Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kudy na Praděd?
Autor Zpráva
Alouette
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 17:32
- Nahlásit

Ahojte, chystáme koncem září větší rodinný výlet do Velkých Losin a rádi bychom tam něco poznali Protože s sebou berem i naše dva hafany, ráda bych někam, kde můžou výletovat taky. Docela mě zaujal Praděd. Psi jsou staří (mladí) výletníci, ale potřebovala bych poradit nějakou trasu, kterou by zvládla i babička (byť čiperná). Ale zase aby se i kousek pěšky šlo. A hlavně, aby mohli i psi. Díky za rady a tipy

Vero
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 18:06
- Nahlásit

Alouette
můžete si zajet na Ovčárnu, autem či busem + z Hvězdy dál kyvadlovým busem (každou hodinuú),odtama na Praděd je to kousíček (asi dva kiláky), je to do kopce, ale babička by to mohla zvládnout, je-li čiperná. a je to teda asfaltka, ale zas se tam babička nezalomí a auta tam dál už nejezdí. se psem v pohodě.

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 20:28
- Nahlásit

Autem do Karlovy Studánky - buď na horní parkoviště, nebo na Hvězdu. Z obojího vyrážejí tur. trasy. Dá se jít buď "vrchem", nebo "spodem", ta spodní je náročnější, ale psi zvládnou obojí . Busem na Ovčárnu bych se psama asi nejela, ty autobusy bývají šíleně narvané a skrz psy bude mít řidič určitě kecy.

Vero
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 20:50
- Nahlásit

Biluška
ty autobusy bývají šíleně narvané a skrz psy bude mít řidič určitě kecy.
narvaný bývají, ale lidi jezdí i se psy.
jinak my nahoru jezdíme autem, myslím je to za stovku.

z Hvězdy na Ovčárnu bych s babičkou asi nešlapala, teda ale záleží, co to je za babičku

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 23:04
- Nahlásit

Vero
z Hvězdy na Ovčárnu
Nechtějí jít na Ovčárnu, ale až na Praděd

Vzhledem k výletnímu tempu normálních lidí, kteří to jdou celý den to dá snad každý pes. Pokud tedy babičce není patnáct let a to předpokládám, že není.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2013 08:51
- Nahlásit

Biluška
babičce není patnáct let a to předpokládám, že není

Já myslela, že to je lidská babička?

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2013 10:25 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Biluška
Pokud tedy babičce není patnáct let a to předpokládám, že není.

:
ech, já předokládám, že Alouette-zadavatelka není pes, a tudíž její babička není pes

A navíc v zadání je, že chtěj jít pěsky kousek

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2013 12:27
- Nahlásit

Vero
Lucie Kratochvílová
a jo, jsem blbá, jsem pochopila, že bere starého psa-babičku

Tak člověkobabička to asi nedá, s tou bych jela radši tím busem

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2013 12:37
- Nahlásit

Biluška
s tou bych jela radši tím busem

hele ještě uvidíme, třeba jsi to jediná pochopila dobře.....

Alouette

z Hvězdy na Praděd to bude pěkná procházka pro babičku, a kdyby byla babička hodně čiperná, měla toho málo a času dost, můžete ještě odbočit cestou a vydat se na Švýcárnu - pěkná a taky krátká procházka, žádné krpály, na Švýcárně občerstvení

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2013 15:07 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Kašli na Ovčárnu i Praděd. Zajeď si do Liptáně, tam je teprvá zvěřinec!

Alouette
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2013 09:54
- Nahlásit

Díky za rady
Já nejsem pes (i když bych někdy chtěla), takže ani babička opravdu není pes Psi mají jeden a tři roky u nich jsem měla spíš obavu, jestli můžou do busu..Ale jestli můžou, tak se kdyžtak zmáčknem
Dva kiláky je v pohodě a asi i ideální

Takže pochopila jsem to dobře, že buď nechat káru na Ovčárně a na bus a nebo se dá vyjet až na Hvězdu a tam parkovat za 100?

Alouette
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2013 09:55
- Nahlásit

Na Švýcárnu? že by? to je jak daleko cca?

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2013 21:06 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Alouette
uď nechat káru na Ovčárně a na bus a nebo se dá vyjet až na Hvězdu a tam parkovat za 100

ano, platíš dole, u brány za vjezd. osobně dávám přednost vyjet si to autem, než se mačkat v busu.

Na Švýcárnu? že by? to je jak daleko cca
podle mě to je z odbočky cestou na praděda tak 3 km. ale v podstatě po rovince a po rovné cestě.
pokud potřebuješ ty vzdálenosti nějak přesně, tak si to ale radši všecko pohledej v mapě, já jen tak odhaduju.
ale náročné nic z toho není, zvládaj to i lidi bez kondice.

jo a na pradědovi můžete vyjet výtahem nahoru na vyhlídku - i se psy, si to nedejte ujít.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 07:03
- Nahlásit

Takže pochopila jsem to dobře, že buď nechat káru na Ovčárně a na bus a nebo se dá vyjet až na Hvězdu a tam parkovat za 100?
Ne. Hvězda je dolní parkoviště, Ovčárna horní. Auto můžeš nechat na Hvězdě (parkovné 100,-) a jet autobusem na Ovčárnu. Z ní už musíš pěšky. Nebo můžeš vyjet autem až na Ovčárnu za poplatek tuším cca 350,- Kč (ale možná už to zase zvedli, pořád se zdražuje ). Počet aut, které pustí nahoru je omezený takže se ti klidně může stát, že ti dole u závory řeknou, že nahoru můžeš vyjet až za tři hodiny, nebo tak. Nepouští tam automaticky všechny.

Vero
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 09:52 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Biluška
Ne. Hvězda je dolní parkoviště, Ovčárna horní

jo, to jsem se přehlídla, samozřejmě

Auto můžeš nechat na Hvězdě (parkovné 100,-) a jet autobusem na Ovčárnu. Z ní už musíš pěšky. Nebo můžeš vyjet autem až na Ovčárnu za poplatek tuším cca 350,- Kč (ale možná už to zase zvedli, pořád se zdražuje

tak my jezdíme několik let, každý rok, nahoru za zhruba stovku. letos naposledy taky tak. tak nevím
vždycky nás pustili.
možná když je nahoře přeplněný parkoviště, může být, že nepustí, ale nesetkala jsem se s tím.

asi si to musí zadavatelka radši zjistit u zdroje.

Vero
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 09:56 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Biluška

vrtá mi to strašně hlavou. ty osobně jsi už někdy platila za výjezd z Hvězdy na Ovčárnu 350,- Kč? (resp. neplatila, ale chtěli od tebe?)

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 12:55
- Nahlásit

Vero
ne, já tam chodím pěšky ze Studánky, ale říkala to paní hoteliérová co u ní bydlíváme. Měla by to vědět, snad každý den se jí na to ptají hosté co vyrážejí na výlet

Chtěla jsem se kouknout na ofiko stránky, ale hlásí mi to trojského koně a antivir mě tam nepustí. Gůgl mi našel stránky nějakých motorkářů a tam se taky baví o tom, že výjezd je za třistapade.
Ale osobně fakt nevím, nikdy mě nenapadlo jet tam autem.

Vero
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2013 17:13 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Biluška
tak jsem to zrovna probrala ještě s mužem, kdybych náhodou úplně blba.
350 taky striktně vyloučil. platíme za vjezd z Hvězdy na Ovčárnu kolem 100, snad teda když přidám, max 150, víc rozhodně ne. i podle muže.
tak nevím no
jediný vysvětlení nás napadá, že tam samozřejmě jsou ceny všude a ve všem dost výrazně jiný v létě a "v sezoně", tj. v zimě.
Akorát že ty tam asi taky jezdíš v létě. Takže fakt někde je nějaká chyba

Jestli tam Alouette pojedeš a budeš zjišťovat, dej vědít, co po tobě chtěli.
Třeba si nás po léta pletou s nějakýma VIPkama, nebo co

Alouette
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2013 10:52
- Nahlásit

Tak, zvládli jsme to Děkuji za rady, opravdu mi to pomohlo. Ptali jsme se totiž i v Losinách na infocentru a tam nám slečna řekla, že tam autem prostě nevyjedeme a musíme z Karlovy Studánky. Ale já věřila Vám! Takže Z Hvězdy na Ovčárnu vjezd + parkovné 200Kč/auto. Asi nejsme VIP
Jinak to teda vyšla i babička
A Jeseníky jsou opravdu krásné

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2013 14:12
- Nahlásit

Alouette
vjezd + parkovné 200Kč/auto
to je možný, já počítala jen ten vjezd. každopádně teda ale žádný ty mýtický 400 jen za vjezd, supr
jsem moc ráda, že vám to vyšlo.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání