestli má někdo radu jak mám běhat, tak sem s ní.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 15:54
- Nahlásit
pawLINka
a to tě bolí záda, když běháš se psem?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 16:06
- Nahlásit
Ebony
Psiska běželi na volno.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 16:09
- Nahlásit
pawLINka
já to taky neumím,já funím jak lokomotiva
elis běhá vědle mě zatím a sindy ta taky
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 17:35
- Nahlásit
pawLINka
brezen2008
neumíte dejchat u toho běhu, já už taky ne, dřív jsem závodně plavala a dělala atletiku, tak se začali hlásit úrazy a bylo po sportu, dejchat se nejlíp naučíte u plavání.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 18:08
- Nahlásit
kejtlin
plavání doslova žeru,jakmile jsem v řece,jen málokdo mě dostává ven
no to neumím u toho dejchat,to je fakt
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 23:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Ebony
brezen2008
po polních cestách, lesy tu bohužel moc nemáme, ale hlavně ne po asfaltu, štěrku, betonu apod
ani nechtějte vidět, jak dopadly moje ruce po držkopádu na štěrkové cestě a to jsem po ní mínila běžet jen 200m...
Taky ,,rádoby" běháme, přesně jak píše pawLINka
- vůbec to neumím a krom toho, že po pár set metrech umírám, jsem hlavně ráda, že se u toho nevidím. Vypadá to nějak takhle z mého pohledu.Alespoň do té doby, než mi berňák zkříží cestu, či ze zadu přišlápne nohu
Chvíli běžíme, chvíli jdeme, podle toho, jestli panička zrovna popadá dech nejčastěji po lesních cestách. Návod ovšem ode mne nečekej - vím, že povelově to mají zmáknuté holky co jezdí na koloběžkách. Nám to pořád ještě ,,trochu" dělá problémy - hlavně zastavení Třeba minule: když jsem stoupnula na totálně zledovatělou silnici a v ten moment sebou praštila na záda - začala jsem se řehtat a samojed mně táhnul na druhou stranu po těch zádech jako brouka Pytlíka
Ostatně, teď v zimě je to fakt děs - spadnu alespoň jednou, zmrzačení se, je jen otázkou času...
|
Andy11
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2011 20:54
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat, jaké je přesné rozdělení kategorií a min. délky tratí pro coursing? Nemůžu nikde na internetu nic najít...
Popřípadě, jestli někdo z Vás se tomu aktivně věnuje, tak bych se chtěla zeptat na metody, jak naučit pejska co nejefektivněji tahat. Slyšela jsem, že jsou na to různé metody, ale nikde není žádná z nich popsaná...
Děkuji za odpověď
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2011 21:03
- Nahlásit
Andy11
rozdělení kategorií a min. délky tratí pro coursing?
Nemyslíš náhodou caniscross? . Protože při coursingu teda pes nic netahá, tudíž ho to nemusíš učit
|
Andy11
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2011 21:51
- Nahlásit
Ježkovi voči, já jsem trdlo, samozřejmě jsem myslela canicross, ale vůbec jsem nemyslela na to co píšu...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2011 21:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Samojed mi tahá pořád a stále, aniž bych chtěla Zrovna včerejší běh z kopce po rozblácené polňačce se celý nesl v duchu:,,ku... brzdi Woricku, brzdi dopr..., nebo si rozbiju držku!!" Takže povely mám zmáknuté asi tak Ale ne, neumí opravdu jen v klidu na povel zastavit, to už musím opravdu zařvat jinak zvládá dobře left a vpravo a cestička - tu umí hledat sám. Včera jsme běželi skoro za tmy neznámým lesem a krásně valil po cestičce i když já už jsem si vůbec nebyla jistá... V zimě se běhat dá, skoro bych řekla, že běhám radši v zimě, protože ty držkopády ve sněhu míň bolí Ovšem musí být, ne ten hnus blátivý, co je teďka
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 07:47
- Nahlásit
Andy11
moc toho o canicrossu nevím, četla jsem tu výše zmiňovanou knížku Canicross aneb běh s vlky - krze DT, něco málo jsem nasákla.. Standartně se běhá kolem 5km, myslim že to nemaj rozdělený na různý dýlky tratí. S tím učením tahání - aby byl tah co nejefektivnější zajistíš především správným postrojem který bude konkrétně tvému psu nejlíp vyhovovat - aby se tah co nejlíp rozložil. Na vlastní tahání si pes asi musí přijít sám - u tahacího psa budeš spíš řešit povely, u netahacího ho musíš nechat rozběhat/rozchodit, nechat ho přijít na to že je to sranda a samozřejmě chvááálit a povzbuzovat jak se do toho prvně opře. Samotahací se bude muset naučit rozložit si síly, netáhnout ze začátku jak magor, ale nejsou blbý - jim to po pár tréninkách dojde že to bude delší, že musej tu energii rozložit - samozřejmě až v momentě kdy ty budeš schopná uběhnout tolik aby to psékovi vůbec ubralo šťávu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 08:26
- Nahlásit
bonc
Samotahací se bude muset naučit rozložit si síly, netáhnout ze začátku jak magor, ale nejsou blbý - jim to po pár tréninkách dojde že to bude delší, že musej tu energii rozložit - samozřejmě až v momentě kdy ty budeš schopná uběhnout tolik aby to psékovi vůbec ubralo šťávu - bohužel, nevím co máš vlastně Andy11 za psa? Ale samojedovi ,,ubrat šťávu" skoro nemám šanci, protože tolik co on neuběhnu nikdy Trochu pomáhají ty tahy do kopce (u nás je to vlastně skoro pořád do kopce ) Posledně, na 7km štrece (to jsem samozřejmě celé neběžela ani náhodou ) už na konci ,,čural na holku" tak mi ho bylo až líto - ale po čtvrt hoďce, než jsme přijeli autem domů a odstrojila jsem ho, už byl zase ,,fík" a otravoval berňáka, ať s ním jde blbnout
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 09:11
- Nahlásit
worick
tolik co pes asi neuběhneš nikdy jde o to že pokud pes po celou dobu táhne jak má, tak maká mnohonásobně víc a tím ubráním šťávy jsem nemyslela že tím psa vyčerpáš, ale že uběhenš tolik, že na konci už nebude mít tolik nažhavený energie jako na začátku - pokud začínáš běhat a uběhneš v kuse třá 2km, tak tahací pes fakt síly rozkládat nemusí . Až bude Andy11 na 6km rychlého běhu, tak psovi dojde že nemusí 1. dva dřít stylem srazim tě k zemi ale že bude lepší od začátku táhnout rovnoměrně. Ty vzdálenosti teda berte s rezervou, vycházim z mého malotahače, u velkotahače to třá vynásobte dvěma jde mi jenom o princip že pes se naučí rozkládat síly v momentě, kdy je pravidelně bude potřebovat rozkládat
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 10:35
- Nahlásit
bonc
Samozřejmě vím, jak to myslíš, spíš si dělám legraci z toho, že já na to ,,uběhat" samojeda nemám
Až bude Andy11 na 6km rychlého běhu - Andy11 možná tohle v pohodě zvládne (hlavně, jestli je 11 její věk ), já běhací antitalent, bych byla ráda, kdyby jsem někdy uběhnula ty 2 km v kuse
Co je tvůj ,,malotahač"?
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 10:59
- Nahlásit
worick
šílenej bígl. Jenom kvůli ní jsem samozřejmě začala běhat Ale moc tomu nedam, chození mě ba mnohem víc, tak už ho "používam" jenom ke zlepšení kondyčky a když potřebuju vyběhat psa a nemůžu bejt venku 3 hodiny. Teď přes zimu teda neběham vůbec, nejsem šílenec, ve sněhu se fakt plácat nehodlam. Při normálnim počasí chodim běhat tak 1x týdně, máme cca 6km okruh, já to mam tak na hoďku a pes je vylítanej. Ale moc jí to neba, třá běžky jí bavěj mnohem víc, tam tahá jak o život, při běhání ze začátku dře a pak už běží jen do napnutý šňůry.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 11:09
- Nahlásit
bonc
šílenej bígl - to máme úplně stejně, akorát že já 6km neuběhnu ani náhodou Ale moc tomu nedam, chození mě ba mnohem víc - taky radši chodíme, protože okruhy jsou ,,sjízdné" jen občas (když je sucho, přimrzlo, sníh) a taky je to většinu času do kopce a to jsem ráda, že to vylezu No a pak by mně taky nebavilo pořád právě běhat ten samý okruh. Proto pátrám a pátrám v mapách po okolí a hledám všemožné trasy, i když nás tam musí nějaký kus popovést manža autem a pak třeba i zase jinde vyzvednout, viz. právě náš poslední výlet
při běhání ze začátku dře a pak už běží jen do napnutý šňůry - přesně tak a do ,,napnuté šňůry" jen proto, že to prostě ani jinak neumí
|