Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Malý x střední knírač
Autor Zpráva
ivcule
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2013 20:43
- Nahlásit

Chci si pořídit psa a už dlouho se mi líbí černý knírač. Ale nevím, zda je vhodný? Bydlíme v malém domku s malinkatou zahrádkou, pejsek by bydlel s námi doma. Sám doma by byl tak těch 6 hodin denně, mám obavy, zda by knírač nedemoloval v naší nepřítomnosti náš byt?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2013 11:36
- Nahlásit

pokud ho naucis zvykat na samotu, tak by ti nemel nic demolovat. Kamaradka ma stredni kniracku v byte a nic ji nedemoluje, ale venuje se ji po prichodu z prace a to byva pryc cca 9hodin (beznou 8h pracovni dobu + cas na obed plus cas na cestovani)

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2013 11:58
- Nahlásit

ivcule

přesně jak říká černý čaj - když to pesana poctivě naučíš od štěněte a budeš se psovi následně věnovat (nejen procházky, ale i něco , co zaměstná aktivní plemeno, jakým knírač je -ať už klasický výcvik, nebo agi, nebo obedience, dogdancing - s tím, že to pochopitelně nemusí být na závodní úrovni, můžete si to tak střihat jen pro sebe, pro zábavu), tak není problém i když budeš v práci. Naopak mám sousedku důchodkyni, má kníra, pesana na samotu nezvykala a pokaždý když jde pryč, je bugr. Takže bych se toho nebála.

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2013 12:07
- Nahlásit

ivcule
zda by knírač nedemoloval v naší nepřítomnosti náš byt?
to je asi spíš o výchově, ne? Já bych ale spíš v nepřítomnost nechávala venku ve výběhu psím, s pěknou boudou zateplenou.
Nemám osobní zkušenost, ale z mého okolí jako větší sympaťác i a pohodáři mi přijdou malí, než střední.

ivcule
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2013 16:18
- Nahlásit

Jen jsem se chtěla ujistit, že se správným přístupem to tu ten pes vydrží, než přijde někdo z práce. Jak jsou na tom povahově rozdílný malý a střední?

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2013 16:27
- Nahlásit

ivcule

to tu ten pes vydrží

vydrží - pokud ho to my lidi dobře naučíme. A bude i rád, pokud mu předtím a potom poskytneme dostatek prostoru pro vybití jeho energie, páč pak bude rád, že si mezi tím může schrupnout.

Andreany
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2013 20:43
- Nahlásit

Jsme kníračí fandové. Takže samozřejmě je to kus od kusu, ale moji střeďáci jsou samostatnější, malí jsou více vítací typy. Doma sám knírač 6 hodin není problém, máme dům a taky jsou doma.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání