| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 08:45
- Nahlásit
Poraďte, prosím, jaké hry nebo jak zabavit psa, který je po operaci předních nohou, může chodit, jen by neměl skákat a běhat. Už po týdnu a půl je plná energie a nemá jak se vyřádit. Něco na přemýšlení, aby se u toho psisko nemuselo moc hýbat a aby pochopilo, co po něm chci... Dík
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 08:58
- Nahlásit
Třeba rozlišování různých předmětů podle názvu - hraček.. "podej míček, podej plyšáka..."apod. Jedna dcera mé feny takto už v 8 měsících bezchybně rozlišovala spoustu svých hraček. Nebo "dobývání" pamlsku z nějaké skrýše (krabice, překlopený kýbl, plastový box...), donesení mobilu když zazvoní... Moc zkušeností s tím nemám, my naštěstí můžeme hrát akčnější hry.
Hodně trpělivosti a brzké uzdravení!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 09:29
- Nahlásit
Ketrin
Sem zkoušela, na moje kde je kačenka (má takovou plyšovou kachnu) se nechápavě koukala co že to vlastně chci, když jsem jí kačenu ukázala, žádnej interes... Joo žrádlo by šlo (to ji spíš zajímá)...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 09:39
- Nahlásit
Jandula
pokud krmis granulema s barvivem, tak ji zkus naucit barvy "prines cervenou, prines hnedou, prines zelenou" ... Sara bude mit radost, protoze se naji a ty budes mit o zabavu postarano, protoze tohle ji nikdy nenaucis
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 09:44
- Nahlásit
Jirikovo
Já tě zbiju... Kdybys viděl, jak se vracím hotová z každé odpolední procházky, protože Sárinka je nevyblbnutá a vůbec nechápe, že nemůže skákat, trojčit, obšťastňovat svojí přítomnosti a vlezlostí každého procházejícího... O zábavu mám postaráno i tak...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 09:46
- Nahlásit
Jirikovo
Bazilišek.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 09:58
- Nahlásit
Jandula
Nepsalas včera, že je flegmouš?
Když nepude kde je kačenka... tak teda: kde je kostička... kde je řízeček... kde je kuřátko... salámek... taková hra se ovšem prodraží.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:07
- Nahlásit
Jandula
no tak promin, chtel jsem te po ranu trosku rozveselit ... to vis, my majitele malych plemen (teda slovo plemeno je pro tu moji asi prilis odvazny vyraz) mame vyhodu. je fakt, ze ja bych mel taky problem vymyslet klidnou hru, protoze u nas se kazda hra nakonec zvrhne v posmesne "Stejne jsem rychlejsi, vyskocim vys a stekam hlasiteji ..." takze i schovavani hracek nakonec konci blaznivym pobihanim po byte, veselym stekanim a sousedem, kteremu pomalu dochazi trpelivost ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:10
- Nahlásit
Ketrin
Flegma je, když má něco dělat... Ale teď jak se víc jak týden (a min. ještě 8 týdnů) téměř nehýbá, tzn. procházky jsou omezený na vyčůrání, tak se z ní stává neřízená střela. Víš jaký to je, když se ti pes změní před očima???
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:11
- Nahlásit
Jirikovo
rozveselení, to by se mi hodilo po těch odpoledních procházkách... No právě, že i u nás se to zvrhává v běsilé pobíhání a skákání a to ona nemůže...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:19
- Nahlásit
Jandula
a co ji zkusit vzit nekam, kde to vubec nezna, budou tam pro ni nove pachy a bude se spis venovat ocuchavani nez pobihani?? jo a nesmi tam byt lidi a psi aby ji to nerozptylovalo ... na tu moji potvurku by to zabralo, protoze ona je jednak z ciziho prostredi trosicku vystresnuta (ale jen malinko a chvilicku) a jednak je tak zvedava, ze nezna v ten moment lepsi cinnost, nez prilepit cumak na zem a rejdit s nim vsude ve svem dosahu. mimochodem, uz nekolikrat me napadlo, jak to pesani vlastne delaji, ze jedou s cumakem tak maximalne pul centimetru nad zemi a neodrou si ho o hrboly
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:24
- Nahlásit
Jirikovo
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:29
- Nahlásit
Jirikovo
A napadlo Tě někdy, že hlavu mají umístěnu na krku, kterýžto je protkán páteří tvořenou pohyblivými obratly (takovými samostatnými živorodými kloubky), kteréžto mu umožňují hlavou pohybovati nahoru a dolů a taky doleva a ve vzácných případech i doprava a když tak pes jde čmuchá, tak očima sleduje terén a když oko uvidí hrbolek, pošle impuls do mozku, který vyhodnotí adekvátně nebezpečí a dá povel páteři a ta hlavu zvedne cca o výšku hrbolku a tudíž se nadzvedne od povrchu zemského i čenich a tak se kupodivu neodře. Přičemž hlava má tu jedinečnou možnost se pak opět snížit apod.
|
haha
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:34
- Nahlásit
Jandula
co jí zkusit něco schovat ,hračku nebo pamlsek ať to hledá,já měla čubinu s oběma předníma nohama v sádře jenomže to asi bylo lepší protože ona blbnout moc nemohla,co jí nejvíc bavilo když jsem jí házela pískací hračku tak mi jí krokem nosila,taky se bavila tím že jsme jí postavila myšku v kleci na zem a ona se půl dne dívala na myšku sice chudák myška no ale přežila to ve zdraví,jinak nechat jí venku čmuchat to je taky docela dobrý, je fakt zvláštní že si ty čumáky neodřou
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:39
- Nahlásit
Garfield
tebe je na tu pravnicinu skoda, jakozto technicko-vedecky pracovnik by ses urcite uplatnila jeste vic ... samozrejme, ze me tento uzasny a v podstate jednoduchy princip pohybu jednotlivych casti tela, konkretne hlavy, napadl, me ale slo o neco jineho. nevim jak tvuj Gaf, ale Ronie cmucha u zeme klidne i v behu. a v takove rychlosti podle me nemuze prece zaregistrovat kazdy hrbolek nebo na asfaltovem chodniku kazdy kaminek a zakonite nemuze vzdycky stihnout zvednout hlavu. tak jak to, ze to stihne???
jinak samozrejme ma fascinace danym tematem ma i hlubsi podtext. jak je mozne, ze ja inteligentni a takrka vsemocny pan tvorstva obcas nejaky hrbolek nezaregistruji nebo nestihnu dat pokyn az k noze (uznavam, ze z mozku k noze je to dal nez z mozku k pateri) a o zminovany hrbolek skobrtnu. tak proc to neumim stejne jako muj pes?? ze by to bylo tim, ze bych nebyl az tak velkym panem tvorstva??
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:42
- Nahlásit
Jirikovo
Přihlas se u svého štěka na školení. Za menší úplatek... Třeba Tě vezme né?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:43
- Nahlásit
Jirikovo
Tady jsou psi všudeeeeee.... O víkendu s ní někam zajedu, ale když přilítnu po práci, tak nemá smysl ještě někam jezdit, protože by to chudinka musela držet dost dlouho, než bych se vymotala z města...
Já si nasadím diazepam nebo meprobamath a bude mi to všechno jedno... Nebo že bych něco dala jí???
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:46
- Nahlásit
Garfield
Uz nekolikrat jsem se k Ronie snazil na nejaky kurz prihlasit, i ten mensi uplatek v podobe odtrhnuti si vlastniho jidla od pusy jsem do toho investoval, jenze ... muj jinak skoro dokonaly pes zrejme nema pedagogicke vlohy, protoze jedina vyukova metoda je "Koukej, jak ti umim olizat oblicej" obcas prolozena dle hesla skola hrou metodou "Ukaz ruce a ja ti ukazu, kam jsem te dneska jeste nekousla". No uznej, s takovym ucitelem se nemam sanci ani ja, chapavy a inteligentni mlady muz nic naucit ...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:47
- Nahlásit
Jandula
no to taky znam, psala jsi nekde ze jsi ted v Klanovicich?? zkus ji vzit na nejaky pole. tam budes urcite v tom bahne sama. a mozna ji to doslapovani do bahna bude i vyhovovat, protoze to bude do mekciho nez jsou lesni cesty. jen to chce doma potom poradnou koupel ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:48
- Nahlásit
"Ukaz ruce a ja ti ukazu, kam jsem te dneska jeste nekousla"
Pane bože, ještě že je šéf na služebce. Těžko bych mu vysvětlovala proč při "likvidaci obchodních partnerů" řvu smíchy na celej kancl.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:49
- Nahlásit
Garfield
no vidis, moje sefova mi nastesti nevidi na monitor, tak zije v blahe nevedomosti a mysli si, ze vyrizuju obchodni korespondenci ....
|
ami
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:52
- Nahlásit
K dyž měl můj RR nohu v sádře,koupila jsem bazének,ten co se nenafukuje adola mu dam moc balonků vydržel tam hodiny .No a nyní tam dávám děti ofšem psovi se tam líbilo víc
|
ami
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:53
- Nahlásit
K dyž měl můj RR nohu v sádře,koupila jsem bazének,ten co se nenafukuje adola mu dam moc balonků vydržel tam hodiny .No a nyní tam dávám děti ovšem psovi se tam líbilo víc
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:56
- Nahlásit
Ina hra pre "beznohych"
Lahne na zem, das pred neho tri nepriehladne pohariky dnom nahor. Pod jeden das dobrotku. Zamiesas. Hladaj, pod ktorym poharikom je? Pozor, nauc ho odhalit a steknut, az potom vziat na povel Inac by to bolo prirychle
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:59
- Nahlásit
pigie
tak to by u nas byl problem, protoze by ta hra dostala brzo novy nadech: rychle cumakem shodit vsechny sklenicky najit dobrotku, snist a tvarit se, co za nudnou zabavu mi to panicek prichystal ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:59
- Nahlásit
pigie
Ty vogo Tvůj pes to umí?
Inzerát:
Hledá město v němž se ještě na pochybných periferiích vyskytují tzv. "skořápkáři". Nabízím vysoké sázky.
pigie
Půjčíš mi ho jo? Týden stačí. Dík.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:01
- Nahlásit
Garfield
ale musi misto kulicky pouzit nejakou psi dobrotku. nejak si nedokazu ty ukrajince predstavit, jak misto "Hledej kulicku, kde je kulicka, tady je kulicka, tady neni, kde je kulicka, vy pane, za petset ..." rikaji "Hledej granule, kde jsou granule, tady jsou granule ..."
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:03
- Nahlásit
Jirikovo
V Klánovicích jsme byly jen na operaci, teď se momentálně zase pohybujem téměř v centru chrv. Záhřebu, kde je lidí a psů až to není hezký. Jinak blízko sice mám taky les, ale je tam spousta našich psích kamarádů, takže nepřipadá v úvahu...
Taky jsem čůrala smíchy, když jsem to četla, Sára má podobný manýry, hlavně v sobotu a neděli ráno, přijde a čenichá a volizuje obličej...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:04
- Nahlásit
no,taky se přidám do diskuse...když si moje hyperaktivní dobrmanka spáchala tříštivou frakturu tibie a byla po osteosyntéze,měla jsem před sebou jedinou možnost jak jí umožnit pracovní vyžití bez potřeby lítat jak posedlá a tu osteosyntézu zničit...chodily jsme denně stopy,nejdřív po třech,pak s mírným došlapováním,pěkně pomalu,krokem,na pamlsky,bez tahání,.....tři měsíce to byla její jediná sportovní zábava...a měla toho holka dost.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:08
- Nahlásit
Jirikovo
Garfield
pigie
U nás nepoužitelné, Sára neumí štěkat...
Tak lidi, vymyslete něco, pro průměrnýho (rozumněj inteligencí i schopnostma) psa, pozn. bydlíme v paneláku...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:08
- Nahlásit
Jandula
ja prave myslel, ze jsi v CR na dyl a do Chorvatska se vratis az po vyndani stehu ...
jeste me napada, kamarad ma psa, ktery je fascinovan pribehem o krteckovi, takze kdyz musi doma neco delat a chce mit psa v klidu, tak mu pusti video s krteckem, pes sedne pred telku a smeje se, ze to male hloupe zviratko chce mit kalhotky s kapsama .... neslo by vypestovat i u Sary nejakou takovou zavislost? byla by v klidu a jeste by se dalo rict, ze zije kulturnim zivotem
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:10
- Nahlásit
Nie, prave som to vymyslela (alebo som to videla v nejakom filme a teraz si myslim, ze som to vymyslela ) a idem to svojho psa naucit Ked on patri tiez k takym menej pohyblivym. A myslim, ze toto sa da psa pomerne lahko naucit.
Jirikovo
No, ale to ho musis najskor naucit
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:12
- Nahlásit
Jandula
Ale nemusi stekat, staci polozit labku Alebo inak oznacit, zalahnut hlavu a pod.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:15
- Nahlásit
pigie
Další takový slovo "labka". Já z té slovenštiny zcvoknu.
Napřed jsem se málem počůrala ze "zubadla" "špongie" "půfy" "strměňou" a teď do toho "přišla labka".
A to mám půlku rodiny v Piešťanoch, ale na tohle mě nepřipravili.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:19
- Nahlásit
Jirikovo
S tebou je fakt prča... Doma se nenudíte, co???
Já čůrám smíchy, kolega si klepe na čelo... Kdyby viděl, čemu, tak by mě asi zabil...
Zkusím Sáře pustit Svět zvířat nebo svět ptáků (to zabíralo na labíka od kamarádky), ale problém je v tom, že při tom se mentálně neunaví...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:20
- Nahlásit
pigie
no jo, kdyz ta moje se nic takoveho ucit nechce ... ona chce znicit, rozkousat, prevrhnout, zdemolovat, poslintat, rozhazet a zdeformovat uplne vsechno, co se v jejim okoli nachazi a opatrne hry, kdy ma hracka ci jiny predmet zustat v puvodnim stavu tak trochu nechape. nema to pro ni zadny smysl
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:21
- Nahlásit
Garfield
Ja netusim co je to "půfy"
labka = packa, tlapka, psia noha
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:24
- Nahlásit
Jandula
no ja mam spis pocit, ze se nenudi u nas sousedi ... porad od nas totiz vychazi ruzne zvuky a tak verim tomu, ze cely dum hraje hru: "Poznej co u sousedu demoluje pes" ...
jinak ja to taky zkousel o vikendu, kdyz jsem se chtel opravdu v klidu naobedvat bez rizika, ze nozem riznu Ronie do cumaku, ktery se zcela nenapadne stale objevuje v mem taliri, tak jsem ji pustil komisare Rexe s tim, ze aspon pes v TV by ji mohl zaujmout a dopadlo to tak, ze na nej chvili stekala, potom ho provokovala ke hre poskakovanim pred televizi a vrcenim a potom se urazila, ze si s ni ten pes nechce hrat a sla ochutnat muj obed ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:27
- Nahlásit
pigie
No to mi došlo, že to je tlapka.
Ono i to slovo "tlapka a packa" je strašně milý a srandovní a evidentně znamená, to co znamená, ale labka teda vede.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:29
- Nahlásit
Jirikovo
Co máš za psisko??? Musí být srandovní, Sára naštěstí můj talíř nechává v poklidu, dle hlášek, který jsou v knížce Robin od Frýbový: diví se, jak si někdo něco takovýho nedietního atd může vůbec strčit do pusy, to ona si vybírá zásadně potravu určenou pro ní (když pominu ty srajdy, co najde v lese)
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 11:34
- Nahlásit
Jandula
mam krizence jezevcika, kocky, netopira a veverky ... bral jsem si ji z utulku, kdyz ji bylo tak kolem sesti tydnu, ted ji uz pomalu tahne na dva roky ...
jeste k tomu jidlu - ona byla nekolikrat jiz po psim a velmi durazne upozornena, ze to co mam na taliri ja, je jen a jen moje jidlo, takze mi do talire strci cumak, ale neujida. to kdyz je u nas navsteva, tak cizi talir je v jejim chapani neco uplne jineho nez muj talir a potom to probiha tak, ze si strci cumak do myho talire, kdyz ji to voni a vypada to prijemne tak se rozhlidne, kdo z navstevy je asi tak nejmin obezretny a k nemu jde ochutnat ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 12:21
- Nahlásit
Jirikovo
Já mám zase křížence retrievera a prasete... A teď ještě pocit, že takový tý vopičky na šňůrce, co se za mých mladých let prodávaly na pouti...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 12:27
- Nahlásit
Jandula
tak v tom pripade nedoporucuju gumove voditko ... to bys totiz mohla prijit k uhone i ty, az by na gumu zacal pusobit zpetny efekt (presne jako u tech opicek)
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 12:51
- Nahlásit
Jirikovo
Díky za radu, budu se tím řídit... Praktický muž - no jo no
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 12:56
- Nahlásit
Jandula
nevim jak se to slovo jmenuje, ale je nejaky specialni vyraz pro samozrejma slovni spojeni. neco jako horky plamen a tak. myslim si, ze prakticky muz k tomu patri taky, i kdyz je mi jasne, ze vzhledem k tomu, ze jsem zde v mensine, s mym nazorem rozhodne souhlasit nebudete ....
jeste jsem premyslel nad tema hrama - moje Ronie si dost dlouho vystaci s prazdnou PET lahvi. kouli ji po byte, steka na ni, boucha do ni prackou, snazi se ji ulovit ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 13:11
- Nahlásit
Jirikovo
Se vytahuj, no... Já vím, že jsem nepraktická, tatínek mi to říká pořád, ale zase na moji obranu tvrdí, že narozdíl od mojí matky umím řídit auto a mám orientaci...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 13:14
- Nahlásit
Jandula
no to je lepsi varianta, nez umet ridit auto a nemit orientaci. jednu takovou kamaradku Slovenku mam, zije v Praze a kdyz se v aute dostane na nove misto, tak mi vola, jak se ma dostat tam, kam potrebuje. nekdy je to fakt namahavy ji tu cestu vysvetlit tak, aby to i pri svem orientacnim nesmyslu pochopila ...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 13:20
- Nahlásit
Chachá... k té orientaci... Kdykoliv někam jedeme společně s mužem (řídí on), nutně přijde okamžik kdy on zoufale řve "...a tohle je dcera geodeta!!!!"
Ale když jedu sama, do cíle vždy dojedu (pravda někdy s určitou zajížďkou např.od Prahy do Brna přes Vyškov)!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 13:36
- Nahlásit
Ketrin
Já to vždycky beru tak, že hlavně že jsem tam kde chci... To se mi vyplatilo při přestěhování sem do Záhřebu, v centru samý jednosměrky, prostě síla... Nejdřív jsem si to všechno nachodila pěšky a teď mi nedělá problém jet i tam kde to neznám, prostě vždycky se někam dostanu. Je pravda, že Záhřeb je vesnice...
Jsem zvědavá na Prahu až se vrátím, přiznávám, že je to moje slabý místo, znám jí jen z tramvaje nebo metra a autem zvládnu dojet na několik míst taky, ale rozhodně ne do centra...
|
Šárka
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:58
- Nahlásit
Přispěvek ke hrám: a co kutálení, nebo sportovní kynologii. Já mám problém u velkého psa že příliš štěká ( u malého, že ho to bez pamlsků za chvíli nebaví.)
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 16:02
- Nahlásit
Šárka
Jaký kutálení myslíš?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 16:04
- Nahlásit
Jandula
polozis psa na vrcholku kopce na bok a nechas ho volne kutalet smerem dolu. je pravda, ze klouby by tim moc nezatezovala ))
ja vim, zase mi napises, ze me zbijes - ale ses daleko
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 16:15
- Nahlásit
Jirikovo
Joo, to jde... Hlavně, že se pro zábavu a ke smíchu psa nemusím z toho kopce kutálet já... To by bylo náročný...
Jen jestli bych Sárině neměla ty klouby něčím obalit, třeba polštářema, víš, aby nenarazila na nějaký šutrák...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 16:20
- Nahlásit
Jandula
mam obavy, ze kdyby mela obaleny jenom klouby, tak by to mohlo narusit plynulost kutaleni a na mene prudkych kopcich dokonce i vest k uplnemu zastaveni. takze mas opet dve moznosti:
1. obalit ji celou soumerne (to uz ji muzes rovnou zavrit do sudu)
2. vzdycky si lehat na to misto, kudy se povali. lehnes si, ona pres tebe prejede, ty vyskocis, musis hodne rychle dobehnout pred ni a zase si lehnout. kdyz to takhle budete opakovat nekolikrat, tak se budes vracet z prochazek zcela jiste uplne nabita energii ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 08:11
- Nahlásit
Jirikovo
Tak sem to chtěla včera zkusit, i variantu 1 i 2, bohužel nebyl nalezen vhodný kopec... I když teď mě napadá, je tady jeden, jezdí se na něm světovej pohár ve slalomu žen... - jo to by šlo...
|