| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 14:40
- Nahlásit
Xerxová
takovej byl taky malililinkatej
kachna_
to je mrně
viď? Včera jsem na něj koukala, když sedí je už větší než Bubi. Ale pořád se považuje za malililinkatýho
jak to provedeš s tím zápisem?
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 14:42
- Nahlásit
PetraK
na zahrádce pampelišku nemáš?
u nás nestačí vyrůst - manžel je posedlej sekáním (každý týden)
šalvěj si můžeš koupit a pěstovat na zahrádce
na záhonech mám 3 druhy - jsou to krásné rostliny, ale není to ta lékařská, tak to budu muset napravit.
Další čistící bylinka - a je i nejen pro spaní, ale i pro dobrou náladu je třezalka
Třezalek je asi víc druhů, myslím, že mám 2 druhy a vsadila bych se, že ani jeden asi nebude ten správný pro konzumaci.
svízel přítulu
neznám, vygooglím a zkusím v létě najít.
Děkuju.
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 14:45
- Nahlásit
PetraK
Pumpjlíček majinkej pjťavej ♥ ♥ ♥
Denyk
u nás dopoledne padali sedláci a během 2 hodin není po nich ani památka - na zemi jen mokro.
Užijte si s Bukískem prochajdu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 14:52
- Nahlásit
PetraK
to je pdi pupik
Xerxová
jeee, tak malyho sem ho snad nevidela jeste
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 14:52 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Darenka
neznám, vygooglím a zkusím v létě najít.
ta si tě najde sama
objevila ji pro mě před časem zcela nečekaně Paní Sádlo
která při své nemoci ukázala moudrost věků a přírody. A musí škytat chudera pokaždý, když si přítulu vařím či když si jí večer naložím do vody a nechám do rána vyluhovat. Díky milá Sádlo!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 14:58
- Nahlásit
Darenka
Pumpjlíček majinkej pjťavej ♥ ♥ ♥
cernej caj
to je pdi pupik
no! Pipi to bylo malinký a včera mi to uraflo z radosti nos a ucho !
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 14:58
- Nahlásit
PetraK
jak to provedeš s tím zápisem?
půjdu asi na jednu zkoušku a němčinářku požádám o přeložení zkoušky s tím, že jí napíšu pravdu. Jí a tomu šaškovi na právo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 15:10
- Nahlásit
kachna_
půjdu asi na jednu zkoušku a němčinářku požádám o přeložení zkoušky s tím, že jí napíšu pravdu. Jí a tomu šaškovi na právo
hm, tyhle logistický oříšky
hele, kde jsme tenkrát objednávali ty věci v tom krámku v ŘÍčanech?, jak se to jmenuje?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 15:20
- Nahlásit
až zas budu nadávat, jaký mrchy lidi jsou........... pusť te mi tohle, ať to nevidím tak černě
https://www.youtube.com/embed/btiDHCuWyBA?rel=0
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 15:26
- Nahlásit
PetraK
díky, tenhle plevel znám, jen jsem nevěděla co to je a že je to poživatelný
Hezké odpoledne, za chvíli valím domů.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 15:29
- Nahlásit
jsem tu z dornovky, tentokrát nebyl pan ošetřující za saďoura, ale hezky jsme i pokecali. Prej už se mi srovnala dýlka nohou, což je fajn, je pravda, že od tý první návštěvy u něj se mi záda neblokly a ani nijak často nebolely, což je bomba.
Dost mě překvapil tvrzenim (i když je to logický), že když nejsou kosti a klouby seštelovaný tak, jak maj, tak pohyb tělu ubližuje, že je naprostá hovadina plavat, běhat, chodit... že prej se to má napřed srovnat a pak až se hejbat.
Taky jsem dostala nový cviky, tentokráte na kotníky A příště by se prej zaměřil na hrudní páteř, že prej pak nebudu mít studený ruce a bude mi to samo hubnout, protože se mi líp prokrví tělo a nebude se mi ukládat tuk, což teda zní dobře, teď jenom vymyslet, kde vzít na tři hodiny, který by se měly odehrát během tří tejdnů (teda naštěstí ne odteď, ale prostě hodina za týden).
denyk
ta je rozkošná
kachna_
tyjo snad to nějak vymyslíte, zorganizujete a tak...
PetraK
mimi pipiiiii
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 15:33
- Nahlásit
Darenka
třezalku hledej tečkovanou, roste normálně na polňačkách a na mezích, poznáš jí podle žlutejch kvítků a teček na lístkách. Ale fakt se nesmí za sluníčka a hlavně ne dlouhodobě.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 15:35
- Nahlásit
tohle stojí za shlédnutí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 15:41
- Nahlásit
Darenka
silná, protizánětlivá, čistící bylinka je to
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 15:42
- Nahlásit
PetraK
JÁ JSEM ELEMENTÁRNÍ BLB!!!!!!!!!!!!
ne ne ne ne !!! to je ta paní ze sociálky co sem tam ted u ní byla..chtěla po mě papír kterej mi od jejich ouřadu ješě nepřišel...tak sem jí jako řekla že si ho může u nich vyžádat ale to neeee to sem se spletlaaa, musím počkat až mě to ouřední lejstro od nich přijde a pak jí ho tam zas musím pod nos donýst když sem se zeptala essi jako si ho nemůžou předat v rámci ouřadu mezi sebou...
No to nééé pani takhle to u nás nefunguje!!
sem měla na jazyku poznámku že u nich to vod dob socializmu fungovat ještě nezačalo ale pak sem to radši spolkla mávla rukou a šla
Dej blbci funkci a do ruky lejstro FURT platí aaach jo
PetraK
jiáč nééni záááč....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 15:44
- Nahlásit
birma
jsem tu z dornovky,
taky si slibuju, že se svěřím do péče místní masérky, která dělá i dornovku, jen se k tomu dokopat!!
vypadá to že budeš úplně seštelovaná!!
ohle stojí za shlédnu
a hlavně ne dlouhodobě.
to skorem žádná bylina. Tak tři neděle a pak vysadit. Jen třeba ten měsíček dlouhodobě prý nevadí.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 15:56
- Nahlásit
PetraK
taky si slibuju, že se svěřím do péče místní masérky, která dělá i dornovku, jen se k tomu dokopat!!
podle mě to za to fakt stojí, jen to chce asi vybrat dobře, řekla bych, že dornovka je teď dost moderní a spousta lidí to dělá prostě proto, že po tom je poptávka a nemaj potřebný znalosti a zkušenosti. Až trochu našetřim, chtěla bych vzít na dornovku i Adama, přeci jen má pohybu i ne úplně přirozenýho dost, tak aby se nerodil nějakej zbytečnej problém...
Jen třeba ten měsíček dlouhodobě prý nevadí.
ta kopřiva snad taky ne, nebo jo?
Zrovna u tý třezalky vim, že z ní měl čaj Honza na nerv a říkal, že ta fotocitlivost je pak vážně znatelná a to myslim, že tři tejdny ho v kuse ani nepil...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 15:56
- Nahlásit
birma
to zni skvele
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 16:04
- Nahlásit
cernej caj
jj mám z toho dobrej pocit, jen jak mi to rozvrtal, tak teď to dost bolí a mě to blbcovi nesecvaklo předem a mám na zejtra na 10 hodin brigádu, tak asi budu pěkně trpět
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 16:07
- Nahlásit
birma
doufam, ze to do zitra odezni
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 16:13
- Nahlásit
birma
podle mě to za to fakt stojí, jen to chce asi vybrat dobře
jojo, ona ta holka co k nám chodí je myslím dobrá a ví co dělá, tak snad.
ta kopřiva snad taky ne, nebo jo?
co já vím, tak se taky musí udělat přestávka. Navíc vyzkoušeno na sobě
že ta fotocitlivost je pak vážně znatelná
jojo. proto já jí i piju jen v době zimní, bez slunce (to ho tak jako i supluje )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 16:33
- Nahlásit
mivam tilko a druhou vrstvu merino 150/ 250 podle teploty, ale naopak mohlo jit I triko s dlouhym z umeliny a merino tilko na to - byl by asi lip vyresen odvod potu a kdyby to na telo nevadilo ta umekina tak prohozeny vrstvy by mihli byt ok varianta
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 18:26
- Nahlásit
oba se nudíme, tak aspoň cvičíme volovinky, teď zrovna uvědomění si zadních nohou (prozatím jen jedné )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 18:45
- Nahlásit
Ta fenečka je moc pěkná, i když já po zkušenostech bych k 10letýmu dítěti volila menšího psa.
Na třezalkovej čaj já měla reakci už po pár dnech i v zimě, ale to si asi každý musí vyzkoušet.
Celý odpolko tady sněží a sněží, děsný, akorát na chvíli přestalo, tak jsem vytáhla psy na louku, abych měla alespoň pár fotek ve sněhu, Kim chudák ani v tom sněhu nechtěl chodit.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 18:48
- Nahlásit
Maya
řekla bych, že jestli má fenečka v 11ti týdnech 3,5 kg, tak z ní žádnej obřík nevyroste
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 18:59
- Nahlásit
birma
obřík ne, ale střední pes jo, cca 20 kg, 10letý dítě má něco přes 30, vychovanýho takového psa dítě zvládne, ale rozjíveného dorostence ne, jsem to viděla se synovcem a borderou, i držkou v zemi jednou ryl, ale vodítko teda nepustil a stejně si radši bral Dorina, chodí s ním až teď když je pes dospělej a poslechne na slovo, u psa velikosti Dorina je to jedno že neposlechne, ten hodil na zem jen 3letou neteř, ale 10letý dítě už to ustojí
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 19:03
- Nahlásit
Maya
obřík ne, ale střední pes jo, cca 20 kg
to bych řekla, že klidně i míň. Sousedi si dovezli štěně, mělo na 4 měsících asi 4 kila, tak jsem čekala, že to bude jak kokr a on má Majkí v dospělosti tak 8 možná 9a je teda mnohem nižší než kokřík, skoro od toho štěňátka nevyrost. Tenhle prcek sice porste, ale pokud má v sobě vipeta a bude mít chrtí stavbu těla, tak bude mít vysoko těžiště a tahat mu moc nepůjde
(a ehm asi bych se neměla zmiňovat, že v 10ti letech jsem měřila asi 175 cm a vážila skoro 60 kilo, co? )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 19:18
- Nahlásit
Maya
si fakt nemyslim, ferina mela v 8mi tydnech pres 4kg, pokud ma 3,5kg v 11 tak si myslim, ze to fakt vetsi nez ferina nebude
birma
se to proste neda moc rict, ze...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 19:19
- Nahlásit
birma
tos byla ty pěkný obřík
tak samo je to odhad, Kim měl v 9 týdnech 4 kila a v dospělosti má 25, takový chrtoid jako je ta fenka tipuju, že bude mít míň, ale bude vyšší, 8 kg má Dorin a ten měl v 8 týdnech tuším kilo a půl, možná ani ne, vipeta měla kdysi kámoška a on to není zase nějak mrńavej pes, jen je holt štíhlej, s tím taháním nevím jak to mají
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2015 19:20
- Nahlásit
ferinka ma z neceho odrenej rypacek, ale nevim z ceho je mozny, ze venku asi jen neco hrabala asi? pac jinak jak by si odrela pysky zepredu tesne pod cumakem?
|