| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 11:54
- Nahlásit
resp. jinak zažili jste někdo, že by pes měl třeba po třičtvrtě kilu jablek denně (k normální denní dávce) nějaké problémy? Jde o osmiletého NO
Napadla mě torze? Ale Cir má úzký hrudník tak by to nemělo být tak horké, ne?
Jako pes se tváří, že OK, je mi jasný, že na podzim na zahradě taky schroupe co chce, jenže, není tu nějaký ale?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 12:13
- Nahlásit
kachna_
asi žádné "ale" bych neřešila ,jen to množství jablek - cca 1 jablko denně stačí.Je v tom vláknina a fruktosa -čili důležité látky . Všechny moje čubiny ( NO ) žraly a žerou jablka (i mandarinky,jahody .....),Rita se dožila 14 let ,Aura 10 .... současné čubiny to žerou v pohodě dál a to vydatně krmím syrovým hovězím a nepotřebují se dožírat
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 12:18
- Nahlásit
Snad jen - aby po tom pes netloustl. Přece jen jsou v tom cukry.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 13:25
- Nahlásit
Mno, kozám se např. moc jablek dávat nesmí, nějak to souvisí s vápníkem - ale pes naštěstí není koza
Mám související dotaz - co když ta jablka jsou shnilá? Necháváme přes zimu na stromech jablka pro ptáčky, teď po oblevě je jich spousta na zemi a oba psi se na ně vrhají jako na nejlepší pochoutku. Když jsem u toho, tak jim to zakážu, ale samozřejmě nejsem vždy a všude
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 13:38
- Nahlásit
corgi
Máme spoustu jabloní,hafo jablek a psi se tím cpou neustále,v zimě to žerou zmrzlý a jen když se fakt přežerou,tak to vyzvrací a je klid.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 13:48
- Nahlásit
corgi
To bych jim nedovolila. Plísně a různé takovéhle sajrajty bývají zdrojem i rakoviny.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 14:25
- Nahlásit
Vlčáčková
Copak rakoviny, hlavně milej zlatej pořád ještě nemá játra úplně v pořádku a takhle si zpestřuje ten mnou hlídanej jídelníček. Oni tedy nežerou ta černá, plesnivá, nebo scvrklá s moniliózou, vyloženě si vybírají "zdravá" přemrzlá zkvašená jablka - v podstatě stejně jako ptáci...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 14:34
- Nahlásit
corgi
Jestli má problémy s játry, tak bych mu to zatrhla hned a zeptala se veterináře, jestli to smí. Ta zkvašená jabka žerou nejen ptáci a Tvůj pes ... taky si občas dám .
Nebo mišpule, to tu mají jedni sousedi a já s Vlčáčkem jim je žereme. Ty se přímo musí taková nahnilá. Hmm.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 15:01
- Nahlásit
corgi
Vlčáčková
zkvašená jabka
hele, holky, chápete proč žerou zkvašený? Máte psy alkoholiky, je vám to jasný?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 15:03 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
-------------------------------------------------- ------------------------------
Švédský los se přejedl zkvašených jablek a opilý se zamotal do stromu
9. září 2011 15:35
Na tuhle svačinku švédský los asi dlouho nezapomene. Vydal se na zahradu jednoho z domů ve městě Särö, zbaštil tam zkvašená jablka a opil se. Když se natahoval po další porci, spadl do jabloně a nemohl se vymotat. Ven ho dostali až hasiči. Vyčerpaný los po osvobození usnul a utekl až ráno.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/svedsky-los-se-prejedl-zkva senych-jablek-a-opily-se-zamotal-do-stromu-1kf-/za hranicni.aspx?c=A110909_152448_zahranicni_abr
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 15:06
- Nahlásit
nejde vložit obrázek ale jde rozkliknout
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 15:15
- Nahlásit
Neessi
ca 1 jablko denně stačí.
já jsem tu měla bednu jablek a Cir to vzal jako samoobsluhu, byl evidentně spokojenej, tak jsem si říkala, jestli mu sem nedám další
ydatně krmím syrovým hovězím a nepotřebují se dožírat
no já krmim syrovym krmnym masem, Cir ho dostává kilo + zeleninu,ovoce, což mi na pětatřicetikilovýho psa taky nepřipadá úplně málo.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 15:16
- Nahlásit
corgi
takhle si zpestřuje ten mnou hlídanej jídelníček
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 15:57
- Nahlásit
Eninka
To je vůl ten los! Ale přijde mi, že je to spíš losice-alkoholička.
