Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pes a zrcadlo
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 22:29
- Nahlásit

Nemám za dlouhých zimních večerů co dělat a tak vymýšlím kraviny a vzpomněla jsem si na minulou středu, kdy jsme byli večer s psicí u kámošky a psice se zastavila u prosklené skříně a na vážno se koukala na svůj odraz v tom zrcadle, fakt u něj stála asi tři minuty a čuměla, pak si k tomu odrazu chtěla čichnout k tomu druhýmu psovi a když zjistila, žre to nejde, tka odešla...

Jak myslíte, že pes vnímá svůj vlastní odraz třeba v zrcadle?

nels
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 22:36
- Nahlásit

Eimy

tak to nevím,ale podle toho co dělal na návštěvě náš pes přesně před takovou skříňí,tak si asi myslí,že je tam nejaký cizý pes.nelson taky nejdřív koukal,pak začal dělat takové poskakování jako "hej ty,pojď si hrát",no a když ten "druhý" nešel,tak začal na svůj odraz štěkat...takže tak

suesie
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 22:42
- Nahlásit

nels
Náš hafík to taky dělá. Vidí se např. v okně. Je to malý štěndo a je fakt sranda pozorovat ho, jak nemotorně poskakuje a bafá

nels
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 22:49
- Nahlásit

suesie

přesně ještě je vtipný,když se takhle vidí v tom předním okínku na pračce,samozřejmě když je v provozu,tak to je úplně zmatenej,protože tam vidí hlavu psa a kolem ní létající prádlo

Pavel
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 23:25
- Nahlásit

Mám sice služební plemeno, ale pejsek bude asi psí modelka. Od prvního dne doma až do 7. měsíce se pravidelně několikrát denně prohlížel ve velkém zrcadle, které máme v ložnici. Po několika dnech pochopil, že zrcadlo je výkyvné a tak si ho začal sám naklápět čumákem. Několikrát jsem ho přistihnul, že si prohlíží záda a tak... Je to prostě fešák.

Mína
# Zasláno: 23 Lis 2005 00:31
- Nahlásit

Pavle - to je vážně šikulka !
moji psi se rádi prohlíží ve výlohách ve městě ! Takže místo aby někdo od výlohy odtahoval mě tak já odtahuji psy !
Potom taky večer reagují na svůj odraz v okně- to je dost čertí, že jim nějaký pes drze čumí z římsy do bytu....

Niko
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 06:15
- Nahlásit

Můj pesan se taky rád dívá do zrcadla a je strašně překvapený, když stojím za ním...myslí si, že stojím úplně jinde než za ním a tak jde šejdrem, protože mi máme ještě k tomu zrcadlo se dvěma zrcadlama na stranách, aby se člověk viděl i z profilu. A je dost velké.... takže sranda

Ale....neviděl jste někdo dokument na ČT 2 o pokusech na zvířetech, které z nich pozná svůj vlastní obraz a nemyslí si, že je to druhé zvíře???? Bylo to zajímavý a dělali tam pokus s bednou ve které byl kameraman s kamerou a natáčel rekace přes zrcadlo. Z pokusů vyplynulo, že pes si myslí, že jde o druhého psa a ostatní zvířata si myslí totéž... Ovšem jediné opice /nevím teď přesně jaký druh/ vědí, že jsou v tom odraze ony!!!! Dokázali to tím, že opici namalovali na ksichtík modrou velkou tečku a ona si po ní hmatala, že si ji chce smazat!!!!! Prý myšlením dítěte na úrovni mateřské školky.... tam dělali taky pokus a děti sotva sedící si tu tečku taky smazaly.

Takže tak....

zuzka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 07:33
- Nahlásit

Niko
tenhle pořad jsem neviděla, ale nějaký jiný
tam zas ukazovali od kdy se dítě rozpozná v zrdcadle a porovnávali to se zvířaty
je to myslím mezi druhým a třetím rokem

Vcelka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 07:48
- Nahlásit

My máme velký zrcadlo na skříni v ložnici a Viky si vždycky stoupne na postel, přední packy si dá na přední dřevěnou hranu postele a kouká se na sebe do zrcadla. A nebo ve dvířkách u trouby se furt pozoruje a furt je olizuje a pak ještě ve skleněných dvířkách u jedný skříňky.

haha
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:50
- Nahlásit

já teda nevím jak se pes v zrcadle vnímá, ale každý ráno se můžu počůrat smíchy protože máme postel a kousek vedle zrcadlo ,náš Ron si sedne na kraj tý postele a několik dlouhých minut na sebe s důstojným výrazem hledí, je strašně soustředěnej ale co si myslí to fakt nevím

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:51
- Nahlásit

tedy já budu možná vypadat jako pitomec, nebo že psa polidšťuji, ale já jsem toho názoru, že pes si po chvíli učení uvědomí, že v zrcadle je jeho obraz a ne cizí pes. Ten dokument co popisuje Niko jsem taky viděla, nebo to byl možná nějaký jiný nevím, ale tam bylo prokázáno, že i "pitomý" holub si dokáže pomocí zrcadla sundat ze zad nějakou přilepenou nálepku a že při hledání, kde přesně to má nalepené postupuje skutečně podle toho zrcadla, tudíž ví, že se dívá na sebe a ne na cizího ptáka. Také delfíni (dle toho dokumentu)velmi dobře rozeznávají svůj obraz v zrcadle a dokonce se před tím zrcadlem úmyslně kroutí, předvádí a dívají se na sebe.
Naši psi kolem zrcadla prochází většinou bez povšimnutí. Mají pelíšky přímo u velkého zrcadla na chodbě, ale mlaďoch se v něm občas vzhlíží, různě se olizuje. Jenom jednou, když viděl zrcadlo poprvé, tak ho olízl a pokusil se na něj skočit, ale pak už toto nikdy neudělal.........takže já z toho taky nabývám dojmu, že ví, že je tam on a ne jiný pes.....

joli
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:53
- Nahlásit

můj pejsan hledá toho druhého za zrcadlem....

a sranda byla v létě, když se viděl v jezírku a to na "toho druhého" štěkal a vybízel ke hře ......a přitom párkrát zahučel do vody

Niko
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:07
- Nahlásit

Evik
To je pravda, mně to taky příjde, že ví, že je to on.... I když je právě někdy zmatený, že paničku vidí čtyřikrát- za ním, před ním a dvakraát vedle něj!!! To asi jeho hlavička nestíhá řešit

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:08
- Nahlásit

Niko
tak nějak...

Majkl
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 11:12
- Nahlásit

Ze zrcadla nic necítí, proto neví, co je to za "psa"

Anonymní
# Zasláno: 28 Lis 2005 11:16
- Nahlásit

já si taky myslím, že naše se pesina v zrdcadle nepozná, většinou na zrdcadlo štěká

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 18:31
- Nahlásit

Hm, nahodou som narazila na tuto temu. Takze pridam svoju skusenost. Nas Hugo vie, ze je v zrkadle on a dokonca je schopny, ked lezi a ja ho oslovim, pozriet do zrkadla rolldorky, aby videl moj odraz a nemusel sa otacat - dokonca mi normalne hladi do oci v odraze v zrkadle To iste vyuziva v kupelni, ked nemusi na mna zdvihat hlavu, ale staci sa pozriet do nizkopolozeneho zrkadla

Dáška
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 19:19
- Nahlásit

pigie
mi normalne hladi do oci v odraze v zrkadle
Tohle dělá i naše Enole

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 20:40
- Nahlásit

Já jednou vedla kolem zrcadla malamuta a ten se na obraz tak vzteknul, že proti němu vyletěl a zracadlo rozbil.

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 21:00
- Nahlásit

Tento pokus byl s flekem na srsti byl nedavno opakovan na strakach, byl jim udelan flek na hlave, kam si samy sobe nevidi a po pohledu na sebe do zrcadla si straka zacaka to misto cistit nohou.

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2008 21:14
- Nahlásit

dejavu
Jo jo, to jsem četla...

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 09:59
- Nahlásit

dejavu
nebyla to straka, ale krkavec...a je to udajne jedine zvire, ktere pozna, ze v zrcadle je on samotny

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:15
- Nahlásit

pigie
mi normalne hladi do oci v odraze v zrkadle

Tohle Ben dělá taky a kouká i sebe, Aneta ale nikdy

Fajka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:19
- Nahlásit

Tak Fajka, když jsme byli na návštěvě při prvním setkání se zrcadlem okamžitě zaútočila na toho hnusnýho psa co se tam najednou objevil a když najednou narazila čumákem na zrcadlo tak okamžitě přestala a pak už si svého odrazu téměř nevšímala.
Akorát jednou se začala prohlížet a podařilo se vyfotit

http://www.akita-feiko.estranky.cz/fotoalbum/vylet y/brno/original/103

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 12:59 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

nika00
Jednou jsem koukala na Animal Planet na pořad Monkey Bussines - seriál o opicích. V jednom díle bylo zmíněno, že jen člověk a šimpanz jsou tvorové, kteří si uvědomují své vlastní já v zrcadle...
Bedřich když byla malá, taky ačasto "okupovala" zrcadlo, vrčela, štěkala, vztekala se, snovala plány jak na tu druhou, která ji tam furt lezla... Taky se jednou pěkně lekla svého obrazu ve dveřích na balkon...Venku byla už tma, takže se tam pěkně odrážela, shodou okolností byly zvednuté žaluzky a to jste měli vidět ten úprk a následný atak Já se řezala tak, že jsem ani fotit nemohla... Ona se samozřejmě urazila a hrdě odkráčela do pelechu

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání