Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Vzít ji sebou nebo nechat doma?
Autor Zpráva
Pupy
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 08:40
- Nahlásit

Před více jak devíti lety jsme si tu malou bojácnou potvůrku přivezli domů. Mojí potvůrku, kterou jsem vychovala a vycvičila. Která byla a je mou nepopsatelnou stránkou mého života, bez níž by tady bylo tak smutno. Ta která dokáže vykouzlit úsměv na mé tváři, když nemám veselý den.
Pořád jsem se dušoval
a, že až se jednou budu stěhovat, ona prostě musí semnou a ne jinak. Nemohla bych ji nechat doma. Jenže teď stojím před velkým rozhodnutím, brzy se budu stěhovat a já pořád myslím na to jestli ji vzít s sebou nebo ne.
Jsem z toho už zoufalá, moje čubina, nechat jí doma a žít dál bez ní? Nedokázala bych to. Ale zase ji v skoro 10 letech zvykat na nové prostředí, je pravda
, že tam by měla zahradu a další 2 čubiny k tomu, ale toho se právě celkem bojím. Vždyť ona tak bázlivá byla, tak špatně si zvykajíc na nový prostředí. Ale co já? Nemít u sebe vlastního psa?
Přitom vím, že když ji někdy vezme s sebou na barák a je na zahradě, je hned vidět, že je šťastná, že může štěkat. Ale je tam se svojí “smečkou” ale tam by byla v cizím než by si zvykla. Celý život žije v bytě. Nevím, nevím
Nevěděla jsem že to bude tak těžké, nikdy bych nemohla dát psa pryč a teď sama tohle dělám. Mám výčitky. Mamka mě přemlouvá ať ji nechám doma, že jí chce. A já nevím, chci pro ni jen to nejlepší
Ono je to složitý, jelikož tady sice bydlí v bytě a tam by měla zahradu, jenže jsou tam další dvě čuby a já bych se bála ji tam nechat samotnou že se porvou, jelikož její povaha není zas tak milosrdná. A kdybych ji nechala v baráku, tak se vsadim že by tam udělala kulničku na dříví. Jelikož je nerada sama a kord v cizím prostředí.
Achjo

impact
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 10:36
- Nahlásit

Pupy
Moje zkušenost je i taková, že majitelé mají leckdy více obav, než jejich psi.. Asi bych to zkusila. Asi určitě. Ale vyřešila bych to, aby nebyla s ostatníma fenama společně bez dozoru.

Vrátit k mamce, kdyby to neklapalo, se může vždycky, ne?

Tony
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 12:03 - Změnil/a: Tony
- Nahlásit

Pupy
podle situace jakou jsi popsala bych ji nechala doma... už kvůli mamce. Měla jsem s andulku, stěhovala jsem se do svéha a ptáka si chtěla vzít, a mamka taky, že už je starší a že stres atd... Nakonec jsem si uvědomila, že bude dobře pro oba, když zůstanou spolu.
Já mám psa vychovaného v bytě a jezdí se mnou teď k příteli do baráku. A úplně na ni vidím, že zahradu sice miluje, ráda ji pohlídá, ale jakmile je v baráku, je neklidná a neví co se děje venku (sama venku ale být nechce, protože neví co se děje uvnitř ). takže paradoxně vidím, jak se po lítacím a hlídacím víkendu ráda vrací do paneláku, kde má svůj klid.

A jinak souhalsím s Impact, že majitelé řeší toto víc než psi, myslím, že čubina si zvykne na obojí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 12:04
- Nahlásit

Pupy

taky si myslím, že pes si zvykne (a snáz, když se člověk nestrachuje a bere to jako běžnou součást života), takže já bych brala fenku s sebou, stejně jako jsem vzala s sebou svého prvního psa, taky to zvládnul, taky si zvykal na zcela nové prostředí a to nebyl (protože tehdy nebyly takové možnosti, jako dneska, tahat psa všude s sebou,) takový světoběžník jako je můj současný pes, kterýho tahám s sebou opravdu všude, takže kažnou změnu prostředí bere jako prima věc,protože se něco děje.

Nestahuj kalhoty když ani nevíš, jestli vůbec přijde brod a jak píše Impact - kdyby to neklapalo, zpátky k mamce půjde ráda.

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 12:59
- Nahlásit

Vzala bych ji s sebou a zakázala bych si panikařit ve chvíli, kdy se ještě nic neděje. Psi to vnímají.
Kdyby to jo nešlo, vrátit se může vždy.

Dáška
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 13:11
- Nahlásit

Pupy
Já bych to zkusila. Molíse sem si brala do bytu v šesti letech, do té doby byla zvyklá být na zahradě s druhou fenou a spát v garáži a žít s mou babi a dědou. V pátek jsme přijeli, v pondělí už byla úplně sama zavřená v bytě až do odpoledne a žádný problém. Tehdá sem to vůbec neřešila, ani mě to nenapadlo, že by se něco mohlo dít, nevím, jak jsem to dělala, čím jsem starší, tím mám větší nervy

Jak píše Impact, vrátit se může kdykoliv.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání