Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bullmastiff
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 17 Bře 2005 22:20
- Nahlásit

Zdravím všechny, jen by me zajímalo jakej je váš názor na to že bullmastiff při chovu venku trpí? Vím, že je to velmi společenský pes a má rád lidi. Určitě nebude v kleci to se mi taky nelíbí. Mám domek s velkou zahradou a nechci mít psa v domě, myslíte že je to tak velkej problém, pokud by si na to zvyknul odmala tak by to snad pro něho nemuselo byt tak hrozné, díky za názor

Evik
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2005 07:37
- Nahlásit

Já myslím, že by to problém být neměl, když bude mít pes kvalitní a zateplenou boudu, bude mít kvalitní stravu a dostatek pohybu....Akorát přes zimu v mrazech bych ho venku asi nenechávala....ale to je jen můj názor.

nefer
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2005 08:32
- Nahlásit

Ahoj, já ti to řeknu všeobecně, protože bullmastifi neznám. Každý pes potřebuje kontakt se svým pánem. Některá plemena více, některá méně. Vem si to takhle: když máš psa v bytě (domku) - ráno ho vyvenčíš, v tvém případě asi vypustíš na zahradu nebo půjdete na procházku, pak odejdeš do práce a pes bude zhruba 8 hod. sám, pak už zase většinu času tráví ve tvé přítomnosti. Když je na zahradě, je to skoro stejné až na to, že přijdeš z práce, půjdete na procházku, ty pak domů a pes zase zůstane sám, třeba až do rána. To není zrovna ideální pro plemena, která ke svému štěstí bytostně potřebují přítomnost pána. Takže si musíš sama v hlavě srovnat kolik času jsi ochotná trávit s ním venku, když nechceš aby šel pes za tebou dovnitř. Mnohem lepší možnost je, vzít psa po procházce domů a na noc ho poslat ven. Uvidíš, že bude mnohem spokojenější a vztah pán+pes je také pak úplně o něčem jiném. Jakou máš vůbec představu, že bude váš den vypadat? A proč ho nechceš do domku?

jana33
# Zasláno: 18 Bře 2005 09:17
- Nahlásit

Souhlasím s nefer, pokud chceš mít psa venku, tak by stejně měl mít přístup do domu, alespoň v době tvé nepřítomnosti. To obecně - co se týká bullmastifa - to není v žádném případě kotcový pes a kontakt s majitelem nutně potřebuje, jinak může velice psychicky trpět! Když se podíváš na stránky jakékoli CHS, tak to všude najdeš - bullmastif musí žít s rodinou, jinak z něho vychováš psychicky labilního asociála. Na mujpes je přímo forum bullmastifů, tam to můžeš konzultovat přímo s majiteli těchto krasavců,ale nic jiného ti neřeknou.

hanule
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2005 11:39
- Nahlásit

Přesně tak,jak říká Jana.Já mám dvouletého Bulmastifa a máme ho doma,on potřebuje být v centru rodiny.Jeho bráchu mají jeho majitelé venku a není to ta správná bulinová povaha.Nemají s ním žádný vztah.

Mít psa doma,znamená akorát to,že musíte častěji uklízet,jinak je to milý tvoreček.

nefer
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2005 11:49
- Nahlásit

A víte, že mě ani nepřijde, že bych se psem uklízela častěji? Jen to luxování bylo naprd. To se muselo denně, ale na škodu to určitě nebylo. Mě přijde, že jde jen kolikrát o předsudky. Naši mi taky nechtěli psa dovolit domů - patří přeci na zahradu - a já si zrovna vybrala nekotcové plemeno. Nakonec mi to dovolili na zkoušku přes zimu. Prý jestli bude doma bordel atd. půjde na jaro ven. A hádejte, zůstal samozřejmě doma. Pak když jsem se odstěhovala, táta plánoval postavit kotec a pořídit NO a co mu máma odpověděla? "A co asi z toho psa budu mít, když bude pořád venku?"

hanule
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2005 11:59
- Nahlásit

Ty máš RR,že? Ono,nejhorší to u nás bylo se zdí,jak byl malej,tak se napil nebo nažral a utíkal si utřít tlamu do zdi.To jsme tam pak měli krásné šmouhy.Jinak trochu chlupy,trochu bryndá,ale ven bych ho nikdy nedala.

nefer
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2005 12:10
- Nahlásit

Přesně tak. U nás spíš udělají větší bordel při jídle kočky, ale od té doby co jsou na granulích je v pohodě i tohle. Se zdí jsme měli trošku jiný problém. Čubina se ráda ráno protahovala trošku atypickým způsobem pro psa a zůstaly po ní skvělé škrábance. Občas se ji u toho povedlo i rozsvítít.
Já bych řekla, že na chlupy si člověk zvykne, bryndání se utře - moc práce to není. Pes je doma spokojenější a koukat večer na TV nebo si číst a mít psí hlavu na klíně je super

hanule
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2005 12:13
- Nahlásit

Přesně,já už bych ten klid bez psů asi nepřežila.
Ještě jsem si vzpomněla,skoro každý den umývám oňufaná okna,ale co bych pro ty své mazly neudělala

Terri
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2005 12:19
- Nahlásit

anonymní
Znám sice jen jednoho bullmastifa, ale ptala jsem se paničky - jednoznačně říkala, že musí být doma, ne kvůli zimě (i když to taky), ale hlavně kvůli kontaktu s rodinou a výchově.
Vzhledem k povaze (viz. standard) bych ho teda raději venku neměla, opravdu to většinou není tak ono.. (pokud s ním intentzivně necvičíte atd.).

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:49
- Nahlásit

Jeden bulmastif k mání - cituji od kamarádky:
Holky, volala mi jedna známá, co měla u sebe v dočasném depozitu Bulmastifa jménem Diego. Majitelka byla v nemocnici, poté si pro něj přijela že ho dá k někomu na stálo, že se již o něj nemůže starat. Teď se ale ta známá dozvěděla, že skončil v útulku Bouchalka. Moc za něj prosí, jestli si ho někdo může vzít. Vycházel se psy, s dětmi, je to takový hodný obr. Na stránkách má fotku a pojmenovali ho Bulík. Tak kdyby jste o někom věděli, kdo fandí tomuto plemenu...

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 23:17
- Nahlásit

Ja mam doma dva psy a je to uplne v poho, akorat jim utiram packy, kdyz prijdem domu a kdyz prsi, tak je musim po kazdy prochazce sprchovat - nohy a briska. V lete chodej volne na zahradu a zpet a bordel tu moc neni, jen kdyz linaj, tak we musi furt luxovat no..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 23:25
- Nahlásit

zuzanarosakova
Odpovídáš na něco starého, ne?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 23:27
- Nahlásit

Vlčáčková

Ne, dyk tu lidi pisou, jak maj spinavy zdi a tak a ze bordel delaj pri jidle kocky, tak na to jsem reagovala.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 23:31
- Nahlásit

zuzanarosakova
No jo, ale to už je 5 let.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2010 00:08
- Nahlásit

Vlčáčková

A jooooo! sem dement

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání