| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 18:24 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Dneska jsem byla venčit, měla jsem s sebou jen německého ovčáka. Bohužel, moje dítě se chtělo kolektivnit a tak jsme skončili jen kousek od baráku, děti si hrály s koněm, Cir aportoval klacek. Bylo to kousíček nad domkama, kde pravděpodobně je dokonce povolený pohyb na volno (máme ve vyhlášce, že pohyb na volno je možný mimo zástavbu).
Pak jsem si všimla (místní) paní s nějakým loveckým psem na vodítku. Psa jsem přivolala, posadila k noze a chytla za obojek. Pani se mě zeptala, jestli mám psa na vodítku. Řekla jsem jí, že ne, že ho držím. edit. stejně to dělám odjakživa, minuli by se tak ve dvoumetrové vzdálenosti, byla jsem dokonce mimo cestu.
Odpovědí mi bylo silně naštvané "Tak vám pěkně děkuju". Pani se otočila a šla asi domů.
Napadá vás někoho, co jí mohlo vadit na psovi u nohy, kterého jsem držela za obojek a v čem by bylo bývalo bylo lepší, kdybych ho dala na vodítko (o což mimochodem mohla požádat)?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 18:36
- Nahlásit
kachna_
tipuju, že chtěla, aby se pejsci na vodítku mohli očuchávat, pěkně se do nich zamotávat a "hrát si" tím, že by poskakovali kolem sebe a lámali si nohy o ty vodítka
Taky takové potkávám.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 18:43
- Nahlásit
kachna_
Napadá vás někoho, co jí mohlo vadit na psovi u nohy,
Německý ovčák budí respekt, asi proto ta přehnaná reakce.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 18:48
- Nahlásit
kachna_
nechápu vůbec asi byla tak vylekaná z NO, že se bála že se ti vytrhne,to jediný mě napadá...nebo byla prostě jen divná
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 18:53
- Nahlásit
kachna_
v dnešní době vadí všem všechno, každej je naštvanej, popudlivej a protivnej, prostě si asi umanula, že jsi jej měla
dát na vodítko a nedala, ale to je její problém, kašli na ni,
tvůj pes jejímu nic nedělal a že ty jsi neudělala to, co by ona
chtěla (asi čekala, že ho připneš, když se zeptala na vodítko),
tak to vyhodnotila po svým a odkráčela směr kamsi
až ji příště potkáš, tak se jí zeptej
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 19:00
- Nahlásit
Sízra Milanová
asi byla tak vylekaná z NO, že se bála že se ti vytrhne
no, to mě taky napadlo, ale přece když sedí u nohy a je držen za obojek, tak je podle mě mnohem lépe zafixován, než na tom vodítku, ne?
Eninka
kašli na ni,
jo, to jo. Až jí příště potkám, dám Cira na vodítko, nemám s tím sebemenší problém, můžu mu dát i náhubek a kdyby na tom joo trvala, tak i dudlík (ale to už fakt nerada teda). Překvapilo mě to, protože sem dodnes byla přesvědčená, že je to ten nejlepší způsob, jak se minout se psem a ani mě nenapadlo, že by to někdo viděl jinak
až ji příště potkáš, tak se jí zeptej
tohle bylo poprvý, míjíme se.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 19:11
- Nahlásit
kachna_
Třeba venčí v těch místech psa denně na volno a vy jste jí zabrali prostor. Asi ji pes tolik neposlouchá a krchl by za váma, kdyby tvůj lumpačil na volno.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 19:33 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
kachna_
sem dodnes byla přesvědčená, že je to ten nejlepší způsob, jak se minout se psem a ani mě nenapadlo, že by to někdo viděl jinak
určitě je to lepší, to je jasný, ale pro ni asi ne. Mně nedávno venku
Terka (BOC) vyběhla směrem k psovi, kterej na vodítku nebyl,
prostě letěla za ním se kamarádit a festovní vodítko lup a
hnedle byla navolno
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 20:13
- Nahlásit
kachna_
Proč ses jí nezeptala?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 20:27
- Nahlásit
kachna_
no, to mě taky napadlo, ale přece když sedí u nohy a je držen za obojek, tak je podle mě mnohem lépe zafixován, než na tom vodítku, ne?
a nebo jí mohlo vadit,že jste jí nešli z cesty...možná myslela že psa zapneš a odejdete....ale to je stejně její problém,pes byl zajištěnej,takže nechápu.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 21:01
- Nahlásit
kachna_
Patrně má zkušenost, že když jí její pes bosní, tak za obojek se vyrve snadněji, než když pevně drží konec vodítka a může v nejhorším vlát za a brdit patama.
Anebo má takovou zkušenost s někým jiným, komu taky pes bosní.
A taky jí třá vadilo, že když psa jen držíš, hodláš zase pustit, a ona tam tudíž nebude moct bejt.
Globálně vzato tipuju, že jí vadilo, že nemá spoleh na svýho psa. To nasejří, když se pak musí potkávat psi, ne?
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2012 00:52
- Nahlásit
Hele příčin může být mnoho, někteří lidi jsou divní, myslím, že se bála aby se ti nevytrhl.
Někdy ale stačí drobné nedorozumnění. Jednou se takhle ke mně a k mému velkému psovi hnal nějaký menší (přátelsky), a paní na mě začala křičet něco ve smyslu ať si chytím psa - říkám ji že můj pes je na vodítku. Vzápětí se vysvětlilo, že její pes dostal jeden za záchvatů puberty a ona chtěla abych, jestli to bude v mojich silách, odchytla toho jejího... .
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2012 09:41
- Nahlásit
Sízra Milanová
jojo, nasadila mi prostě brouka do hlavy . Děsná věc
Vero
Gi a smečka
ono se tam dá jen házet psovi klacík, když jste tam proti vlastní vůli zavlečeni dítětem, že by si to člověk vybral dobrovolně, to fakt ne, o 200m dál jsou krásný louky.
Vlčáčková
Proč ses jí nezeptala?
no páč po mně z nějakých čtyřiceti metrů štěkla, nasupeně se otočila a odkvačila zpět.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2012 13:23
- Nahlásit
kachna_
že by si to člověk vybral dobrovolně, to fakt ne, o 200m dál jsou krásný louky.
No... Já bych si třeba na házení klacíku thajce rozhodně vybrala takovej plácek mezi domkama a ne ty krásný louky. Essi mi rozumíš.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2012 00:26 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
kachna_
Paní měla blbej den, v horším případě má blbej každej den...
Nebyl pes fenka? Jakože jestli nehárala... Nebo pes mohl být po úraze a bála se, aby se mu něco nestalo... nebo...
V každým případě bych se na to vybodla, protože problém není v tobě ani v Cirovi, ale v její hlavě...
|