| Autor |
Zpráva |
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:08
- Nahlásit
No nebudete věřit co se mi včera stalo. Byla jsem o víkendu navštívit svoji babičku i se štěníkem. Je to pětiměsíční fenka dobrmana. Uči se chodit u nohy (už to celkem zvládá), ale jelikož bylo včera krásně nechala jsem ji při cestě na vlakové nádraží na volném vodítku a ona si tak cupitala a ani moc netahala. U nádraží, ale začala trochu zlobit a tahat a chňapala po vodítku. Na povel fuj se mi vykašlala. Nejdřív jsem jí párkrát trochu zatahala a řekla pomalu,ale nic. Pak se mnou najednou škubla tak jsem s ní škubla taky, samozřejmě ne plnou silou,ale aby si uvědomila, že to dělat nemá a opět řekla pomalu. Najednou se tam na mě rozeřval chlap, co s ní jako škubu, že je to chudinka a že ji týrám. Tak jsem mu řekla, že to chudinka neni a že poslouchat musí,přičemž se na mě znovu rozeřval, že se mnou taky nikdo neškube a ještě měl spostu jiných řečí. Tak jsem se naštvala, řekla jsem mu ať se stará o sebe a na mě ať laskavě neřve. Babička se mě tam snažila uklidnit, že to prý myslel z legrace, tak jsem si ještě přisadila a na celý nádraží hlasitě řekla, že to z legrace nebylo a že by se divil až by ho v dospělosti kousla někam. Opravdu mě pěkně vytočil. Už se vám tohle někdy stalo?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:12
- Nahlásit
Hanka20
mě se to stává taky.málokdo pochopí, že to opravdu jinak nejde.v okolí mají všichni oříšky, co venku nebývají (myslím na vodítku mimo zahradu) a já když cvičím psa, tak mě div neudají za týrání.taky jsem už jedné paní řekla, že jí Doru pustím na zahradu a nechám ji tak, jestli se jí bude líbit, že jí tam udělá čurbes.my máme zase ze včerejška slepičí skalp. první v pořadí.ráno zabila krtka, co si to mazal po cestě a odpoledne an procházce slepici.stálo mě to 200,- kč.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:22
- Nahlásit
Mě to připomnělo, ne sice příhodu s pejskem, ale se synem ,kterej mě zlobil už od rána a byl zralej na se řezání, ale nechala jsem se ještě ukecat a šla s ním na kolo, celou cestu mu říkám ať nedělá kraviny a kouká před sebe, ale jak jinak mluvila jsem do větru, než to napálil do popelnice spadnul z kola a ulomil si zvonek, já v tu chvíli na něj chytla nervy co jsem měla v sobě od rána, zvonek letěl do popelnice a sundala jsem ho z kola a dostal na zadek. Okolo šla nějaká chytrá paní a povídá mi, že by na mě poslala sociálku a chudák dítě, jak se k němu chovám,tak jsem jí slušně poslala někam a říkala si, že bud nemá děti nebo není normální a vytočila mě mnohem víc než můj syn, kterej byl ten den na zabití.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:24
- Nahlásit
Hanka20
No jasně taky se mi to stává Chudák moje týraná doga nemůže si ani v tramvaji zaskotačit .
monika
No ta moje potvora bláznivá taky strašně ráda prohání slepice,ale když ji chytí (už má na to dobrej grif),tak jí vždycky brutálně ožužlá.
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:25
- Nahlásit
monika
Já bydlím ve městě kde naštěstí slepice nejsou . Zatím jsme potkali jen kočku, který se Deyna bála a občas začne honit ptáky, ale jelikož je to hrozný závislák a musí mě mít pořád na očích tak neběhá daleko.
A to jsem ještě potkala včera sousedku z vedlejšího vchodu, která mě osočila, že naši psi štěkají a vyjou,ale udala hodiny kdy jsem na 100% doma takže to moji psi rozhodně nejsou a potvrdli mi to i sousedi z našeho vchodu tak jsem se chytla ještě s ní, tak jsem zvědavá co s toho ještě bude. Přitom tam opravdu nějaký pes nedávno vyl 2,5 hodiny a bylo to z jejich vchodu.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:34 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
No mě se včera stalo něco podobnýho. Sice nikdo nic neřekl (to měli štěstí),ale čučeli na mě jak na mimozešťana.
Jdeme v lese. Před námi na cestě slyším dětskej křik. Psa přivolám k sobě a přivážu na vodítko, jelikož malý řvoucí dětičky nemusí. Jdeme ke kraji a já chci, aby si sedl. Nevnímá, hladově kouká po dětech, tak jsem mu jemně pleskla vodítkem přes prcku. No a ta rodinka jde okolo šnečím krokem a čučí na mě a na zmítajícího se psa jak banda kreténů.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:35
- Nahlásit
Zdenka
Něco podobného se zlobivou dceruškou jsem kdysi taky zažila, když jsem ji dala herdu do zad (spíš herdičku), na veřejnosti se přece jen člověk víc ovládá, tak mě kolemjdoucí paní napomenula, že takhle se děti nevychovávají, chtěla jsem jí na to něco říct, ve smyslu "ať se stará o sebe", ale pak jsem si uvědomila, že je vlastně dobře, že v téhle zlé a bezcitné době jsou ještě lidi, kteří nejsou lhostejní ke svému okolí (nehledě na to, že někdy můžou mít pravdu). Myslím, že je to "svým způsobem" dobře. Vždyť oni se v podstatě zastávají našich miláčků (ať už těch dvou nebo čtyřnohých). Díky za všechny lidi, kteří mají zájem se v dnešní době ozvat, když se jim něco nelíbí, přestože riskují o "přeshubu".
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:39
- Nahlásit
Frog
ona ji chtěla taky ožužlat a nějak to nevyšlo Zdenka
já mám kluky dva a na sociálce jsem jednou opravdu byla.udala mě sousedka, že mlátím svoje děti. viděla mě, jak dostal kluk na zadek. pak jsem viděla já ji, jak tloukla vnuka.tak nevím. vždycky každého pošlu do háje at se starají o své věci a jdu.to chce klid
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:45
- Nahlásit
monika
ona ji chtěla taky ožužlat a nějak to nevyšlo
To máš teda dobrý sousedy.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:51
- Nahlásit
viděla mě, jak dostal kluk na zadek. pak jsem viděla já ji, jak tloukla vnuka. - to je přesně ono
já myslím, že lidi se vždy starají jen o druhé a vidí na nich to špatné, není to že by byli až tak úžasně vnímaví k okolí, dovedu si živě představit, jak chlap, co nadával na "týranou" dobrmanku, má někde doma na řetězu u boudy celý život psa, ale hlavně, že s ním neškube na vodítku- dyť jo, pes v životě na vodítku venku nebude...a tak je to se vším
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:54
- Nahlásit
Tak mě se jednou stalo to, že jsem šla se psem kolem malé čivavy. Můj pes by si s ní samozřejmě chtěl hrát, ale pro to moc pochopení čivava neměla, tak jsem mu řekla, že nesmí a k noze. Prošli jsme kolem čivavy bez problému, pes šel krásně u nohy. Tak jsem ho pochválila a dala mu piškot. A co on neudělal! Otočil se a letěl za čivavou!! No fakt mě vytočil. Tak jsem k němu šla, zakřičela na něho a vytahala za ucho. No a ta babička, co šla s tou čivavou, najednou začala na celou ulici křičet, ať ho nemlátím, ať ho netýrám, že nic neudělal ... no ostuda a já jsem si připadala jak nějaký tyran
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 13:59
- Nahlásit
Ebony
Určitě máš taky pravdu, ale myslím že je rozdíl v lidech, kteří se starají jen o ty druhé a v lidech, kteří se starají o sebe a taky o ty druhé (těch já si považuji), protože z vlastní zkušenosti vím, že občas člověku rupnou nervy a někdy se nechová adekvátně k vzniklé krizové situaci.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 14:10
- Nahlásit
Ebony
Přesně. Většinou, když škubnu se svojí čubou na vodítku (když honí list atd.), tak první kdo mě seřve je dědek, kterej ryje hubou v zemi, jak ho jeho jezevčík táhne na vodítku...
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:16
- Nahlásit
ola
to si hezky napsala, moc jsem se pobavila.
Jinak děkuju všem za zážitky.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 15:21
- Nahlásit
Taky už jsem si párkrát vyslechla nevybíravé poznámky na mou adresu pokud se týče chování k psovi.......Naposledy mě obvinila jedna bezdomovkyně, že "týrám psa povely a nedopřeju mu ani kousek radosti", když jsem ho odvolávala od jejího psa V duchu jsem si říkala "houby týrám, ale zachraňuju" , nestojím o to, aby můj pes chytil od toho jejího (bezpochyby neočkovaného a neodčerveného) nějakou nemoc... Nahlas jsem ale řekla jen, že příchod k páníčkovi přece pro psa není žádné týrání a dál jsem se s ní nebavila.
Jeden dědek zase sprdnul (v mé přítomnosti) mého přítele, když vycukal našeho druhého psa za to, že vyjel po jiném psu...Jak říkáte...většinou mají největší kecy lidi, kteří psy vychované vůbec nemají a kteří o výchově vědí kulové.
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 11:23
- Nahlásit
Evik
Jé to mě se stalo, že jsem štěndo přivolávala k sobě, když jsem zjistila,že se k nám blíží člověk, protože ona lidi miluje a ještě někdy na někoho skočí. Tak jsem si ji chytla a pán mi říká (podotýkám, že byl v obleku a měl černý,takový ten lepší kabát)
"Kvůli mě jste si ji nemusela chytat" a šel dál. Já jsem si jen pomyslela, že to by bylo řevu, kdyby na něj skočila a taky pokračovala dál
|