| Autor |
Zpráva |
Lola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:52
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat...mám NO a když jmse si ho barli měl už chip...a všechno ale uvědomila jsem si že není asi regisrovaná..jka mám zjistit jestli je?..a jak se to dělá?...děkuji
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:26
- Nahlásit
vem ho na veterinu (nebo na mestskou policii), ti by meli mit ctecku, precte se cip a ty zjistis zda-li je pes v nejakym registru, pripadne ho tam prihlasis
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 17:39
- Nahlásit
Lola
Zda je pes zaregistrovaný v Národním registru zjistíš zadáním čísla mikročipu na: http://www.narodniregistr.cz/
Číslo mikročipu by mělo být nalepeno v očkováku/pet pasu. Pokud číslo nevíš, budeš muset někde psa vzít čtečkou (mimochodem čtečka nepozná zda je pes zaregistrovaný, nebo ne).
Jinak v Praze je to navíc "vylepšeno" o další registr, který provozuje magistrát a tam se pes musí zaregistrovat extra.
|
Lola
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 18:47
- Nahlásit
Filip
A kde si jí mužu zaregistrovat?..mužu u veterináře?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 18:58
- Nahlásit
Lola
vet ti da papiry a ty posles do registru i na mesto, pokud ti ho cipuje on.
pokud uz je nacipovany, tak si ho zaregistrujes sama do toho NR, viz ty stranky nebo si tam zavolej, oni ti poradej jak
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 19:58
- Nahlásit
Lola
pokud uz je nacipovany, tak si ho zaregistrujes sama do toho NR, viz ty stranky nebo si tam zavolej, oni ti poradej jak
asi tak
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 20:25
- Nahlásit
Už sem si stáhla registrační list...je tam napsán majitel i chovatel a u obou jsou podpisy..to to musím posílat zpět odkud jsme si štěně brali?...aby to museli podepsat??
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 00:28
- Nahlásit
to to musím posílat zpět odkud jsme si štěně brali?...aby to museli podepsat??
Pupy
Něco tam naškrábej, je to fuk.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 09:16
- Nahlásit
Všem děkuji, už sem se na to ptala přímo jich....tak přihláška zítra poletí ,,,všem vám děkuji
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 11:22
- Nahlásit
No já jsem to s čipem pěkně domotala,protože jsem netušila,že tu je v ČR víc registrů,chtělajsem se přihlásit do NR,jenže jsem zjstila,že papíry mám úplně na jinej.Takže to nechám až na majitelích štěňátek,dám jim k pejskovi vyplněné papíry od čipu,aby si to poslali sami,kam budou chtít,teda spíš,aby se zaregistrovali kam budou chtít.Jen pokud budou chtít do NR,tak je to zpoplatněný,pokud čip není od nich.Aspoň jsem to tak pochopila,že podporujou jeden druh čipu.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 09:18
- Nahlásit
Nechala jsem si načipovat feňuli, ale mám nějak chaos v té registraci. Vet mi zaregistroval PETPAS na komoře veterinářů a že prý to stačí. Ale tady jsem četla, že registrujete čipy do národního registru. To mám čip zaregistrovat ještě jenou?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 09:26
- Nahlásit
zuzkaJ
Pet pas se registruje kvůli cestám do zahraničí. Čip se registruje, aby v případě ztráty psa ti mohl být vrácen. Nebo snad tvůj pes nosí stále u sebe pet pas, aby se podle něj poznalo, čí pes je?
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 09:34
- Nahlásit
Maya
To je to, v čem tápu. Vet mi tvrdil, že to stačí, že své psy má taky jen u komory. V registrační kartě komory je jak číslo čipu tak i pet pasu. Ale zajímalo by mě, když se pes ztratí, do jakého registru se nahlíží. Vet nám dal ještě registrační kartu do czechpetnet, ale jak už jsem psala, řekl mi, že je zbytečné čip znova registrovat. O národním registru se nezmínil vůbec. Proč sakra nemůže být jeden celorepublikový registrt Pak v tom mám bordel
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 10:58
- Nahlásit
zuzkaJ
Registrů čipů je víc, Národní je asi nejznámější, podle mě většina lidí hledá hlavně tam. A je napojen na celosvětovou síť Petmaxx, tudíž teoreticky by se tam měl dohledat i pes ztracený v zahraničí.
Registr pasů a čipů u veterinární komory veterináři stačí, ovšem normální smrtelník tam nemá přístup, takže většina lidí o tom, že to existuje, ani neví, a když se pes dostane k veterináři, který sice má čtečku, ale ne internet, tak má smolíka.
Navíc dneska má čtečky spousta lidí, nejen veterináři, takže pokud čip přečte takový člověk, logicky hledá v registrech čipů na internetu a tam čip registrovaný jen u komory nenajde.
Navíc nevím, ale u té komory se asi nebude psát k čipu majitel a kontakty na něj, ale dotyčný veterinář, ne? A co když budeš hledat psa a tvůj vet bude na měsíc pryč? Pak se mu nikdo nedovolá. Nevím, mě to u té vet.komory přijde moc komplikované a nejisté.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 11:32 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit
Maya
Díky
U komory je uveden kontakt na mě. On právě říkal, že první kam nalezený pes jde, je veterinář, tak nemá cenu jiný registr. Ale co to tu tak pročítám, tak tu píšete o tom národním nebo že čip byl neregistrovaný, tak jsem si říkala, že se raději optám. Nemá cenu mít načipovanýho psa, když bych při případné ztrátě nešla dohledat. Takže ho teda zaregistruji i v tom národním seznamu, ty dvě stovky mě už nevytrhnou.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 11:42
- Nahlásit
zuzkaJ
Jestli máš čip Datamars, tak ti ho Národní registr zaregistruje zdarma.
Jinak teda za sebe musím říct, že jsem ani jednou neslyšela, že by někdo včetně veterinářů hledal majitele podle čísla čipu v registru veterinární komory.
Možná má někdo jinou zkušenost, ale já třeba teď taky potřebovala zjistit, kde je registrovaný jeden čip a hledala jsem normálka jen v registrech na netu, vet. komora mi ani nepřišla na mysl.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 11:58
- Nahlásit
Maya
Jestli máš čip Datamars
A do pr... To netuším. V těch papírech, co mi dal, to nikde napsaný není a nenapadlo mě se na to zeptat
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 12:06
- Nahlásit
Maya
Už to vidím, DATAMARS má 2030981 a já mám 2030961, takže nemám. Ale jinak to vychází na 170,- jestli to dobře čtu, takže to není taková hrůza.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 12:27
- Nahlásit
zuzkaJ
170 Kč je dneska pakatel a navíc s jejich kartičku můžeš čerpat slevy, pokud se ti to teda hodí http://www.narodniregistr.cz/klub-nr.php
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 19:24
- Nahlásit
http://www.backhome.cz/ tento registr je také napojen na petmaxx a registrace je zdarma, vhodná alternativa pro ty, kterým je "líto" platit 170,- Takže pokud se někomu nechce platit za národní, zkuste mu navrhnout tento. Na slovíčka zdarma lidé slyší a je pořád lepší když ten čip zde, než nikde. Do registru petpasů je také možno se dostat na www.petpas.sk zjistíte kód veterináře, který psa registroval přes veterinární komoru najdete jméno veterináře a ten by měl vědět komu pes patří...zdlouhavé, ale lepší než nic. Případně přes komoru veterinárních lékařů, opět vám jen sdělí, že je pas registrován a musí se kontaktovat uvedené číslo. Národní registr je rychlý a diskrétní- řeší se přes operátora, BackHome odkazuje přímo na kontakt na majitele... jsou ještě další např. https://czpetnet.cz/czpetnet/index/frame.php nebo http://www.identifikace.cz/
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 10:09
- Nahlásit
Jéžiši to je Kocourkov!!! Jeden registr by byl asi moc jednoduchý a přehledný
kokrvnouzi
Děkuju
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2010 11:39
- Nahlásit
zuzkaJ
jo a hlavně takhle z tebe může ždímat prachy více "vydřiduchů", protože tě přesvědčí že právě jejich registr je ten nejlepší!!! Je fakt, že při nálezu čipovaného psa, by to chtělo pomalu detektivní kancelář a ne útulek. Bohužel pořád velká část psů není registrovaná nikde a to se pak člověk může snažit jak chce, psovi udělali zbytečnou díru do krku a výsledek je nulový...
|