| Autor |
Zpráva |
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 12:19
- Nahlásit
agáta12
chápu , že jít víc než 10 metrů s nevychovaným 30 kilovým psem je dost očistec .
Zvlášť když vyjíždí na vše , co se hýbe
jj, skoro takovej, jako čekat půl hodiny než se odborně mineš se psem, kterýho ten tvůj napad, abysme mohli konečně pokračovat v procházce...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 13:18 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
Jasne, to vnimam dost slusne, ale z toho, co popisovala Grin, tak zadny velky teror?
z úplně nezaujatého hlediska by mě nic nenas.alo víc, než že by mýho psa, kterej je reaktivní a vyjíždí po ostatních psech někdo vzal na procházku a pak se to snažil během jedný procházky vyřešit pomocí ostnáče.... o tuhle "agresi" vůči ostatním psům jsem se zajímala dost, protože se mě to jednu dobu taky týkalo a vím, že není nic horšího, než psa vyškubat - pes je pak proti ostatním ještě víc vysazenej. respektive měl by to řešit majitel protože ten jedinej psa zná a může posoudit, jestli jde o to, že pes má malý sebevědomí a ostatní psy "zahání" nebo je to dominantní frajírek, kterej si honí triko a rval by se (u kterýho by pak mohl bejt použitej např. postup škubnout ostnáčem). je to ale dost rozdíl, pokud je pes ten první případ a vyjíždí "ze strachu", tak takovýmhle postupem s ostnáčem by psa ještě víc rozsypala a utvrdila v tom, že ostatní psi jsou "fuj". a právě protože majitel zná svýho psa nejlíp, měl by to řešit on a podle svého
ale stejně je tu s váma kopec legrace to je samá aféra.... jen tu chybí Psíček
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 13:24
- Nahlásit
Adiddaska
jj, skoro takovej, jako čekat půl hodiny než se odborně mineš se psem, kterýho ten tvůj napad, abysme mohli konečně pokračovat v procházce...
no jasný, můj nezvladatelnej pes chodil normálně mezi všemi psy a agáty vychovaní super psi nesměli jinýho psa ani potkat...takže asi tak k všeználkovskému rozboru situace na táboře
helps
ale stejně je tu s váma kopec legrace to je samá aféra
tak vo tom žádná
respektive měl by to řešit majitel protože ten jedinej psa zná a může posoudit, jestli jde o to, že pes má malý sebevědomí a ostatní psy "zahání" nebo je to dominantní frajírek, kterej si honí triko a rval by se (u kterýho by pak mohl bejt použitej např. postup škubnout ostnáčem).
právě jsem zjistila že na Nyx platí jen všechno řešit v klidu, nic jinýhl ani torchu nefunguje a smozřejmě situace by se jistě zlepšíla kdyby měla lepší poslušnost o tom žádná, uvědomuju si to, na druhou stranu když jí se psem seznámim už mu nikdy nic nedělá,neprsí se..takže to spíš vypadá na ten strach,ale zase některý chvíle napovídaj frajeření, neni to jednoduchý posoudit,každopádně jsem nikdy nezvažovala užití EO nebo ostnáče, jednoduše proto že s tim neumim a nejsem na to prostě,nesedí mi to...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 13:44
- Nahlásit
jasně, nevýhoda EO a ostnáče je v tom, že člověk s tím může nadělat mnohem víc škody než užitku, pokud třeba situaci a svého psa špatně odhadne....
já osobně jsem to taky řešila v klidu, psa i sebe sem naučila zklidnit se - je fakt, že bohužel moje nervozita určitě hrála v tom startování po psech svojí roli... učila sem psa chodit na prověšeném vodítku a taky aby sledoval mě a soustředil se na mě, když jdem kolem ostatních psů. dneska už nemá problém projít kolem jakýhokoliv psa
|
Doník
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 14:22
- Nahlásit
nechci zasahovat do této diskuze,ale i na vlkodava nemusíš mít ostnáč,stačí se mu věnovat,vždy je chyba na straně majitela né psa.Pokud ho od mala cvičíš nemůže se stát,že v dospělosti nevíš co sním.A i když už máš dospělého nezvladatelného psa jsou i jiné metody než ostnáč ,co třeba halti ohlávka,vím,že někomu se nelíbí ani ta,ale určitě je šetrnější než ostnáč a můžeš ho používat jak chceš....(jedině,že by jsi ho obrátila na opak,ostnama ven...:-D)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 14:44
- Nahlásit
vždy je chyba na straně majitela
a tys podezírala Davídkovou, Sízro. Styď se!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 15:02
- Nahlásit
Doník
ale i na vlkodava nemusíš mít ostnáč,
by me nikdy nenapadlo ,ze by vlkodav byl pes hodnej ostnace obecne a DOniku tady nikdo neresi jak se pes chova,to je vec majitelky a s ni se chova dobre...ale pro jistotu zopakuji,resi se to zda mel cizi clovek pravo pouzit ostnac bez vedomi majitele a proti jeho presvedceni....
jako Grin neznam tolik,ale vzdy mi prisla dost pricetna a vsem ostatnim tez dokud se s ni bavili vsichni,najednou je treba zvazit zda dospely clovek,co se mezi psy pohybuje pozna ostnac?
