Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2331 . 2332 . 2333 . 2334 . 2335 . 2336 . 2337 . 2338 . 2339 . 2340 . 2341 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 13:24
- Nahlásit

caj
nespěchám, čt by šel, napiš mi ve čt jak to vidíš, jestli mám počkat doma.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 13:34
- Nahlásit

Vero
tak muzu nakonec asi i dneska, kolem 16 - 16.45, jestli se ti hodi?

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 13:41
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!

dneska mám rrrramštajní leteckej den , ešče sem se nezastavila:

a milé děti mám pro vás jeden poučný příběh o tom, jak důležité je nejen umět číst, ale taky číst věci až do konce. Páč když tak neučiníte, dopadnete jako Koláče fčera večír, když si zašlo s Brtnikem na véču do oblíbené pizzerie. Dobře bylo a bylo by bývalo ještě líp, kdyby právě to Koláče četlo věci jaksi celý, úplně až do samotnýho konce. Pak by se mu nestalo totiž, že si objedná nečekaně místo pizzy velmi lákavě znějící špagetky s masem z bifťoura, cuketkou, česnekm, cibulkou a....... to poslední si právě nablblý Koláče nepřečetlo takže.......... takže včera večír si pěkně poplakalo a s ním i Brtnik. Ale zatímco Koláče plákalo dovopravdicky, páč pan kuchař byl přející a s tou poslední ingeridencí opravdu, opravdu nešetřil, takže toho podělanýho ČILIIIII tam byly asi tak tři tuny , tak Brtnik plakal cynicky, neb se nebohému Koláče smál až plakal. Hááájzl je to

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 13:45
- Nahlásit

PetraK
takže toho podělanýho ČILIIIII tam byly asi tak tři tuny

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 13:59
- Nahlásit

birma

Jak byl Altar hluchej, tak jsem byla v některých situacích zvyklá nemluvit a jednat a teď je to kontraproduktivní.

na ja, budeš si muset odvyknout.
říká se, že se na psy nemá zbytečně mluvit - nemyslím si to, jsou jedinci, kterým to naopak právě vyhovuje, vědí, že se něco bude dít, mají čas na přípravu, dá se s nima domluvit.

přitáhnout ke kraji, to se zabejčí a tvoří silnej protitlak
máš ho vzít lopatou a je to , ne?

fotky jsou bombarďácký, hlavně ta na tý louce!!Ešus taky miluje tryskat v takovejchle místech, má u toho vždycky nepříčetnej výraz. teď jsme si užili honičku na naší lehce zavodněný louce, chvíli jsem honila já jeho, chvíli von mě a hrozně jsme u toho řvali byla sranda. jestli šel někdo kolem, musel si ťukat na hlavu

jste NAPROSTO, NA-PRO-STO VÝÝÝBORNÝ!! VÝÝÝBORNÝÝÝ!! tuhle mojí megapochvalu oblibovala jedna paní na psím táboře, říkala, že se jí hrozně líbí, jak ho chválím a jak von na to reaguje ,,což je pravda, že vždycky vypne hrudní košíček . A u vás to taky myslím upřímně /narozdíl od Standy Grossů fakt upřímně / jste megašikovný a on je fakt cestovatel Emil Holup. A neměj pochybnosti- on je s tebou ščastnej, mnohem ščastnější, než by byl bez tebe ale na vesnici.

Fifi
Kremyl rozhodnul zavradit megajezka

řekni milý madam, že mě tedy zklamala, že to nemá vůbec zapotřebí dělat takovýhle věci. se ti nedivím, žes byla nepozitivní.

A pak zenichove se tu stridali,

hééj, já myslela, že máte odháráno?

jsi měla teda vášnivou noc, když se to tak sečte dohromady

kachna_

Tak přijel pomoct i teď.

kecáš? Fakt? to je hodnej

.denyk

takže voda už i u vás?? letost to vzalo teda hodně velký území

brut

heleee brůůůtka tu byla a já ju prošvihla. Tak pěkně děfčico srůstej, ať nás zase můžeš mlátit berlí, než ti ji Číííf zahodí

cernej caj

malem rozsekal tou novou sekackou krtci miminka

ejch, ještě že se nezadařilo teda. A jak vypadaj krtčí miminka?

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 14:10
- Nahlásit

cernej caj

dneksa to nevidím, zkusme ten čt. nebo pak kdyžtak příští týden

Petračili

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 14:11
- Nahlásit

PetraK
no dle muze jak maly krysy ale dle tech lopat misto pacek sem to identifikovala. maly hnedy mirne chlupaty telicka... no kdyz bydli v urovni zeme, tak s tou pojezdovou sekackou to pro ne neni bezpecny, kdyz nejsou vubec videt... zkusila sem vyfotit, ale akorat mi zdechl fotak, tak se na ne pudu podivat dneska. Jinak sou slepy a meli takovy maly bezzuby tlamicky a lezeli na sobe v chumlu jak ve zveraci bily mysky kdyz sou v grupe

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 14:15
- Nahlásit

cernej caj

co se mi tlemíš? No? bylo to hrozný, navíc jsem se kvůli tomu nalila nefiltrovanou dvanáctkou v takovým tempu, že mi to zamotalo šišku. eeeejch pálí mě huba ešče tetkon

Vero

no a druhá megera

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 14:16
- Nahlásit

cernej caj

ale dle tech lopat misto pacek sem to identifikovala
jeee, jsem nikdá neviděla malinký krtky, je divný, ale že tam mají hnízdo, nikdá ho nemají na povrchu. Možná to vynesla kvůlivá vodě??

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 14:21
- Nahlásit

PetraK
takže toho podělanýho ČILIIIII tam byly asi tak tři tuny
sis pošmákla, což?
na ja, budeš si muset odvyknout.
no vono mi asi nic jinčího nezbude
Ešus taky miluje tryskat v takovejchle místech, má u toho vždycky nepříčetnej výraz. teď jsme si užili honičku na naší lehce zavodněný louce, chvíli jsem honila já jeho, chvíli von mě a hrozně jsme u toho řvali
já bych se s nim taky ráda honila, ale on si vystačí zcela sám A neměj pochybnosti- on je s tebou ščastnej, mnohem ščastnější, než by byl bez tebe ale na vesnici.
kujůůůů

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 14:22
- Nahlásit

Vero
ok,ok. ja jen ze nakonec necekane jedu tam jednu zastavku od vas, tak sem to musela zkusit

PetraK
Možná to vynesla kvůlivá vodě?? u nas? ani vomylem, kdyz nemame ani spodni vody na vrtani studne... ale taky me to dost prekvapilo, myslim, ze nejvic byl vydesen muz kdyz pribehl ze asi rozsekal ty krysi mimina... na druhou stranu v nasi metr vysoke trave... ale je fakt, ze prekvapena sem byla fest, tak aspon tam zas neradi zigul... doufam, ze si je maminka odnese na bezpecnejsi misto a uz tam nebudou, az se pujdu vecer podivat

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 14:33
- Nahlásit

birma

sis pošmákla, což?

no to si piš, budu mít vlahý voko ešče zejtra strašlivý. straš-li-vý!

já bych se s nim taky ráda honila, ale on si vystačí zcela sám+
já myslím, že to časem přijde. A určo se to dá ale i naučit - přes hračku přeciž. Necháš mu sedni, dáš si trochu náskok, zašmrdláš hračkou ve vzduchu a utikááááááš, dokud tě hovado neporazí , a pak si to vyměníte

kujůůůů

to neděkuj, to nemáš za co, děkovat může tak leda von tobě a ty jemu

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 14:34
- Nahlásit

cernej caj

u nas? ani vomylem, kdyz nemame ani spodni vody na vrtani studne..

ááha. no ale je to divný, že jsou takhle nahoře.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 14:40
- Nahlásit

PetraK
je to divny dost, no...

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10318730018- polosero/213562222000008-polosero-byznys-v-bilych- plastich/ zajimave...

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 14:44
- Nahlásit

PetraK
Necháš mu sedni, dáš si trochu náskok, zašmrdláš hračkou ve vzduchu a utikááááááš, dokud tě hovado neporazí , a pak si to vyměníte
jenže magůrek si hraje snad jenom z toho důvodu, že mi to dělá radost a že se to naučil přes klikr. Šmrdlání hračkou ve vzduchu (i jinde) ho zatím nechává hodně chladným

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 14:48
- Nahlásit

cernej caj

zajimave

to je přeciž dávno jasný, stačí vidět naší obvoďačku, od který jsem utekla, ta jede podle seznamu, který má od nich, ne podle potíží, který máš ty.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 14:52
- Nahlásit

birma

jenže magůrek si hraje snad jenom z toho důvodu, že mi to dělá radost a že se to naučil přes klikr.

to neva, to neva, ono se to poddá, sice se nemá chválit za to normální chování a v podstatě by za to, že si se psem hraješ ani nebylo chválit co, ale tady mu musí člověk ukázat cestu, takže , když se s tebou bude tahat o něco, tak ho u toho moc a nejvíc vychvalovat, povzbuzovat - já vím, že to víš ,ale chce to hodně mega

Šmrdlání hračkou ve vzduchu (i jinde) ho zatím nechává hodně chladn

pomohla bych si tím, že ta hračka bude mít v sobě něco dobrýho, takže třebas tenisák rozříznutej, strčenej v ponožce a v ňom ááj ty moje dobroto, něco echtgoldgottwald a s tím mu trooošinku, malilinko ucukávat, popobíhat i se přetahovat. a pak ho dát sednout, držet za obojek, tu hračku odhodit, jeho držet, připravit se k běhu, jeho rukou "odstrčit" dozadu a vypálit vpřed, abyste soutěžili a on byl "znevýhodněn", jako že tam budeš první , což neudeš. nevím, jestli to říkám nějak srozumitelně.

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 14:53
- Nahlásit

PetraK
no a druhá megera

pošmákneš si?

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 14:56
- Nahlásit

PetraK
když se s tebou bude tahat o něco, tak ho u toho moc a nejvíc vychvalovat, povzbuzovat
prosimtě já chválim, že u toho div neučurávám
že ta hračka bude mít v sobě něco dobrýho, takže třebas tenisák rozříznutej, strčenej v ponožce a v ňom ááj ty moje dobroto, něco echtgoldgottwald
to by ho nesměly dobroty (a to i ty super dobrý obtěžovat )

ale jo, já věřim, že se to poddá, jen to s nim je jakožto s nežravcem a nehravcem běh na hodně dlouhou trať

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 15:08
- Nahlásit

birma
jen to s nim je jakožto s nežravcem a nehravcem

No hele, pokud jsem to už nepsala, když jsem si dovedla psa (ve 2 letech), tak si venku vyloženě odmítal brát pamlsky a hra ho nebavila. Postupně to všecko postupně přišlo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 15:10 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Vero

pošmákneš si?

a váš že jo?? za.... už jen 11 !!! měsíců je PECKA a tam tě trest nemine

birma
neučurávám

jo, dovedu si představit

(a to i ty super dobrý obtěžova

aha to je taky jemenus teda. ti to neulehčí ani krapítek.
hm, dobře, tak ale odměny si bere, ne? co jsem tak koukala na vídeju, že jo? tak pak bych si vzala s sebou něco na co bych tu odměnu položila - třebás kelímek, nebo misku malou nějakou, otočit dnem vzhůru a na to to položit, a zase v malý vzdálenosti, posadit, jakoby vyblokovat, vyběhnout první... víš co myslím? Aby se naučil, že spolu blbnete a pak to přehodit do hraní s hračkama.

EDIT - a určitě bych to s ním hrála v momentě, kdy bych mu trochu ubrala v normálním žrádle. Ono taky předpokládám, že mu dopřáváš, aby se dovykrmil, takže tam je taky možná ten menší zájem o pamlsky. Nemyslím pochopitelně ho hladovat, ale taky jsem u Ešusa pažravce musela upravit denní dávku žrádla a o něco málo jí snížit.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 15:11
- Nahlásit

Vero
Postupně to všecko postupně přišlo.
já věřím, že to přijde

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 15:23
- Nahlásit

PetraK
hm, dobře, tak ale odměny si bere, ne?
bere (pokud se neděje něco zajímavýho), ale většinu času se tváří, že mi tím dělá službu
otočit dnem vzhůru a na to to položit, a zase v malý vzdálenosti, posadit, jakoby vyblokovat, vyběhnout první... víš co myslím?
můžu zkusit, ale pochybuju, že by se kvůli žrádlu rozeběhnul (pokud to žrádlo nebude třeba živej zajíček nebo kočička žejo )
a určitě bych to s ním hrála v momentě, kdy bych mu trochu ubrala v normálním žrádle.
hele vono je mu to dost buřt, než jsem zjistila, že nesnese jedno konkrétní maso víc dní po sobě, tak prakticky nežral 4 dny a efekt žádnej, žádná zvýšená chuť k jídlu venku, večeře se pak skoro nedotknul... v podstatě chválím i za to, že vůbec žere

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 15:38
- Nahlásit

PetraK
už jen 11 !!! měsíců je PECKA

najdu tapety s čilipapričkama?
a proč není pecka v létě?!

birma
většinu času se tváří, že mi tím dělá službu

to si živě vybavuju, já a vonící kus kuřete a psák si onen kus kuřete milostivně vzal, aby mi posloužil, a následně jej znechuceně vyplivnul na zem hrůza! a když viděl balonek, málem by si byl poklepal tlapou na čelo
tož nemám žádné lepší rady (samozřejmě) než PetraK. sama nevím, jak konkrétně jsem to změnila. dala jsem mu počáteční měsíce spíš s tím vším pokoj, nechceš nechceš... abych mu ze hry neudělala spíš úkol... pak postupně po kousíčkách.

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 15:39
- Nahlásit

birma
ale ono by to někomu jinýmu šlo taky rychlejc než mě. nadšení pro aport přišlo až za 2 roky- a to by to měl mít přitom v krvi.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 15:55
- Nahlásit

birma

v podstatě chválím i za to, že vůbec žere
je to jemen!! zbi ho!!

ale však klikrujete, ne? takže odměny si bere, že jo? Tak i tu misku /kelímek - vezmi přes klikr. A začala bych doma v klidu. Dej mu tam kousek špíčka vonného a odklikni mu, že k tomu jde. Dá se s tím hrát taková hra na posílanou- že máš ty kelímky dva - každej v jiným rohu místnosti, nebo jiný místnosti a psa k nim posíláš postupně, podle toho jak ukážeš. ale nejdřív se pochopitelně musí naučit to, že tam jde, až ty řekneš, na ukázanou. No a až se naučí tohle - a v klidu doma, tak venku právě pak můžete hrát to, že ho "zdržíš" vyběhneš první a vooon bude utikat Naučí se to, pěkně postupně, jako se cvikem - nejdřív v klidu doma, pak v klidu venku a pak v rušným.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 15:56
- Nahlásit

Vero

najdu tapety s čilipapričkama?
ne najdeš nepozitivně agresivní pěst mojí ruky mezi svýma vočima

Vero
a to by to měl mít přitom v krvi.

mohl mít a někdo mu ho mohl znechutit. Navíc pokud si s ním nikdo nehrál, tak se to taky musí naučit. jako některej pes mazlení.

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 16:02 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

PetraK
ne najdeš nepozitivně agresivní pěst mojí ruky mezi svýma vočima

to nejde! to bys ztratila pozitivní imič!

mohl mít a někdo mu ho mohl znechutit. Navíc pokud si s ním nikdo nehrál, tak se to taky musí naučit. jako některej pes mazlení.

já myslím, že si s ním nikdy nikdo nehrál a že to bylo tím. i když ani znechucení se nedá vyloučit.

edit- ale zpětně si uvažuju o tom aportu- kterej jako by měl mít v krvi- že jsem možná mohla rozvoj nadšení z toho kapku sama zbrzdit tím, že jsem ho to po čase naučila jako cvik za odměnu....že si pak úplně neprožil samu tu činnost. I když zas... kdyby ji nedělal vůbec, tak si taky neměl co prožít. Hm. Nevím vlastně. Ale nakonec tomu na chuť přišel.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 16:08
- Nahlásit

Vero
bys ztratila pozitivní imič!
ehm, jenže já se řídím heslem:

kašli na imidž, následuj instinkt. Bejzik instinkt, takže...... smolikof

e si s ním nikdy nikdo nehrál a že to bylo tím.

asi jo, no ono je to venkoncem fučik, z čeho to vycházelo, když se to podařílo změnit. a to je nejdůležitější.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2013 16:08
- Nahlásit

Vero
ale ono by to někomu jinýmu šlo taky rychlejc než mě. nadšení pro aport přišlo až za 2 roky- a to by to měl mít přitom v krvi.
dovedu si to představit, na Adama když se podíváš, tak bys taky řekla, že to bude balonkovej magor

PetraK
ale však klikrujete, ne? takže odměny si bere, že jo? Tak i tu misku /kelímek - vezmi přes klikr.
to můžu zkusit doma teď bohužel nic nemůžu, vypadá to tu takhle

<< 1 ... 2331 . 2332 . 2333 . 2334 . 2335 . 2336 . 2337 . 2338 . 2339 . 2340 . 2341 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání