| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 09:46
- Nahlásit
Walda
PetraK
u nás je problém právě v něčem jiným...Když je bouřka já nechám i otevřený dveře a psiska jdou i ven, pokud tam jdu já, ale Bára (BŠO) začne doma šíleně lítat okolo pece a pištět a Eninka vleze pod stůl a třepe se a pak se stane taková věc - Eninka to nevydrží a skočí na Báru a začne se prát (stres a možná i to, že šílí Bára a ji to vynervuje).
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 10:15
- Nahlásit
cernej caj
to jako že vytahovat pc i když to mám zapojený do vypnutý zásuvky s přepěťovou ochranou?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 10:30
- Nahlásit
Maya
ja prepetovou ochranu nemam, mam kvalitni zdroj, ale vzdycky vyndavam pri bource primo ze zasuvky. Pro jistotu. Ja si na svym pc totiz dost zakladam
zalezi taky, zda ta prepetovka jeste funguje... vetsinou tam muze byt nejaka tavna pojistka, ktera se pri prvnim prepeti pretavi a pri druhym uz dostane mazlik vic stavy, nez je libo, tzn. uz se musi koupit nova prepetovka, nebo se vymeni ta pojistka (nemam prepetovku, nevim jak to presne je)
Mym rodicum pri brutal bource tak 2-3roky zpatky odesla sitovka, protoze se asi v krabici UPC pred domem (do kostela proti domu uderil blesk) naindukovalo napeti a schytala to sitova karta... ale sou znamy i pripady, kdy mas antenu WIFI na strese a pres wifinu ti to odpali zakladovku treba...
navic bezny prepeti v siti asi neni srovnatelny s tim, kdyz dostanes do rozvodu bleskem, takze bych na prepetovku nespolihala ani omylem u citlivy elektroniky hlavne
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 20:31
- Nahlásit
Tak mi včera vyzkratoval modem a vzal s sebou i notebook. NB odpojený od netu i od elektřiny (rozuměj vytažené kabely), připojený jen k externí obrazovce (ta v elektřině). A vedle ležící modem najednou prsknul jak vzteklá kočka, jsem se lekla, skoro bych řekla, že se i zablýsklo, a zdechl nejen modem, ale také ten notebook. NB se po čase a poradě se zákazníkem vzpamatoval, modem zůstal zabitej. Dneska se zjistilo, že je pryč hlavně adaptér. Zapojením přes jiný adaptér zapůjčený od Eninky modem kupodivu zprostředkovává životně důležité info z cz-pes, ale svítí červeně místo zeleně. ???
Výsledkem pohovoru se zákazníkem je poznatek, že při zkratu může jedno elektrické zařízení zničit jiné, i vypnuté, pokud toto je do několika desítek centimetrů vzdáleno.
Od motorovky mě tak bolí ruce - VČETNĚ prstů - že skoro neudržím ani své výrobní nástroje, což jsou myš a propiska.
PS Eninka: kdybys mě informovala, že chceš těm pěkným, mladým, ležícím hasičům pomáhat umělým dýcháním, nebyla bych proti. Ale tos neměla zavírat okýnko a říkat mi, že to mám otočit. Uvědom si, že jsme tímto politováníhodným nedopatřením prošvihly příležitost, ke které dochází maximálně jednou za deset let, Chocholoušku.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 20:45
- Nahlásit
Vlčáčková
tímto politováníhodným nedopatřením prošvihly příležitost, ke které dochází maximálně jednou za deset let
víš jak to řekla Holubová ve filmu "Líbáš jako bůh" - na to ti sere bílej tesák
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 21:30
- Nahlásit
Vlčáčková
jojo, to se stat taky muze (jak sem rikala, do kostela uhodilo, pres ulicu to sejmulo krabicku od kabelovky a tech 8metru k nasemu kompu to po drate prekonalo raz dva ... tzn. jak rikam, vypinat ze zasuvky vsechnu elektroniku pro jistotu...
a jinak s tou motorovkou ses husta!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 21:39
- Nahlásit
Eninka
víš jak to řekla Holubová ve filmu "Líbáš jako bůh" - na to ti sere bílej tesák
Jo? Já myslela, že to bylo v Knoflíkářích. Nebo kde. To víš, my co jsme bez TV v tom máme hockey.
cernej caj
tzn. jak rikam, vypinat ze zasuvky vsechnu elektroniku pro jistotu...
Jasně. Sichr je sichr.
a jinak s tou motorovkou ses husta!
Napadlo mě při těch vibracích, že si jí budu přikládat na tuky na břiše. Když to nepomůže, tak si s ní můžu udělat liposukci.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 22:03
- Nahlásit
Vlčáčková
Já myslela, že to bylo v Knoflíkářích
nene, bylo to v tom co píšu, teďka jsem to kontrolovala na netu, protože jsi mě lehce znejistila
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 22:05
- Nahlásit
Eninka
nene, bylo to v tom co píšu, teďka jsem to kontrolovala na netu, protože jsi mě lehce znejistila
No, vidíš, jakej v tom mám zmatek. Víš, že mi ta hlína od té bouřky ani po celém dni praní Slunce nevyschla?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 22:18
- Nahlásit
cernej caj
no to je pěkný, takže v podstatě v bouřce by měl člověk lítat hodinu po baráku a odpojovat veškerou elektroniku, než bych to stihla, tak je asi po bouřce
no já teda spolíhám dost taky na to, že kus od baráku máme transformátor a když to někam práskne, tak tam a vyhodí to pojistky v tý skříni a všechno ve vesnici je bez proudu, ale teda jsem myslela, že když investuju do přepěťový zásuvky, že je to právě na bouřku, že když je to vypnutý, tak se to nemusí vytahovat ze zásuvky, mám jí novou, tak snad funkční, ale pravda, nerada bych testovala účinnost na svojim kompu
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 22:26
- Nahlásit
PetraK
asi jak kterej
Tak to jó, já mám ňáký zvláštní psy.
se začal bát právě proto, že nás jedna šílená buřina venku čapla /navíc pod vysokým vedením/
On věděl, co to je vedení vysokýho napětí a že se pod ním stojí při bouřce a při tom ho napadlo, že se má tý bouřky bát?
Nebyl ten důvod ve finále trochu jinde?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 22:35 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Maya
než bych to stihla, tak je asi po bouřce
Já než jsem to stihla, tak bylo po modemu ...
Notebooku to nepomohlo, ten dostal zásah i vypojenej od zásuvky.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2013 23:38
- Nahlásit
Vlčáčková
Notebook vypojený ze zásuvky dostal zásah? Jak to ten učený zákazník vysvětlil?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 00:39
- Nahlásit
mac1
Notebook vypojený ze zásuvky dostal zásah? Jak to ten učený zákazník vysvětlil?
Psáno dříve. Rána a zdechnutí proběhly před mýma očima poté, co jsem ho měla odpojený od kabelů kromě kabelu od obrazovky a klávesnice.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 06:27
- Nahlásit
Walda
tak ona většina lidí se za bouřky venku moc konfortně necítí.
Jenom blbec, jakým byl Zoubele, v bouřce utíká. Čest jeho památce!"
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 08:18
- Nahlásit
kachna_
tak ona většina lidí se za bouřky venku moc konfortně necítí.
Pak ale za ten strach nemůže pes.
A každopádně odhoď pluh.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 09:14
- Nahlásit
Walda
On věděl, co to je vedení vysokýho napětí a že se pod ním stojí při bouřce a při tom ho napadlo, že se má tý bouřky bát?
to jsem někde napsala? šlo jen o to že pod tím vedením to byl slušnej rachot, lila tam voda, brnělo to. ne o nějaký lidský náhled. Já Ti nevím Waldo, proč když něco napíšu, hledáš tam trochu jiný věci. Škoda.
Pak ale za ten strach nemůže pes.
Já jsem se do tý doby bouřky taky nebála, stejně jako on (jezdívaly jsme za bouřky s kámoškou na kole asi jako ten blbec Zoubele) ale když se mi pes vyrval z vodítka a zalítnul právě pod ten sloup vysokýho vedení a nad hlavama nám to švihalo (ne někde v dálce, ale opravdu přímo u nás), tak když jsem tam pro něj lezla, to jsem se už taky bála, ale nemyslím, že ten spouštěč jsem byla já. Nicméně od tý doby bouřku taky nemám ráda, to je pravda.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 09:20
- Nahlásit
PetraK
hledáš tam trochu jiný věci.
Hledám podstatu (i když opisem, pro srandu), abychom si něco nenalhávali.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 09:30
- Nahlásit
Walda
abychom si něco nenalhávali.
nemyslím, že si něco nalhávám. Vím, že jsem se tehdy bouřky nebála - do tohodle zážitku, vím, že se jí nebál ani Murphy. A myslím, že i dneska, kdy už se bojím,tak se dokážu ovládnout - právě proto, že nechci, aby se začal bát Ešus a teď o to víc, že Blanka se bojí, ne nějak úplně šíleně, ale bojí. zvládly jsme spolu v neděli jít bouřkou venku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2013 10:26
- Nahlásit
Maya
tak jako muze to pomoct, ale je otazka, jestli mas jen nejaky maly prepeti, nebo ti u baraku slehne blesk a do site de mnohonasobne vic stavy a to te prepetova zasuvka nezachrani.
ja vyndavam jen pc ze zdi, nic jineho
|