? tak to by poznal asi i laik,,co ma ostny a co je hladkyD:
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 15:37
- Nahlásit
Marush
Sízra Milanová
Určitě se mi nelíbí, co udělala Davídková (pokud to udělala).
Jenže na druhé straně. Nakolik je zodpovědné půjčovat psa na vycházku "cizímu" člověku, pokud vím, že je zvladatelný pouze mnou? To se dá pak očekávat, že ten člověk zvolí k jeho umravnění podle něj adekvátní postup...
Mě se v principu stejná věc stala s Biluší a taky jsme druhý den mazali pryč. Měla jsem u ní být v "učení" 14 dnů, ale po týdnu už jsem viděla dost a rozhodně jsem se to nehodlala učit...
Z návštěvy u ní a z předchozí návštěvy u Rudy jsem si vzala toliko, že s čím větším odborníkem na psy se potkáš, tím víc by sis měl svého psa hlídat a NIKDY ho nenechávat s oním člověkem bez dozoru...
Takže vítej v klubu poučených životem...
Jebloň
Proč si myslíš o Biluši, že je prase? Přesně na základě jakých zkušeností? By mě zajímalo, a možná i její (budoucí?) klienty, co tak strašného spáchala.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 15:59
- Nahlásit
Cesmina
Proč si myslíš o Biluši, že je prase? Přesně na základě jakých zkušeností? By mě zajímalo, a možná i její (budoucí?) klienty, co tak strašného spáchala.
Protože bere psy z útulků a množí je,poté co na nich vydělá(nebo nevydělá?) psi záhadně mizí,klidně nechá svého druha zmizet psa,aby si mohla přivézt štěně s PP,borderu nechá,aby ji střelili myslivci,akitu nechá,aby jí zakousla šeltii a pak nechá radši akitu utratit......stačí?????
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 16:20
- Nahlásit
Tak jo, číst to celý nebudu, stačí první stránka až po Grinovou, která lže jako když tiskne, Nyxle NIKDY NEBYLO na žádném ostnáči. Grinová lže a vymýšlí si, překrucuje a vytáčí, jen aby vyvolala konflikt. Jestli máš Grinová pocit, že jsi udělala moc hezky a vyvilala bitku, fajn, užij si ho. Nevyvolala jsi nic, nepoznáš řetízek od ostnáče, naprosto záměrně lžeš. Celej váš žumpí rozkol je mi u řiti, užívejte si svý hnusy a nenávisti, to je mi celkem fuk, ale když chceš vyvolávat konflikty a hádky, zkus aspoň nelhat a ještě ne v takovýhlech věcech. Znovu a naposled opakuju - NYXLE NIKDY NEBYLO NA OSTNÁČI, to strašlivé hrubé týrání, co popisuješ je sprostá lež, ano, bylo přicuknuto, když chtělo vyjet na psa z plotem, když tahalo tak, že se nedalo jít. Obě jsme na tý procházce byly, tak nelži! Škoda že když jsi hrotila ty přííííšerný hrůzy páchaný na štěncovi, nezmínila jsi mohutný odměny všech psů za krásný přivolání, za hromadný odvolání od zajíce, hru psů na louce. Ne, to už fakt ne, co? To se ti nehodí do krámu.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 16:23
- Nahlásit
Gerda
stačí první stránka až po Grinovou, která lže jako když tiskne, Nyxle NIKDY NEBYLO na žádném ostnáči. Grinová lže a vymýšlí si, překrucuje a vytáčí, jen aby vyvolala konflikt.
Překvapivě...
Grin
Dost trapný teda.. Doufám,že ses celej víkend bavila.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 16:30
- Nahlásit
Gi a smečka
Gerda
stačí první stránka až po Grinovou, která lže jako když tiskne, Nyxle NIKDY NEBYLO na žádném ostnáči. Grinová lže a vymýšlí si, překrucuje a vytáčí, jen aby vyvolala konflikt.
Překvapivě...
Grin
Dost trapný teda.. Doufám,že ses celej víkend bavila.
Sama tomu nevěříš,že!
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 16:37
- Nahlásit
Gerda
Bohužel chybí vyjadření hlavní protagonistky Renaty.Takže je to nyní vše v rovině spekulací a tvrzení proti tvrzení.Vzhledem k tomu jak se umí Renata chovat k lidem kteří již nejsou jejími "přáteli"a jak je ješitná co se "výcviku" psa týká ji nevěřím.Jistě bude tvrdit,že to tak nebylo a její ovečky budou přibekávat.Mě osobně stačí jak se chová k vlastní feně!
A k tobě,bohužel veškerý kredit důvěry jsi ztratila krytím,mlčením a přehlížením sviňáren Bilušky kotkové.Neboť jak se praví"Kdo zlu nezabrání,jako by sám jej činil"
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 16:41
- Nahlásit
Už na druhé stránce.
Btw. essi se tu vyjádří, (... davídková... ) tak se to standardně zvrhne v bitku davídková a žumpa vs. zbytek a bude se to tu tahat o slovíčka s tím, že se stejně nikdo nedozví, jak to vlastně bylo.
A to sem ještě ani nedošla.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 16:49
- Nahlásit
Gerda
Nehodlám vyvolávat žádné konflikty a nikdy jsem nechtěla. Vím co jsem viděla a vím - a i ty víš - že nelžu... pamatuju si to dobře. A co víc, přijde mi tenhle celej konflikt úplně zbytečnej.. Kdybych věděla k čemu to tady všechno povede... ale já vlastně ani nevěděla že Maruš říkám něco, co neví! Nemluvila jsem nikdy o tom že by renata na tom ostnáči čubu týrala, pouze ji na něm měla a používala korekce, to předpokládám umí tak, aby to čubě nijak neublížilo. Ano, na tý procházce si naši psi i hráli, vyši byli odvolatelní od zvěře (grinek tolik neeee ) vy všichni máte psy vychovaný pěkně, Nána, Maryje, obě sou to super čuby, bezproblémový, o Baicové psech ani nemluvím, Baico je nadpes a nikdy nikde bych tohle nepopřela!!! A to nezmění ani to, že už se teda nebavíme! Já nemám tohle zapotřebí a nemám zapotřebí ani lhát. Za sebe si myslim, že i kdyby Renata přiznala, že Nyxa ten ostnáč měla, vůbec nic se nestane, psa netýrala, jen na něj použila něco, s čím majitel nesouhlasí, co by se stalo? Tím že to popřete, ok, jsou lidi co budou věřit vám, jsou lidi co vám nebudou věřit.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 16:51
- Nahlásit
Jebloň
Eire
Ani jedna jste u toho nebyly, ani jedna. Obě toho o biluši víte mnohem víc než já, já se nesnažim na nikoho nikde nic vylovovat, až tady na týhle dikusi jsem prvně viděla, jaký se se psama dělaj podvody, jak se s nima obchoduje, ani by mě to nenapalo. Na procházce s nyxlem jsem byla, jenže pokud to má bejt pořádná hádka, tak je potřeba vzít za jediný pravdivý to tvrzení, který poškozuje někoho, koho jste se rozhodly v tuhle chvíli nenávidět. Jak se chováte k lidem, co byli vaši přátele, zrovna vy dvě, se tu vždycky dá dohledat. Hnus a špína, jen proto, že už tam žádný přátelství není. Důvěru zrovna u vás dvou já nepotřebuju, ani na jedný z vás mi nezáleží, je mi jedno, jakej máte pocit z toho či onoho člověka, koho máte nebo nemáte rádi. Řikám, co je a co neni pravda. A Grinová lže jako když tiskne.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 16:54
- Nahlásit
Grin
Nyxle dostalo ten obojek, co měla na krku Nána, když přijela na ty narozeniny. Nána šla jako vždycky chodí, bez obojku, navolno. Nána by musela přijet v ostnáči. Přijela snad v ostnáči?
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 16:57
- Nahlásit
Gerda
Důvěru zrovna u vás dvou já nepotřebuju, ani na jedný z vás mi nezáleží, je mi jedno, jakej máte pocit z toho či onoho člověka, koho máte nebo nemáte rádi. Řikám, co je a co neni pravda.
Zrovna ty pravdu neříkáš ani náhodu!
Jak se chováte k lidem, co byli vaši přátele,
Nikdo z těch lidí nebyl mým přítelem......pouze známí a ještě toho lituju!
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 16:59
- Nahlásit
Cesmina
Nakolik je zodpovědné půjčovat psa na vycházku "cizímu" člověku, pokud vím, že je zvladatelný pouze mnou?
to je blbost no,poučení navždy...
|
Doník
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 17:00
- Nahlásit
a DOniku tady nikdo neresi jak se pes chova,to je vec majitelky a s ni se chova dobre..
Ok
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 17:08
- Nahlásit
Jebloň
Zrovna ty pravdu neříkáš ani náhodu!
Ty jsi fakt blázen....
Nikdo z těch lidí nebyl mým přítelem......pouze známí a ještě toho lituju!
Byl a říkala jsi to sama, opakovala a ne jednou. Já toho nelituju, je mi to jedno. Byla a už neni, čert jí vem. Chvíli mě to mrzelo, u tebe jo.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 17:09
- Nahlásit
Gerda
Hele Gerdo, já taky nikdy nepsala,že by renata Nyxe nějak ublížila, nikomu jsem nenadávala a jo byla jsem nasraná, že použila ostnáč...dobrý takže ho údajně nepoužila..pravdu víte vy, renata se nevyjádřila já nevim proč by Grin lhala..Grin která vás vždycky bránila a tohle mi řekla takoym způsobem že si opravdu myslela že to vim...je mi líto, že se to otočilo zorvna proti ní, ty se asi snažíš být čestná, ale bohužel, všichni jste ve skupině co brání o abhajuje hodně špatný věci co dělá ty víš kdo..je opravdu moc těžký někomu z vás uvěřit a já to už nedokážu....a už bych to neřešila, nebyla jsem tam,takže už na to peču...ikdyž samozřejmě názor na to mám pořád stejnej...
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 17:12
- Nahlásit
Gerda
Obě toho o biluši víte mnohem víc než já, já se nesnažim na nikoho nikde nic vylovovat
To není třeba to musí vidět i slepý a já tomu říkám zbabělost Gerdo!
Hnus a špína, jen proto, že už tam žádný přátelství není.
A tak, to byl moc pěkný zásah do vlastního septiku .-)
Důvěru zrovna u vás dvou já nepotřebuju, ani na jedný z vás mi nezáleží,
A že jsi to nezmínila nikdy předtím ))
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 17:12
- Nahlásit
Sízra Milanová
.je mi líto, že se to otočilo zorvna proti ní
Co mi to jen připomíná!
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 17:18
- Nahlásit
Nejvíc se mi líbí jak to baví Impacta, která si tady v tom lebedí,protože jí žumpa v čele semnou a ségrou vyloučila,tak si vyřizuje účty kdykoli má šanci...to je opravdu krásnej případ opravdovýho odpadu...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 17:24
- Nahlásit
Sízra Milanová
Hele kdyby někdo přišel s tim, že si někdo vzal na procházku mojí Maryji, tu bych mu půjčila, protože mu věřim, poté, notabene po dost dlouhé době bych se dozvěděla, že na ní byl celou cestu strašně zlej, měla bych nerva nepříčetnýho, nikdy bych nechtěla, aby byl kdokoli zlej na mýho psa, aby ho vláčel na ostnáči nebo mu dával elektriku nebo cokoli jinýho. Tak proto se o toho vkládám, chtěla bych sama, aby to někdo vyjasnil, jestli to fakt tak bylo nebo ne. NEBYLO, PROSTĚ NEBYLO.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 17:27 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
))
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 17:27
- Nahlásit
Sízra Milanová
Já se tím opravdu bavím, to máš pravdu. A to jakože hodně.
Akorát ne z důvodů, který si myslíš ty. Ale spíš z toho po kolikátý už to tady je? Trochu mi připadá, že Grinovic chyběl ten randál, tak nějakej spustila. Ať už vědomě nebo nevědomě.
Jsem za ty dva dny strávila tady víc času, jak za posledního půl roku dohromady. A chápu, proč je to tu tak sledovaný. Fakt dobrej vzorek a Víťa by měl vstup sem zpoplatnit.
tak si vyřizuje účty kdykoli má šanci
V čem si vyřizuju účty ty trdlo? V tom, že jsem odmítla skočit na tvůj jekot a chtěla jsem znát názor i z druhé strany?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 17:30
- Nahlásit
Gi a smečka
jo tak a ty presne vis ze ten nazor je dobrej:? ))
neblazni..ostnac Grinova pozna..a i pres touhu z ni udelat blba..nikdy neresila,vzdy branila jisty lidi,proste byla a je podle me ferovej clovek..ono byla fajn i podle jinych,co ji ted jaksi ob vinuji ze lzi...a jak rikam..maji se vyjadrovat obzvlaste ti co to videli,nebo nejak znaji ty aktery ale zas sorry,ted budes zas v kurzu ne
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 17:31
- Nahlásit
Gerda
NEBYLO, PROSTĚ NEBYLO
tak ale já se to už nikdy nedozvim jak to doopravdy bylo,proto jsem to chtěla přestat řešit...nikam se nedá dostat v týhle debatě,nezazdim Grin protože ty tvrdíš že to tak nebylo,ale zároveň nebudu už nic tvrdit,protože jsem tam nebyla...
Gi a smečka
nestojíš mi ani za odpověď...
|