Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Nikdy nerikej nikdy :)
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Benda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 20:06
- Nahlásit

Zvetsena prostata u psu ? vzdy jsem chtel nechat svemu pejsovi jeho koule, i kdyby se mel psat,chtel jsem ho radeji zmlatit nez pouzit metodu:bez kouli bude hodnejsi ale najednou jde o zdravi. Ma zvetsenu prostatu ............jak je mozny ze tohle psi maji a reseni: hormonalni lecba s moznosti ze se problem vrati nebo kastrace s timze dozivolne je po problemu. 18.1 muj milovany pes bude kastratem ...........pro jeho zdravi a me to boli.

žanda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 20:43
- Nahlásit

Benda
jak to rozumím............taky mě to potkalo, vždy mě radili chytré hlavy,ať ho dám vykastrovat, že bude klidnější a nebude se chtít prát,což on by býval rád......zvládli jsme to ,prát by se sice chtěl,ale už jsme to měli zmáknutý..........zklidnil se docela věkem...pak čůral krev......a na prostatě něco našli, a nezbývalo nic než to,co jsem vždy odmítala..............jeho lásku k psím sokům to stejně nevyléčilo,ale jinak to tehdy dobře dopadlo. problém naštěstí žádnej neměl,on ani nezpozoroval,že mu něco chybí a psí smečka s jeho dominantní povahou mu také žádné "intimní" návrhy nedělá. po této stránce je v pohodě a dneska jsem ráda, že jsme to podstoupili, že je v této oblasti bez problémů a on se s tím srovnal snad ve chvíli,kdy šel po zákroku domů. Neříkám,že to musí být pravidlo,ale držím ti palce,aby vše proběhlo hladce tak,jako u nás. Srovnáš se s tím,uvidíš, jde o zdraví kamaráda.....není co řešit.

Benda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 20:52
- Nahlásit

Diky,vazne. stve me to a moc ale zdravi je zdravi. Vim ze je to hloupe myslet si ze budetenpanicek ktery ho od toho ochrani a zachova mu jeho muznost a vzdy jsem se o to snazil. Kurva me to to sere, ale udelam to.

Dáška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 20:55
- Nahlásit

Benda
No jo, chlapi to snášejí těžce berou si to moc osobně, nebo co...

Náš Čendus přišel o koule na jaře tuším a vůbec mu nechybí, nic se nezměnilo. Akorát už si je nechutně neolizuje, to je plus pro okolí

Zvyknete si oba, to bude v poho! Zdraví je přednější, taky jsme nechtěli bezkulkáče, ale muselo to být.

Benda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 20:59
- Nahlásit

Dáška
ale jo ja to logicky chapu ale trochu bojuju s tim ze jsm mu neco slibil a ....... ted je to jinak. Vim ze je to spravne rozhodnuti a vlastne tady jen brecim jako malej kluk a tak to proste je

žanda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 21:02
- Nahlásit

Benda
mě to kupodivu manžel "schválil" hned,když se to dozvěděl a že byl taky vždy velmi zásádně proti...ale to byla jiná situace,ted je kámoš marod a je to asi nejlepší způsob,jak mu z toho pomoct....chemické já osobně moc nedůvěřuju. Myslím,že on to ponese lépe,než očekáváš-tedy alespoň po té psychické stránce.....

Hyena
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 21:05
- Nahlásit

Benda
Neblbni, tady jde o zdraví.... kdyby šlo o jakoukoliv jinou operaci, tak by si to nejspíš takhle neřešil- a mimochodem " zmlátit ho můžeš i jako kastrovanýho"

Benda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 21:10
- Nahlásit

Hyena
me to vazne boli tohle rozhodnuti nebo spis

žanda
ale jo taky se s tim vyrovnam. asi ho uz nikdy nemlatim kdyz jsem ho zklamal )))

sere me to sere me to.

Benda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 21:12
- Nahlásit

Vzdy jsem si myslelze kastrace je jen boj proti povaze psa a jeho zmirneni a proti timu jsem se stavel a najednou ........je to jina.

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 21:15
- Nahlásit

Benda
taky jsme to asi před dvěma lety museli podstoupit. A od té doby je ještě o trochu víc laxní a navíc občas žere malé pejsky. Ale je možné, že by k obojímu došlo věkem stejně.
Teď máme ještě bolestivější problém a to, že pantáta ochrnul a co bych dala za to, abych musela řešit "jenom" koule...

žanda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 21:17
- Nahlásit

birma
jeje, jen tak z ničeho nic? chuděra malej- tedy velkej....jak to řešíš s jeho váhou? a máš nějaké info od vete?????????proč a jaká bude léčba?

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 21:20
- Nahlásit

žanda
má výrůstky na páteři, jeden nejspíš rupnul a utlačuje míchu. Máme nějaké injekce a teď i sirup na zácpu. Řeší se to blbě, protože pantáta odmítá čurat doma, takže ho 2x denně vynášíme s mamkou ven (má 52 kilo ). Ale dneska udělal venku skoro sám pár kroků, tak snad se zmátoří...

Benda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 21:21
- Nahlásit

birma
nevim presne jak to myslis,kdo ochrnul a uznavam ze tady vlastne jenom hloupe brecim ale delam to i za Bendu. Drzim vam palces vasim problemem a uz nebudu brecet nad tim nasim. Mysleno dobre a pratelsky.

Hyena
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 21:25
- Nahlásit

Benda
Hele já to samotné rozhodnutí nechci zlehčovat, jen jsem tě chtěla přivést na " veselejší" myšlenky. Ale zdraví je fakt základ- bez něj je všechno ostatní naprd. Držím palce, ať Benda zákrok zvládne v pohodě.

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 21:26
- Nahlásit

Benda
však si jen poplač, já to tenkrát taky blbě nesla, že bude kastrát a vlastně jsem se s tím úplně nesmířila ani teď, jen z dnešní perspektivy už to nevnímám jako to nejhorší, co u staršího psa (i když nevím, jak starého psa máš, ale prostata většinou mladíky moc nezlobí) může nastat, protože to asi nejhorší právě zažíváme.

žanda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 21:27
- Nahlásit

birma
takové ty vodní masáže by nemohly pomoct? pamatuju se ,že je to kus chlapa ,proto se ptám,jak ho uneseš,když já mám co dělat s krakenem....
moc držím palce, ať se dá chlapík zase do kupy.

doprčic,nějak nám ti naši kluci začínaj marodit hromadně.....

birma
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 21:31
- Nahlásit

žanda
Asi jo, ale nenaložíme ho do auta, takže bych musela volat veterinární převoz a navíc to není úplná láce. Už jsem to probírala s vetem a prý by to nebylo od věci, ale bude stačit, když s ním budu cvičit doma já. Mohli by si to nechat od cesty holomci.
A už nebudu plevelit.

Benda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 21:37
- Nahlásit

dekuju a ted zcela vazne. Ja vim ze je to dobre je tady brecim protoze na tohle tema nemam kde brecet. Nemam. Rodice to berou tak ze je fajn ze bude zdravy, maji pravdu dcera to bere stejne. A takjsem si pobrecel a tim to uzavreme ))
birma
nevím, jak starého psa máš
dnes mel osme narozeniny a to je pravda

žanda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 21:52
- Nahlásit

Benda
našemu bylo 9.....asi je to věk,kdy těm psím klukům ta prostata zlobí................
pusu na čumík a hodně zdraví mu přeju k narozkám!!!!!

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 22:27 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Benda

pro jeho zdravi a me to boli.

pane 'Bendo - kdyžt ono toho bohužel v tomhle momentě není moc co řešit .
To dáte. Oba.

Můj první pes měl progresivní nádor na varleti. Narozdíl od lidí (které by vláčeli po všemožných vyšetřeních, ozařování, lékování.... )měl tu možnost, že veterinář okamžitě rozhodl, že pro něj druhý den najde místo na kastraci. Já vím, že to slovo zní úplně strašně. Jenže - díky tomu byl pak naprosto v pořádku, a byl tady se mnou dalších pět nebo šest let. Tak se držte, vy to pane Bendo ponesete hůř, než on.,

boj proti povaze psa a jeho zmirneni a proti timu jsem se stavel a najednou ........je to jina.

ale tohle je přeci o tom, že mu zachráníš život - jeho život, za který jsi přece zodpovědný. Bez toho zákroku by tady za chvíli nebyl.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 22:37 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Benda
Diky,vazne. stve me to a moc ale zdravi je zdravi. Vim ze je to hloupe myslet si ze budetenpanicek ktery ho od toho ochrani a zachova mu jeho muznost a vzdy jsem se o to snazil. Kurva me to to sere, ale udelam to.

Ach jo... ale není jiný cesty... a bude to dobrý...

Hipíka tohle potkalo někdy okolo 12 let, taky to bylo buď - anebo...
Kastrace ho ale nijak nepoznamenala. Chvilku se mi sice zdál smutnější, z toho ho ale dostala Tonička, která k nám přišla. Nijak neztloustnul ani nezlenivěl, a praštěnej byl pořád stejně . Kulky nekulky si na starý kolena vybojoval jméno "Pán buchtiček"...

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 22:55
- Nahlásit

Tak ztrátu kulek máme za sebou před rokem a teda popravdě po dvou operacích nohy mě ani nenapadlo nad tím nějak lkát (to přišlo až když rozlámal límec a pěkně si rozlízal celý břicho včetně přilehlého okolí ) akorát ta pokastrační srst, ta mě pěkně s.....e

Benda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2012 23:03 - Změnil/a: Benda
- Nahlásit

žanda

pusu na čumík a hodně zdraví mu přeju k narozkám!!!!!
vlastne jsem mu jeste nepopral ale udelam to a pak ho rovnou zmlatim bridlicovou tazkou

PetraK u
To dáte. Oba.
diky,dame

Maya
Nemel bych byt sprosty

Darina1
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2012 06:57
- Nahlásit

Benda
Taky tak máme kulky pryč a to ohledně nemocné prostaty 3X jsme to léčily, ale i tak jsme se tomu nevyhnuly. Mám kastrovaného Bišonka už 2roky a u něho se projevilo to, že si opravdu přestal hrát se všema psy je jen hodně vázaný na mě a stala se s něho popelnice což on byl nežravec tak, že hlídáme a vážíme potravu. Jinak žádná změna.

No a ráda bych se vrátila k otázce od Bendy proč tolik psů musí být kastrovaných ohledně prostaty? Proč se u tolika psů projevuje prostata? Docela by mě to zajímalo.

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2012 07:28
- Nahlásit

A ako sa prejavuje? My sme parkrat mali krv v moci, ale zatial to vzdy bolo sposobene inou chorobou... ale vet sa ma vtedy spytal, ze ci mal niekedy problemy s prostatou, odpovedala som, ze nie, lebo nikdy sme nic podobne neriesili.
A musim povedat, ze keby som ho mala teraz dat kastrovat, tiez by som to nebrala lahko, ale zdravie je prednejsie a asi by som ani neuvazovala o inom rieseni

Darina1
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2012 07:45
- Nahlásit

pigie
Ahojky, no jak se to projevuje? Tak první je to, že si všimneš krve v moči pak následovně odebereš moč a při vyšetření ti až řekne vetoš, že je to problém prostaty, že je tam sperma atd. Takhle to bylo i u nás a hned poprvé nám oznámil, že se kastraci nemineme, že i když budeme léčit tak se máme připravit, že kastrovat budeme a hlavně nedoporučoval chemickou kastraci páč má to velké následky na určitých orgánech.

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2012 07:49
- Nahlásit

Darina1
Dik, ako hovorim, krv v moci som si vsimla uz asi tri krat, vzdy sme mu odobrali moc az nasledujuce rano a boli tam uz len stopove prvky, takze to neriesili. Dva krat to pes mal po navrate z dovolenky. Jeden den proste slabo krvavy moc, druhy den uz takmer nic. A raz to mal kvoli chorobe. Teda tri krat, ak si spravne spominam v rozpati cca troch rokov.

žanda
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2012 10:17
- Nahlásit

Darina1
pigie
já si třeba krve v moči nevšimla,.....mě pes doma začal krvácet po kapkách .....

Člen
# Zasláno: 28 Pro 2012 10:22 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

žanda
já si třeba krve v moči nevšimla,.....mě pes doma začal krvácet po kapkách .....

u nás taky tak... ze dne na den se Hipíkovi udělalo blbě. 2 veti se i přes sono spletli v diagnoze (močák).
Já měla pocit, že je něco hrozně blbě a naštěstí jsem se urputně dožadovala dalšího vyšetření. Starej pan doktor ho vyšetřil jen rukou a zkonstatoval, že je to nejspíš absces na prostatě. Operovali ho za 5 12, absces už hrozil prasknutím... No, dobře to dopadlo , a užil si dalších spokojených 5 let...

žanda
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2012 10:41
- Nahlásit

a vidíš,krakenovi snad ani blbě nebylo,nebo nedával najevo, že by bylo....jen z něj kapalo a já nejdřív nevěděla odkud...ale šli jsme na vete hned....

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání