| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 13:34
- Nahlásit
cernej caj
ale obecne, pokud nekdo fakt nedava psovi dojet nedopecenou celou babovku nebo nejakou chilli omacku tak z hlediska psi vyzivy to nemuze nicemu vadit
naprosto souhlasim, zvlášť když člověk málo solí a koření
když to člověk vezme extrémně do důsledků, tak sušenej chleba je taky zbytek a jak ho psi milujou
|
VPK40
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 13:40
- Nahlásit
cernej caj
Já netvrdím, že mi to vadí, jak píšu nahoře, je to každýho věc.
Já taky po ženě nebo po dětech dojídám jídlo co nesní z talíře.
A souhlasím s tím, že když to chilli omáčka, tak to psovi neublíží.
Rozchází se to s mým názorem všeobecně, podle mě má pes mít vlastní žrádlo, jen do vlastní misky, dát denně ve stejný čas a nechat max 30 minut.
Stejně jako spaní se psem v jedné posteli.
To jsou ale moje osobní náz. a nikomu to nevnucuju.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 14:05
- Nahlásit
VPK40
podle mě má pes mít vlastní žrádlo, jen do vlastní misky, dát denně ve stejný čas a nechat max 30 minut
ty wogo, tvůj pes má disciplínu jak na vojně
Ale jo, ať si to každej dělá jak chce, ale podle mě je tohle cesta do pekel, není nic horšího než naučit psa takovýhle stereotypy, pak až jednou dojde na to, že se bude muset stereotyp porušit, tak budeš mít veeelkej problém.
podpis Poučená panička
|
VPK40
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 14:11
- Nahlásit
Maya
Žádnou vojnu nemá, jen ví, že dostává nažrat zhruba ve stejný čas a tu misku tam má proto, aby se s ní nažral a nečuměl po mouchách.
Pamatuju si na totálně rozmazlenýho psa, kterej patřil rodičům.
Dostal cokoliv na co si zaštěkal, celý den zobal z různě rozsetých misek po domě pamlsky a když mu člověk dal něco hodnotnýho tak to nežral.
Kdybys mu ale dala nanuka tak by ti utrhl ruku.
Samozřejmě za to nemohl chudák on, ale ti co ho vychovali, takže z tohohle jsem zase poučenej já.
Pes ví, že je čas na žrádlo, má na něj klid, a nikoho neotravuje ať jí cokoliv , protože ví, že to prostě není pro něj.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 14:13
- Nahlásit
VPK40
Pes ví, že je čas na žrádlo
a ty mu ho zrovna nemůžeš dát, protože něco a zblázníte se z toho oba
|
VPK40
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 14:17
- Nahlásit
birma
nevím co, když nemůžu já, může někdo jinej.
Na děcko se taky nevykašleš protože "něco" a nenecháš ho čekat na večeři.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 14:22
- Nahlásit
VPK40
ale tak ja prave myslim, ze je rozdil v tom dat psovi od stolu cokoli, na co si ukaze, a dat to, co zbyde nedojezeny pro psa v pohode proste do misky a naservirovat mu to v dobe zradla, ze proste misto davky granuli dostane treba jen pul davku a neco k tomu... ze sice ma tu pestrost a je zvyklej fakt na cokoli ale zaroven v danym case z danyho mista (je teda fakt, ze moje snidane je v rozmezi 5.00-11.00 a vecere tak 19-23.00) takze ono teda asi chudak kdyby mel mit jen v predem dany furt stejny cas, tak je vic hladem
ale obecne je to problem, psovi prilepsovat vsim, co doma je. tuhle domaci buchticka, tamhle zbytek rizecku, k tomu dame beznou porci granuli a ejhle, za par mesicu je na problem zadelano...
|
VPK40
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 14:39
- Nahlásit
cernej caj
Souhlas.
U mě to ani nejde , jelikož všechno co jím já je přepřený a zalítý chilli omáčkou. :-D
Jediný co ten pes vůbec může sníst z mého jídelníčku je zelenina ovoce, ryba, nebo třeba vařené hovězí.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 14:45
- Nahlásit
VPK40
nevím co, když nemůžu já, může někdo jinej.
vy fakt jste na tom doma tak, že v určitou hodinu je alespoň jeden člověk přítomnej? já teda úmyslně učím, že večeře je tehdy, kdy si já usmyslím a funguje to bez toho, aby psi žebrali či něco podobného, došla jsem k tomu, když jsem před lety viděla psa, co se v 17:45 sebral uprostřed procházky a namířil si to domů, protože v 6 je přece večeře a i když se dal přesvědčit, aby zůstal venku, tak už s ním prostě nebyla řeč a byl myšlenkama doma u misky
neúmyslně jsem k něčemu podobnému došla u svého prvního psa, který se s přibývajícím věkem stával stále konzervativnější a v 9 hodin začal být nakloněn procházce a večeři, okolo půl jedenácté si to už začal dost vynucovat (na což měl jako senior nárok, ale vážně bych to tak nechtěla mít trvale, že pes je naučen na přesný čas a já musím všeho nechat a jít venčit a krmit ). Ale samozřejmě každý ať si to zařídí, jak je mu libo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 14:46
- Nahlásit
VPK40
děti taky jedí jen v jednu dobu?
jinak myšleno to bylo, jak psala birma, jednou nebudeš moct ty ani nikdo jinej v ten danej čas podat psovi jídlo a uvidíš to tóčo, proto já už to mám jako černej čaj - jídlo v čase +- 3 hodiny
zbytky od stolu je akorát problém chápání, někdo tím chápe, že člověk sedí u stolu a rukou krmí psa zbytkama a kouskama, to je špatně, pes se naučí žebrat a vůbec je otravnej pak
a zbytky od stolu myšleno, co zbyde použitelnýho při vaření a po jídle se dá psovi do jeho misky v čas jídla, smíchá s granulema třeba a tak¨
to dělám taky a nevidím na tom nic špatného
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 14:49
- Nahlásit
birma
pravdu díš, já si bohužel naučila psy, že jim dám nažrat hned jak přijdu z práce, jakože nakrmím hned psy a pak budu mít čas na něco jiného, já blbkaaaaa blbááááá
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 14:57
- Nahlásit
Maya
stejne jako ja pri zazvoneni budiku sla dat napred psum a pak se obstarat a odejit do prace... no sypu si popel na hlavu jeste dneska, pac vstavani podle budiku je o vikendu fakt dost za trest
|
VPK40
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:02
- Nahlásit
birma
v tu dobu, kdy ten pes dostáva nažrat je vždycky doma někdo , kdo mu to jídlo může dát.
Stejně tak i s tou procházkou, denně ve stejnou dobu chodím běhat a to štěně ví , že jde se mnou.
Maya
Jo děti taky jedí v jednu stejnou dobu.
Snídani si dají každý ráno než jdou do školy ve stejný čas , oběd ve škole máš taky vždycky na určitou hodinu a večeři jíme každý den stejně v určitou hodinu společně.
Není to o nějakým sekání ale já třeba tohle beru jako společnou záležitost rodiny, kde jsme spolu a u večeře se setkáme.
Takže to je vždy ve stejnou dobu a tak je to i se psem.
Sport a jídlo je v přesně stanovené časy a přes to nejede vlak.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:04
- Nahlásit
cernej caj
no jo, ono člověku to obvykle nedochází a pak si užije, úplně mi stačej ty co člověk vytvoří takhle mimoděk, vytvářet psoj stereotypy ještě cíleně, to bych musela bejt šílenec
u nás poprvý to bylo když jsem měla jen Kima, sem ho krmila vždycky v baráku v patře a pak když byl po operaci a nemohl do schodů, tak to byl taky docela problém, od tý doby krmím tak různě doma i venku a dneska už se nažerou všude
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:09
- Nahlásit
VPK40
ale tak psovi to určitě vyhovuje, psi maj rádi stereotypy, jen prostě nikdy nevíš, co se stane a psovi nic nevysvětlíš jako dětem že dneska to zrovna bude jinak
ale každý svého štěstí strůjcem
každopádně od eukanuby jsme se dostali nějak daleko
|
VPK40
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:10
- Nahlásit
Maya
Nezlob se na mě, ale pak je to asi o tom jestli pes je debil nebo není.
žere sice ve stejnou hodinu, ale ať jsem s ním byl zrovna na víkend pryč, byli jsme na výletě přes noc, nebo ho hlídala hlídačka v jíném prostředí, je mu jedno kde to do sebe cpe.
|
VPK40
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:15
- Nahlásit
Maya
Jo, dostali jsme se daleko.
Každopádně s tebou absolutně nesouhlasím.
To není žádný stereotyp, jídlo bys měla přijímat pravidelně v určitých intervalech ale to někomu, kdo zřejmě nevěděl co je to trénink nebo sport nevysvětlím.
Taky to závisí na tom, jaký máš zaměstnání, když musíš plánovat, tak prostě musíš plánovat i ten volný čas.
Jak sobě, tak i rodině.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:29
- Nahlásit
VPK40
ale pak je to asi o tom jestli pes je debil nebo není
ale není, zkusil dát jídlo svýmu psovi DOMA o hodinu o dvě pozdějc?
taky dost záleží kolik psovi je, píšeš že štěně, takže jestli jako fakt, tak vůbec nevíš o čem je řeč, stereotypy si pes nezažije za pár měsíců, že jo
no ale nic, můžu napsat akorát to samý co ty - Každopádně s tebou absolutně nesouhlasím
ale přesvědčovat se vzájemně o svý pravdě nemá smysl, tak bych to ukončila u toho vzájemnýho nesouhlasu
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:30
- Nahlásit
VPK40
Můžu doporučit canine caviar.
I když teda nekrmím jenom granulema (syrové, zelenina, ovoce), páč mám psy dost ráda )))))
Nutriční hodnoty fakt nepočítám a docela by mě zajímaly u tej Eukanuby pro slepice...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:33
- Nahlásit
Maya
Ale k těm stereotypům u jídla, moji psi jí taky z valný většiny ve stejnou dobu a na stejným místě, protože to tak prostě vychází z denního stereotypního života ))))) A rozhodně jsou schopný se najíst i v jinou dobu a nejsou to debilové v tomdle směru teda
|
VPK40
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:36
- Nahlásit
Maya
ok
Lucie Kratochvílová
díky za info, objednal jsem ORIJEN po včerejším infu tady od kolegů.
Eukanuba se s tím fakt nedá srovnat, myslel jsem si jak není super a je to hnus. :-D
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:38
- Nahlásit
VPK40
Jo děti taky jedí v jednu stejnou dobu.
a určitě jim to nějakých 12-15 let vydrží. My doma třeba spolu i denně obědváme (ano, máme to štěstí, že můžem), ale neznamená to, že se jedno nenajíme v 11 a jednou v 15, takže to, zda to je nebo není společná záležitost rodiny bych do toho fakt netahala
jinak pokud máš celý život naplánovaný na přesné časy a víš, že je budeš moct dodržovat po celý život psa, tak samozřejmě není nejmenší problém, pes ti bude jistě povděčen. Ten můj je zas rád, že se někdy zdržíme venku a nají se pozdějc, nebo se zdržíme odpoledne a nají se dřív, protože pak už oba zalezem do postele
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:44
- Nahlásit
birma
Ty bláho, nehroťte ten stereotyp, prostě většina lidí se organizuje podle práce, kdy přijde domů, ne? My taky, chodíme ven ve stejnou dobu, jíme ve stejnou dobu, koupeme se ve stejnou dobu a určitě to nevadí ani nám ani psům přece prostě to tak vychází, nebudu se koupat předtím, než půjdu ven se psema... )))))
|