| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 12:06
- Nahlásit
Martina
Mě by se na převážení psů hodil nějakej džíp pokud možno 4x4
Nevíš o nějakým sponzorovi?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 12:12
- Nahlásit
Ketrin
Bohužel, kdybych věděla, tak nebydlím v paneláku. Až budou v Blesku psát o tom, že nějaká dvaatřicetiletá matka dvou dětí chladnokrevně vystřílela sousedy, tak jsem to já. A tomuhle jedinýmu můžete v Blesku věřit.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 13:49
- Nahlásit
Martina
Ketrin
Mi ted koupili deset let starou S1203 za nejakejch 10000. jezdi to v pohode ani to extremne nezere (cca9l/100km) a psu se do ni vejde vic nez kolik jich mame.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Říj 2005 13:57
- Nahlásit
Nevíte kde sehnat pás do auta, kterým se kšíry zaklapnou do spony na bezpečnostní pás? Kšíry nechci.
dík
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 13:58
- Nahlásit
Anonymní
Nejlip na vrakovisti. Udelat ho ze stareho bezpecnostniho pasu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Říj 2005 14:03
- Nahlásit
v obchodě to normálně neprodávají, jako náhradní díl???
Je pro to nějaký název?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 14:30
- Nahlásit
Tchor
no jo,ale musíš dodat,že to je TAZ 15,dodávka nikoli mikrobus,což je samo o sobě nevýhodné,že to chce na psy mikrobusa kvůli větrání a dozadu za sedačky nadělat boxy fitící do tvaru auta....že my máme dodávku na stavbu a vozíme v ní navolno celý hejno psů pět km do lesa,aby se s nima člověk nemusel táhnout ručně....a že pasivní bezpečnost toho auta je zjm.pro řidiče dost šílená.....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 14:31
- Nahlásit
Anonymní
a ty nevíš co s penězma,že se hned hrneš do krámu? Si tam rovnou kup plastovou kenelku a už tě peníze tížit nebudou.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 14:55
- Nahlásit
Sali
Jo jenze ta 1203 se da predelat na psy auto za zlomek ceny toho berlinga.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 15:57
- Nahlásit
Tchor
to jo,ale ne každej chce smrdět v dvanácsettrosce,jde taky i IMIDŽ
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2005 10:19
- Nahlásit
v obchodě to normálně neprodávají, jako náhradní díl???
Je pro to nějaký název?
myslíš tohle?
http://www.easy-shop.cz/zerodc/scripts/index.php
jen nevím jestli se dá věřit pevnosti
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Říj 2005 10:39
- Nahlásit
myslela jsem spíš tohle:
http://www.easy-shop.cz/zerodc/scripts/index.php
ale hlavně mi jde o tu kovovou součást, která se zacvakne, jinak bych si to i ušila, ale vrakoviště tu nemáme a než to někde objíždět, tak to to radši koupím v nějaké mototechně.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2005 10:50
- Nahlásit
Tchor
No jo, ale taky občas musím autem do práce! A v čistých věcech
Dneska jsem si koupila ty psí autopotahy plus síťku dozadu. Štěně na pásy nedám, to později, tak aspoň to. Od kufru jste mě totálně odradili
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2005 11:01
- Nahlásit
anonymní - nechápu - nechceš postroj, ale dáváš odkaz na obojky, vodítka, postroje
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Říj 2005 11:57
- Nahlásit
aha, mají framy
tak tady:
http://www.easy-shop.cz/zerodc/scripts/zbozi.php?KID=9
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2005 13:16
- Nahlásit
aha - tak přesně tenhle odkaz jsem se ti tam snažila dát
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2005 13:39 - Změnil/a: jeje
- Nahlásit
Ja sa ale obavam, ze "Bezpečnostní vodítka do auta" nie su na zabezpecenie bezpecnosti psa, ale bezpecnosti ľudí a premávky a to asi najskôr za cenu ujmy na bezpečnosti psa.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2005 13:52
- Nahlásit
jeje
Vsechno je pro psa a lidi bezpecnejsi nez pes volne v aute.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Říj 2005 13:55
- Nahlásit
nefer:
hlavně že si rozumíme
jeje:
proč myslíš?
když si to pejsek neomotá zrovna kolem krku, tak by ho to mělo bezpečně zachytit.
U barona mají crashtestované a nevypadají, že by to mělo amortizer nebo se to nějak lišilo
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Říj 2005 14:20
- Nahlásit
FiSt
ok přečetla jsem to a vypadá to, že šlo hlavně o udržení psa, přežítí psa bylo druhotné.
Popravdě chci použít postroj od Manmatu a připnout ho do úchytky na bezp. pás.
Dala bych přednost tomu, koupit takovou tu kovovou věc (fakt nevím, jak se tomu říká) a pás si ušít sama. Až budu zdravá poptám se v mototechně. Sice na mě zas budou koukat jako na blázna ... v nejhorším mám v záloze našeho dvorního opraváře.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2005 14:35
- Nahlásit
Nuz ten postroj je zrejme urceny k priputaniu psa leziaceho na zadnom sedadle ("zabranuje jeho padu" asi do tej medzery na nohy medzi prednymi a zadnymi sedadlami...). Kedze tento lezi priecne k smeru jazdy, nechcem sa zamyslat co to urobi s jeho krkom pri prudkom brzdeni, nehovorim o naraze (kedze toto pes neocakava a svalstvo krku ma obycajne uvolnene)...
Idealna z hladiska bezpecnosti je asi zaistena prepravka na zadnom sedadle priecne k smeru jazdy (inak sa tam obycajne ani nezmesti), kedze kufor je deformacna zona auta.
Iste, takto sa da vozit len jeden vacsi pes.
Priznavam, ja vozim psa na zadnom sedadle volne, predne su mierne sklopene dozadu a diera na nohy je vyplnena - neexistuje a na zadnej stene sedadiel je este pricviknutych tusim styri vrstvy karimatiek - predsa len ta zadna stena mojich sedadiel ma tvrdsie hrany ako stred... Peso je nauceny, ze ked auto ide nesmie si ani sadnut. Akonahle sa pohnem, hned si automaticky lahne.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Říj 2005 15:43
- Nahlásit
ale asi je rozdíl ušít si slaňovací sedák a popruh pro desetikilového psa.
jinak jsem myslela, že se to neliší principielně, to jestli psa udrží a jak (jestli se mu pás zařízne/nezařízne do kůže), to je další věc.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Říj 2005 15:59
- Nahlásit
nebylo by lepší jezdit opatrně aby jste nebourali a nemusíte řešit takovýhle věci
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2005 16:41
- Nahlásit
Anonymní
No jasne kazdej boura dobrovolne. Na moznosti bouracky nema opatrna jizda moc vliv. (spis ale zvysuje nebezpeci).
|
Serifus
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2005 00:36
- Nahlásit
FiSt
Sorry, ale nedá mi to. Ty se tu furt odvoláváš na nějakou pitomou fyziku. A to je jaká fyzika? Kdes vzal, že nějakému tělesu (v tvém případě uvádíš člověka) se zvýší váha? Váha jako pojem ve fyzice znamená přístroj pro zjištění hmotnosti tělesa. A dále. I kdybys tím citoval hmotnost, tak to není pravda. Měřením určujeme tzv. gravitační hmotnost. A ta je podle ekvivalence obecné teorie relativity shodná se setrvačnou hmotností. A nemůže se měnit. Teda jedině, že by těleso letělo rychlostí světla. Mění se pouze různé druhy energií. Zejména kinetická, v tomto případě. Kde celková energie tuhého tělesa je T = Suma od alfa = 1 do N 1/2 m alfa krát (v alfa) na druhou. Jo a auto lze brát jako inerciální vztažnou soustavu, takže síla působící na psa (auto, člověka...)při nárazu je rovna časové změně hybnosti tělesa. Teda derivace p podle času. A nakonec.... závisí na deformaci. Kde se mění nárazová energie v deformační, tepelnou a ve tření. Tak tu nemachruj
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2005 01:19
- Nahlásit
Serifus
Kde celková energie tuhého tělesa je T = Suma od alfa = 1 do N 1/2 m alfa krát (v alfa) na druhou.
celkova kineticka energia
síla působící na psa (auto, člověka...)při nárazu je rovna časové změně hybnosti tělesa
je umerna
|
Serifus
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2005 03:06
- Nahlásit
V prvním případě máš pravdu. Vypadlo mi slofíčko. Sorry Ale v druhým ne
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2005 04:06 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Serifus
Prepac, beriem spat Mne zase z tvojho textu uslo, ze sa bavime uz o sile Teda sila je rovna m x druha derivacia rychlosti podla casu alebo aj m x alfa (lebo hybnost si pre nezainteresovanych nespecifikoval) alebo ta tvoja derivacia hybnosti podla casu. To je fakt Uz som musela urcite spat Ale aj tak tato sila nie je vtedy jedina, ale urcite najdolezitejsia
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2005 11:24
- Nahlásit
Mi z toho vyplývá jediné - bytelné kvalitní auto, psa na kvalitních pásech, oddělený prostor od lidí. A modlit se ať nebourám natvrdo.
Takže fyzika je mi ukradená i kdyby mi to zdůvodnila ještě lépe
|
Serifus
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2005 22:10
- Nahlásit
pigie
V poho. Na jasně. Ale to jsou jen odvození. Já uvádím první větu impulsovou. A to je základní ekvivalent. Copak studuješ, bo si studovala? ČVUT FEL RULEZZZZZ
|