Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Dobrý obchod s chovatelskými potřebami v Praze
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:23
- Nahlásit

Mel
Víš, Mel, to že tě někdo nezná, neznamená , že je blb. Možná neznáme tebe, ale známe mistra. A je mi líto, že od zkušených lidí, kteří se ti snaží v dobrém poradit, se distancuješ. Já si také zrovna nemyslím, že když nezvládáš psa na obraně, je ostnáč pro tebe řešení. Nehledě na to, že tvoje plemeno je vůči bolesti trochu specifické, takže jít na něj tímhle způsobem...A zapomeň na to, že jak tam jednou navlíkneš ostnáč, že ho nesundáš. To si se asi dívala špatně, tam se na ostnáči i stopuje.
Ale jestli tě nezajímají naše rady a osudy ostatních psů, co to neustáli, klidně řekni, nebudu tu plýtvat energií na někoho "koho neznám".

viky
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:42
- Nahlásit

Filip
Dobrá rada: Neřeš výcvikové metody mistra světa s lidma z internetových fór. Věr tomu, jaké výsledky vidíš na vlastní oči na place a ne vybásněným povídačkám.
Prala bych ti videt jak dopadlo par psu po vycviku prave u ''mistra''. Brecim jeste ted, kdyz si na ne vzpomenu.

Mel
Netvrdim, ze jsem nikdy nepouzila ostnac, to ne, ale snazim se to brat az jako krajni moznost a pod vedenim onoho mistra sveta, bych ostnac psovi na krk nikdy nedala. Snad jedine v tom pripade, ze bych z nej chtela mit trosku.

Anu
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:50
- Nahlásit

Mel
nedělám se psem sportovní výcvik takže moje rada asi bude trošku vedle ale...znám tebe a znám Garyho.Ten pes tě miluje,zbožňuje,uznává.Stejně jako ty jeho.Když ten pes chce tak tě poslouchá jak hodinky a když nechce tak a má něco hodně zajímavého -střapec a asi ty obrany,tak jak bylo vidět je úplně jedno co s ním děláš,můžeš ho škubat a trhat a on stejně potáhne a nadšeně půjde dopředu.Sice jsem tě na obranách nikdy neviděla a nevím co máš přesně za problém,ale jak znám Garyho mám obavu,že jemu ostnáč-např v upevnění cviku když je nabušený na danou věc moc nepomůže.Vím že nechceš jít na psa násílím a vůbec nepoužíváš nějaké "drsné metodyů co tady všichni píší ale obávám se že zrovna v tomhle ti to moc nepomůže.

jana33
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:01
- Nahlásit

Tak já teda ze zmíněných obchodů nemůžu doporučit ani jeden. Asi jsem neměla kliku a paní ve Vltavský měla špatnej den,ale takovou neochotu jsem dlouho nezažila,dost jsem jí tam otravovala. A co se týká Libně - naproti bydlím, zveráč má velký sortiment,ale majitelka je krá...,bohužel se s ní potkávám při venčení a je to fakt děs. Takže to jsou spíš osobní antipatie,jinak zveráč může být dobrej. Já mám oblíbený zveráč www.zoovedvore.cz ale jestli tam mají ostnáče,to nevím,ale mohli by.Je ve Štefánikově.

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:15
- Nahlásit

viky
no jo, viky, my Moraváci víme své....

viky
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:36
- Nahlásit

Ebony
no jo, viky, my Moraváci víme své....
a vime kam nemame lezt.......
Jak se mas ?

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:37
- Nahlásit

viky
pojď na ovčáky, až nejsme OT

Mel
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:38
- Nahlásit

Ebony
já si vážím rad a jsem ráda, že na mě plýtváš energií
A dost by mě zajímalo, co bys mi doporučila proto, abych psa na té obraně zvládla.
To si se asi dívala špatně
Co jsem koukala, psi mají postroje a na krku klasický stahovák.
Kdybych si myslela, že mému psu by mohl ostnáč jakkoli i minimálně ublížit, nikdy bych na to nepřistoupila... A zatím o tom pořád ještě uvažuju, nejsem úplně přesvědčená, jestli do toho půjdu

Nikita
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:40
- Nahlásit

Mel
myslím, že někde jsou tyto metody i k užitku. Ovšem, kde to je, se těžko dá posoudit na netu, nemyslíš?
Jedna věc je metoda jako taková, druhá věc je člověk, který ji má použít. A ne každý na to má. A výcvikovou praxi bych si zhruba i přes internet odhadnout troufla
Ale je to samozřejmě Tvůj pes, Tvoje věc, já si jen dovolila přednést svůj názor.

Mel
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:45
- Nahlásit

Anu
Sice jsem tě na obranách nikdy neviděla a nevím co máš přesně za problém
Myslím, že stačí říct, že na obranách dělá úplně to samé jako na coursingu.... (teď přemýšlím, jestli dát smacího smajla nebo nesmacího) a jak píšeš, je úplně jedno co s ním děláš,můžeš ho škubat a trhat a on stejně potáhne a nadšeně půjde dopředu, právě to mě přimělo přistoupit na zkusení toho ostnáče. Když to nebude mít žádný efekt, budu holt zase škubat normálním obojkem, po zádech mi poteče pot a budu funět, až o mě budou mít okolostojící strach, že dostanu infarkt..

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:47
- Nahlásit

Mel
Co ti můžu doporučit, když tě neznám
Víš, že po internetu to nejde. Kdybys byla u nás, vemu tě na obrany a jedinej, kdo by dostal ostnáč bys byla možná tak ty
U nás se totiž řeší především psovod, protože pes za to nikdy nemůže.

Doporučuji ti všechno pořádně promyslet. Změnit úplně přístup ke psovi a začít od znovu, pomalu a důsledně. Chápu, že ve škole, kde není čas se mrcasit s každým neperspektivním psem, je ostnáč účinná a rychlá pomůcka, a mezi námi, oni to ani jinak neumí.
Ale záleží na tobě, buď chceš úspěch-zkoušky za každou cenu, nebo cvičíš pro radost, svojí i psí, jsou to dvě různé cesty, záleží na tobě kterou si vybereš, v tomhle ti radit nemůži.

Mel
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:49
- Nahlásit

Nikita
takže u mě poznáš, jestli na to mám, podle netu? A podle čeho? Dyť já se tu ani do nějakých odborných výcvikových diskuzí nedávám.
Ale jestli mě poradíš, budu samozřejmě ráda

Anu
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:52
- Nahlásit

Mel
Myslím, že stačí říct, že na obranách dělá úplně to samé jako na coursingu.
pokud dělá to co na coursingu tak si myslím,že ostnáč je fakt naprd.Já můžu jakštaš svého 13kilového psa přepřat-myslím přetáhnutím vodítkem k sobě,vycukáním atd.Je to střízlínek a dost to cítí,ale i tak to není tak jak kdyby tam ten střapec nebyl.Ale ty s Garem nemáš šanci ho fyzicky "přeprat" a jak jsem si všimla tak ty s ním škubeš jako sakra fest,snažíš se ho dát do kolejí (teď se bavím jen o coursingu a tím spojené šílenství po střpapci)a ten pes tě stejně nevnímá a nic si z toho nedělá. Tady ti (si myslím) nepomůže síla ani ostřejší metoda ale spíše docílit že fakt nesmí.Jak se mě neptej neb máš nukleární hovado a já bych za ním jako ty vlála

Mel
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:04
- Nahlásit

Ebony
přečti si příspěvky od Anu, ona celkem dobře vystihla chování mého psa, když se mu něco líbí a chce to... jediný, v čem s ní nesouhlasím je to, že pes mě nevnímá, on mě vnímá, jenže ta touha je prostě silnější. Já si pořád říkám, že se přece musí těch obran (coursingu) nabažit a aspoň trošku zklidnit, ale nějak se toho pořád nemůžu dočkat
Jinak já si zvolila to, že kynologii dělám proto, že to baví jak mě, tak i mého psa. Zkouška je pro mě to, že někdo (rozhodčí) mi řekne, jestli to děláme špatně nebo dobře (opravdu netrpím nějakou nervozitou apod.). Neženu se za žádnými zkouškami nebo závody - i proto jsem s tříletým psem tam, kde jsem a vůbec mi to nevadí. Všechny psí aktivity dělám proto, že to baví hlavně psa a potřebuju ho nějak zaměstnat.

hana1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:17
- Nahlásit

taky jsem si před pár lety vyrobila z jedné feny to " nukleární hovado". Tak jsem pracovala na motivaci a kořisti, že pro balonek by zbořila dům nebo skočila pod vlak a při spatření rukávu ji zrudly oči a nevnímala vůbec nic. Kousala překrásně, ale k čemu to bylo platné...rad o ostnáči a elektrice jsem si užila dost, ale už jsem starší dáma a mám jiné představy o zacházení se svými psy, takže jsem u této feny zapomněla na zkoušky, vrcholové výstavy a chov a zase jsem ji učila vlastně opak toho, co dřív. Snižovala jsem postupně tu nenasytnost po kořisti. Balonek i rukáv má ráda pořád, ale už je dost ovladatelná a není tam to " zatmění", při kterém nevnímá nic jiného. Zkoušky nemá, ale vůbec mně to nevadí.

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:18
- Nahlásit

Mel
když se mu něco líbí a chce to... jediný, v čem s ní nesouhlasím je to, že pes mě nevnímá, on mě vnímá, jenže ta touha je prostě silnější.
ale tohle je ten problém, ten pes na tebe není tak navázanej, prostě se někde v mládí stala chyba, teď nemyslím ve vztahu, ten asi máte pěknej, ale ve výcviku, ve vnímání psovoda. A navíc Mel, je to specifický plemeno, to nejde dělat na sílu. Protože v tom okamžiku jsi na stejný úrovni jako ten labrador na ostnáči, který se ti tak nelíbí, zrovna tak ty po tom ostnáči saháš, protože nezvládáš psa, nedokážeš si udržet jeho pozornost. To je taky o autoritě, o tom, to psovi vysvětlit, jak to bude a nebude, když bude dělat bordel. A hlavně není to ovčoun, nebude to tak jednoduché, já mám doma kříženku pita z útulku, a prostě na sílu s ní nic neudělám, musím u ní přemýšlet, jak ji to vysvětlit, ale když jí to vysvětlím, tak funguje jak hodinky.
Ale už jsem to tu psala, nemůžeš chtít rady po internetu. To ti žádnej solidní člověk nedá.
Já jsem jen chtěla, aby sis to opravdu pořádně promyslela, nic víc.

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:19
- Nahlásit

Mel
přečti si příspěvky od Anu, ona celkem dobře vystihla chování mého psa, když se mu něco líbí a chce to... jediný, v čem s ní nesouhlasím je to, že pes mě nevnímá, on mě vnímá, jenže ta touha je prostě silnější.
Já teda nechci jako rejt,neboť pak znám ty své konce ale jak vypadá v praxi to, co popisuješ? Co jste vyzkoušeli jiného (před ostnáčem) proto,aby to "tak nevypadalo"?

Anu
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:24
- Nahlásit

Smečka
vypadá to asi tak,že Mel má co dělat aby psa udržela když jde na dráhu a pes šílí,tahá a moc nevnímá.Odehrává se to teda fakt jen při takové touze což je střapec a asi i obrany.Na druhou stranu já nechávám svého psa šílet na střapec o tom to je. S obranou je však už problém,takže tady fakt neporadím. Ale je pravda,že silou na něj Mel nemůže,on opravdu má zatmění,takže to chce jinak.

Nikita
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:36
- Nahlásit

Mel
takže u mě poznáš, jestli na to mám, podle netu? A podle čeho?
Už jsem to tu psala, koukni o stránku zpátky:
sorry, Mel, ale tři zkoušky typu SYP ZOB nepovažuji za extra výcvikovou praxi
Jedinou konkrétní radu, kterou jsi zde zatím žádala bylo to, kde koupit ostnáč. V tom bohužel nemohu sloužit...

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:39
- Nahlásit

Anu
A na to je indikován ostnáč? Ná nástup k obraně?

Anu
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:53 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

Smečka
to já nevím. Já obrany nedělám ani nevím co ji přesně kdo dopuručil a na kdy.Ale Mel psala,že se na obraně chová stejně jak na coursingu,tak jsem to trochu jinýma očima popsala jak se tam chová.ale na coursingu to je normální a žádoucí,tam nechává každý toho psa "šílet" aby si to užil,ale ve sportu kde je poslušnost-myslím obrana-tam nevím.Neodvažuji se radit,já jen tuším,že násilím ať už jakýmkoliv toho psa neudrží,že se nejdřív musí změnit pes i pán ,ale jak jsem opět psala netuším jak,neb ten pes je fakt moc silný a moc velký šílenec.

abby
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 12:54
- Nahlásit

Teď to není k Mel,ale k ostnáči obecně.Bohužel je pořád spousta cvičáků,kde je ostnáč běžně používán.Dostal mě teď jeden známej,který svýmu 3/4 ročnímu boxérovi koupil, ostnáč.Ne na vícvik,ale aby netahal na vodítku.A hádejte,kde mu to poradili

hana1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:12
- Nahlásit

abby
současná metodika výcviku je založená na kontrastu balonek - ostnáč. Bohužel my to nezměníme, ale mám ještě lepší zážitky - štěňata kolem 4 měsíců při výcviku trvale na nabroušeném /!/ ostnáči, stejně stará štěňata s elektrickým, obojkem apod. Ono by to v principu i šlo, ale problém je v tom, že od upozorňovacího drbnutí ostnáčem k něčemu jako " ty kreténe, já tě..." je strašně blízko a zdaleka ne každý se ovládne i ve chvíli, kdy ho pes štve.

abby
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:16
- Nahlásit

hana1

Asi to tak je,ale mě to rozčiluje.Ani jsem nevěděla,jak mu mám vysvětlit,že je to blbost a že chození na vodítku se dá naučit i jinak.

hana1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:26
- Nahlásit

abby
ale trvá to dlouho a kdo by se namáhal, že ? Zvlášť u boxera mě to štve.

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:31
- Nahlásit

hana1
mě spíš děsí, že je to móda a že se tvrdí, že jinak pes vycvičit nejde, a 99% lidí to ani neumí použít

a připadám si jak vyvrhel, když tvrdím, že jde, a dokonce i na úrovni, jako bych ty psy snad týrala já na tom plátěným obojku, lidi jsou fakt divný

abby
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:45
- Nahlásit

Ebony

Já souhlasím s hana1,jde o to,že lidi jsou líný a nebo udělají někde chybu a proč se vracet na začátek,když to jde "jednoduše".Když slyším o ostnáči,tak mi naskakuje husí kůže

hana1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:53
- Nahlásit

jsem ráda, že nejsem sama, kdo tomu nefandí. Na druhou stranu jsem viděla štěně labradora vychované amatérem pomocí elektrického obojku - šlo o člověka po úraze rukou. Štěně bylo naprosto v pohodě. Ale viděla jsem mnohem víc těch odstrašujících případů a sama si netroufnu tyto pomůcky vzít do ruky, přece jen si nevěřím. A to chodím na cvičák někdy od roku 1970. Víc mě baví přemýšlet, jak psa k požadovanému postupně dovést.

Mel
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:06
- Nahlásit

Ebony
ten pes na tebe není tak navázanej, prostě se někde v mládí stala chyba, teď nemyslím ve vztahu, ten asi máte pěknej, ale ve výcviku, ve vnímání psovoda
Nevím, jestli se stala nějaká chyba - samozřejmě nebudu tvrdit, že já žádnou chybu neudělala (pos*ala jsem toho hodně), ale mě prostě spíš přijde, že je to specifikem toho psa... Venku je naprosto samostatný a není možné ho nějak upoutat a zaměřit jeho pozornost na sebe. Poslechne, ale už je myšlenkama támhle u toho stromu, už přemejšlí, jak ho očuchá a počůrá apod. I na cvičáku nejsem schopná ho přimět k tomu, aby mě sledoval. Prostě on ví, že třeba když dostane povel k noze, tak musí jít u nohy, ale stejně se věnuje "svým záležitostem". Když si vezmu do ruky nejlepší pamlsek, z kterého doma šílí, venku pro něj už není zdaleka tak atraktivní, prostě má moc jiné práce... S balonkem taky nemám šanci, on není aportér, prostě jsem vyzkoušela spoustu věcí, ale zafixovat jeho pozornost se mi nepodařilo.
Já jsem jen chtěla, aby sis to opravdu pořádně promyslela
Myslím, že ačkoliv se tahle diskuze zvrhla naprosto v něco, co jsem nechtěla, moje pochybnosti to ještě zvětšilo a zatím ostnáč kupovat nebudu... holt jsem čekala dlouho, tak ještě počkám nějakou dobu.

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:34
- Nahlásit

Mel
Ano, já jsem ale říkala, že ten pes je specifickej, právě proto se k němu od začátku mělo tak přistupovat, a hlavně si už od začátku měla mít jasno, že chceš třeba dělat sporotvní výcvik a od malého štěněte ho vést tímhle směrem. Bohužel u psů typu bull se strašně špatně odnaučují zlozvyky, vetšinou si jedou v kolejích, který jim byli na začátku nastaveny. A těžko se obrací jinam. A těžko se hlavně obrací po zlém.
Takže přeju hodně trpělivosti.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání