| Autor |
Zpráva |
šavlozubka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 11:24
- Nahlásit
Zdravím,
v rámci školní práce objíždím/obcházím Prahu a dohledávám místa, kde se nacházely staré cihelny. V dohledné době mám v plánu objet Košíře a s největší pravděpodobností se budu pohybovat v okolí lesoparku Cibulka. Bohužel mám od známé z jiného webu informaci, že se zde pohybuje starší paní s nezvládnutým a silně agresivním křížencem (vůči psům). Obvykle s sebou na tyto výpravy beru našeho jezevčíka a právě kvůli této informaci přemýšlím, že ho pro jednou nechám doma na starosti ostatním členům rodiny. Mělo by se jednat snad o žíhaného už staršího psa, většího křížence. Ráda bych se proto zepatala, těch kdo v této oblasti pohybuje pravidelně, jak velké je riziko, že na agresora narazíme. Vím, že podobných agresorů je nespíš po celé Praze plno a nechci vyvolávat nějaké hádky, jen bych nerada kvůli svému "nechci jít sama" vystavila kamaráda nějakýmu nebezpečí, když mám konkrétní varování. Díky
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 11:40
- Nahlásit
Riziko napadení je tam zhruba 13,45%
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 14:08
- Nahlásit
šavlozubka
Na Cibulce jsem slyšel o párku nezvládnutých německých dog, labroška jedné známé jim zdrhla a oni jí pak nechali být, staršího labroše jiného pána porvali a kouleli si ho se svahu, teď už je pes zase v pořádku.
O žíhaném agresorovi s paní jsem neslyšel.
Historie Košíř mě zajímá. Bude pak ta práce někde k přečtení?
|
šavlozubka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 20:13
- Nahlásit
Díky, za slušnou odpověď Informace je stará cca tři měsíce, od paní, které měl tento pes napadnout NO už snad čtyřikrát, vždy s vážnými následky. I nějaký zabitý psíky má prý na triku. Prý jde o dlouhodobý problém, proto jsem se chtěla zeptat lidí místa znalých
Jinak práce se netýká jen Košíř. Dělám jako diplomku katalog pražských paleontologických nalezišť z doby ledové a jedním z úkolů je lokality - převážně cihelny, méně pak bývalé cementárny a jeskyně (dnes většinou odtěžené) - oběhat a nafotit současný stav. Práce by měla být v budoucnu (pokud jí úspěšně dokončím) k dohledání snad v geologické knihovně Přírodovědecké fakulty UK, ale to je hudba daleké budoucnosti, kdo ví estli vůbec
Právě na výpravy beru psiska s sebou abych zabila dvě mouchy jednou ranou, vyběhala psa a udělala něco do školy.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 23:10
- Nahlásit
šavlozubka
Aha, mě by strašně zajímaly fotky těch cihelen v Košířích, případně nějaké staré podklady. Tady všude u nás bývaly, někde pamatuju jěště zbylý komín, zbytky pecí a tak. Ale přesličky velký jako stromy ne
Mimochodem, kdysi jsme dělali něco podobného s mojí manželkou, tehdy přítelkyní, objížděli jsme staré lomy na jihovýchodě Prahy a sledovali jejich rekultivaci Byla to její diplomka.
|
šavlozubka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2013 23:48
- Nahlásit
Můžu se zeptat odkud jste? Jeden cihelní komín je v Ďáblicích (dneska tam je hospoda, taková docela nóbl na pohled a psi tam nesmí, tak měli smůlu a útratu jsem jim neudělala ) a na druhý ještě zachovalý, ale prý na spadnutí snad taky od cihelny jsem narazila na Kundrátce v Libni, ale k tomu jsem se nedostala dostatěčně blízko, abych mohla fotit. Jinak je toho spousta už zastavěnýho. Totiž většina, co jsem zatím stačila oběhat.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 00:34
- Nahlásit
šavlozubka
Z Košíř z ulice Nad Klikovkou.
Poslední komín tady stál v ulici Na Hřebenkách u křižovatky s ulicemi U Perníkářky a Třístoličnou. Další zbytky cihelny byly v místě kde se říká "V dolíku" mezi ulicemi U Klikovky a Pod Císařkou. Nad ulicí Zdíkovskou je ještě jezírko, odkud cihelny braly vodu atd...
|
šavlozubka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 08:06
- Nahlásit
Ani nevíte jak jste mi teď pomohl Díky moc Ono není nad informace od místních starousedlíků...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2013 08:38 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Walda
hele jestli jsi na FB,zkus tohle,koukám,že tam jsou nějaké staré fotky retro a ti lidé by tě možná nasměrovali na nějaké stránky..já jsem v libenské kronice ,taky na Fb ,a jsem úplně u vytržení vždycky,jsou tam bezva lidi co si dali moc práce s prezentací fotek staré libně a míst co už dávno neexistujou,jen v mý paměti..chytá mě dycky naprosto strašná nostalgie ,protože to je návrat v čase do míst,o kterých jsem jsem si myslela,že si je pamatuju jen já..a vono ne takže nás chytá nostalgie společně a slíbili jsme si potkat se ve snách,protože v těch se všichni často starou libní procházíme..
https://www.facebook.com/groups/39833293898/
nějaké info prý autor čerpal odsud,tak číhni třá něco najdeš
http://pamatky.praha.eu/jnp/
a ještě tady je něco
https://www.facebook.com/pages/Ko%C5%A1%C3%AD%C5%9 9e-a-Motol/111930608844465
|