| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 16:10
- Nahlásit
Známí si pořídili štěně na zahradu, kde mají bazén - samozřejmě s těma schůdkama, po kterých psi nedokážou vylézt. Bojím se aby se neutopilo?
|
jana33
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 16:12
- Nahlásit
Anonymní
co chceš slyšet? samozřejmě se tam utopit může, pokud tam zahučí a nemá kudy vylézt. Ať ho pevně zakrývají plachtou,aby k žádnému neštěstí nedošlo. I když teď nepředpokládám,že by tam měli vodu
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 16:35
- Nahlásit
znám lidi, kterým se takhle utopil mops - měli bazén zakrytý plachtou, jednoho dne se jim ztratil jejich miláček, strašně to obrečeli a na jaře brečeli znovu,když stáhli plachtu z bazénu - je mi zle jen při té představě
Kromě bytelné ohrady kolem bazénu mě žádná prevence nenapadá
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 16:42
- Nahlásit
jedině oplotit ,i když ho zakryjí plachtou pes se do ní zamotá a utopí se ,sousedům se utopil NO,našli ho ráno a byl utopenej chudák,dalším sousedům tam zase spadlo štěně briarda ,naštěstí byli na zahradě a vyndali ho.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 16:55
- Nahlásit
Taťka udělal z plastových desek takový kryt ... prostě jen pořídil plastové desky, nařezal, očísloval, aby věděl, kam která patří a zakrýváme bazén tím. Hafan je sice na zahradě jen s námi, ale i tak se asi 2x stalo, že tam spadl - jednou uviděl kočičku a chtěl si to zkrátit a podruhé tam skočil pro balónek. Je fakt, že nezabezpečený bazén je velice nebezpečný ... strejdův retrívr měl jednou teplotu a jak byl takovej malátnej, spadl jim do bazénu. Stalo se to večer, když už všichni spali a náhodou se šel strejda napít a tak to dobře dopadlo Ale ta představa, že se ti pes utopí je šílená.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 18:29
- Nahlásit
Známému zachránila jeho psa jenom nějaká nadpozemská intuice. Odcházel totiž do práce,NO přivázanej na dlouhým vodítku k boudě,bazén o pár metrů dál.. pejsovi bylo asi za pánem smutno a tak začal na tom vodítku táhnout,až posunul i tu boudu o nějaký ten cm. Známej už seděl v autě,ale něco se mu nezdálo,takovej divnej pocit a tak se vrátil,že pro svůj klid všechno zkontroluje.no a jediný štěstí,protože pes spadl do bazénu,ale pořád na tom vodítku,takže se vlastně neohl ani vyhrabat na hladinu jak ho to drželo.je v pořádku,pán ho okamžitě vytáhnul,ale brrrrrr...tohle zažít,tak jsem na práškách
|
joli
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 20:14
- Nahlásit
Ale když jsou normální schody,tak snad nic nehrozí , ne ? Snad je nachlazení....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 07:36
- Nahlásit
to Jana 33: No v tom bazénu musí být prý voda s nějakou nemrznoucí směsí i v zimě. Ale kdyby třeba na hladině plavala nějaká deska, nepomohlo by to?
|
haha
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:48
- Nahlásit
Anonymní
to není nemrznoucí směs ,ta voda v zimě normálně zamrzá,je to jenom taková silně desinfekční směs aby se v tý vodě nerozmnožili řasy a podobnej sajrajt když se nefiltruje ,desky se na hladinu dávaj z polystyrenu to je právě když voda zamrzne tak led mačká na ten polystyren a neroztrhá ten bazén ,ale nevím jestli by to psovi pomohlo,nejlepší je ten bazén důkladně oplotit ,což my máme přes kolem dokola drátěnku a vrátka ,a nebo přikrejt nějakejma deskama aby to psa uneslo, ale to jde přes zimu ,v létě je to dost blbý řešení když si představíš že se chcete koupat a každej den nebo i několikrát denně to tam dávat ,dělaj se i ty posuvný zakrejvací nástavby ,ta je ovšem dražší než ten bazén .
joli
to že se pes neutopí v bazénu ve kterým jsou schody na to bych zas až tak nespoléhala ,je to sice lepší ,když tam toho psa bereš plavat a zná to tak ty schody najde ,ale pes kterej tam spadne a nikdy předtim tam neyl zazmatkuje a nemusí ty schody najít,nejlepší je asi naučit ho se tam koupat a vylézat aby to znal.
moji známí nemohli najít jezevčíka ,mysleli že jim utekl ,za pár týdnů vyplaval nafouklej na hladinu zahradního jezírky z leknínama ,nebylo moc hluboký ale pes byl starej a čertví co se stalo že nemohl ven
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 11:27
- Nahlásit
Pes sa utopi aj v bazene, kde su schody. Znama mi rozpravala, ako ich susedom sa utopil maly fundlak, pretoze si to hupsol do bazenu, ale nevedel najst schody, tak sa utopil od vysilenia. Bolo mi z toho zle...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 11:39
- Nahlásit
no to je hrozné
ale snad , když ho to budem učit a bude se snáma koupat často, tak by měl být zvyklý, ne ?
Jenže půjde mi šarplaninec vůbec do vody ?
|
giant333
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2010 22:50 - Změnil/a: giant333
- Nahlásit
Moznost pridavnych psich schudku do bazenu existuje, treba ale objednat z Ameriky.
http://www.petclassics.com/Boat-Dock-Pool-Ramps/po ol-pup-steps-for-dogs.45.html?image=194
Pro vetsi psy je tam i varianta XXL.
Podivejte se i na prilozene video...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 09:44
- Nahlásit
giant333
Proč z USA? Kterýkoli místní zámečník bude rád za kšeft.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 09:46
- Nahlásit
Mucholabka
nevim, jak to chodi na ostravsku, ale u nas remeslniky (zedniky, zamecniky, elektrikare,..) musis prosit, aby ti neco udelali.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 09:52
- Nahlásit
argosek
nevim, jak to chodi na ostravsku, ale u nas remeslniky (zedniky, zamecniky, elektrikare,..) musis prosit,
Na Ostravsku se za takové věci platí, my prosit nemusíme
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 09:54
- Nahlásit
giant333
To je super ty schody a líbí se mi i ta plošina. Myslíš že je lepší udēlat v bazenu normální schody (jak v baráku treba) nebo klasickej bazenovej žbrik a pridat tam bud ty schudky nebo tu plošinu, když je to dēlany specialnē pro psy? Chystáme se dēlat bazen, tak by mē zajímalo, po čem se psum nejlíp poleze.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 09:58
- Nahlásit
zuzanarosakova
Agina mi lozí ven i po žebříku i přímo bez žebříku. Frizo je sebevrah, ten většinou spadne do bazénu nechtěně po hubě a ven neumí ani kdyby ty schody měl
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 10:03
- Nahlásit
Mucholabka
Moji by po žebriku asi nevylezli, jsou to paka. tak asi udēláme noroš schody. Známí maj super bazen, nemaj schody, ale skosenou podlahu, takže se postupnē zvētšuje hloubka, jenže to musí bejt ten bazen velkej jak kráva
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 10:20
- Nahlásit
zuzanarosakova
A co zahradní jezírko?
Jinak známí mají bazén se schodama a psi vylezou . Děti taky
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 10:38
- Nahlásit
kachna_
A co zahradní jezírko?
No to máme ted a je to na prd, psy tam sice mužou, ale já ne, bo se tej vody štítim. Nevim, mam ñákou fobii z prirodnich vod, krom more do ničeho nelezu, dokonce se mi o tom zdaj noční mury, jak plavu ve špinavy vodē
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 10:44
- Nahlásit
zuzanarosakova
tak to mám naopak, mně nejvíc vadí přechlórované bazény...
fšici
tak mě napadlo, co psi a chemikálie v bazénové vodě? snášejí to dobře?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 11:25
- Nahlásit
Baysha
tak mě napadlo, co psi a chemikálie v bazénové vodě? snášejí to dobře?
Taky jsem o tom premejšlela no. Ale snad by to nemēlo vadit, ne, když tam nebudou naloženy celej den
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 12:09
- Nahlásit
zuzanarosakova
Ten chlor asi nie je bohvie čo. Tiež sa po bazéne ešte sprchujem, tak by som aj psa radšej ospršila
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 13:23
- Nahlásit
Mucholabka
Na Ostravsku se za takové věci platí, my prosit nemusíme
tak to tam asi mate pracovite remeslniky, kdyz jsou za penize ochotni prijet a pracovat. ja uz dva dny cekam na instalatery - penize cloveku vubec nepomohou.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 14:29
- Nahlásit
Psíček
to bude asi ono
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 15:18 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
Psíček
asi to funguje, pan instalater (i kdyz jiny, nez ktereho jsem vcera volal) prijel, ted zas odjel pro kompresor a za chvili, pokud nenaboura nebo se cestou nezamiluje do nahodne kolemjdouci, zase prijede a vsechno spravi.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 21:37
- Nahlásit
zuzanarosakova
Prosím tě, ve městě teče jen chlorovaná voda, mejou se v tom lidi od mimina i psi a taky to i pijou, nic to nedělá, do bazénu se dává ještě chemikálie na udržení ph, nic to nedělá ani lidem včetně dětí ani psům, i když teda já nejsem takový blázen jako někteří známí, já kupuju pouze přípravky k tomu určené a neliju do bazénu savo ani kyselinu z autobarerií apod.
Další chemikálie se dávají už jen na jaře a na podzim, a to se nekoupeš, před koupáním se to přefiltruje.
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 09:29
- Nahlásit
Maya
Počkaj, nám v bazéne plaval taký plavák s velkou chlorovou tabletou s postupním uvolňovaním. Chlor v pitnej vode je samozrejme v inej koncentrácii než v bazéne. V tom bazéne to je teda sakra cítít. Myslím, že sa obsah chlóru aj nejako testoval, aby moc neklesol. Savo sa tam samozrejme neleje, i keď niektorí experti to možno tiež tak robia Okrem toho samozrejme prípravky na úpravu pH, proti riasam, virom, a pod. ...
Ako normálnemu psovi to samozrejme neublíži, rovnako ako ľudom, ale citlivejšia pokožka to može znášať rozne.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 12:35
- Nahlásit
Azash
Savo sa tam samozrejme neleje, i keď niektorí experti to možno tiež tak robia
Proc by se nelilo? Bezne se pouziva Savo pro bazeny, v kombinaci s chlorovyma tabletama.
Kdyz uz, tak uz.
http://www.youtube.com/watch?v=BVBEE7WFsNA
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 15:40
- Nahlásit
Azash
Fifi
Asi záleží, jak je ten bazen udēlanej a jak kvalitnē porešená je filtrace a čištēní, moc chloru a chemikálií neni dobry ani pro lidi a když se tam muže koupat mimino, tak myslim, že to psovi nemuže uškodit. ;)
|