| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:21
- Nahlásit
Fajka
Neměla bych z toho až takovej strach, bo Gastonda nejni hyperaktiv,
MOžná máš pravdu, no. Já nevím. Zas ale na druhou stranu, všichni co mají pohodové soužití mezi dětmi a psy říkají, že od počátku k tomu přistupovali tak, že prostě dítě nenechali psa prudit. Těžko můžu říct .
Fifi
Pisete, jak vztekly, zase!!
páč netrháme trny z kaktusa
brut
byli jsme na Oybinu a byla to nádhera.
já vím, šak jsem tam byla přeciž nedávno a prvně před dvanácti lety, je to krásný místo. Má svoje cosi.
A taky jsme cestou potkávali naprosto úžasný pískovcový útvary,
jojo, v tomhle koutě je moc krásně. taky tam mám nechaný kus osrdího.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:22
- Nahlásit
vlk
, pili jsme řecké vínečko žrali specyjality a náramně sme se bavili..
mňááám. řecké vínečko!!! no a tak vidíš, nakonec sis to i užila, tak to je prima.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:28
- Nahlásit
PetraK
dětmi a psy říkají, že od počátku k tomu přistupovali tak, že prostě dítě nenechali psa prudit
jj jasný, ale jak mezi psama občas najdeš nezvladatelnýho jedince (a nebo těžko zvladatelnýho) tam mezi dětma se občas objeví stejnej exemplář... třeba to je zrovna Tonda...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:30
- Nahlásit
brut
PetraK
hele vy Ojbínistky !
nikdy sem tam nebyla ale asi si tak jen kuli vám zajedem na výlet
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:35
- Nahlásit
Fajka
PetraK
v určitém věkovém období děti nechápou co po nich chceš, takže se většinou učí tím, že si na kamna sáhnou .... pokud tohle období překonáš bez ztráty květinky, tak je to ok, ale většina prcků si to prostě musí "vyzkoušet". Navíc se dost mizerně vysvětluje ročnímu a mladšímu dítěti, že na psa se nesahá.. jedině tak, že ho prostě ke psovi nepustíš, ale o to víc k němu bude chtít a bude se snažit to nějak pořešit. Já bych řekla, že u Gastona to bude hodně nejistotou vzhledem k jeho zdraví . Takže spíš startuje preventivně... Navíc tam může být pocit, že to něco malýho, co do nedávna bylo ok, teď víc prudí a máchá rukama, což je vlastně důvod ke strachu
kachna
díky za odkaz... juknu se a podám hlášení
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:43
- Nahlásit
Fajka
mezi dětma se občas objeví stejnej exemplář... třeba to je zrovna Tonda
jo jasně, já jen prostě k tomu přistupuju tak, že by se prostě mělo zabránit tomu, aby dítěto prudilo psa a obráceně, prostě všem rovným měřítkem.
ale asi si tak jen kuli vám zajedem na výlet
to udělej, fšak fotky jsi viděla, ne?
http://zrzavec.rajce.idnes.cz/dovolena_2012_Luzky/
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:45
- Nahlásit
brut
, že u Gastona to bude hodně nejistotou vzhledem k jeho zdraví
to stopro, protože sám má problémů vic než dost a neví co od mrnítka může čekat
.
jedině tak, že ho prostě ke psovi nepustíš,
tak. páč k těm kamnům ho právě taky nepustíš. Hlídáš ho jako oko v hlavě, a tohle je stejnej princip. Podle mě teda.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:48
- Nahlásit
vlk
áááá, vček dorazil .... konečně víme, že přežila . Je super, že se svatba vydařila i se všema dobrůtkama a vínečkem. Chápu, že po pár dnech hodování je potřeba tělu ulevit nějakou nenáročnou stravou ...ale že by to zrovna byla čočkofka, která nadýmá
PetraK
vím, šak jsem tam byla přeciž nedávno a prvně před dvanácti lety, je to krásný místo. Má svoje cosi.
jj, je úžasný a hlavně, když se chytne dobrý počasí a představ si, že jako chromajzlík jsem měla o 50 centíků levnější vstupný
v tomhle koutě je moc krásně. taky tam mám nechaný kus osrdího.
jsem jen litovala, že nebylo víc času ( a popravdě u mně ani síly), abych prošla ještě dvě stezky a vyhlídky a pak pro příště se chci svézt parní mašinkou
dětmi a psy říkají, že od počátku k tomu přistupovali tak, že prostě dítě nenechali psa prudit
to je jasný, ale v určitém věku to dítěti těžko vysvětlíš a v tu chvíli nastává situace, kdy je pro psa nejlepší řešení oddělování kvůli odpočinku a pro dítě náležité poučení ( teda teď nemyslím kousnutí), že na psa se smí sahat jen pod dozorem rodičů. Problém je, když je dítko hyperaktiv nebo něco podobného, protože to aby měla máma dest očí a deset rukou. Pak je fak nejjednodušší na nejinkriminovanější dobu oba oddělovat a pouštět k sobě jen ve chvíli, kdy je stoprocentní pozornost rodiče směrem k oběma....
Ono tohle období naštěstí nebývá dlouhé, ale na stres psa a rodičů stačí....
Fajka
nikdy sem tam nebyla ale asi si tak jen kuli vám zajedem na výlet
jeďte, dokud je hezky... fakt to stojí za to Jen nevím, jestli nebude Číííf brblat, protože je to pořád nahoru, dolu a pak i chvílema po schodech sem tam .... ale smí se tam se psama , Potkali jsme jich tam asi pět Jo a prohlídka je na cca 3 hoďky
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:50
- Nahlásit
PetraK
mňááám. řecké vínečko!!! no a tak vidíš, nakonec sis to i užila, tak to je prima.
.... bylo fakt výborné...... no vlastně užila, vyšlo háááský počasí, měli tam koně, tak jsme i jezdili a zeťákova rodina je naštěstí velmi pohodová a tak jsme se fakt bavili. Žádné křivé úsměvy a falešná přetvářka....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:50
- Nahlásit
PetraK
páč k těm kamnům ho právě taky nepustíš. Hlídáš ho jako oko v hlavě, a tohle je stejnej princip. Podle mě teda.
omyl ( teda alespoň u nás), já haranty ke kamnům pustila, aby se spálili a dali si bacha ( vysvětlování totiž v určitém věku moc nejde, protože si harantí rádi vše vyzkoušejí na vlastní kůži)... je jasný, že byly kamna jen teplý, ale i to jim stačilo. Od tý doby se jim vyhýbali a ještě poučovali návštěvy
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:53
- Nahlásit
brut
Chápu, že po pár dnech hodování je potřeba tělu ulevit nějakou nenáročnou stravou ...ale že by to zrovna byla čočkofka, která nadýmá
...zaprvý jsem našla k vaření doma jen čočku a za druhý, bydlím sama, tak můžu vesele prdíkovat.... psům to neva a mně bude aspoň tepleji....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:53
- Nahlásit
vlk
zeťákova rodina je naštěstí velmi pohodová a tak jsme se fakt bavili. Žádné křivé úsměvy a falešná přetvářka....
tak tohle je moc důležitý, protože pokud by to nefungovala z obou stran, tak by to měli mladí moc těžký do začátku. Navíc ani jedné straně později nebude vadit, když bude nějaká společná oslava nebo něco podobného... Musím říct, že tvoje dcera má štěstí ... hlavně ať jim všechno dobře dopadne a jsou oba šťstní a spokojení.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:54
- Nahlásit
brut
Pak je fak nejjednodušší na
já bych myslela že spíš nejbezpečnější i s ohledem do budoucna... nevěřím tomu že Gaston až uvidí že dítě neprudí bude prudit dítě..tomu nevěřim
Já jen že nedávno proběhlá kauza holandana versus dítě možná taky byla podobná
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:54
- Nahlásit
vlk
zaprvý jsem našla k vaření doma jen čočku a za druhý, bydlím sama, tak můžu vesele prdíkovat.... psům to neva a mně bude aspoň tepleji....
tak to pak chápu....ty chceš ušetřit za topení
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:55
- Nahlásit
PetraK
to udělej, fšak fotky jsi viděla, ne?
http://zrzavec.rajce.idnes.cz/dovolena_2012_Luzky/
myslím že mě utekly
mrknu pak večer ted muším letět na finančák
tož zatím
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:56
- Nahlásit
Fajka
já bych myslela že spíš nejbezpečnější i s ohledem do budoucna... nevěřím tomu že Gaston až uvidí že dítě neprudí bude prudit dítě..tomu nevěřim
jj, nebezpečnější pro všechny zůčastněné... přece jen tohle chce posuzovat kus od kusu a brát v potaz i všechny bolístky a věk psa.. Navíc málokdy si začne pes, většinou potíže vyvolá dítě a rodič, který neuměl nastavit "hranice"
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 11:59
- Nahlásit
brut
Musím říct, že tvoje dcera má štěstí ... hlavně ať jim všechno dobře dopadne a jsou oba šťstní a spokojení.
to má ..bude mít báječnou tchýni i tchána....snad dopadne, je to její třetí vážnější vztah a teprve ten se rozhodla završit svatbou....
tak to pak chápu....ty chceš ušetřit za topení
ano prosím, dřevo nám nějak podražilo........
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 12:00 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
brut
o 50 centíků levnější vstupný
a byli jste tam se psema?
že nebylo víc času
jo tam je čas vždycky nedostatkový zboží, nikdy odtama nechci odjíždět.
a v tu chvíli nastává situace, kdy je pro psa nejlepší řešení oddělování kvůli odpočinku a pro dítě náležité poučení ( teda teď nemyslím kousnutí), že na psa se smí sahat jen pod dozorem rodičů
no bať však to tak myslím, vč. toho oddělování. S tím,že jak půjde dítě k ohrádce, tak ho tam prostě nepustím. no.
.. je jasný, že byly kamna jen teplý, ale i to jim stačilo..
no, to jsem myslela - že to je pod kontrolou, vezmeš ručičku a pěkně mu jí k tomu ešče přistrčíš
vlk
o vlastně užila, vyšlo háááský počasí, měli tam koně, tak jsme i jezdili a zeťákova rodina je naštěstí velmi pohodová a tak jsme se fakt bavili. Žádné křivé úsměvy a falešná přetvářka....
no taak vidíš, tak to nakonec bylo prima,
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 12:02
- Nahlásit
Kdyby jste se chtěly podívat, tak tady je videjko z Keni...teď v srpnu tam byl zakladatel nadace a zároveň její mluvčí na 14 dní. Videjko je skoro hodinové, ale myslím, že stojí za kouknutí... i kdyby se mělo přetáčet rychleji
http://vimeo.com/50043655
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 12:04
- Nahlásit
Fajka
Já jen že nedávno proběhlá kauza holandana versus dítě možná taky byla podobná
tak to myslím, že ne, protože mishi se myslím snaží, aby měl teď už Gaston svůj prostor, oni nechávali tu dcerku dost dělat psovi věci, které se mu nelíbily. Teda pochopitelně nevím, jak to mishi doma má, vycházím z toho co psala.
myslím že mě utekly
no tak tam myslím najdeš dobrou inspiraci na výlet. Navíc se tam může se psy. (vodítko pochopitelně) a můžeš s nimi všude. Jen teda bych připodotkla, že to nejni skalní hrad, ale normoš hrad na skále.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 12:08
- Nahlásit
lidijové, dneska mi přijde pár hostů. Nemáte něgdo receptík na dobrou, né moc drahou a výrobně poměrně nenáročnou pomazánku na jednohubky ???? Já furt dělám jen česnekovou a huš se začínám cítit trapně.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 13:08
- Nahlásit
vlk
né moc drahou a výrobně poměrně nenáročnou pomazánku na jednohubky
kolik tvrdého sýra, tolik mrkve, česnek, sůl, majonéza. Tvrdý sýr a mrkvu postrouhat na jemném struhadle, osolit, přidat prolisovaný česnek dle chutí, vmíchat majonézu - tak nějak dle potřeby, aby to tvořilo pomazánku. Nečekané a velmi dobré
To jsou věci, které můžeš mít doma, půjdeš-li nakoupit.
Kup dvacet deka šunky, či kvalitního šunkáče, k tomu křen, citron, majonézu. Šunku či šunkáč nakrájej na hodně jemńoučko, smíchej s majonézou, vmíchej křen, osol a ochuť citronovou šťávou, říká se tomu švédské houstičky.
tetkon mě dál nic nenapadá, snad napadne.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 13:17
- Nahlásit
vlk
Nemáte něgdo receptík na dobrou, né moc drahou a výrobně poměrně nenáročnou pomazánku na jednohubky ????
máslo
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 13:24
- Nahlásit
PetraK
to druhý vypadá dobře... jen s česnekem už rači nic....
kachna_
máslo
... nemám neb ho nežeru....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 13:26
- Nahlásit
vlk
bude mít báječnou tchýni i tchána....
to je hodně důležitý, alespoň nebudou mezi mladýma rozbroje
to její třetí vážnější vztah a teprve ten se rozhodla završit svatbou....
jj, tomu rozumím... konečně našla toho pravého
ano prosím, dřevo nám nějak podražilo........
to je fakt... koukala jsem jak blázen, kolik za něj chtějí
PetraK
a byli jste tam se psema?
nene, plesnifcííí byli doma .... ale fakt mě ta sleva pobavila
jo tam je čas vždycky nedostatkový zboží, nikdy odtama nechci odjíždět.
já jsem pak už byla ráda, že sedím v autíku... přece jen noha a rameno dostaly pořádně zabrat
bať však to tak myslím, vč. toho oddělování. S tím,že jak půjde dítě k ohrádce, tak ho tam prostě nepustím. no.
přesně tak.. ale kolikrát by člověk musel mít oči i vzadu na hlavě... proto jsem psala, že by možná bylo lepší "vyplést" dvířka něčím, aby nebyl skrz mřížku vidět...
to jsem myslela - že to je pod kontrolou, vezmeš ručičku a pěkně mu jí k tomu ešče přistrčíš
přesně tak jsem to udělala já harantííím a byl od té doby klid
Jo a Sviniíííí právě loví svojí další myš....takže mně čeká co? Další odblešování
vlk
Nemáte něgdo receptík na dobrou, né moc drahou a výrobně poměrně nenáročnou pomazánku na jednohubky ???? Já furt dělám jen česnekovou a huš se začínám cítit trapně.....
mám, ale stihneš ještě nakoupit?
Potřebuješ 2-3 pribiny v kelímku, 1 malou tatarku, 15- 20 dkg salámu ( šunkový, uzený, debrecínka.. ), česnek, petrželka nebo šnitlík. Pribiny rozetřeš s tatarkou, přidáš na jemno pokrájený salám, promícháš s drobně posekanou petržílkou a rozmačkaným česnekem... vše smícháš pořádně dohromady, podle chuti dochutíš solí a dáš alespoň na hodinku odležet...
Jako obměnu do toho můžeš dát vejce natvrdo, který nastrouháš, kousek nivy, nastrouhaný.... zkrátka podle chuti
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 13:34
- Nahlásit
brut
Potřebuješ 2-3 pribiny v kelímku,
... to je nějakej sejr ???? s tou nivou by to mohlo klapnout...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 13:58
- Nahlásit
vlk
to druhý vypadá dobře
je to fakt moc dobrý.
pak ještě můžeš udělat takovou hutnej mazlavajs - umeleš dobrej točeňák, přidáš nastorouhaný sýr, můžeš trochu játrový paštiky přidat (takový ten hřbet), nastrouhanou okurku kyselou, trochu horčice, trochu majonézy. Vše tak nějak podle chuti. Ozdobit můžeš okurkou, tvrdým salámem a kouskem sýra.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 14:10
- Nahlásit
PetraK
ju, todlencto taky vypadá dobře.... ukládám do svýho kuchařskýho debilníčku... za tejden mám narozky, tak zas využiju tuhle pomatlánku....
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 14:10
- Nahlásit
vy furt jen něco klohníte a konzumujete
já jsem si max dneska objednala voběd do správné jídelny, což není pravidlem
PetraK
chudero nebohé
vzhledem k dobrovolnosti rozhodnutí spíš esi ne pablb masochistický? a co teprv mužík, druhým rokem noční směny + školy dvě, z toho jedna prezenční a eště nějaký přivýdělky..... pitomci
Fajka
ale já chci fotky tvejch magorů
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 14:29
- Nahlásit
neřešte furt jídlo !! mám hlááád!!!
Vero
ale já chci fotky tvejch magorů
tumáš čerte kropáč!
http://www.akita-feiko.estranky.cz/