| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 16:09
- Nahlásit
Vero
že jsem ho to po čase naučila jako cvik za odměnu...
myslíš jako že jsi ho odměňovala za to že aportoval, nebo jsi aportem odměňovala nějakou činnost? sem mimo.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 16:19 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
PetraK
Že jsem ho odměňovala za to, že aportoval.
(Aportem bych ho byla vskutku neodměnila za nic.)
Asi to neumím vysvětlit teďkon.
edit- resp. že to dělal pak prostě jako cvik - povel, splnění, odměnka... ne spontánně.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 16:25
- Nahlásit
birma
to můžu zkusit
většinou to psiska baví, jen si tak pochodují - pak běhají, když se zvětší vzdálenost mezi jedním kyblíkem (miskou, kelímkem) a druhým,či větším počtem a futrujou se. s ešusem máme na louce rozestavěný čtyři a slušně se u toho naběháme teda teď už jen on,páč to jedu tak, že doběhne k tomu kbelíku, majzne do něj tlapou a za to je klik. už mu tam ty odměny nemusím dávat, jen ho posílám od jednoho kyblíku ke druhýmu. Ale Fajfku od Fajfky to taky bavilo a že ta taky moc hravá není, tedy nebyla.
Zkus i netradiční hračky - třeba rukavici, nebo kus ručníku s uzlem. Ono ho nemusí bavít zrovna balonek.
doma teď bohužel nic nemůžu, vypadá to tu takhle
a ano, to je velmi příjemná fáze eeejch, bože to je bordel, nerada na to vzpomínám.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 16:26
- Nahlásit
Vero
Že jsem ho odměňovala za to, že aportoval.
no a? a jak bys to jinak chtěla psa naučit, když to sám nedělá? Já vím, říká se, že to má být pro něj odměna, ale není každej pes prostě takovej.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 16:28
- Nahlásit
vero
Ve zdrave vyzive na vesele [na tom konci na cre u antikvosu) maj hafo pohankovych veci a taky od smajstrly, tak to asi bude na sem tam kasi lepsi nez davat 130kc za dobirku a jeste meli lneny seminko v akci v roztrhlym pytliku, tak su zvedava jestli se mi ho podari v mixeru narusit pro psy [premiera)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 16:31
- Nahlásit
Rrumstajn.
PetraK
hééj, já myslela, že máte odháráno?
No to ja taky myslela, a vono prd, nejak si to madam natahuje, asi vzhledem k veku. Ted de facto konci treti tyden a posledni dva-tri dny byla teprve v nejlepsim. Vcera v noci opet byly sonaty tklive. Snad uz bude klid.
Brut
Pochva pochva za report. Tak pekne srustej, at muzes tahnout... z nemocnice, prozatim. A boli to? Nebo jakz takz to jde?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 17:41
- Nahlásit
Rumštááááájn
Mám uzavřenej semestrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hurááááááááááááááááááááááááááááááá
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 17:56
- Nahlásit
kachna_
Ses borec!!! Gratuluju!!!
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 18:13
- Nahlásit
kachna_
gratulííííííííííre moc a moc!!!!!
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 18:27
- Nahlásit
kachna_
gratulujůůůůůůů!!!!!! seš bourec učební!
a těžce závidím já ukončím, když to dobře dopadne, v září
PetraK
no a? a jak bys to jinak chtěla psa naučit, když to sám nedělá? Já vím, říká se, že to má být pro něj odměna, ale není každej pes prostě takovej.
no já právě nevím, jestli tím, že naučím hru na povel, neztěžuju, aby to toho psa někdy bavilo pro ten proces samotnej. třeba kdybych se na to vybodla a dala jen víc a víc a víc času, aby na tom něco spatřil, začlo ho to bavit i dřív... ale nevím, měla jsem stejnou úvahu, jak píšeš, když jsem ho to prostě naučila.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 19:13
- Nahlásit
rumštajn
ste toho nadrásaly zatimco jsem se kurýrovala, jsem to jen prolítla
denyk
ty jo, u vás takový nadělení? hlavně že nejste vytopený
kachna_
gratuluju k úspěšnému studiu
PetraK
nemáš ráda čili? dokud pálí jen pusa, tak to je dobrý, až začne pálit i druhej konec, to jsou teprve slzičky
cernej caj
teda krtky na zahradě si dobrovolně nechá jen totální masochista, počkej až vyrostou a budeš tam mít krtinu na krtině, že si ani ten trávník neposekáš, pak se budeš proklínat za tu slabou chvilku
jinak mě zase vytočili celníci, už jim na zboží z Číny nestačí jen doklad o zaplacení jako loni, ale chtěj i objednávku, fakt je nakopat někam
mě vytočili, tak na závěr alespoň něco pro dobrou náladu
"Muž mi dal kreditku, tak jdeme nakupovat.."
"A PIN dal??"
"Nepindal."
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 19:27
- Nahlásit
Verořeba kdybych se na to vybodla a dala jen víc a víc a víc času, aby na tom něco spatřil, začlo ho to bavit i dřív.
myslim že ne
Díky všem, mám radost, dortík a šampaňský a děti (to mi dneska kazí trochu radost a plány)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 19:34
- Nahlásit
Vero já ukončím, když to dobře dopadne, v září
no dneska to bylo fakt o štěstí, protože jsem měla tři docela těžký zkoušky a profesorka na psychologii mě navíc vystresovala tím, že se žene další povodňová vlna po Berounce. Naštěstí byla taky vytopená, tak měla pochopení, páč já měla myšlenkový záraz
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 19:37
- Nahlásit
kachna_
Mám uzavřenej semestrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hurááááááááááááááááááááááááááááááá
gratulujuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!
Vero
já právě nevím, jestli tím, že naučím hru na povel, neztěžuju, aby to toho psa někdy bavilo pro ten proces samotnej. třeba kdybych se na to vybodla a dala jen víc a víc a víc času, aby na tom něco spatřil, začlo ho to bavit i dřív...
nemyslim si, taky učim hru na povel
PetraK
Zkus i netradiční hračky - třeba rukavici, nebo kus ručníku s uzlem. Ono ho nemusí bavít zrovna balonek.
kdybys viděla, co má hraček ale nejvíc ho baví právě balonek, protože na něj je učenej klikrem, tak si se mnou občas pohraje. Jinýma hračkama vezme za vděk akorát ve chvílích opravdu koncentrovaný nudy.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 19:49
- Nahlásit
birma
a zkoušela jsi i ty pletený flísový hračky? slyšela jsem, že i psi co hračky nemusí, tak tyhle mají rádi, je jim to asi příjemnější do tlamy než uzle a tak
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 20:13
- Nahlásit
kachna_
ses nejsikovnejsi kachna, kterou znam
ale byla uz skoro tma a me dosli ty baterky po tyhle fotce tak snad sou to fakt krtci...
Maya
tak ale zas nezabiju mladatka, ze jo... on je to prirozenej kolobeh, sice krtince cloveka vytaci, ale zas provzdusnujou pudu, ne?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 20:28
- Nahlásit
Maya
teda krtky na zahradě si dobrovolně nechá jen totální masochista, počkej až vyrostou a budeš tam mít krtinu na krtině, že si ani ten trávník neposekáš, pak se budeš proklínat za tu slabou chvilku
Ja na ne teda nadavam fest, ale asi jsem masochista - nenapadlo by me krtkovi nejak uskodit, nebo ho nazyvat skodnou, jak je bezny. S povzdechem vezmu kolecko, hlinu odvezu z krtiny, novou travu zaseju.
Sem se tuhle malem pozvracela, co uz frajeri vymysleli za jedy, na krtecky. Aneb variace ala krysi jed, tutti frutti, bych to tem lidem nacpala do chrtanu!
cernej caj
Tezko rict, esli krtecek, kdyz neni cvaklej predek zvizatka. Vocasek to ma dlouhej, potkan by si ale mlady asi schoval dukladneji.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 20:39
- Nahlásit
Fifi
tutti frutti
brrr... to je docela drsná smrt.
kachna_
no dneska to bylo fakt o štěstí
ale kdepák, nejen štěstí, jsi močikovná prostě
jinak jsem ráda, kvůli buldozérovi, že nemyslíte, že ta hra na povel byla blbej nápad. koneckonců nakonec tomu na chuť stejně přišel...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 22:20
- Nahlásit
cernej caj
bych taky řekla, že je to krtek
Fifi
ten jed je hroznej, to bych nikdy nepoužila, a stejně fungujou všechny jedy na hlodavce, ale každopádně zničit zahrádku od krtka si nenechám, zničenej trávnik by mi až tak nevadil, ale podrytý záhonky už se zachránit nedaj
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 22:34 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Vero
že nemyslíte, že ta hra na povel byla blbej nápad. koneckonců nakonec tomu na chuť stejně přišel...
Ja si taky nemyslim, ze to je blbej napad, kor u starsiho psa. Ja takhle rozaportovala psa, kterej si nechtel hrat - a blbej nebyl, jen to neznal, od mala mu takovy chovani nikdo neposiloval.
Maya
Tak co s krtkem delate u vas? do pasti a odnesete? Nebo motykou dostane?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2013 23:03
- Nahlásit
tak jsem tu Adámka pohanila a on se chvíli po tom na procházce herně tak rozvášnil, až se mě pokusil vojet normálně mám sebou na takový záchvaty uzel, na kterym se zklidní, jenže kapsáče visej na šňůře, do mikiny se nevejde a míček na to nestačí
Maya
a zkoušela jsi i ty pletený flísový hračky? slyšela jsem, že i psi co hračky nemusí, tak tyhle mají rádi, je jim to asi příjemnější do tlamy než uzle a tak
ty ještě ne, zkoušim plyšáky a ty má docela rád, ale neni do toho nějakej běsnej
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 01:47
- Nahlásit
Nemuzu spat a tak podam hlaseni. Dneska cely den proklimbano.pac bolest je to dost silnata jeste k tomu se pridalo namozeny telo. Ale rano mi vyndajidren a tak doufam,ze to pak bude lepsi
Kachnickoo,mocinky gratuluju @-}--
Cajicku,na fotce toho moc nepoznam,ale podle popisu to budou krtata
Vsechny zdravim a preji dobre ranko :-D :-D
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 01:53
- Nahlásit
brut
Vsechny zdravim a preji dobre ranko :-D :-D
nestraš mi ránem, ještě potřebuju pracovat a ráno musím relativně brzo vstávat
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 07:18
- Nahlásit
Sluníííí já mám takovou radoooost,
snad výjde víkendík, jedem s babincem
na srub do Králiků
Bez zrzouna, teda...bude mi chybět, ale jednou za rok, proč né, že.
PetraK
podělanýho ČILIIIII tam byly asi tak tři tuny
si to Brtníkovi u nás v mexikániše záviděla, co
(jo jinak Mexická taky pytlovala, ale voda byla bohudík jen na hajzlíkách)
cernej caj
krtíci jsou otomiloučký
birma
prosimtě já chválim, že u toho div neučurávám
mi někdy příjde, že vižlák je za chválení schpen vylézt i na strom ale není moc žravej, takže pamlsky zasejc až tak moc nefungují
v podstatě chválím i za to, že vůbec žere
no to znám...
doma teď bohužel nic nemůžu, vypadá to tu takhle
ajaj staveniště.... jen já furt dělám houno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 07:20
- Nahlásit
FifiMaya
on ten jedinej co byl nahore se stihl otocit, nez sem pribehla s fotakem, ale predni tlapky mel taky takovy siroky. 100% jistotu v krtka nemam, ale prijde mi to vic pravdepodobny nez nejaky mysi...
ale je fakt, ze bez predku zviratka to je zavadejici
tak sem cetla popis toho jedu a hrozny ja mam jen travnik a zadny zahony, tak me zas tak nevadej.
brut
tak snad to dneska bude lepsi, drzim palce. Hlavne at se ulevi trochu od bolesti a odpocines si poradne.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 07:24
- Nahlásit
kachna_
Ich moc gratulíren
Maya
je to v pohodě, ale těch podstávkových domů v Lipové
m je moc líto, mají pro mě takové zvláštní kouzl, tyto staré chalupky
Fifi
vymysleli za jedy, na krtecky
ble
brut
snad ses trochen vyspala do rána.... ??
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 07:39
- Nahlásit
cernej caj
To mám od známé, je to v Prrraze a s tou kočkou jsem myslela na tebe.
pokud byste chtěli někdo zdarma kotě, dejte vědět
Volná je i jejich mourovatá 2letá matka, zvyklá být doma i venku, chodí na kočkolit, je přítulná. Někdy až moc, včera jsem se o ni slušně přizabila, abych ji nezašlápla, je stále pod nohama.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 07:42
- Nahlásit
A jedna květnová romantícká
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 08:50
- Nahlásit
kachna_
díky, ale do prahy pro kotě jezdit nebudeme, vememe si spíš nějaké z okolí...
denyk
ta fotka je luxus tos fotila tim mobilem? nebo tim canonem? (s nejakym filtrem?) - zvazuju, jestli si nemam poridit aspon nejakej filtr, ale mam strach, ze mi to moc nepomuze
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2013 08:51
- Nahlásit
Fifi
Tak co s krtkem delate u vas? do pasti a odnesete? Nebo motykou dostane?
a tak obvykle od každého trochu, většinou zkoušíme různé plašiče od cd po petflašky, dýmovnice, ty zaručený rady jako psí hovna do děr apod., ale když výjimečně krtek někde vystrčí hlavu v nepravou chvíli, tak dostane i tou motykou, i když pravda krtek je obvykle rychlejší ten poslední odolával 2 roky a dostala ho až teď voda, bohužel s loukou za zahradou máme s krtkama bohaté zkušenosti
denyk
pěkná fotečka, taková letní, snad už teď bude taky pár dní léto
|