Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / krmivo Eukanuba
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
VPK40
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 10:08
- Nahlásit

Zdravím,

FMI by mě zajímalo čím a jak krmíte a jaké máte názory?
Krmím Eukanubou, máte zkušenosti ?
Střídate někdy třeba s vařeným masem, popřípadě zeleninou?

Díky

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 10:41
- Nahlásit

VPK40
asi se ti to nebude líbit,ale eukanuba je předraženej shit dle mýho..a asi se přidaj i jiní
krmim normálně tj maso přílohy zelenina,krom příloh vše syrový,nemám problém dát i občas granule,ale spíš jen tak hrstku po ránu aby neřekla nebo na dovolené

VPK40
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 10:57
- Nahlásit

eukanuba je předraženej shit dle mýho

cenu neřešme, shit je to proč?

Ohledně kvality těchto granulí právě čekám až se někdo připojí s názorem.

Krmit jen masem a přílohami nechci, jednak se mi to nechce vařit ani počítat. většina lidí si neumí spočítat nutr. hodnoty ani pro sebe, natož tak pro psa a mě se to fakt nechce dělat.

Maso a zeleninu beru jako doplněk , tak se chci zeptat která značka granulí je nejlepší.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:07
- Nahlásit

je tady toho spousta hod si to do vyhledaveče bo se to cyklicky opakuje
třá tady namátkou
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_10821_0.html
jednak se mi to nechce vařit ani počítat. většina lidí si neumí spočítat nutr. hodnoty ani pro sebe, natož tak pro psa
tak nevařim,dávám to syrový a jinak neznám osobně vůbec nikoho kdo by sobě nebo svejm dětem počítal denně nutriční hodnoty ..myslim zdravý normální lidi

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:12 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

VPK40
shit je to proč?

Protože:
Sušené kuřecí a krůtí maso (28%), pšenice, kukuřice, živočišný tuk, čirok, ječmen, sušená řepná dužina (2,9%), hydrolyzované živočišné bílkoviny, sušená celá vejce, chlorid draselný, rybí olej, chlorid sodný, hexametafosfát sodný, uhličitan vápenatý, fruktooligosacharidy (0.29%), lněné semínko.

Na začátku sušené maso - dobrý, ale nijak extra moc ho tam není. Pak kotel pšenice a kukuřice, což jsou nejhorší obilniny pro psí výživu, k tomu ještě čirok a ječmen... obilí je v těchto granulích mnohem víc než masa, je to spíš zob pro slepice než krmivo pro masožravce. A "živočišný tuk" je taky srágora, zpravidla se tímto neurčitým termínem označuje kafilerní tuk - tedy vyškvařený ze zdechlin.

Kvalitní granule by měly obsahovat co nejvíc masa, co nejmíň obilí, měly by být vyrobené z kvalitních surovin a bez chemické konzervace. Patří sem třeba Acana (především bezobilná řada), Orijen, Artemis, Canine Caviar, Dog Lovers Gold (zase hlavně bezobilná řada), Essentialfoods, Taste of the Wild, Canidae, Earthborn Holistic Primitive Natural...

se mi to nechce vařit ani počítat. většina lidí si neumí spočítat nutr. hodnoty ani pro sebe, natož tak pro psa a mě se to fakt nechce dělat.
Krmím syrovým, nevařím, nepočítám a psi mi kupodivu žijou Dětem nikdo nutriční hodnoty nepočítá, tak proč by to u psů mělo být potřeba? Stačí trochu selského rozumu, nekrmit jen svalovinou, ale i šlachami, kostmi, vnitřnostmi apod., prostě pestře.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:15
- Nahlásit

lamalucni
co je čirok??????

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:15
- Nahlásit

davidkova renata
nějakej druh prosa nebo tak něco...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:17
- Nahlásit

lamalucni
můjtybože

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:18
- Nahlásit

davidkova renata
zob zob zob

VPK40
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:25
- Nahlásit

Syrový maso vyjma kvalitního hovězího dávat nebudu.
Kuřecí z obchodu bych nedal ani psovi.
Denně to počítat nemusíš, ale měla bys vědět proč jíš co jíš a kolik toho jíš v závislosti na stylu života a aktivitě kterou vyvíjíš.
Pes je v tréninku i se mnou, docela dost toho naběháme a žije aktivně.
Čirok jíš běžně i ty v jakýmkoliv výrobku z mouky. (přidáva se tam)
Kosti psovi taky v životě nedám, nic mu to nedá, krom toho že se nevysere.

Právě mi přijde že po Eukanubě vypadá slušně, má super srst, vyvíjí se jak má, i v tréninku má dost energie, když se vysere, tak to taky je jak má být.

Každopádně klidně přejdu na jiný granule, jestli mi řeknete název lepších se kterýma máte zkušenosti

VPK40
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:30
- Nahlásit

lamalucni

Sorry nečetl jsem to celý, díky za tipy na značky granulí, mrknu na to.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:35 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

VPK40
Kuřecí z obchodu bych nedal ani psovi.
A to si myslíš, že do granulí se dávají bio kukuřičná kuřátka?? Věř mi, že to maso z obchodu je pořád dvacetkrát kvalitnější, než to, co se dává do granulí. Většina výrobců nakupuje masové moučky z Číny.

Syrový maso vyjma kvalitního hovězího dávat nebudu.
Tvoje volba pochopitelně - ale zrovna ta "kvalitní svalovina" není pro psa to nejlepší...

Čirok jíš běžně i ty v jakýmkoliv výrobku z mouky.
Nejím výrobky z mouky - vůbec A moji psi taky ne.
Nic proti čiroku jako takovému, ale nevidím důvod cpát psa pšenicí, kukuřicí, ječmenem a čirokem, ochucenými troškou masa

Kosti psovi taky v životě nedám, nic mu to nedá, krom toho že se nevysere.
Vápník a další minerály, kolagen, vyčistí si zuby... a když jich nedáš moc, tak se stolicí není problém

Denně to počítat nemusíš, ale měla bys vědět proč jíš co jíš a kolik toho jíš v závislosti na stylu života a aktivitě kterou vyvíjíš.
No to vím, neboj Což neznamená, že to musím nutně počítat. Stačí sledovat, co na to neb ono říká tělo. A u psa to samé - kondice, srst... když hubne, tak přidám tuk, když přibírá, tak snížím dávku a přidám trochu zeleniny... Fakt to není raketové inženýrství

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:35
- Nahlásit

VPK40
Člověk je všežravec, na rozdíl od psa masožravce, takže člověku fakt nějakej čirok nevadí.
Názvy lepších granulí máš od lamalucni vejš, zkušenosti mám skoro se všema, co konkrétně chceš vědět? Teda kromě toho že oba moji psi po nich vypadají slušně, mají super srst, vyvíjeli se jak má, dost energie maj taky a když se vyserou, tak to taky je jak má být.

VPK40
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:42
- Nahlásit

chtěl jsem vědět, jaký je podle Vás OK a co je sračka.
Když srovnám Eukanubu třeba s Orijen (jak si to teď pročítám), tak musím uznat, že eukanuba je podle toho shit.

Problém je v tom, že když přijdete do obchodu s krmivem, vychválí Vám to, který maj nasmlouvaný od dodavatele a ty kecy výrobců na internetu jsou all the same.

A zrovna ty opravdu kvalitní, co mi sem lamalucni hodilo jsem v kamený prodejně neviděl, takže asi objednat přes net.

Ale díky, fakt to vypadá dobře.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:44
- Nahlásit

VPK40

Jen bacha na přechod, zrovna Orijenky jsou tak nabušené, že by z toho hafanův trávicí systém mohl mít šok Přecházela bych pomalu, někdo doporučuje s novýma granulema nejdřív jen nějakou dobu pamlskovat při cvičení.

VPK40
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:46
- Nahlásit

lamalucni

ok díky za info

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:54
- Nahlásit

VPK40
Stejnou otázku jsem řešila nedávno... mrkni na web granule.cz, kde je spousta perfektních článků a dá se tam proklikat i na seznam krmiv podle hvězdiček, když budeš vybírat z 5* a 4* neskočíš vedle. ))

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 14:19
- Nahlásit

Ještě k těm kostem, jako kde jinde by pes z masa bral vápník, že? A navíc tak parádně čistěj zuby, na kosti nedám dopustit. Krky, žebírka, nožičky. A jako mňamka je u čubís nejoblíbenější morková kost, ale to musím jen občas, neb jí to poněkud prohání.
Jinak v misce má Taste of the Wild, občas si i zobne. A když nechce maso (taky se stává, že je líná kousat (aspoň mi to tak přijde), dám jí se sebezapřením nějakou tu humus psí konzervu a do toho dostane nastrouhanou zeleninu.
Jinak krom kořeněného jídla nemám problém jí dát od stolu
Ať si taky užije. Je teda fakt, že je celkem nežravec, takže nežebrá.
Měla jsem kdysi psa čistě na granclích a už bych do toho nešla, umřel brzo (netvrdím, že to bylo žrádlem) a ani si chudák nikdy pořádně na ničem nepošmák.
Při představě že denně jím nějaké "amarouny" mi není nejlíp.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 14:20
- Nahlásit

ErzebethB

Kupuju TotW z granule.cz, ty dva velké pytle, cca 26kg je to dohromady za slušnou cenu.

A k Eukanubě: No comment

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 14:51
- Nahlásit

ssshhhhh
Jo jo, taky jsem koupila ty 3 cca 3kg pytle na ochutnání a max. spokojenost )

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 18:22
- Nahlásit

ssshhhhh
a ani si chudák nikdy pořádně na ničem nepošmák.
to seš jedna z mála která to dokáže takhle vnímat lidi asi vůbec nenapadne že to zvíře má taky rádo libý pocity a prostě v některejch věcech je stejný jak člověk..neni nad to se dobře nažrat..kdo viděl ten rozdíl když má pes v míse grancle a když tam má kus flákoty ,ví vo čem to je(i když můj pes by žral se stejným nasazením asi i piliny ).Jeden nejmenovaný vet na animalclinic je navždy pro mne v propadlišti dějin páč mi s vážným xichtem ondá řikal,že eukanůůba je nejlepčí pro psy bo vona neni moc chutná takže pes si veme vopravdu jen to co musí a nepřežírá se tim pádem a neni tlustej představa že se mé druhé lepšá Já blíží celje život k míse s pocitem že Bud teda kus sežeru nebo chcípnu ve mě budí nekontrolovatelnou agresi,Mám ráda,když pes má třeba kuře a slyšim jak praskaj kosti..mě to přijde,že věci jsou jak maj bejt

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 18:42
- Nahlásit

tumáte jedno inspirační žrací videjko
slabší povahy asi at nekoukaj
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=KUZyvNawej8&fe ature=endscreen

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 19:34
- Nahlásit

davidkova renata
tak to sem teda fakt videt nemusela, i kdyzs varovala

ale je pravda, ze pokud pes nema s masem problem (sou taci, kteri ho fakt nechcou), tak je dost rozdil kdyz se krmi maso a kdyz se krmi granule... a je rozdil, kdyz se krmi a granule a kdyz se krmi psenice - psenice vic voni barvivama, aby to pes zral, takze paradoxne levnej srot voni lip nez kvalita a psy se na to vrhaj jeste nadsenej kvuli tune chemickejch sajrajtu, ktery tam sou, aby to psa lakalo aspon trochu, ze...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 19:46
- Nahlásit

cernej caj
tak to sem teda fakt videt nemusela
tak ale si čvachtaj ne?
by mě zajímalo esi by to můj pes načal..jako na maso syrový a kosti je zvyklej,ale kdyby to jako mělo srst nebo peřía bylo to vcelku
..bylo tam někde eště jednou video..zabitej králík,naprosto neporušenej,pes NO..hned věděl co s nim načal ho od hlavy a za chvíli nezbyl ani chloupek..
další věc je ,že se oprávněně obávám,že kdyby toho jelena čuba načla,,sežere ho natuty celýho a praskne

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 07:53
- Nahlásit

davidkova renata
by mě zajímalo esi by to můj pes načal.
tak to by me zajimalo taky... i kdyz jsou moji zvykli jako ta tvoje, tak si to nedokazu predstavit, jestli by na to meli vubec chut takhle v celku

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 07:59 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

davidkova renata
cernej caj
já jednou zkusila předhodit psům slepici komplet i s peřím a nic, pravda je, že teď nedávno jsem zjistiila, že Kim slepici nežere ani oškubanou a naporcovanou, ale Dorin jo, tak nevím, králíka jsem nezkoušela v celku, protože to bych jako měla po kůži, i kdyby to nesežrali

VPK40
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 12:37
- Nahlásit

ssshhhhh
Ještě k těm kostem, jako kde jinde by pes z masa bral vápník, že?

Dávám Calciové pamlsky, rybí maso a zeleninu.

Kosti fakt psovi dávat nebudu, ten zdroj vápníku není jen v nich a jinak je kost k ničemu. Na čištění zubů stejně dobře poslouží i ty kostičky z kůže obohacené o vápník.

[/i]Jinak krom kořeněného jídla nemám problém jí dát od stolu[i]

Věc názoru, já zas od stolu nikdy nic.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 12:39
- Nahlásit

VPK40
si myslim, ze od stolu neni vubec problem psovi davat - ale ted myslim "zbytky od jidla", coz ja treba doma delam bezne. Na druhou stranu "od sotlu" ze to psa podporuje v zebrani, to asi ne...

VPK40
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 12:46
- Nahlásit

cernej caj

[/i]"zbytky od jidla",[i]

tohle je každýho věc, mě to přijde jako blbost.

Jednak je to zbytek, nevím proč by měl dojídat po někom zbytky (není to prase, ale pes) a hlavně ty zbytky jsou kořeněný.

Psovi nachystám jeho jídlo a vždycky zvlášť připravený, ať jsou to granule , nebo výjimečně třeba ryba.

Taky jsem tu někde četl , že maj v misce pořád aby si zobli..??
To taky moc nechápu co to má za význam.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 13:31
- Nahlásit

VPK40
zbytky jsou kořeněný.
tak tohle si myslim, ze je pouze predpoklad - navic si myslim, ze pokud pes dostane kousek masa, na kterym je speticka soli, tak v malym mnozstvi jednou za cas mu to rozhodne nemuze nijak vadit. Nebo kdyz si udelam vic kuskusu, nez muzu snist, tak jim to taky dam, nebo klouby z kridylek treba... Davam jim to teda vetsinou az jako soucast jejich porce, malokdy jen tak bokem, ale fakt nechapu, proc bych jim to dat nemohla.
Muj muz taky neni prase, ale kdyz neco uz nechci a jemu to chutna, tak to doji.

tohle je proste fakt o jednotlivci a rozhodne si nemyslim, ze kdyz se davaji psovi lidsky zbytky, ze to necemu vadi.

chapu, ze ty to treba nedelas a nechapes, ale obecne, pokud nekdo fakt nedava psovi dojet nedopecenou celou babovku nebo nejakou chilli omacku tak z hlediska psi vyzivy to nemuze nicemu vadit

. 1 . 2 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání