| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:01
- Nahlásit
Není to sice klasický kynologický téma, ale mám prosbu. Potřebuju radu ohledně nákupu digitálního fotoaparátu. Dle fotek tady v galerii soudím, že máte každý svého favorita mezi foťáky. Chystám se v brzké době taky nějaký pořídit. Ale jaký? Nabídka je velká, tak jak poznat ten NEJ? Prosím názory, recenze, typy atd., ať mám taky konečně kvalitní fotky svojí feňule...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:25
- Nahlásit
ola
U me vyhral pomer cena/funkce Canon A75. Cena prijatelna, fotak byl (mozna jeste je, ale ted uz na to nekoukam, tak nevim) jediny mezi kompakty, ktery mel jak plnou automatiku, tak plne manualni ovladani. Fotim s tim jak psy tak makro, dulezita pro moji volbu byla i vaha (bez baterek cca 270 gramu, asi, uz si to nepamatuju a vazit se mi ho nechce) - beru si ho s sebou na dogtreky...
Fotky bez uprav ve photoshopu (to ja moc nemusim)... :
makro
portret:
momentka
tma, tzn. momentka ve tme:
|
zabicka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:32
- Nahlásit
wami: krasny fotecky - hlavne ta momentka!
ola: ja mam obyc. digitalek od Olympusu... ale ja foceni nijak nerozumim... proste fotim na automat... blejskam, blejskam a ono neco vyjde...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:50
- Nahlásit
zalezi, co s tim chces fotit, jestli makro, mel by mit slusnej zoom, jestli zvirata, tak si vyber nejaky, ktery pul hodiny nepremysli, kdyz ostri, jinak cvaknes a uz tam zadny zvire nebude. Mne nejlip fotila ze vsech digitalu Olympus zrcadlovka.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:53
- Nahlásit
dejavu
tyyy jo, zrcadlovku bych si fakt rada poridila, zatim si pujcuju od chlapa jen sonackou "polozrcadlovku", ale nejsou prachy...
Jinak ale pravda - zrcadlovky jsou asi to nejlepsi, co se da poridit, o moooc trid vejs, nez kompakty!
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:56
- Nahlásit
Já se v tom nevyznám,ale hlavně nekupuj náš foták
Já dneska fotila křečka a byl to mazec..Foták naprosto nestíhal ,možná jak kdysi reklamovali ten foták s technickým stabilizátorem nebo tak něco...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:57
- Nahlásit
wami
zabicka
dejavu
Díky za názory a rady. Zrcadlovku neee - ta je moc velká. Manžel chce něco menšího s větším počtem pixelů. Náš starý foťák byl Olympus (klasik) s 800zoom - pořízen před cca 10ti lety... Byl super (na tu dobu třída)! Ale už je trochu jiná doba!
Co říkáte na Canon?
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:59
- Nahlásit
Tak jsem právě zjistila co my máme za ohavu :Nikon coolpix 4300....Takže toto nee
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 16 Úno 2006 22:04
- Nahlásit
ola
Záleží jakou máš představu o ceně a jaké máš nároky na funkce fotoaparátu. Kdybych si měl dnes vybírat, tak podle poměru cena/výkon/funkce/kvalita fotek volím Panasonic DMC-FZ5. Fotky z něj jsou super a má nádherný rozsah ohniska oblektivu 35 -432mm. To už je slušný teleobjektiv pro focení zvířat (i divokých) jako dělaný. Cena cca 9000,-
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 22:08
- Nahlásit
Víťa
Mnooo, je krásnej, ale moc velikej. Chtěla bych něco menšího. Jelikož tomu moc nerozumím, tak uvedu pouze laický požadavky : plochý, velký display (nebo jak se to jmenuje), cca 7 pixelů, cena : kolem 10.000,- ?! Tak asi tak. Jo, a tiskárnu máme Canon Pixma4000 (aspoň myslím ), tak aby se to netlouklo.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 22:11
- Nahlásit
My máme Casio Exilim Z4, je malinký má 4Mpix už jsou i z víc Mpix, no a fotky z něho jsi viděla. Některý dobrý některý nic moc, tak nevim jestli bych ho zrovna dala jako tip. Asi taky záleží kdo s nim zrovna fotí.
Čim víc bude mít megapixelů a čim větší optický zoom tim líp. Taky je dobrý když má vzadu velký ten displej a když neni na tužkový baterky ale na nabíjecí baterku. V tomhle mi ten náš zase vyhovuje.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 22:13
- Nahlásit
Muzes se mrknout sem http://www.digineff.cz/ mrkni se na recenze
je tam i diskuze,tak jak se tu diskutuje o peskach,tak tam o fotacich
Ja mam osobne CANON POWER SHOT S50,nafotil tisice fotek a zatim naprosta spokojenost.Zrcadlovka je ale zrcadlovka a na tu zatim nemam...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 22:31
- Nahlásit
ja se obavam, ze budes s tema pozadavkama muset do nejaky Bondovky, abys ziskala fotak ve rtence nebo tak neco
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 22:57
- Nahlásit
dejavu
No to jo,jinak znáte tu našu potvoru? ( Nikon coolpix 4300) -já totiž nevím,jestli jsem takové kopyto na focení nebo to je blbý foták...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 23:09
- Nahlásit
ola
Jednoznačně jako malý foťák SONY W5!!!! Super, plna spokojenot (do kapsy). jinak to jistim digit. zrcadlovkou Canon EOS... Sony je rychlej (ocenuju u psu i jineho pohybu), tichej, mala spotreba, velkej displej, malej akorat tak se vejde do ruky.mensi uz neumim ovladat, a hlavne odolny telo ma, uz mi i spadl a nic.... dosla sem k nemu po dlouhem hledani... good luck i tobe...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 23:14
- Nahlásit
ola
a jeste... 7 MP je blbost u kompaktu!!! to opravdu nevyuzijes, stejne tak je akoratni 3xoptic. zoom (digitalni neuvazuj), s cenou jeste pocitej, ze musis koupit pamet. kartu, nejake pouzdro, nemas-li, nabijecku (byva ale v kitu) a nahradni baterky (preferuju tuzkovky, ale to je na kazdem)-nabijeci...hmm, pak se to najednou vyhoupne vys, ale muj extra tip je Sony . i proto, ze nejak moc nezkresluje barvy. respektive spolu s Canonem asi nejmene...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 23:22 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Eda
Tak jsem ráda, že někdo doporučil i "náš" foťáček My máme teda černej (takže W15), ale fotí se s ním mooooc dobře
Hejbací fotka:
A stojící fotka:
"Kvalita" je způsobená hlavně rukama (neumím fotit )
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 06:33
- Nahlásit
Já už nějakou dobu mám nikon coolpix 3100, je to obyč foťák, jednoduchá obsluha, takže ji zmákne i můj netechnický muž, je pidi strčím ho do kapsy a pro moji potřebu - focení na net a fotky v max formátu A5 je plně dostačující. Navíc jsme tehdy byli začátečníci ve focení a složitější obsluhy bychom nezmákli , musím uznat, že některé možnosti v nastavení jsem objevila až po půl roce a když po létě napadne sníh, zase přemýšlím, jak sem to vlastně fotila
Nyní už bych složitější fotyho stroj asi zvládla, na megapixely bych moc nehleděla, myslím, že 4 jsou dostačující pro běžného "fotografa", spíš bych koukala na zoom a rychlost toho foťáku.
Stránky digineff jsou dobrý, i já jsem tam tenkrát koukala.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 07:04
- Nahlásit
Tím sem nechtěla říct, že ten můj je nej, spíš jen naznačit, že by člověk měl stanovit nějaký parametry, než začne o nákupu rozhodovat, podle mě - cena, účel, moje schopnosti a pro mě i váha, protože foťák tahám skorem na každé venčení, takže ráda kapesní velikost.
Šťastnou volbu.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 07:28
- Nahlásit
chvd
Dik...
Jinak - co se tyka toho Canonu A75, na ktery fotim ja, tak co se rychlosti tyka, umi i 1/2000 - ale to temer nevyuziju, pro dobrou fotku v pohybu to chce tak 1/1000 a cit a oko fotografa...
Ale je pravda, ze jsem se rozhodovala, jak uz jsem tu jednou psala, podle tohodle poradi pozadavku: plnej manual - vaha - cena.
Co se kompaktu tyka (zrcadlovky jsou fakt asi cenove a vahove nekde trochu jinde, i kdyz jednou casem - no brala bych... ), tak bych se asi koukala opravdu po Canonech a Sony (obcas fotim na pritulovu "polozrcadlovku", on je to totiz sice taky kompakt, ale vymakanej tesne pod uroven zrcadlovky - Sony DSC F717, v necem je super, ale ta vaha mi nesedi...)
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 08:43
- Nahlásit
Takze ja mam dva Canon PowerShot S30 (mojho maleho milacika) a digitalnu zrkadlovku Canon Digital Rebel 300D. Ja som za Canon!
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 08:44
- Nahlásit
Můj hlavní požadavek při koupi fotoaparátu byla...jeho velikost. Nedá se nic dělat, ale k čemu mi je dobrý foťák, když ho budu nechávat doma. Beru ke 2 psům vždycky ještě spoustu krámů, vodítka, miska, hračky, pamlsky, někdy dalekohled. Když chci lepší fotky, požádám kamarádku.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 08:45
- Nahlásit
gabifi
Preto mam dva
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 08:49
- Nahlásit
pigie
Já už na druhý šetřím
Mimochodem, mám Olympus mju 800. Odborníci na fotografii z něj zvrací, nám, co máme rádi hračky se líbí.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 08:50
- Nahlásit
Já mám PENTAX a jsem s ním spokojená, krásný čistý fotky...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 08:51
- Nahlásit
Jandula
uka!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 08:51
- Nahlásit
Eda
Myslelas nabíječku na foťák nebo na baterky?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 08:56 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
dejavu
....ktery pul hodiny nepremysli, kdyz ostri, jinak cvaknes a uz tam zadny zvire nebude.
To mluvíš o našem? My máme Olympus a fakt to strašně dlouho zabírá. Možná s ním neumím jen pracovat, ale pro netechnické typy nic moc.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 09:16
- Nahlásit
ola
priklanim se k Ede, 7 MP je skutecne hodne na kvalitni a ostry fotky z kompaktu staci bohate 4 ... jinak ja si nemuzu vynachvalit Olympus C-770, na takovy to bezny foceni to staci a kdyz se snazim o umeni, tak mam klasickou zrcadlovku
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 09:17
- Nahlásit
já jsem měla stejný problém asi měsíc jsem se rozmejšlela a včera mi přišel a udělala jsem fakt dobře je supr.je to kodak easy share ls 753, megapixelů má 5 něco, takže dost, optic. i difi. zoom, je malinkej a kovovej, takže vydrží, kupovala jsem ho na korunce, byl v akci za 3990 plus karta 256 za 400,-- a je k němu nabíječka baterie kabel do počítače i do televize šňurka.Nemohla jsem se taky pořád rozhodnout ale tenhle je fakt hezkej a i kvalitní kouki třeba na recenze i když nejsem žádná fotografka dala jsem si to taky na automat a až se to naučim můžu dělat víc. Fakt ti ho můžu doporučit stránky jsou www.korunka.cz
|