Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Ach jo.....
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 08:51
- Nahlásit

Jak už jsem tady několikrát psala, bydlím vedle azylového domu, kde je umístěn kotec pro odchycené psy.

Včera v podvečer tam opět přivezli pejska. Od té chvíle nastalo u nás Boží dopuštění. Brut skákal na zeď - ta místy drží silou vůle , štěkal a svým chováním dával na jevo...za tou zdí někdo je, udělej s tím něco. K tomu se přidala samozřejmě i Denynka, která při své nahluchlosti reaguje pomaleji.

Dost dlouho mi trvalo, než jsem zjistila, jak velký pes je umístěn v kotci, pak jsem jen povzdechla...ach jo, to zase bude "veselá" noc.
Brutovo štěkání a Denynčino hysterčení se prolínalo s ječením odchyceného pejska. Po nějaké době se oba malinko uklidnili a já konečně s vidinou klidného večera šla připravit večeři.
Jenže to jsem se přepočítala, během chvíle pesan začal vyvádět na novo a Brut mu zdatně odpovídal.
Naštěstí se za nedlouho vrátil přítel z práce a vzal si Bruta na velkou procházku. Denynka v té době byla doma a spala.

Po návratu šel Brut rovnou domů s tím, že bude trochu víc klidu. Ouha, pesan v kotci vyváděl a Brut mu odpovídal z domu, do toho se opět přidala Denyna. Představa příjemně stráveného večera vzala za své. Okolo jedenácté už jsem nevydržela a volala na městské s dotazem, jak dlouho ještě pes v kotci zůstane. Jejich odpověd mně velmi "potěšila".....nejméně do zítra do oběda si z útulku pro něj nikdo přijet nemůže.
V tu chvíli jsem po minulých zkušenostech vzdala představu zaslouženého odpočinku a posilujícího spánku.
Najednou nastalo hrobové ticho. Pejsek usnul, takže se i Brut s Denynkou stočili do propleteného klubíčka a sladce začali chrupat.
Honem jsem využila situace a poslala děti spát. Sama jsem ještě přiravila věci na ráno, teprve potom jsem se začala chystat do postele.

Když už jsem skoro ležela, tak se ozvala rána na vrátka.....vyskočím ,koukám a on ožralý soused zakopl a upadl. Naštěstí se začal zvedat sám, tak jsem nemusela budit přítele, který mezitím usnul. V tu chvíli opět začíná štěkat pesan. V duchu se loučím s představou klidného spánku u pootevřeného okna, okno zavírám. Ještě ani neležím, když zazní znovu rány....tentoktát jak když někdo něco bourá. To už jsem naštvaná, otvírám znovu okno s tím, že dotyčnému pořádně vynadám. Opět soused...jenže teď mlátí palicí do chodníku a něco si při tom opilecky mumlá. Nechápu, zavírám okno, jdu si lehnout. Pejsek zřejmě taky usíná, protože je klid. Ještě několikrát během noci mně naříkající pesan vzbudil, ale vždy jen na chvíli.

V pět ráno začal opět hrozně vyvádět, tak jsem vstala, připravila snídaně a rozhodla se, že hned jak vzbudím dceru do školy, vyjdeme si s Brutem na brzkou ranní procházku.

Vše proběhlo podle mých představ a já ve třičtvrtě na šest vyrážela s Brutem ven. Je zvyklý chodit bez vodítka ,každé ráno pospíchá čůrat na jedno svoje vybrané místečko. Jaké bylo moje překvapení, když hned po vyběhnutí z vrátek zamířil k nějaké podivné hromádce na chodníku. Rychle jsem ho čapla za obojek a hromádce jsme se vyhnuli.
Procházka byla pěkná, svítilo sluníčko, Brut vesele řádil ve vysoké trávě. Taky polodivokou kočku jsme potkali, takže má pro dnešek v honění a lovení splněno.
Při cestě zpět jsem raději Bruta vzala na vodítko, zavedla za vrátka, aniž by jsme míjeli to "něco".

Jenže mně to nedalo a šla jsem se podívat na hromádku. K mému naprostému zděšení jsem našla mrtvého ježka...v tu chvíli mi došlo, co dělal soused v noci na chodníku z palicí.

Smutně jsem se otočila a šla domů. Za vrátkama mně vítal Brutík..... mé rozpoložení bylo někde mezi vztekem ( na souseda) a smutkem ( pro ježka). Pochopil , sedl si přede mně a žďuchal do mé ruky čumáčkem.
Sedla jsem si na bobek, chtěla se k němu přitisknout ...alespoň na malinkou chvíli. Jenže on uhnul, popošel o kousek, znovu si sedl....trochu nechápavě jsem na něj koukala...v tu chvíli si lehl a začal se plazit ( povel "plaz" teprve nacvičujeme za pomoci mlsky a nikdy nezvládne víc jak metr - dva)...vyhrkly mi slzy........ než jsem něco stačila říct, tak Brut začal "válet" sudy ( tohle taky nacvičujeme a zvládá jeden sud vpravo a jeden vlevo - ráno jich bylo o mnoho víc). To už jsem nevydržela a bulela jak nějaké malé děcko...
Tak jsem seděla ve čtvrt na sedm ráno venku, držela Bruta okolo krku, bulela a bulela.......za chvíli se k nám přidala i Denynka s kníkáním a olizováním.

P.s. ježek už je odklizený sousedem.....ubil ho proto, že mu prý lezou ke slepicím na vajíčka a ještě se mu pletou pod nohy, když jde domů

wami
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 08:58
- Nahlásit

brut
oni jsou ta psiska nekdy na zabiti (o lidech nemluve ), ale kdyz pak na to opravdu prijde, nevi, jak by nas potesili...

Me dostalo, kdyz na prvnim dogtreku pri hoodne hnusnem kopci dolu najednou Lump prestal blbnout, a zaradil se mi vedle te bolavejsi nohy, snazil se me podpirat... Taky jsem si poplakala (teda byla jsem nacnuta uz bolesti z tech kolen, ale slzicky se mi spustily az dojetim...)

brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:00
- Nahlásit

wami
Zvlášť když něco takového udělají a ty to absolutně nečekáš

Anu
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:01
- Nahlásit

brut
Věřím ti Brut,co prožíval Brut.Já přišla jednou domů-pes ucvrkával štěstím,že jsem po 8hodinách doma a já brečela.Pes okamžitě zamnou vyskočil na sedačku a začal mi lízat slzy-takže jsem začala řvát ještě víc a on normálně seskočil a začal žalostně vít semnou!!!

jsou to prostě mazlíčci a hlavně si dávej bacha na toho magora,aby ses mu příště nepletla ty pod nohy nebo snad nějaký s tvých psů.

žofka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:04
- Nahlásit

brut
Ahoj,co na to říct? Taky se o mě pokouší slzy. Zase se jen utvrdilo,že psi jsou dost často rozumější a chápavější než lidi.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:07
- Nahlásit

brut
hmm to byla teda noc a ráno, chtěla bych mít takovýho souseda

brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:13
- Nahlásit

Anu
Soused je vážně magor...svého psa měl vycvičeného na trhání jiných psů, takže když jsme se stěhovali, tak jsem pro jistotu souseda upozornila, že pokud on nebo jeho pes něco udělá dětem nebo mým psům, tak mu nechám rozbít drž*u od povolaných lidí....a protože je ve své podstatě hrozný srab, tak se snaží vyhnout všem konfliktům ( teda já taky, až na toho ježka....vzbudila jsem ho hned po půl sedmý a čekala, než ho uklidil....myslím, že tak sprostá jsem už dlouho nebyla)

brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:14
- Nahlásit

Vcelka
Já mám smůlu...z jedné strany magor.... z druhé bezdomovci....vyber si, co je lepší

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:25
- Nahlásit

no oni psi mají psi obrovskou schopnost empatie a nesnesou když trpí příslušníci jejich druhu nebo vlastní lidsko-psí smečka...
Já když mám nějaký splín, tak Akouš začne dělat šaškárny, abych se rozveselila a Griffča prijde, strčí mi hlavu do klína, nahodí chápající výraz a jakoby tiše přejímal tu mojí bolest na sebe... to se vždycky musím rychle zmobilizovat, protože ty špatné pocity nechci přenášet na něj.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:31
- Nahlásit

brut
to je jasný obojí stojí za prd.....

Anu
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 10:09
- Nahlásit

brut
taky jsem si myslela,že se tak zachovám až mi někdo někdy né moji vinou napadne psa,no nějak mi to nevyšlo takže obdivuji tvoji odvahu.

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 10:19
- Nahlásit

brut
bohužel u tebe není na výběr..jedna strana lepší než druhá
Brut ti krásně předvedl,že on je ten jedinej kdo ti fakt rozumí a když teda ti je fakt zle,takže se i on,malej uragán,bude teda snažit

brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 10:46
- Nahlásit

sarax
Ano, to se snažil.....přeplazil dvorek a sudy válel po celé šířce.

Za to před chvílí si to vybral........vyžral kočce z podestýlky všechna ho*na....jsem myslela, že ho zabiju

brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 10:47
- Nahlásit

Anu
Myslím, že není co obdivovat.....zatím se nic použít nemusela, soused se snaží..

wami
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 10:51
- Nahlásit

brut
vyžral kočce z podestýlky všechna ho*na
No to aby sis nemyslela, ze je zlaticko porad!

brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 10:55
- Nahlásit

wami
....šla jsem mu hned vyčistit zuby a on se chystal mně z radosti oblízat....fuuuuuuuj

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 11:09
- Nahlásit

brut
ale no tak..třeba ti chtěl zas udělat radost...a uklidit Snehulku ne???
zas vidíš ty hrozný věci na svým pesovi krásným,hodným a chytrým

Anu
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 11:16
- Nahlásit

brut
no já nebyla schopna mu ani vynadat,takže tě obdivuji

Martina
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 11:22
- Nahlásit

brut
Já mám smůlu...z jedné strany magor.... z druhé bezdomovci....vyber si, co je lepší
Týýý jo. Tak to já už si teď nebudu nikdy nikdy nikdy stěžovat na své neurotické zakomplexované sousedy. Vidím, že může být i hůř.

brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 11:24
- Nahlásit

sarax
zas vidíš ty hrozný věci na svým pesovi krásným,hodným a chytrým
A to mluvíš o kom? Toho nějak neznám.....

Anu
No já měla štěstí ( nebo spíš neštěstí, jak se to vezme), že jsem se už s pár b**cema potkala ( a že jich tady máme.. ), taky jsem byla včas varovaná pár lidičkama...takže jsem raději jednala dřív než pozdě...

Jinak soused už vycvičeného psa na psy nemá....v březnu mu pošel....teď má pro změnu křížence labradora a myslím, že z něj taky postupně udělá rváče

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:04
- Nahlásit

brut
hele se nedělej....to je ten modrej pes co bydlí u vás doma...víš??takový to tele co se mu člověk musí vyhnout když jde do baráku

brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:19
- Nahlásit

sarax
Jo ty myslíš..psí miminko ( teda teď už trochu přerostlý)? To je pěkný hajzlík a ne krásný, hodný, chytrý pes

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:21
- Nahlásit

brut
já mu to dám fšecičko přečíst..pak uvidíš ten tanec a k tomu sousedovi....nešlo by ho zavřít v tom kotci??byl by skoro neškodnej ne???

brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:26
- Nahlásit

sarax
Soused by měl patřit ne do kotce, ale někam na uzavřené oddělení do blázince.....jenže s tím jsou v dnešní době problémy a tak ho nechají raději běhat venku.....ale předepisují mu prášky na uklidněnou, jenže on je nebere.....prostě blb

Brut právě vyhnal sousedovic kocoura na střechu a radostně poštěkává...

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:27
- Nahlásit

brut
a co mu vykopat nenápadnou jámu před vchodem přes noc:??

brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:29
- Nahlásit

sarax
Já jsem spíš přemýšlela na jemné popostrčení, když ožralý přechází trať....stejně každou chvíli padá, tak by to nebylo nikomu nápadný....

p j petra
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 10:49 - Změnil/a: p j petra
- Nahlásit

aj mna vie moj hafan pekne povzbudit.v zime ked bola ladovka pod snehom sme sa s mojou kokricou vybrali na nakup.samozrejme ze som do obchodu nedosla.Smykla sa mi noha a ja som mrskla na zem ako brambora.ako som tak lezala hore znacky moja fenula si na mna sadla poolizovala mi slzy a snahou posadit ma tahanim za nos bolo super.tak som isla domov ako mrzak s cervenym frnakom.Bolo to uzasne.Do schodov mi to trvalo na 2 poschodie 15 minut a fenula machrovala ze je zasa rychlejsia ako ja.
ked som isla v piatok do prace obchadzala som medzi dedinam na ceste igelitovu tasku.mala som nutkanie zastavit,ale boli nestihacky,tak som pokracovala v jezde.ked som sa na vecer vracala domov,som si predsa len zastavila. Pozrela som do tasky....posadilo ma to na zadok.V nej bol zabaleny uz rozjazdeny psik....bolo mi to velmi luto a mala som vycitky,ze keby som vtedy zastavila.....ale bohuzial.Ako mozu byt ludiat tak zly....nechapem.

Klárča
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 13:48
- Nahlásit

p j petra
To je hrozné .....

A jak o tom mluvíte,tak se mi vybavilo jak se mi babiččina feňulka snažila zavázat tkaničky a furt tam strkala čumák,jako kdyby říkala,"prosim ťa,já ti to udělám,ty to děláš blbě" .

brut
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 23:02
- Nahlásit

p j petra
To je hrůza....chudák pejsek...lidi jsou vážně sv..ě

p j petra
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 10:10
- Nahlásit

len mi je luto ze som vtedy nezastavila....mozno by teraz zil!!!

brut,
aj ty mas super suseda,ktory miluje zvieratka....ale v opacnom zmysle!!!
Zvykne si 10-14 rocna fenula v utulku???
To je hafan po starkovy (predali jeho dom)a my si ju nemozeme nechat,lebo nasa sa nesnese s fenami a v byte nie tolko psov....rodina ju chce dat utratit a ja som zufala!!!

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání