Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Zkušenosti s knírači
Autor Zpráva
Sushi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2013 23:44
- Nahlásit

Zdravím všechny pejskaře
Hodláme si doma pořídit pejska - nebo spíš já si hodlám domů pořídit pejska Pátrám se po vhodných plemenech, a chtěla jsem se zeptat na střední nebo malé knírače. s výchovou psů zkušenosti nemám, ale četla jsem, že knírači neebývají tak nároční, chci se tedy zeptat, jaké s nimi máte zkušenosti, jaké mají nároky, jestli jsou vhodní do lehčího sportu (nějaké agilitky apod.), kolik času zaberou a tak. Podívala bych se na internetu, ale po půlhodině pátrání jsem našla jen spousta informací o tom, jak mají vypadat a ne, co vyžadují za péči a podobně Za každou informaci budu vděčná, děkuji moc

birma
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2013 00:47
- Nahlásit

Knírač je pracovní plemeno, takže pravidelné sportovní vyžití víc než uvítá
Něco o sportu s knírama najdeš třeba tady

naits
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2013 11:37
- Nahlásit

Zdravím, zkušenosti mám dlouholeté s malými knírači i se středním kníračem, jsou to velmi přizpůsobiví psi, kteří budou takoví, jké si je uděláte. Moje střední kníračka (teď jedenáctiletá) mne celý život provází všude, v přírodě i ve velkoměstě, v hotelech, ve stanu, pod širákem...Zvládne jakkoliv dlouhé výlety, v zimě běžky atd. Kromě toho se intenzivně cvičíme, má 14 různých zkoušek z výkonu (záchranařinu do stupně ZZP2, agility - běhá dobře a ráda, byly jsem mnohokrát účastníci MR kníračů v agility, i mistry , obedience máme splněnou nejvyšší zkoušku OB3, dál ZZO, ZZP1, ZOP, BH atd.). Prostě parťák pro všechno. Předtím jsem prscovala s malými kníráčky, taky záchranařinu, sportovku, agility. S kníračem se musíte domluvit. Je to velmi chytrý pes a přemýšlí, jeslti se mu Váš požadavek vyplatí. Pozitivním přístupem a správnou motivací dokážete zázraky a vytvoříte suepr vztah. Pokud jde o rozdíl mezi malým a střeďákem, zdá se mi, že střeďák ještě víc přemýšlí o Vašich požadavcích, pokud ho ale správně motivujete, je to super. Jak malí tak střední výborně hlídají, pokud máte sousedy, kterým by vadilo štěkání, musíte od začátku důsledně tlumit. Držím palce ke správnému výběru .

naits
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2013 10:36
- Nahlásit

Nikdo další se zkušenostmi s fousatými? Chlubte se, pište

naits
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 16:53
- Nahlásit

Posouvám..fakt si nikdo nechce pokecat o fousatkách? Kníračkáři, kde jste???

jira_hera
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 20:14
- Nahlásit

Tak já Momentálně mám doma tři holky - malé černé. Se staršíma jsem jezdila po výstavách a běhala agility, s malou teď chodím do školky pro štěňátka a chystám se kromě výstav (jestli se povede) vrhnout na sportovku. Pro mě je knírač ideální, neznám ho jako vzteklého uřvaného nerváka, jak je často popisován, ale jako vyrovnaného všestranného psa, který zvládne všechno, včetně válení na gauči, pokud to není jeho jediná náplň života.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 20:19
- Nahlásit

jira_hera
vzteklého uřvaného nerváka, jak je často popisován

Takoví u nás chodí tři Malí kníři pepř a sůl, na flexinách, řvou na všechno živý - jak páneček vidí jinýho psa, tak s nima radši přechází na protější chodník Ale věřím, že je to majitelem, ne plemenem. Ono temperamentnímu psu obejití bloku na flexině nestačí, a tihle vypadají, že o moc víc aktivity či výchovy nemají...

jira_hera
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 20:36
- Nahlásit

lamalucni
Nerváka jsem měla doma před cca 25 lety. Postupně se dal celkem do pohody, ale stálo mě to hodně úsilí a nebylo to hned. Ale dneska už takové nevídám, aspoň ne na výstavách a na cvičáku. U nás na sídláku jich pár je (ve srovnání s jinými plemeny nemnoho) a všichni jsou taky v pohodě.
Určitě ale mezi knírači jsou i paka, stejně jako mezi jinými plemeny, otázkou je, do jaké míry je to jejich vrozená vlastnost, jak sama píšeš.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání