| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 18:15
- Nahlásit
Ahojda, mám dotaz : jaký používáte kdo košík? Drátěný, kožený nebo jaký preferujete materiál? Který se vám osvědčil, a který se vám zdá, že pes nejlíp snáší? Předem díky za odpovědi!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 18:21
- Nahlásit
Ja kozeny, pretoze z kovoveho by som mala len a len modriny. Pozivam ho len do MHD, takze aj preto.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 18:27
- Nahlásit
My máme kovovej, protože u nás musí mít haf buď vodítko nebo koš... Ale i tak mi kovovej přijde asi nejlepší...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 18:49
- Nahlásit
Kovovej, protoze nejenze se psama casto cestuju, ale po Brne musi mit pes bud kos, nebo voditko (mimo vylozene vencici plochy). Dalsi duvod je ten, ze kovovy kose jsou jediny, ve kterych si pes zivne i stekne, nijak ho neomezuji. A i kdyz jsou pro me neprakticky na noseni, pokud je maji psi sundany, tak pro ne jsou nejpohodlnejsi.
A navic je nosi relativne casto, protoze se ridim heslem "Pokud se venku semele neco nepatricneho a muj pes ublizi ci zpusobi skodu, jsem za to ja odpovedna." A jeste jednim "Tvoje svoboda konci tam, kde zacina svoboda jineho." Jini lidi se mych psu casto boji, kosem predchazim hysterickym vylevum (i tak patrime na sidlisti mezi vyhlasene "ty hodne psy"), navic se snazim mit psy ovladatelne. Takze proste maji kos casto a ten kovovy je pro ne nejpohodlnejsi.
Jinak je tomu na vandrech, tam vylezu z vlaku a kose pripinam na bagl, jenze tam proste nejsem mezi lidma...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:19
- Nahlásit
My máme košík kožený a používáme jen v dopravě.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:45
- Nahlásit
Já kožený měla, ale takový ten pro pitbula. Pes v tom vypadal jak Hanibal Lecter , tak jsem radši koupila kovový. Pro pesana je i mnohem pohodlnější než ten kožený. A taky ho máme jenom do MHD.
|
evina
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:51
- Nahlásit
Já používám kovový,nejspíš také proto,že knírač má mít tvarově kulatý,což u koženého nejde.Také mi přijde kovový lepší na údržbu.Prostě ho vydrbu pod teplou vodou.A momentálně ho používáme v MHD a teď i na procházkách večer,kdy je tma a já štěníka nevidím zda něco v roští nebaští.
|
haha
|
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:50
- Nahlásit
já jedině kovový ,jednou jsem koupila ten plastový na černýho psa -vypadal s tím jako strašidlo kovový nám vyhovujou nejlíp můžou v nich dobře dýchat a štěkat ,koženej se zase v dešti nebo ve sněhu namočí taky se mi na psech nelíbí
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2005 21:55
- Nahlásit
Já používám plastový. Jiný se mi neosvědčil
Kožený pes olíže a ten pak časem ztvrdne
Kovový se v létě rozpálí a v zimě mu k němo pomalu přimrzá jazyk
|
Pup
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 06:01
- Nahlásit
já tské používám kovový
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 10:07
- Nahlásit
Joker
Hele, a sedi ta velikost plastovejch kosu? Ja totiz jeste nevidela zadny, ve kterem by si pes mohl zivnout...
Ono v lete to s temi rozpalenymi kosi neni tak velky problem (pri nejvetsich vedrech nebyvaji venku, natoz na slunicku), ale je fakt, ze v zime chodi chudaci s dvoukilovym zavazim na tlame, kolik se jim tam toho snehu nabali...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:00
- Nahlásit
wami
Neviem ako plastove, ale Hugo si v kozenom moze zivnut pohodlne
Videli ste uz niekto pouzivat take latkove "obalovace" papuli? Moja kamaratka to pouziva na krizence, ale v lete sa mi to zda ako trapenie, lebo pes nemoze pohodlne otvorit papulu... Pouzivate to niekto?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:08
- Nahlásit
pigie
Ty latkovy jsou akorat pro pouziti u veterinarnich zakroku a kousavych pesu, jako normalni nahubek by to v zadnem pripade slouzit nemelo...
