| Autor |
Zpráva |
spiker
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 16:38
- Nahlásit
Dobrý den,
chtěli bychom si pořídit psa do bytu. Chtěli bychom pejska krátkosrstého, přátelského a klidného, který by se snesl s kočkou.
Nehledáme žádného obra, takže velikostí střední nebo menší.
Jinak o zábavu by měl celkem postaráno, rodiče maji rádi dlouhé procházky, takže by denně trávil pár hodin venku.
Už jsme přemýšleli nad Bíglem a Českým strakatým psem... co myslíte? A koho jiného kromě těch dvou byste nám doporučili?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 17:38
- Nahlásit
Jaké máte zkušenosti s výchovou a výcvikem psů?
Za sebe - bígla nedoporučuju, ostatně jako většinu loveckých plemen. Český strakatý je takový "skorolovecký" pes, já osobně jejich povahu moc nemusím, ale třeba se tu najde někdo, kdo je zná líp a může je doporučit.
Co třeba typ psa francouzský buldoček (věčný optimista), malý/střední knírač (ten bude trochu akčnější), pudl (podle mě ideál - sportovec, ale veselý a domácký typ), mops (asi moc malý)?
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 18:18
- Nahlásit
A nebo co třeba papillona, nebo německého či vlčího špice? )
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 18:27
- Nahlásit
ErzebethB
Chtějí krátkosrstého - já teda taky navrhla pudla, ale ten se dá oholit jak kdo chce
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 18:27
- Nahlásit
spiker
Souhlas s corgi, zrovna tyhle dve plemena mi moc klidny neprijdou.
Napada me treba brabantik nebo i italsky chrtik, pripadne ten pudlik je dobra volba, staci strih jednou za cas a v byte nebude chlup.
ErzebethB
Zadavatel se pta na psa kratkosrsteho!
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 18:28
- Nahlásit
corgiFifi
Díky za upozornění... nějak mi to nedošlo... x)))
A proooč krátkosrstého? Dlouháči jsou lepší, nezapichuje se to a líp se to dostává i z oblečení...
Ale když už teda, tak mě napadá - co projít místní útulky? Malých křížů je tam spousta, třeba byste si tam nějakého zamilovali a zachránili jednoho prďolku.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 18:29
- Nahlásit
Jen teda čekám, kdy se tady objeví jork.... to je pes nepes
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 20:17
- Nahlásit
spiker
Bígl ani český strakatý rozhodně nejsou klidní psi, naučit bígla přivolání zvládne fakt málokdo, takže realita je, že pes stráví život na vodítku a nebo vy hodiny čekáním na něho až se vrátí se zdrahacího výletu. Strakatý je dost hyperaktiv a jen procházky mu stačit nebudou, u obou v případě nevybití jejich energie je téměř jistá demolice bytu.
Být vámi poohlídnu se ve společenských plemech, která jsou obvykle schopná válet se doma v klidu na gauči a venku jen tak nachodit nějaký kiláky, nepotřebujou práci, zaměstnání a byt tudíž nedozná takový úhony.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 22:28
- Nahlásit
Nudíte se? Kupte si medvídka mývala... )
http://cs.wikipedia.org/wiki/Plemena_ps%C5%AF#Spol e.C4.8Densk.C3.A1_plemena
Tady můžeš vybírat do aleluja
|