Jinak ještě můj Vlčáček, zubů skoro nemaje, krade vlašáky, louská je o 106 a dožírá se jimi.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 15:58 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Eninka
Jo, a je zajímavý, že nejdřív byl alkoholik jenom Ríša, jakožto mazák, ale záhy to od něj okoukala i Bětule a už se v tom vyžívají oba. Naštěstí do stromů se eště nikdy nezamotali....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 16:01
- Nahlásit
Vlčáčková
Vlčáček, zubů skoro nemaje, krade vlašáky, louská je o 106 a dožírá se jimi
My měli kvůli těm játrům zákaz všech tuků, jako blbec jsem mu stahovala kuře z kůžičky a každej kousíček bílýho sádlíčka odřezávala - a on pak na zahradě vyhrabával zpod listí a pak i zpod sněhu ořechy a louskal jich denně tolik, že tu od skořápek bylo hnědo. Není blbej, věděl, že na zimu potřebuje tuk
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2013 18:22
- Nahlásit
Vlčáčková
můj Vlčáček, zubů skoro nemaje, krade vlašáky
hele, nepomohlo by, kdybys mu dala semtam najest? Třeba je to pud sebezáchovy
corgi
je zajímavý, že nejdřív byl alkoholik jenom Ríša, jakožto mazák, ale záhy to od něj okoukala i Bětule a už se v tom vyžívají oba
však oni moc dobře ví, co je dobrý
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 03:04
- Nahlásit
corgi
Tak kůžička z kuřete je výborná a skvělá pečená i vařená, a já bych jí taky dávala psovi dolů a sežrala jí sama
Mimochodem, pejsani mají slíbeného králíčka. Soused se mnou málem drbnul o zem tvrzením, že své chovné králíky prostě nemůžu sníst (to jako že už jsou to prakticky kamarádi), takže je přinese mým psům. No, tak taky takový chovný králík už je starší, že. Ale prý bude mít asi 3 roky. No, tak když jsem měla možnost ho pro psíky chtít, tak jsem tedy chtěla. Ti budou nadšení!
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 09:16 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Vlčáčková
Ta kůžička je pochopitelně syrová, takže jí dávám kočkám - ty se marně snažíme vykrmit do takových rozměrů, aby nebyly schopné ulovit ptáčky, ale nedaří se, nedaří...
takový chovný králík už je starší, že
Nedávno jsme psům dali asi 5letou samici, bylo to samý sádlo, takže jsem opět musela odřezávat a dávat kočkám. Ale to byl fakt extrém, byla to tchánova chovná, my máme mladé a navíc je máme ve výbězích, ne v takových těch koncentrácích 40x50cm
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 12:50
- Nahlásit
corgi
asi 5letou samic
ty už u nás mají důchod nadozdravotí . Tuhle jsem někomu říkala, že tam chci malé plemeno, protože na velké nemám kotce, když pak zjistil, že mám chovné kotce 160x60 cm, tak málem volal Chocholouška.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 13:55
- Nahlásit
kachna_
Na nás by teda asi toho Chocholouška dotyčnej zavolal Máme venkovní výběhy s přechody do vnitřních ubikací, ve výbězích umělou noru, větvičky na hraní, vevnitř hnízda pro samice, žebříček, okýnko
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 17:08
- Nahlásit
corgi
bledá závist, vyfotíš prosím? hledám inspiraci
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 18:10 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
kachna_
Mám to na fejsvůlu, zkusím to sem hodit, jestli to půjde vidět...
Venkovní výběhy králíčků
Celkový pohled na slepičí a kozí výběh
Slepičí a kozí výběh z druhé strany
Rozměry těch výběhů odhadneš podle fotky, šířka tak půlka plotovky, takže hádám 60-70cm, délka přes dva metry, vevnitř to mají široké stejně, ale o dost kratší, mají tam jesličky na seno, misky, hnízda, žebříček jak pro slepice, který vede do dvířek ven.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 18:58
- Nahlásit
corgi
rozměry netřeba, také měříme v plotovkách
Jak se to čistí?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2013 19:13