Jinak me se kozny nelibej a prijdou me nepohodlny... Zustanu u kovovejch, jen na tu zimu jsem premyslela o necem lepsim, ale asi se na to vyflaknu...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:11
- Nahlásit
wami
A co na zimu zkusit koupit takovej ten pogumovanej? (černej?) já ho měla koupenej na pejsu, jenže moje hovádko, když blo malinkýho ho "ulovilo" a zničilo tak, že panička nebyla schopná ho opravit
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:11
- Nahlásit
wami
Hm, tak preco ich predavaju v normalnych obchodoch pre zvierata? Kamaratka ich kupila preto, lebo pes jej vsetko roztrha a tieto boli lacne, maju ich len do MHD, ale cestovali sme z cvicaku 45 minut v lete a ja som s fenky mala velmi neprijemny pocit...
A preco si myslis, ze su nepohodlne? Ja zase uz ked vidim psa v kovovom nahubku sa mu zdaleka vyhybam. Moj pes je vdacnym tercom napadania prave psami z kovovymi nahubkami a utrzil uz privela modrin, aby som sa naucila pes s nahubkom = Hugo pri mojej nohe
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:22
- Nahlásit
Eimy
Jo, o tom jsem taky uvazovala, ale nikde v blizkem okoli ho neprodavaj a me se vybiraj kose na psy docela blbe, sedi jim jen maloktery...
pigie
Protoze je distribuuje firma Trixie, tak proc nebrat i takove veci, dkyz je lidi kupujou... Stejne jako je otazka, proc ve zveracich prodavaji ostnace, kdyz rozhodne nepatri do rukou kdekomu...
Co se tyka pohodli - kuze po namoceni ztvrdne a praska. Co se tyka kovovych nahubku, na nas se moc psu nevrha (asi proto, ze tu patrime k tem nejvetsim, a lidi si sve psy fakt hlidaji a maji je vychovany, mam na to nejspis docela stesti), taky mam hooodne dominantniho toho starsiho psa, ale rvat se nesmi. A kdyz uz, a maj nahubky a ma nejakou modrinu, muze si za ni sam, kdyz se neumi chovat a dovoluje si na silnejsiho. Nepovazuju to za nic hrozneho, bohudik moji psi jsou vyborne socializovani, takze temer veskera setkani s jinymi psy probihaji v relativni pohode. To uz me teda prijdou horsi modriny, co mi dela na nohach "malej" Lump, kdyz se rozhodne, ze uz ho kos nebavi... Ale v ramci jejich pohodli to zvladnu. Ono je to opravdu hodne o tom, ze moji psi nosi kos ne sice furt, ale hodne casto a v kovovem maji nejvic prostoru a nejmin jim vadi...
Pro nekousavy pejsy je ale dobrej i jen takovy latkovy pasek, jak vede akorat jeden za usi a jeden pres nos, plati to i u nas jako nahubek, je to lehky a da se to povolit, ze pes muze aspon s pootevrenou hubou dychat (ale nerozevre ji) - bohuzel pro Denyho to nepada v uvahu a Lump ho nesnasel, kovovy mu nevadi tolik, ma v nem prostoru neskutecne a nijak ho to neomezuje...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:28
- Nahlásit
wami
No já ho tehdy taky sháněla po Brně hrozně dlouho (to jsem sháněla ještě na babiččinýho hafa, ale nakonec maj s pejsinou stejnou velikost koše), ale už ani nevim, kde ho měli... Někd eu mendláku tuším... Možná by nebylo marný zkusit ve zverimexu velikost koše na pejsana a pak poprosit prodavače, jestli by nešel ten pogumovanej objednat Přemýšlím o tom, že to tak taky udělám...
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:30
- Nahlásit
pigie
latkovy kosik - maju ich len do MHD, ale cestovali sme z cvicaku 45 minut v lete
Kolaps z prehriatia pri takomto cestovani pes nemusi prezit.
Na dlhsie nosenie je vhodny len dostatocne priestranny kovovy kosik.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:30
- Nahlásit
Eimy
Pritul ztratil nedavno kos na Lumpa, shanela jsem ho znovu, bohudik meli jeho velikost (obycejny kovovy ale), akorat ne stejny typ, tak jsem mu ho musela trochu doupravit roztazenim. A bojim se bojim, ze tu vytloukacku, co mel predtim a ktera mu sedela perfektne, jen tak nesezenu.
A pogumovanem kosi bych uvazovala kdyz tak az na zimu, zatim to neresim...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:33
- Nahlásit
jeje
Ale co je to dlhsie nosenie? Moj pes v kozennom nema problem... Moze dychcat kolko sa mu paci, aj zivat. Ale tie latkove naozaj nemusim aj som to kamaratke povedala, nuz ale... su ludia, ktori sa MUSIA ucit na vlastnych chybach
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:44
- Nahlásit
pigie
Nemas nahodou nekde fotku Huga s tim kozenym kosikem?
Musi to byt super pohled, novofundlandak se zasnerovanou tlamou...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:47
- Nahlásit
wami
Nie nemam, ma ho naozaj len do MHD, normalne sa nan tesi, lebo vie, ze bude cestovat, ale akonahle vystupime, tak do mna trieska, lebo som si nevsimla, ze ho ESTE STALE MAAAA!!!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:49
- Nahlásit
pigie
Skoda, uz jsem se tesila... Skorovlci se na cestovani tesi taky, malem se cpou do cizich aut, kdyz potkame nejake otevrene... Kdysi se mi stalo, ze mi malem pes odjel sam v autobusu, kterym jsem vubec nehodlala jet... Nastupoval do vlaku skrz zavrene dvere... Jejej, to by bylo historek!
Ale malej me taky mlati kosem, jenze zezadu do nohou, a to je teda aua...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:55
- Nahlásit
wami
A vies co je moja nocna mora? Prestupovanie To pes nepochopi, ze hoci sme vonku, kos musi zostat na papuli Ludia sa na mna pozeraju ako na debila, lebo to "steniatko" mi pcha hlavu medzi nohy, ked kracam, tiez medzi nohy, ked zastanem, sucha si ju o nohu, ked stojime dlhsie, vykada mi papulu najvyssie kam dociahne Proste pohlad pre bohov Takze preto kovovy nieeeee.
Co sa tyka nechceneho nastupovania do autobusu, tak to velmi dobre pozname, vlakom sa s nim bojim, uz do toho autobusu nastupuje dost ztazka.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 12:36
- Nahlásit
pigie
Kozeny nabera pachy a casom ma vlastnu mikrofloru, ktora psovi nemusi prospievat.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 12:43
- Nahlásit
jeje
To verim, ale pokial ho pouzivam raz za mesiac-dva, tak pochybujem, ze sa tam nejaka mikroflora udrzi Suhlasim, ze kovovy je lepsi na udrzbu, o pohodnosti neviem, ak si pes lahne v autobuse, kozenny sa mu prisposobi, inak sa pes musi prisposobit kosiku... Podla mna treba vyberat podla toho, naco ten kosik potrebujeme. Eto vsio
|
pup
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:06
- Nahlásit
Moje dřívější fenka nosit košík nemohla. at jsme jí dali jakýkoliv vždy s ním otírala čumák o zem a za chvíli měla tlamu odřenou. Tak sem jí ho raději nedávala. Nemohla sem se dívat na to jak se jí dře do čumáku. Sice lidi nadávali proč tak velký pes nemá košík(přitom jí bylo sotva 11měsícu, bylo to hravé stvoření které se chtělo jen kamarádit)
|