Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Síť do auta (kombíka)
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:16
- Nahlásit

michalm

To by mělo stačit.Já jsem kvůli tomu včera koupila kšíry do auta.Akorát se jí do toho zamotala nožička.Chůďa

michalm
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:28
- Nahlásit

Mar3
bleeeee ten nemam rad
tak me ani tak nevadil navrat jako spis ta prace dalsi den
abby
to mi uz mame natrenovano, ze na pac strka do nich tlapku

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:29
- Nahlásit

No a co myslíte na tohle: já mám pidi starouše, a tak se chystám si odstranit zadní sedačky, odmítat kohokoliv jiného než psa v množství více než jeden vozit, a mezi zvětšený kufr a přední sedačky dát tu síť. Myslíte, že to u policajtů může projít? Nebo mám dál raději nechat pséka trpět v malinkém kufru se strachem, že to do mně ze zadu někdo narve...

michalm
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:31
- Nahlásit

Terri
nebal bych se toho, taky me napadlo, ze ji upravim prostor za prednima sedackama...

Mar3
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:33
- Nahlásit

Terri
jak velkej je pidipes ?

já jezdím tak,že když už jedu autem tak stej ně neřídím,psa mám na klíně.....a "zajištěnej" je mejma rukama tak uviíme,až někoho potkáme

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:33
- Nahlásit

michalm
jen jestli se dají ty sedačky vůbec překlopit nebo vyhodit úplně... No uvidím, zkusím namočit zručného muže

abby
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:36
- Nahlásit

Terri

Nemusíš psa vozit v kufru,jen pokud ho máš na sedačce,tak musí být dostatečně zajištěnej.je to kvůli tomu,aby při prudkém zabrzdění neohrozil posádku vozu a sebe a hlavně,pokud se něco stane,tak nevíš,jak zareaguje.Může někoho pokousat ....

michalm
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:37
- Nahlásit

Terri
vyhodit se daji vzdycky

brut
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:47
- Nahlásit

Tak se připojím.

Včera přišla kamarádka s dotazem, jak vozíme Bruta. Když jsem odpověděla, že v přepravce v kufru, tak se usmála a říká, že dostali málem pokutu, protože bylo vedro a pes byl v plastovém přepr. boxu, což bylo dle policajtů týrání.
Tak to ukecali a psa připnuli na kšíry dozadu na sedačku ( mají obojí, protože většinou jezdí se 2 psama. No a než dojeli na chalupu, tak je stavěli jiní cajti a platili pokutu 1000,- za nedostatečné zabezpečení psa, protože kšíry mají plastové spony, které v případě nárazu nevydrží a prasknou. Tohle už neukecali. Takže mi poraďte, jak mám vozit psa.

Abych nezapomněla mají GR a labrouška. Naše babča jezdí pod mýma nohama, protože jinak celou cestu vyje a strachy zvrací ( po bouračce).

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:57
- Nahlásit

brut
a ty kšíry maj normoš kšíry nebo prodávané jako bezpečnostní pásy do auta?

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:58
- Nahlásit

Mar3
jak velkej je pidipes ?
Já nemám pidi psa ale pidi auto

shiba
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:59
- Nahlásit

brut
Za tohle bych pokutu zásadně neplatila. Uvědomme si, že jejím zaplacením se přiznáváme, že jsme něco provedli. A pokud se cajtům zdálo jako týrání, že vezli psa v přepravce, není to dopravní přestupek a oni nemají nárok mě za to pokutovat.
Při jakémkoliv převozu psa bych pokutu neplatila, protože v zákoně není jasně stanoveno, co je tím dostatečným zabezpečením, a klidně se s nimi půjdu pohádat, když si mě předvolají. Dokud někdo nestanoví přesná pravidla pro převoz psů, nemůže nás stíhat za jejich nedodržování.
Samozřejmě vyjma případu, kdy pes běhá navolno po autě, to jaksi na zajištění nikdo neukecá.

michalm
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:00
- Nahlásit

shiba
co je tím dostatečným zabezpečením, a klidně se s nimi půjdu pohádat, když si mě předvolají
nanestesti je tohle asi jedina moznost... Taky cekam kdy me kde zastavi a budu se snima hadat

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:02
- Nahlásit

Já bych taky nezaplatila. Mám psa připoutanýho, navíc praktickou zkušenost, že pásy-kšíry špagetu udrží.

Kontrolovali nás už několikrát a nikdy neměl nikdo žádný připomínky, spíš naopak.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:03
- Nahlásit

shiba
Chtěla jsem ti ji nabídnout. Mám ji doma k ničemu... Tak nic i tak díky

brut
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:10
- Nahlásit

fromeli
Mají ty bezpečnostní do auta.....

shiba
Faktem je, že záleží na cajtovi. Dokonce o tom byl někde na Nově nebo Čt pořad. Tam se říkalo, že pes musí být dostatečně zajištěn a je jen na majiteli psa, jaké zajištění si vybere.Na trhu jich je dostatek. Ale taky říkali, že si každý musí uvědomit váhu psa a podle toho vybírat. Plastové věci nejsou tak kvalitní, aby vydržely případný náraz.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:15
- Nahlásit

Mají ty bezpečnostní do auta.....
šla se dohadovat na úřad, zase tak moc nemůže člověk policajtům dopřávat.

Navíc je stále spousta hafanů, co lítaj autem, jak se jim zamane a nebo dokonce sedí na klíně řidiče.

michalm
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:33
- Nahlásit

brut
Plastové věci nejsou tak kvalitní, aby vydržely případný náraz
jenze nastesti nektere dnesni plastova vyrobky vydrzi vic nez od nich clovek ceka.... obcas i nanestesti

brut
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:34
- Nahlásit

fromeli
Jsem zvědavá, jestli si půjdou stěžovat nebo to nechají být.

Já když vezu dva psy, kočku,osmáka, tři děti, tak by mně zajímalo, co by na tohle cajti řekli. Brut je v přepravce v kufru, kočka v přepravce holce na klíně, osmák v kleci klukovi na klíně, Denynka mně pod nohama...řídí přítel. By mně zajímalo, jakou pokutu by jsme teda měli platit my.

brut
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:36
- Nahlásit

michalm
No faktem je, že já mám s plastovýma sponama blbý zkušenosti. Brutovi nevydrží ( obojek, kšíry...). Ve chvíli, kdy zabere, tak praskají a to neváží zase tak moc proti jiným psům.

shiba
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:37
- Nahlásit

fromeli
šla se dohadovat na úřad, zase tak moc nemůže člověk policajtům dopřávat.
Jak jednou zaplatíš pokutu, už nic nenahádáš. Je to jako přiznání.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:40
- Nahlásit

shiba
no já bych ji na místě neplatila.

michalm
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:52
- Nahlásit

brut
tak tezko rict, mozna to bude vyrobcem? ze svy zkusenosti to mam tak 50/50 neco drzi neskutecne a neco nic...

brut
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:06
- Nahlásit

michalm
Tak my to máme tak 90/10 a výrobcem to nebude...každý výrobek máme od jiné firmy)

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:09
- Nahlásit

No a není v zákoně i věta "je na policajtově uvážení.." ? V tom případě by měl pravdu vždycky!
Ale já teda zatím mám dobrou zkušenost...

wami
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:12
- Nahlásit

Tak s praskanim plastu mam sve zkusenosti...

Jedina plastova prezka na obojku, ktera udrzi i zabirajiciho Lumpa, je R4D... Takze u nich bych se spolehla na vsechno.

A jinak ja mam sit (snad by mela stacit) a kdyz jedu s jednim psem a bez site, ma ksiry - tazny a pas je taky od firmy, co vyrabi veci na tazny psy, takze se taky muzu spolehnout...

Pokutu bych taky neplatila, az budu mit svy auto, budu tam mit treba pevnou mriz, ale mam psa "klaustrofobika", do prepravky bych ho nenarvala a nejspokojenejsi je, kdyz lezi vzadu na kufru a muze se rozhlizet, to pak nema problem (v kombiku za siti na prednich sedadlech).

---

eh, mela jsem to napsat ve zkratce: pro vetsi psy se oplati kouknout na nabidku firem, ktere vyrabeji veci pro tazne psy, tam je dost velka pravdepodobnost, ze vse vydrzi trh i tah...

Mel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:14
- Nahlásit

Terri
No a není v zákoně i věta "je na policajtově uvážení.."
ne to tam rozhodně není... psala jsem tu někde přesné znění zákona týkající se převozu zvířat... pokusím se to najít

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:18
- Nahlásit

Mel
ok, dík

Mel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:20
- Nahlásit

Tohle téma se probíralo ve fóru Otázky kolem bodového systému v sekci pes a paragrafy.
zákon č. 361/2000 Sb. o silničním provozu:
§5 Povinnosti řidiče, odst. 1
j) zajistit bezpečnost přepravované osoby nebo zvířete a bezpečnou přepravu nákladu,
k) zabezpečit přepravované zvíře tak, aby neohrozilo řidiče a přepravované osoby,
§52 Přeprava nákladů, odst. 5) Při přepravě živých zvířat nesmí být ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob ani zvířat a ani bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.

To je všechno týkající se nás, pejskařů, zbytek se týká jezdců na zvířatech a honců zvířat. Jo, a taky to nesmí být v rozporu se zákonem č. 246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání.

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:24
- Nahlásit

Mel
díky, a takže zmínka o policajtově uvážení tam určo není, jo? (Jinak to téma jsem úplně zasklila, že tu bylo..)

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání