Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Dobrý obchod s chovatelskými potřebami v Praze
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Mel
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 17:39
- Nahlásit

Sháním obchod, kde by měli pomůcky na výcvik psa. Potřebuju koupit kvalitní ostnatý obojek a chci ho psovi vyzkoušet - takže kamenný obchod. Nevíte někdo o něčem?

Andita
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 17:44
- Nahlásit

Mel
Ahoj, na Knizeci (Andel) je na rohu Vltavske takovy mini-obchod, narvany ale az ke stropu, je tam strasne ochotna pani, vzdycky mi vysla vstric, nechala jsem si u ni vyrobit postroj na miru, koukni tam, jestli to nemas daleko ..

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 17:46
- Nahlásit

Mel
Já jezdím až do Libně, k paní, co má obchod skoro naproti bývalému automatu Svět (Hrabal), na břehu Rokytky.

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 17:47
- Nahlásit

Mel
Potřebuju koupit kvalitní ostnatý obojek a chci ho psovi vyzkoušet
Co s ním budeš dělat?že jsem tak smělá..

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 17:48
- Nahlásit

Andita
To je na rohu Nádražní a Vltavské? To neznám, musím se tam jít podívat.

Mel
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 17:55
- Nahlásit

Andita
Dík, zkusím ten Anděl, Libeň už je krapet z ruky....

Smečka
byl mi doporučen na obrany na upevnění poslušnosti...

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 17:57 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Já ráda Canino na Olšanským náměstí, ale nevím, jestli tam maj ostnáče.
stránky

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 17:59
- Nahlásit

Mel
Mohu se zeptat na jaký stupeň zkoušky se chystáš a jak starý je pes?

Andita
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 18:01
- Nahlásit

Walda
Jo, hned vedle je cykloservis, myslim a naproti jazykovka, Caledonian school nebo tak nejak . Pani je moc mila, fakt jinej servis oproti tomu velikymi zveraci v Lidicke, kde byly vzdy velmi neprijemne mlade slecny (eufemisticky receno)

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 18:07
- Nahlásit

jen pro informaci:
Ústřední komise pro ochranu zvířat vydala toto stanovisko:
Použití elektrického obojku, ostnatého obojku nebo stahovacího obojku bez mechanického omezení úplného zatažení smyčky obojku je porušením zákona č. 246/1992 Sb. K chovu, výcviku a výchově zvířat, především psů, nelze takové obojky používat.
Pokud by chovatelé zvířat při chovu a výcviku používali výše uvedené druhy obojků, došlo by k porušení několika ustanovení zákona; konkrétně by došlo k porušení § 4 odst. 1 písm. h), j,) m) a n) zákona.

Použití výše uvedených obojků je také porušením článku 7 Evropské dohody o ochraně zvířat v zájmovém chovu. Tato dohoda je součástí právního řádu České republiky, byla vyhlášena jako sdělení ministerstva zahraničních věcí – č. 19/2000 Sb. m. s. Článek 7 upravuje výcvik a stanoví, že:
„Žádné zvíře v zájmových chovech nesmí být cvičeno způsobem, který přináší újmu na jeho zdraví a kondici, zejména nesmí být nuceno překračovat své schopnosti nebo svou přirozenou sílu a nesmí být používáno umělých prostředků, které způsobují zranění nebo zbytečnou bolest, utrpení nebo
úzkost (ÚKOZ, 2005).“

Mel
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 18:14
- Nahlásit

Smečka
psovi jsou 3 roky a na zkoušku se zatím žádnou nechystáme právě kvůli tomu, že při obranách máme dost problém s poslušností. Na jaře bych ráda zkusila nějaké zkoušky s obranami (zatím máme ZZO, ZOP a ZPU1 právě kvůli tomu, že na nich obrany nejsou).
Na obrany chodíme k Luďku Šilhavému, který dle mého názoru je dost velký odborník a moc dobře ví, co dělá.

Eda
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 18:14
- Nahlásit

Anditakde byly vzdy velmi neprijemne mlade slecny (eufemisticky receno)
jóó, taky mám tu zkušenost jsou opravdu cool jen jsem přemýšlela, proč tam pracujou, když jsou stále nasr...

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 18:32
- Nahlásit

eva od jondy

Tohle tzv. "stanovisko" ÚKOZ už je staré a nahražené novým, novějším asi o půl roku. Najdeš ho na stejných stránkách jako to staré.
V té komisi sedí lidé, kteří většinou psy viděli jen z rychlíku a odsouhlasili by zřejmě cokoli. Když jsme se proti původnímu "stanovisku" začli bouřit, brzo ho opravili s odůvodněním, že "se v psoledních 10 letech objevily nové skutečnosti a nové modely elektronických obojků". Takže během půl roku uběhlo 10 let?

Mel
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 18:36
- Nahlásit

eva od jondy
jestli si myslíš, že se to jako vztahuje k § 4, odst. b) daného zákona podrobit zvíře výcviku nebo je použít k veřejnému vystoupení či podobným účelům, pokud je pro ně spojeno s bolestí, utrpením nebo poškozením,, tak mého psa se tohle netýká.... Promiň, ale takovéhle tvrzení se mi zdají trochu na hlavu postavená. Já považuju za týrání zvířete něco úplně jiného, než že ho potrestám škubnutím za obojek

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 18:40
- Nahlásit

Walda
dík za informaci

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 18:40
- Nahlásit

Andita

velmi neprijemne mlade slecny
Vím o které jde a zajímavé je tohle:
Jednu z nich občas potkáváme na procházkách ( má taky chlupáče ). Při venčení jsme normálně pokecali o psech a vše bylo OK. Jednou jsem se ve jmenovaném obchodě pro něco stavil, a slečna se chovala tak, jak popisuješ, přestože mě znala a zjevně věděla kdo jsem. Tak nevím.
Třeba to tak nemyslí.
Nebo nemyslí.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 18:47
- Nahlásit

Mel
no vidíš, mě zas přijde na hlavu postavené to, že lidé tyhlety "věci" používají..zkus si na krk dát ostnatý obojek a požádej někoho, aby tě potrestal škubnutím-vřele doporučuju...dobrý psovod dokáže se psem jednat a cvičit ho bez ostňáku ba i škrťáku, fyzického trestání..kdo ne, opravdu není pro mě dobrým psovodem a pro svého psa už vůbec ne..pokud nedokážeš zlepšit poslušnost svého psa jinak, asi by bylo třeba hodně zapracovat na přístupu i vztahu..ale to ti asi nevysvětlím, pokud opravdu chceš ostňák používat, tak tvůj názor stejně nezměním..

Mel
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 19:22 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

eva od jondy
promiň, ale jsi vedle... v životě jsi neviděla ani mého psa, ani mě a ani neznáš náš vztah
A psala jsem to tu už Smečce, já ostnáč nikdy nepoužívala ani jsem ho používat neplánovala. Prosím, přečti si to tu celé a nevytahuj tu slova z kontextu (nebaví mě se obhajovat pořád dokola, zvlášť když k tomu není důvod).
Navíc, já dělám (snažím se o to) sportovní kynologii a pokud jsi o tom někdy slyšela, tak možná víš, že se skládají jisté zkoušky a existují zkušební řády, které přesně určují, jakou výstroj pro psa máš mít (mimo jiné hladký řetízkový obojek). Takže asi tak...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 19:41
- Nahlásit

Mel
přesně to jsem psala, že pokud opravdu chceš ostňák používat, tak tvůj názor stejně nezměním..takže směle do toho, ono se vše vložené do psa vrátí, to mi věř, ať to pozitivní, nebo negativní... ale ještě něco si neodpustím..nejsem takový amatér, jak si myslíš, znám řád dobře. dporučuju pořádně pročíst zkušební řád, protože by se ti to nemuselo na zkouškách vyplatit. píše se tam totiž-kopíruji:
Pro všechny druhy a stupně zkoušek se stanoví základní výstroj psa: Hladký řetízkový obojek, který není nastaven na stahování-proti tomuto použití nic nenamítám..

sarax
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 19:44
- Nahlásit

eva od jondy
hele mě škrťák příjde OK...a tyhle pomůcky doporučují i dobří psovodi..
jako nechápu kde je problém...svýho psa vyškubu taky když neposlechne a špatně mi to nepřijde....a zajímalo by mě co máš za plemeno???třeba u plemen co mám já a mel se člověk někdy k vyškubání musí "snížit" a jak my bylo řečeno musí to bejt trhanec aby pesa udělala salto...a pak to stačí jednou....

sarax
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 19:45
- Nahlásit

eva od jondy
hele jako to že někdo není amatér se pozná podle nastudování řádu????

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 19:55
- Nahlásit

sarax
neříkám, kdo je amatér, jen že já ne a byla to pouze reakce na Mel , mějte se tu krásně

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 19:59
- Nahlásit

Mel
psovi jsou 3 roky a na zkoušku se zatím žádnou nechystáme právě kvůli tomu, že při obranách máme dost problém s poslušností. Na jaře bych ráda zkusila nějaké zkoušky s obranami (zatím máme ZZO, ZOP a ZPU1 právě kvůli tomu, že na nich obrany nejsou).
Na obrany chodíme k Luďku Šilhavému, který dle mého názoru je dost velký odborník a moc dobře ví, co dělá.

Dobrý,jen se ptám.
Když slyším,že si někdo pořizuje ostnáč, vždycky mám nutkání zeptat se proč,někdy jsou totiž důvody k jeho použití dost pochybné.V rukou člověka který s ním umí dělat,může být dobrou pomůckou,ale spíš se přikláním k jeho použití u zkoušek,kde už fakt o něco jde...Luďka Šilhavého jsem v akci nikdy neviděla.

Mel
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 20:15 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

eva od jondy
dobrý psovod dokáže se psem jednat a cvičit ho bez ostňáku ba i škrťáku,
no, tady vidím, že jsi proti ostnáči i proti škrťáku...... navíc, nechápu, odkud soudíš, že já psa mám na škrťáku zapnutého na stahování??? Nemusím se vůbec obhajovat, protože před sebou mám svědomí naprosto čisté, tak jen pro tvou informaci - mám pro psa látkový obojek od rogz for dogz, kovový škrťák používám pouze na výcvik a to zapnutý na nestahování....
neříkám, kdo je amatér,, jen že já ne a byla to pouze reakce na Mel
no, promiň, ale podle dobrý psovod dokáže se psem jednat a cvičit ho bez ostňáku ba i škrťáku, fyzického trestání..kdo ne, opravdu není pro mě dobrým psovodem a pro svého psa už vůbec ne.. mi přijde, že jsi asi nikdy na cvičáku nebyla, ani nečetla třeba metodiku výcviku, protože já teda zatím vždycky slyšela a četla, že se škube vodítkem. A tyto "drastické" metody používají i lidé, kteří mají složené "trojkové" zkoušky - a ty já teda za dobré psovody považuju. Resp. bych řekla, že dobrý psovod je takový psovod, který ví, co si může ke svému psu dovolit. Jestli ty máš psa, který se sesype po škubnutí vodítkem neznamená to, že jsou takoví všichni psi.

Mel
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 20:20
- Nahlásit

Smečka
Víš, já jsem něco takového čekala, že se tu na mě lidi sesypou. Ale pravda je taková, že já sama jsem z toho dost "vedle". Nikdy mě ani nenapadlo, že bych psa dala na ostnáč, ale jelikož o obrany se snažíme už dost dlouho (skoro dva roky) a pořád mám problém s tím, že pes to chce prostě až moc, tak jsem ochotná to zkusit (a hlavně pod dohledem někoho, kdo tomu rozumí).
Lidi, kteří dávají psovi ostnáč jako normální obojek, taky nesnáším... u nás má pán takhle labradora

Filip
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 21:10
- Nahlásit

Mel
Dobrá rada: Neřeš výcvikové metody mistra světa s lidma z internetových fór. Věr tomu, jaké výsledky vidíš na vlastní oči na place a ne vybásněným povídačkám.
Jinak hodně kvalitní obojky jsou od HS Germany - prodává je Gappay. U ostnáče stačí, pokud bude dost dlouhý - zkrátit se dá jednoduše vyndáním pár dílků.

Nikita
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 21:39
- Nahlásit

Filip
Skeptický postoj k použití celkem tvrdých donucovacích prostředků (jakými použití ostnáče k uposlušnění psa na obraně je) v rukou amatéra (sorry, Mel, ale tři zkoušky typu SYP ZOB nepovažuji za extra výcvikovou praxi) - tomu Ty říkáš "vybásněné povídačky lidí z internetových fór"?!
Chodí sem i lidi, kteří už přeci jen vědí, na kterou stranu vodítka se připíná pes. Mohl bys neznalé uvést do reálu nástinem Tvých výsledků?

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 21:43
- Nahlásit

Mel
Dobrá rada: Někdy se podívej na vlastní oči i mimo plac mistra, dějí se tam zajímavé věci.

LucieS
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 22:51
- Nahlásit

Jo jo, někteří se dostanou mezi mistry jen proto, že umí mistrovsky jednat bez skrupulí.... a to ve sportu (doping...), v politice (úplatky...), ve sportovní kynologii (nejen škrťáky...)....
Dalším faktem je, že špičky pracující se zvířaty mají docela vysoký odpad - těch (zvířat), kteří to nezvládnou, nemají na to, neprostojí to. Ty máš jen jednoho psa a ještě si ho chceš nechat.
No a už jen drobnost na konec - soustavné používání ostřejších pomůcek psa otupuje, ten se postupně adaptuje na vzniklou situaci a chování se vrací do starých kolejí.

Mel
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 08:58
- Nahlásit

Nikita
víš, já chápu všeobecný odpor vůči celkem tvrdým donucovacím metodám, jenže si myslím, že někde jsou tyto metody i k užitku. Ovšem, kde to je, se těžko dá posoudit na netu, nemyslíš? Pochopím, že mě od tohoto záměru bude odrazovat člověk, který vídá mě a mého psa v reálu a mohl si o nás udělat jistý názor, ale přes internet???

Ebony
já si udělala názor podle toho, jak se ten člověk chová ke mně, mému psovi a co s mým psem dělá... co se děje mimo plac nevím a asi mě to ani nezajímá

LucieS
soustavné používání ostřejších pomůcek
Já tu nikde nepsala, že ostnáč budu používát soustavně....

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání