| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:30
- Nahlásit
Garfield
S tím nesouhlasím Můj křeček dokonce zapomněl, že je noční žvížátko a vylezl ven z domečku
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:31
- Nahlásit
Garfield
Ale rybičky jsou hodně inteigentní, když otevřu vršek od akvárka, tak už sou u hladiny a chcou papat
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:34
- Nahlásit
Eimy
Suhlasim, podla mna rybicky su najinteligentnejsie. Este nevidela ziadne, co po otvoreni vrsku nesli ku hladine a nepytali si papat! Predstav si aj moje to robia! Nebudu pribuzne? Odkial ich mas?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:37
- Nahlásit
LUCKA
Treba doplnit vzdelani i z jinych oblasti kynologie, nez jen te vycvickove...
vlcak: vznikl krizenim NO + vlk, FCI uznava dve plemena: saarloosuv vlcak (vznik Holandsko, NO x vlk kanadsky) a ceskoslovensky vlcak (vznik CSSR, NO x vlk karpatsky)...
ovcak: vsechna ostatni plemena ovcaku (nemecky, belgicky, pyrenejsky, holandsky,... atd. atp., tech je strasne moc)...
A pro ukazku:
ceskoslovensky vlcak:
saarloosuv vlcak:
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:40 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
pigie
Já už ani nevim odkud Tak nějak připlavaly Ale když o tom přemýšlím, tak křeček je taky vychcánek, když mě vidí, že stojim u klece a čučim na něj, tak de k té mřížce a čeká, až mu dám něco na zub
A srovnání inteligence křečka a psa se radši věnovat nebudu, protože co si o tom myslet, když křeček v kleci stojí přímo u té mříže a čumí na psa a pes po něm chce chňapnout a sežrat ho
Prosím všechny aby to brali s nadhledem
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:49
- Nahlásit
pigie
Tak to naši ancistrusové jsou rybišky úpně pitomý. Porád sou přilepený na skle a je jim srdešně fuk, jestli otevřem vršek. Já chci takz chytrýýýý rybiškýýýýý
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:53
- Nahlásit
FiSt
Pak jsou ještě psi žížalovití - jezevčíci
A psi krisovití - ratlíci.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 16:03
- Nahlásit
Garfield
Nesuhlasim jazveciky su psi typu Falco a nie typ dazdovkovy
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 16:06
- Nahlásit
Garfield
pigie
Já bych to spíš zaměnila za psa salámovitého
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 16:08
- Nahlásit
Ježiši já napsala krysovití s měkkým -i. Tý vogó!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 16:10
- Nahlásit
Garfield
Nabuduce klikni pri svojom prispevku na zmenit, prepis a tvar sa, ze to tam nikdy inak ani nebolo
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 17:51
- Nahlásit
Tak cvičte křečky a rybičky
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 17:56
- Nahlásit
Pavel
My stihame cvicit vsetko, vsak dievcata?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 17:57
- Nahlásit
no já náhodou měla cvičenou morčici...na zavolání přišla, seděla mi na rameni a prováděla očistu mých náušnic a suprově si rozuměla s naším psem, taky uměla vyskočit do náruče z klece na povel....nekecám
Jinak z těch dvou vlčáků "našeho" a Saarlosova se mi více líbí (nejsem vlastenec)ten druhý co se týče vzhledu. Víte někdo o tom, že by ho měl někdo v ČR či na Slovensku?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 18:22
- Nahlásit
pigie
Jasný Já stíhám cvičit všechno Ted se pokouším rybičky naučit poprosit na povel, nkterým to jde líp, některým hůř, ale děláme pokroky, už zvedaj ocásek
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 18:23
- Nahlásit
Evik
Evik, já měla uplně suprový morče, ale strejdův jezevčík s ním udělal krátkej proces
A papoušci jsou taky chytříííí
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Říj 2005 18:26
- Nahlásit
A potkani jsou úžasný chytrolíni. Náš umí přijít na zavolání a za kousek masíčka panáčkuje.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 18:43
- Nahlásit
Evik
Nevim, jestli ho uz skutecne importovala, ale tusim, ze o importu saarloose uvazovala Monika Soukupova (jinak chovatelka CsV).
U nas teda vsichni chovatele vlcaku vlastenci jsou, a kdyz uz vlcka, tak narodni plemeno...
A prosim, neusuzuj z jedne fotky, pockej si, az ty psy uvidis alespon na vice fotkach (doporucuju google a heslo saarloos, pro srovnani s CsV pak databazi na www.wolfdog.org ). Ono uprimne - saarloosi nejsou tak ustaleni v typu, maji nehezke strasne usate hlavy a barvy jak z omalovanek... Nase cevecka jsou mnohem hezci a sikovnejsi (a proto taky rozsirenejsi po celem svete, v Evrope ovsem zejmena)...
|
MONA
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 22:35
- Nahlásit
Jaký pán takový pes !!
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 06:49
- Nahlásit
O.K. Supr, díky!! Určitě jsem si ujasnila věci ohledně ovčáka a vlčáka. To jsem fakt netušila
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 07:47
- Nahlásit
wami
já právě, že už jsem saarlose viděla na mnoha obrázcích a moc se mi líbí i to, co jsem se dočetla o povaze....že jsou prý snadněji cvičitelní než Čsv, ale zas tomu tolik nevěřím, protože přeci jen vlk+NO je to v obou případech....Jinak Čsv se mi líbili vždy a moc, ale ani na jedno z těchto plemen bych si vzhledem k tomu že se považuju pořád za začátečníka nepořídila.... Já už jsem svou veškerou lásku dala chodským psům
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 08:30
- Nahlásit
Evik
Rozdil v povaze je mozny... Alespon tedy to vicemene trochu odpovida historii plemen.
Saarloos byl jen biologickym pokusem, co to udela, kdyz se zkrizi vlk se psem. Nemelo to zadny zvlastni duvod, a tak se pozdeji vybirali psi se "spolecenskou" povahou, proste neagresivni.
CsV vznikalo pro potreby pohranicaru a jako prvni NO byl ke krizeni pouzit ...hm... rekneme velmi "ostry" jedinec. A protoze to meli byt celkove ostri hlidaci psi, tak se podle toho vybirali k dalsimu chovu. Kdyz to preslo do rukou civilu, tak se plemeno zacalo menit na sportovni, ale jak i sam tvurce plemene podotkl, "tak docela to nevyslo".
Nicmene cosi to vypovida o predpokladanych rozdilech v povahach obou plemen...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 08:46
- Nahlásit
wami
vida, to jsem až tak dalece nerozebírala....dík za doplnění informací.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 11:40
- Nahlásit
FiSt
Škoda to je, ale to plemeno si svý příznivce našlo. A hodně z nich se snaží s nimi i cvičit - ale na mistráky to holt nikdy nebude...
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 16:11
- Nahlásit
Evik
Choďáci jsou super co?? Jsem začátečník( o psech celkem neco vim, ale zatim jsem neměla tu radost nějakého vlastnit) tak přemýšlím jestli Choďáka nebo NO no a pak mám ještě nějaký další fovority z nichž je hlavní asi BSP. Mám pro něj velkou zahradu a taky čas.A samozřejmě hodně lásky procházky, výlety, cvičák. Můžeš mi říct něco z vlastní zkušensti s Choďáky?? dík
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 16:28
- Nahlásit
PAVEL
jestli jsem ještě někdy zabrousíš tak by nebylo od věci se trošku krotit! A když o někom něco řekneš tak by nebylo špatný si nejdřív zjistit kdo to je!! No joo já vim asi tady nemůžu tohle říkat a tohle si dovolit protože ty seš přece mnohem zkušenější a chytřejší než pan Desenský že ano??no nic ja nerada lidi urážim a nadávám takže se budu krotit, ale příšte by to chtělo trochu normálnější jednání!!!!
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 19:52
- Nahlásit
O panu Desenským jsem nic neřekl, osobně ho neznám. Pouze z TV a jeho stránek. Mám své názory a ty asi nezmění ani tento pán. Ani ty ne. To jest názory na linie NO. Jistě nejsem zkušenější, to snad ani nemůžeme porovnávat. Ale opět si myslím své. Je třeba dívat se na věci z jiných stran, než jsou nám předkládány. Pan Desenský je jistě osobnost, má zkušenosti s napravováním psů, snad s výcvikem. O.K. Ale asi se každý věnujeme něčemu jinému, tak nelze porovnávat. A co pak děláš ty, že jsi tak uvědomělá? Myslím tím s pejsky.
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 20:43
- Nahlásit
Ještě bych chtěl dodat, že mě život naučil jedno pravidlo: Co na srdci, to na jazyku. Čágos.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 16:11
- Nahlásit
no však já ti tvé názory neberu to se nedělá a každý má právo mít svůj vlastní jenom bys tady nemusel urážet nemluvím jen o panu Desenském!!! Vidíš něco ti řeknu a už se do mě pouštíš!! Mám taky svůj vlastní názor!! A o tvém názoru jsem nic špatného neřekla!! Řekla jsem jen že se mi nelíbí jak si ho podal nazdar
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 17:32
- Nahlásit
Musíš rozeznávat co je mysleno vážně a co je pouze ironie. Holt někomu pálí, jinej si naběhne.
|