Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pes k baráku na hlídání
Autor Zpráva
Shelticka
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 12:50
- Nahlásit

měl by budit respekt, ale zároveň takové plemeno, s kterým se majitel dokáže domluvit i bez docházky na cvičák, aby z něj nevyrostla nějaká potvora, další požadavky nemá.. dík za tipy

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 12:51 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

A co je schopen tomu psovi nabídnout? Nějaké vyžití, kde bude ubytovaný, jak se mu bude věnovat...?

Shelticka
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 12:58
- Nahlásit

myslím, že klasicky prostě pes u baráku, nic zvláštního

RaduM
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 13:28
- Nahlásit

Má budit respekt (takže odradit nevítané návštěvníky), má s ním být snadná domluva, ale nic zvláštního mu nenabídne. Vypadá to, jako že chce koláče bez práce Myslim, že takovej pes se taky musí vycvičit, aby budil respekt/hlídal. Znám dva rotwajlery, který rozhodně na pohled budí respekt, ale klidně by si se zlodějem hráli To samé čuvačka, štěká, vrčí, blázní, ale jak člověk přijde k plotu, nechá se pohladit a div nevrní blahem. Zároveň znám kokra, kterej je k pomazlení, ale hlídač jako blázen. Takže ono je to asi dost individuální.

Nebyl by lepší nějaký poplašný systém než pes?

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 15:07
- Nahlásit

Shelticka
Já bych uvažovala o berňákovi - pokud tedy plánuje se psem žít, věnovat mu alespoň svoji pozornost a lásku.
Je to pes dost velký na to aby budil respekt, dost chlupatý aby mohl být celoročně venku a dost poddajný aby ani bez cvičákového výcviku nežral lidi Alespoň takhle ho znám já.
Ale je to pes co miluje páníčka a chce s ním trávit co možná nejvíc času - prostě takový rodiný mazlík, který bude blbnout s dětma na zahradě a sedět páníčkovi na nohách jen vytáhne paty z baráku, a přitom za plotem budí dost respektu a nebojí se štěknout na vetřelce.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 15:35
- Nahlásit

to se mě jen tak ptal můj nový šéf, ať mu doporučím, je to podnikatel což znamená dlouho v práci, děti dospělé, asi jen chce aby mu prostě něco běhalo po zahradě, ať si to případný zloděj rozmyslí, ale aby ho-majitele ten pes taky za chvilu nesežral

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 18:56
- Nahlásit

Shelticka
Ať koupí alespoň ty psy dva, jeden by byl fakt chudák.

danajasa
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 19:00
- Nahlásit

MayaAť koupí alespoň ty psy dva, jeden by byl fakt chudák.tak už ted je jasný že nezvládne ani jednoho a podle požadavků tipuju,že ho stejně ukacaj na nákýho drahýho exota viz tosa bandok fila nebo něco eště lepčího a stejně to skončí v ůtulku v okamžiku kdy zjistí,že nic nejde samo od sebe.Ovšem jestli mu křivdím a je to hodnej čék tak fakt nejlepší je starej dobrej všechno snesoucí ovčák nejlíp Rex

jindra 22
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2012 08:12
- Nahlásit

Potvora při nesprávném vedení může vyrůst z každého psa. Pes na hlídání, aby budil respekt? NO. Není drahý, čistokrevné štěně kolem pěti tisíc, je inteligentní... musíš se mu ale věnovat. A hodně papká. Nebo BŠO, hlídač to je taky, navíc krasavec, akorát trochu dražší. A riziko plašivosti. Musíš vybrat správný "kousek" od správné chovky.

Do RTW bych nešel. Dobrman jakbysmet.

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2012 09:37
- Nahlásit

takové plemeno, s kterým se majitel dokáže domluvit i bez docházky na cvičák, aby z něj nevyrostla nějaká potvora, další požadavky nemá

s každým psem se jde domluvit, aniž by musel na cvičák, když
se mu bude věnovat a dobře jej vychová. Podle mě i se psem,
kterej bude chodit na cvičák se domluvit nebude muset tak,
jak by chtěl, protože plnění povelů od psa nezaručuje vůbec
to ostatní. Jestli mu jde fakt spíš víc o hlídače, než o parťáka,
asi bych taky zvolila NO, tím nechci říct, že by potřeboval méně
lásky a kontaktu s člověkem, ale přece jenom je víc povahově
"vybavenej" na tento požadavek

Atika
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2012 09:50
- Nahlásit

A chce vůbec štěně, když se mu nechce moc věnovat? Co kdyby zkusil nějakého "darovacího", který už má základy, hlídá, ale není moc ostrej? Když už tam nejsou malý děti, tak by to pro něj možná bylo schůdné (pokud to není teda ten typ, že musí mít to nejdražší a nejbojovější a tak).

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2012 11:14
- Nahlásit

jindra 22
BŠO k baráku na hlídání???? děláš si srandu??? Ne, BŠO k baráku na hlídání bez dalších aktivit prosím NE, chudák pes!!!

jindra 22
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2012 13:00
- Nahlásit

No ano, Grin. Máš pravdu. Myslel jsem to tak, že BŠO umí hlídat. Ne, že by měl JEN hlídat, to ne-e-e. BŠO potřebuje především vztah s páníčkem. Ne, že by celou noc obíhal chalupu, žil v kotci a s páníčkem byl jen při krmení. To určo ne. Možná jsem to nevhodně napsal...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2012 15:40
- Nahlásit

Shelticka
Cvičák není nezbytností pro určitá plemena, jde o to, jak se sám majitel s tím, kterým psem popasuje. Ale jistě, některá plemena vyžadují víc zaměstnání než jiná. Z toho důvodu si myslím, že pokud by to měl být NO, pak raději nějaký "exteriérák", osobně neznám jediného hlídacího berňáka (byť by jen budil dojem, že hlídá), ale to neznamená, že takový nejsou. Možná Velký švýcar by byl vhodná varianta, nebo mě napadá třeba bernardýn, jeslti by šel do fakt velkého psa, ten je stran výcviku vcelku "skromný"
Taky souhlas s Alexou - možná by nějaký dospělý pes udělal lepší službu než štěně

Grin
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2012 15:54
- Nahlásit

jindra 22
No proto!

danajasa
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2012 16:03
- Nahlásit

jindra 22Potvora při nesprávném vedení může vyrůst z každého psa.Pani vy ste mě rosekala,tedka hold dobrá rada nad zlato

jindra 22
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 11:23
- Nahlásit

danajasa

Pani vy ste mě rosekala,tedka hold dobrá rada nad zlato

Nejsem paní. Jsem kluk. Jako můj pejsek.

A teď ta dobrá rada nad zlato. Zpotvořený jezevčík sice nepotěší, ale není to samé, co zpotvořený rotweiler. Přitom hlídat umí taky.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 11:24
- Nahlásit

Grin

No proto!

No jo, dyť nejsem blbý.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 17:08
- Nahlásit

žádnej pes neni určenej jen "k baráku na hlídání", jestli ten člověk o psovi přemýšlí takhle,at si ho nekupuje vůbec. Ať si koupí tygra podnikatel, ten bude chvíli na zahradě vypadat dobře,pak sežere pána a bude klid....

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 17:11
- Nahlásit

Eninka
Jestli mu jde fakt spíš víc o hlídače, než o parťáka,
asi bych taky zvolila NO

neeeeeeeeeeeee,ať si nepořizuje NO

jindra 22
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 18:34
- Nahlásit

Sízra Milanová

Ať si koupí tygra podnikatel, ten bude chvíli na zahradě vypadat dobře,pak sežere pána a bude klid....

Nebo pánovi zdrhne, a okolí do sto kilometrové vzdálenosti bude mít po klidu.

danajasa
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2012 20:05
- Nahlásit

SheltickaTak esli dáš na rady vodtut tak pána pošli sem http://tygri-svet.wbs.cz/Oaza-sibirskeho-tygra.htm l

Grin
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:05
- Nahlásit

Prece existuji plemena psu, ktera si hlidani uzivaji a maji je za sve poslani a ktera se tim i dost zabavi, zamestanaji si tim hlavu... Aspon jsem to slysela.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:43
- Nahlásit

Grin
To sice ano, ale nejsem si úplně jistá, jestli bych v tomhle případě doporučila psa typu kavkazan, šárplaninec atd.

Vero
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 21:30 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Chodím kolem výlohy, za kterou mají plyšáky. Jako živý. Aspoň můj pes je přesvědčenej, že jsou živí. Kdyby pan podnikatel přidal zvukový záznam štěkotu, měl by pořešeno a ušetřil za žrádlo....

Respektive spíš bych mu vysvětlila zápory vlastnictví psa. Třeba by ho to odradilo.

Nebo aspoň dospělýho vořecha z útulku...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání