| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 19:50
- Nahlásit
Tak jsem dvojpsí. Mám tu dneska Frychrychu. Dali jsme si dvouhoďku s koupáním. Heh, musím teda říct, že jsem trošku zvyklá na jinčí poslušnost, ale zas na druhou stranu celkem za chvíli bylo pochopeno, že tahání se u nás nenosí . Dali jsme si dvakrát koupáníčko a po příchodu oba magoři uloženi na pelechy. Byl tu klid, božský klid huž není, Frydrycha vybrakovala hračkárnu, Ešus doufá, že mu Frydrycha dá. Ta mu ovšem nedá, páč už je tři neděle po
Fifi
Vero
Ale bude, nebo je tam radne dostekej!!
běž tam a náležitě se rozčil na Jardu, že Pepa slíbil...
ajo, jo, to je to nejmenší, v tom problém nevidím, když chytnu správnýho nerva, půjčej mi celou smečku a nebo taky prt a budu mít smůlu .
A uvidis, jak se bude tvarit na esuse a tak, vono teda az vyleze po pul roce z utulku, byt jen na prochazku, to bude mit zazitku
no to bude,říkal teda "Pepa", že v kotci fena neničí - tak alespoň něco malilinkýho vím, ale z toho se pochopitelně vycházet moc nedá.
Fifi
dík za pochválenou zahradu, jsem z ní nezřízeně nadšená a hnusně na ní pyšná. Pýcha prej předchází pád, tak doufám, že sebou moc nefláknu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 19:51
- Nahlásit
cernej caj
žjo, tys to dneska rozjela s fotkama, musím pak pořádně číhnout, teď jaksi dvě zrzavý torpéda a sporák stačí zabavit mou pozornost
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 19:52
- Nahlásit
cernej caj
krááásný fotky
já se dneska dozvěděla, že prej ve středu nám budou dávat záchod novej, takže bych měla vyrazit pod širák. Fakt super, to zjistit takhle narychlo ještě mám možný náhradní plány, ale kraťasy musim sehnat určitě, jinak se upeču, zrovna v těhle hicech fakt nevylejzám, pokud nemám pistoli u hlavy a teď tohle
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 19:56
- Nahlásit
PetraK
klidne na ni pysna bud, je fakt super
u nas na zahrade je zas (nebo jeste porad) ten jezek, coz jsem zjistila pri sundavani pradla z vesaku. Ozval se brutalni stekot a na volani pribehla jen ferina a vokoun se znazil do jezka aspon cumakem a packou, tak dostal haste a budu to muset zas hlidat, ale sem myslela, ze uz se odstehoval, kdyz tu uz tyden nebyl
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 19:56
- Nahlásit
PetraK
no to bude,říkal teda "Pepa", že v kotci fena neničí - tak alespoň něco malilinkýho vím, ale z toho se pochopitelně vycházet moc nedá.
Myslim, že obecně jsou v útulcích (alespoň ve většině z nich) psi v takovym stresu, že se nedá moc brát za bernou minci to, co o nich říkaj. Vezmi si Adama - hodnej k lidem a ke psům, aktivní a ničí si pelechy - hodnej ke psům moc neni, protože je mírně asociální (teda hodnej je k malejm psům a fenečkám, ale ani k těm se neumí chovat úplně normálně), k lidem je hodnej, protože je moc nevnímá a do deky se tu zkusil pustit asi jenom dvakrát (a na požádání toho ihned nechal)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 19:58
- Nahlásit
cernej caj
vokoun se znazil do jezka aspon cumakem a packou
aspoň u něčeho Adámek už naznal, že to neni moc zábava a ježci ho zajímaj jenom když se hejbou
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 20:00
- Nahlásit
PetraK
jsem z ní nezřízeně nadšená a hnusně na ní pyšná.
Sak mas bejt na co hrdopych! Ja ted uz taky, trava posekana, koprivy zdominatorovany, rebricek a kapradiny a kosatce taky v oblazkach koukaj v pruceli... Jen ta merunka je letos docela zdechla, se bojim, ze chytla nakou tu mrtvici ci co, jak v kvetu jen lilo a lilo a zima byla.
tak alespoň něco malilinkýho vím, ale z toho se pochopitelně vycházet moc nedá.
No, uvidis v tu stredu (sem pochnapla, ze tam jedete? ) - esli te vezme fenka za chlopen, tak prestanes rikat takovy to "ale" a co "kdyby" a proste bude to.
Ted si dvojpsi, tak si odmysli Frydrychu a misto ni decentni damu. Jehee, ja uz mlcim, ani nemukam, kez by to fence klapnulo. A s tou poslusnosti, pche, coby trojpsi to uz prestanes resit, jemny nuance, soustredis se jen na zaklad - privolani a bezna ovladatelnost. A vse jde nacvicit, me netaha trojprezi - a staci dobre slovo "Pomalu".
P.S. Kremyl furt nak podivne odlehcuje hnatek, je takova bez nalady, prijde mi, jak kdyby nejak najednou zvaznela/zestarla? - to ne snad!!! Vedro hnusny, to za to jen muze!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 20:04
- Nahlásit
Fifi
Kremyl furt nak podivne odlehcuje hnatek, je takova bez nalady, prijde mi, jak kdyby nejak najednou zvaznela/zestarla? - to ne snad!!! Vedro hnusny, to za to jen muze!
uvidíš, až to vedro přejde, my byli dneska venku zatím asi 20 minut a Adam se nedožaduje nijak extrémně, ty teploty jsou fakt vražedný, natož pro černýho psa s kratšim frňákem...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 20:08
- Nahlásit
birma
Kremylek nema kratsi frnak, neni to zadnej placatec! Ma nufaka zcela umernyho sve velebnosti rotvajleri. Ale ta hnata ji proste furt boli, ja myslela, ze uz bude klid a prdek.
Teploty radsi nekomentuju, furt sme nadavali, ze zima zima... k tropum se tedy nevyjadruju, je treba, aby domy zaplaveny vyschly.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 20:08
- Nahlásit
PetraK
hele tu Troju zkus, my tamodtud párkrát brali špice, i do přestupních stanic a byly to někdy storky, zemřelá majitelka, nečitelný tetování apod. a vždycky všichni tam byli fakt velice vstřícní a snažili se pomoct a bylo jedno, že jednou se mluvilo s tím a podruhé s oním, přinejhorším když ti to slíbil Pepa, tak se ho můžeš zeptat, kdy zase bude mít službu a zaskočit tam v tu dobu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 20:12
- Nahlásit
Fifi
Kremylek nema kratsi frnak, neni to zadnej placatec! Ma nufaka zcela umernyho sve velebnosti rotvajleri.
no to jooo, ale stejně má rotvík kratší čumák než třeba dogouš, tak jsem to myslela
Ale ta hnata ji proste furt boli, ja myslela, ze uz bude klid a prdek.
a nemůže to bejt tim horkem? že je jí všeobecně blbě, tak se to ozývá? třeba u Altárka jsem měla pocit, že ho v těch vedrech klouby bolej víc než v zimě...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 20:17
- Nahlásit
birma
no me prekvapil celkem tou reakci dost, to sem ho tak videla prvne u neceho jinyho, nez psa, kdy rval a odmitalse vzdalit
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 20:17
- Nahlásit
PetraK
něco, co mě teď praštilo do očí na FB a hned jsem si na tebe vzpomněla
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 20:19
- Nahlásit
cernej caj
to sem ho tak videla prvne u neceho jinyho, nez psa, kdy rval a odmitalse vzdalit
tak to máme na některý psy, srny, zajíce a veverky (ty jsou nejhorší, protože je nepostřehnu a jen se pak divím, narozdíl od srny, kterou vidím leckdy dřív a zvládnu ho uposlušnit, než si jí všimne )
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 20:20
- Nahlásit
birma
ale stejně má rotvík kratší čumák než třeba dogouš, tak jsem to myslela
No dogous ho zase nema umerny sve velebnosti. Jedinej, kdo ma naddimezovany rypaky sou perdele, ty sou happy.
nemůže to bejt tim horkem?
Nevim, spis mi prijde, ze co ji to prvne chytlo, tak proste je sama nasrana, ze ji neco poboliva (jak ja ji rozumim). A ono rotvik nad 8 let je halt veteran, to jen Kremyl vypada furt mlade a i se tak chova, i kdyz ted o neco min (rube se s cubama, lita, nekdo by si treba zmeny jeji nalady a toho odlehcovani nevsimnul, ja ji mam prectenou). No uvidime, az se ochladi nebo az prijde bourka.
Jo a Adamek na ty klade, to sem chtela napsat, je dokonalej!! Krasne pribral, je to stramak!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 21:54
- Nahlásit
jsem v šoku! Adámek se pokoupal tak půl hodinky (a byl úplně nadšenej, že v Rokytce podobný kanálu nejsou kameny, takže může lítat jak magor a nezláme si nohy) a najednou sám od sebe vylezl, že dem jinam, což ještě nigdá neudělal a pak si se mnou na louce ve vnitrobloku nadšeně hrál a cvičál a evidentně ho to bavilo náladu mi sice mírně srazil dement soused (aneb proč by měl nevychovanýho čokla na vodítka a ječícího a zježenýho by ho nenechal lítat, za kym to hovado bíglí chce, ale stejně jsem naprosto nadšenááááá
Fifi
Jo a Adamek na ty klade, to sem chtela napsat, je dokonalej!! Krasne pribral, je to stramak!
dík taky se mi na tý fotce líbí
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 23:44
- Nahlásit
birma
Hele, samy pochvaly a jasani na Adamka, brzdi, vis, jak to tady bejva!!! Muj pes by nikdy....
cernej caj
Jestli nechces mit ze psu pojizdnou blecharnu, tak jezka pri nejblizsi prilezitosti naber a odnes nekam daleko do bezpeci.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 23:46
- Nahlásit
Fifi
vis, jak to tady bejva!!! Muj pes by nikdy....
zrovna u Adama si nedovedu představit, že bych vymyslela něco, co bych mohla tvrdit, že by nikdy neprovedl
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2013 23:56
- Nahlásit
birma
Ale vono to funga i protipolne, ze chvalis a pak.. tak proste ofafrne, zlehka, jak vanek jen.
A ja mela zadek stazenej, vlitnul srsen v podvecir do baraku a Ag "Huraaa, velkej cmelaak!" Brrr, este, ze mam privolani od zvere i hmyzu a umim okna rychle otvirat.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2013 00:06 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
Fifi
Ale vono to funga i protipolne, ze chvalis a pak..
tak mám radši napsat, že napřed zkusil sežrat několik kolistů a pak vojet toho sousedovic debila (psa myslim, ne majitele)?
tak to bych měla paniku a ze sršně a psa co ho loví
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2013 00:21 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
birma
tak mám radši napsat, že napřed zkusil sežrat několik kolistů a pak vojet toho sousedovic debila (
Jop, to zni hnedka lip! Neprivolas tim na sebe zadnou pohromu aspon.
tak to bych měla paniku a ze sršně a psa co ho loví
Voni sou srsnaci hodny hmyzove, akorat halt velky a zluty, maj treba jedu min nez vcela a fakt narozdil od vos (svine zluty) neutocej. Sem mu rikala, hele, srsno, tahni, vodlet, ses hodnej, pisou to vo tobe, tak ksaaa. A von si sed a vomyl tykadla, byl krasnej (teda ja rikam von, ani nevim, esli je ta srsen nebo ten srsen? ) , se pak uvazene rozhlidnul a vodletel.
ten rod me zaujal, tak edit, sem se sla poradit se slovnikem a "v praxi převažuje rod mužský; jako zoologický termín se užívá rod ženský". Takze sem praktik.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2013 00:23
- Nahlásit
Fifi
Jop, to zni hnedka lip!
když já se snažim myslet pozitývně a soustředit se na to dobrý (aby mi nejeblo)
Voni sou srsnaci hodny hmyzove
jo to vim, že sou hodný, znám je z chaty od bejvalýho, ale že by měli jedu míň než vosa nevim, měla jsem za to, že je to naopak...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2013 00:35 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
birma
Nez vcela, pani, nez vcela, maji ho fakt min vydatnej. Akorat te muzou halt bzodnout vicekrat, kdyz jsou zahnany. este edit, tohle je tak jako pekne hornet friendly napsany.
když já se snažim myslet pozitývně a soustředit se na to dobrý (aby mi nejeblo)
Dyk ja vim sem jen zminila klatbu zdejsi, na fore. :ú Vsak mysli dale pozitivne, jde vam to krasne, uvidis po prazdninach, jakej to bude tatrman vyrovnanej.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2013 00:46
- Nahlásit
Fifi
Nez vcela, pani, nez vcela, maji ho fakt min vydatnej.
jsem slepoň, to bude tou hodinou. Se vomluvuju pani. A článek je fakt pěknej
uvidis po prazdninach, jakej to bude tatrman vyrovnanej.
no doufám hlavně aby byl schopnej aspoň nějakýho provozu po městě bez štrésu a žraní cyklistůch
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2013 01:38
- Nahlásit
Maya
ale jako chápu, před pár lety byl u nás v útulku krásnej špic, jenže starej a s poznámkou, že nemusí jiný psy, takže mě bylo jasný od začátku, že vzít si ho nemůžu, ale stejně, když pak v tom útulku umřel, bylo mi z toho blbě
chceš taky viléma? jsem se teď probírala útulkama a narazila jsem na fešáka...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2013 07:23
- Nahlásit
Fifi
Jestli nechces mit ze psu pojizdnou blecharnu, tak jezka pri nejblizsi prilezitosti naber a odnes nekam daleko do bezpeci.
dik za tip, nekam ho odnesem asi do lesa mezi pola, aby byl daleko od aut
birma
ten je krasnej
my uz nastesti doma jednoho mame, "co se psama nema problem" a jak rika muz, tri by se do postele uz nevesli.
Dneska je to lepsi. propocena jen 2 trika. protoze mi z prace nikdo vcera neodepsal, tak sem se tam dneska dovlacela, at nemam mega pruser, ackoli sem puvodne chtela jeste zustat doma. V praci o tom samo vseci vijo a pocitajo ale vedet mi nikdo nedal... a je fakt, ze ta hodinova cesta do prace me vycerpala velmi, a to sem z ni 35 minut stravila spanim v autobuse
a jak na potvoru sme dostali jeste ty vpn klicenky minulej tyden, ze bych mohla omezene makat z domu, ale ja mam ten kompl v jihlave, pac tam muz nejel o vikendu nakonec a tak sme si rikali, ze to neni tak nutne potreba mit doma pc, ze muzuv ntb postaci
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2013 08:38
- Nahlásit
kdybyste někdo potřeboval instantní radost ze života - my jí máme doma dost i na rozdávání
cernej caj
ten je krasnej
máš dobrý, že se ti líběj takový psi, co jich v útulcích moc není, já včera v hlavě adoptovala půlku osazenstva všech útulků v republice, protože moji favoriti - větší typ NO nebo střapatej neurčitej kříženec tam jasně dominujou
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2013 08:53 - Změnil/a: vlk
- Nahlásit
kráááásné dopolodne.....
birma
sem si z dovolením tvé rajčo přidala mezi oblíbence ať to nemusím pořád hledat.....
Radost ze života je velmi krásná.... Pinďa se taky rád koupe,jenže on do vody rozvážně vleze a pak už jen plave....
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2013 08:57
- Nahlásit
Fifi
Voni sou srsnaci hodny hmyzove a fakt narozdil od vos (svine zluty) neutocej
Před dvěma rokama mě v lese sršeň bodla do hlavy
byl to zajímavej zážitek.
Tak asi ještě že maj menší jed než fčela.
cernej caj
Dneska je to lepsi.
mám vysmrkanej balík wc rolek, takovou rýmu jsem snad pár let neměla. a dneska už chrchlu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2013 08:59
- Nahlásit
vlk
sem si z dovolením tvé rajčo přidala mezi oblíbence ať to nemusím pořád hledat.....
jsem poctěna
Pinďa se taky rád koupe,jenže on do vody rozvážně vleze a pak už jen plave....
Adam se plavat stále bojí, takže na hlubokou vodu nevěřícně zírá a štěká
|