Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kde se ta blbá jména berou?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
EngieB
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 09:50
- Nahlásit

To mně se naopak líbí netradiční jména. Když pak to jméno někde vidíš, tak prostě víš, o jakýho psa jde. Třeba Kick Boxera mám jenom já Že jim nakonec říkám Kikin (Jack anebo oficiálně Hard-working) a Ťuliáš (Dante alias Kick Boxer), to už je věc druhá. A kámoška má úžasná jména pro svý odchovy, jednou podle aut, takže má Bugatku, pak francouzský, pak zase anglický, třeba Lucinku (Lucy of the Sky), boží

mac1
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 09:56
- Nahlásit

"I am your future" je symbolické jméno, určitě na něj tak nikdo nevolá . Co má pes v PP je jedna věc a jak mu pak říká majitel je věc druhá, každý má jiný vkus, není to o tom, že je nějaké jméno blbé, je to jen o vkusu a toleranci.

Alexa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 09:59
- Nahlásit

mac1
každý má jiný vkus, není to o tom, že je nějaké jméno blbé, je to jen o vkusu a toleranci.
naprostý souhlas

Baico
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:02
- Nahlásit

Nikdy bych si netroufla veřejně označit nějaké psí jméno za blbé. Myslím si, že i toto ledacos o takovém člověku ukazuje
Jinak mým snem bylo, aby se můj drhý pes jmenoval Fernet Citrus Ancilas, nakonec je z toho Faraon White Ancilias a říkám mu stejnak Fando

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:08
- Nahlásit

Gi a smečka

já si myslím, že to, jak člověk pojmenuje svýho psa, hodně vypovídá i o tom člověku samotným
Co tím chceš říct jako?
Když vezmu moje (+ adopční, i R.I.P.) tak to začalo Mafiánem a pak už se to vezlo. Mamba, Mordor, Moula, Meggie, Mandy, Monkey, Meety.. Byly ti i Atinka, Rozára a samozřejmě čůza rezavá Gara. Další nedělní přírůstek bude nejspíš Metrix

no právě, ty jsi dobrej příklad... kdyby jsi byla nějaká barbínka, tak by jsi měla u psůch jiný jména. Já to myslela obecně s téma jménama a lidma, jako v dobrým slova smyslu přeci

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:10
- Nahlásit

A mě je to úplně jedno, nic nevymýšlím, jméno je to poslední co řeším, když jdu pro psa do útulku. Buď mu ho nechám a pokud nemá, tak dám první, co mě napadne, ale většinou české nebo klasické psí, nad kterýma ohrnujou tady někteří nos

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:18
- Nahlásit

makrel
to já sem fakt našeho Glena z útulku nemohla jaksi prenest pres srdce a kdyz na to neslysel, tak sem ho prejmenovala, nez ucit sebe i jeho na to ze se jmenuje Hlen, to fakt ne (proste mi glen asociuje hlen, ja za to nemuzu...)

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:19
- Nahlásit

cernej caj
jo tak pokud na to neslyší, tak je to v pohodě.Ale jinak je mi to fakt šumák, pokud to není nějaké hnusné slovo.

laguna
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:20
- Nahlásit

Odkdy je jméno tak důležité?
To už se lidi škatulkují podle jména svého psa? Bože tady se někdo nudí a vymýšlí nehorázné kraviny.

bonc
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:37
- Nahlásit

Tak já mejm psům většinou řikam Kreténi...myslim že je to moc hezký jméno, takový přiléhavý, univerzální..

Dáška
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:45
- Nahlásit

bonc
Tak já mejm psům většinou řikam Kreténi
Tak my máme zase hromadně Tupíky někdy je tak prezentuju i jako plemeno (nebo spíš živočišný druh)

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:53
- Nahlásit

Fajka

No a nebo už pes jméno má, je starší a slyší na něj..

no a nebo pes dostane jméno vybírané pomalu tříkolovým tendrem samotnými majiteli, jméno se majitelům pochopitelně moc líbí ale protože sou pošahaný a nic u nich není tak jak by mělo být, tak veškeré úsilí přijde vniveč a poměrně obratem se z originálního Ash se stane.....(což pánčička předpovídala již při výběru)........... ten Ešus , Ešus, kterej, když jde na procházku s kamarádem Špekáčkem, tvoří posléze zajímavou dvojici

jo vlastně má Eninka pravdu - výběr jména logicky vypovídá o majiteli svoje

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 11:11
- Nahlásit

Dáška
Tak my máme zase hromadně Tupíky

No, my máme Holky. Cir už si taky zvyknul.
Králíka mám třišestku (podle tetování). Bojim se zeptat, co to o mně vypovídá.
Jebloň
Já hlavně nechápu,k čemu má tahle debata směřovat.
no a to počkej k čemu teprve směřovat bude...

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 11:12
- Nahlásit

"I am your future"
v souvislosti s porizenim stenete se me osobne libi moc
jinak kazdemu se libi neco jinyho..oznacit nejaky jmeno za nehezky?to bych si nedovolila,pac stejne tak se nekomu nebudou libit jmena mych psu a muj subjektivni nazor neni zadny meritko (ne)vkusu

Jebloň
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 11:22
- Nahlásit

kachna_
Králíka mám třišestku (podle tetování). Bojim se zeptat, co to o mně vypovídá.
tak to si ráda přečtu.
no a to počkej k čemu teprve směřovat bude...

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 11:26
- Nahlásit

kachna_

Bojim se zeptat, co to o mně vypovídá.

........... když to nejsou tři šestky.....

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 11:33
- Nahlásit

PetraK
Jebloň
kachna_

já to myslela tak, že někdo třeba dává strikně anglický jména -
mluvím o lidech které znám, ne odsud, protože se cítí býti "hogo fogo" a tyto jména používají tak, že by nikdy psa neoslovili jinak - v obměně toho jména, např. mají Kejsy, nesmí na ni nikdo volat Kejsino, protože to se přece "nehodí", když je to Kejsy a basta...nebo Ketty, taky nesmí děcka volat Ketyno, jsou okamžitě varovány, že pes je Ketty, nikoliv Ketyna.
Někdo je třeba u jmen vtipnej a neřeší to, viz Biluše, kdyby byla
načančaná panička, psiska by měly určitě jiný jména...prostě tak nějak, no..

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 11:37
- Nahlásit

Tak my máme zase hromadně Tupíky
No, my máme Holky

...tak to já mám čůzinky a pes je Pinďour...když zlobí...jinak Pinďa...

Dáška
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 11:38
- Nahlásit

kachna_
No, my máme Holky. Cir už si taky zvyknul.
My jsme taky říkali a volali Holky, jenže teď co máme Čendu, je to divné, ale jak tak koukám, taky to jde
Morčata máme Elvise - protože má stejné číro a Huga, protože došly nápady. A andulky se jmenujou Šedá a Žlutej, holt někde chybí fantazie

PetraK
se z originálního Ash se stane.....(což pánčička předpovídala již při výběru)........... ten Ešus
Řekla bych, že jste jedinej origoš v republice

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 11:42 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Dáška

Řekla bych, že jste jedinej origoš v republice

no je fakt, že se mi už kolikrát na výletech stalo, že když jsem na Ešusa zavolala, tak asi i díky těm článkům, které o něm vychází, že se lidi ptali "To je TEN Ešus?" , nebo třeba veterinářka při kontrole před pochodováním. Asi moc zrzavejch Ešusů po ČR neběhá
Ještě byl tehdy ve výběru Cole - jakože čteno Khoul. ..... jenže........ volej pak do prostoru Koule ke mně! to jsem zrušila teda

A andulky se jmenujou Šedá a Žlutej, holt někde chybí fantazi

no jo vidíš,Andulka. U nás se jmenuje Kostižer

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 11:45
- Nahlásit

PetraK
no jo vidíš,Andulka. U nás se jmenuje Kostižer
....měla jsem dlouhé roky koreláka kterej se jmenoval prostě - Pták....

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 11:58
- Nahlásit

vlk

měla jsem dlouhé roky koreláka kterej se jmenoval prostě - Pták.

,občas když k Ešusovi hovořím, říkám mu "Tak co pane Péf?" Tuhle jsem přišla domů, péf mě vítal přes dvě patra, já mu řikám "Tak co pane Péf? jak ste se tu celej den měl?" A soused co šel okolo, přeslechl toho péfa a povidá mi "Stálo to za prt!"

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 12:01
- Nahlásit

Dáška
Morčata máme Elvise - protože má stejné číro a Huga, protože došly nápady.
Morčata nepojmenovávám od té doby, co jsem v dětství pojmenovala několik zvířat Žofinka, jako že jméno dne mýho mýho narození a všechny celkem záhy zašly. Bylo to poněkud depresivní. Opatrně jsem se do pojmenovávání pustila až v dospělosti, ale když se na to tak zpětně dívám, tak s králíkem Špuntkvaní a Jedničkou a potkanem Myšuge jsem si moc nepolepšila . 3-6ka ale furt dobrý . Ještě jsme měli jednoho králíka s ne zrovna sluníčkovou povahou, kterýmu se říkalo "ta kousavá svině v rohu". Bylo to takový indiánský jméno.

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 12:05 - Změnil/a: vlk
- Nahlásit

PetraK
"Tak co pane Péf? jak ste se tu celej den měl?" A soused co šel okolo, přeslechl toho péfa a povidá mi "Stálo to za prt!"

já jim zas vobčas říkám co čumíte šelmy psovité.....

..potkana jsme měli Pana Třísku.... a samozřejmě se mu vykalo....

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 12:16
- Nahlásit

kachna_

Špuntkvaní

: no pro mě nevyslovitelný slovo

co čumíte šelmy psovité....

no s timdle já musim vofafrně, vofafrně, zpravidla by se mi asi stalo, že by lidi začli reagovat jen na ten začátek

li Pana Třísku.... a samozřejmě se mu vykalo

no aby ne, když byl v tý emerice!

kachna
měla pravdu - ..no a to počkej k čemu teprve směřovat bud...

ajunka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 12:32
- Nahlásit

4ert byl tipickej v mládí černej voříšek- jmíno bylo jasný.-))
Black- je černej hovawart vlastním jménem Black Jack- B.J. sme nechtěli Jacka taky ne tak ej to black
Ajka- znakaát hovawartka vlastním jménem fialka- no hruza utrpení tak sem z fialky udělala Ajku
Dea- dostala jméno po jedný čubině která se mi líbila a libilo se mi i to jméno ej to jemná fenka hovawarta- překlad Bohině na ní sice uplně nesedí to by měl bejt spíš Evill ale pro mě byla vyvolená

no a Lipa- vořešice dostala tak blbý jmeno aby si ho mohl kdokoli kdykoliv změnit našli sme jí u hospody slovanská lípa- mohla to ebjt slověna nebo lípa tak je to lípa- lipuška

vlk
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 12:46
- Nahlásit

PetraK
... a v sobotu si jedem pro krááásný Kavkazí mimino a zatím má pracovní jméno Drobek.... se bojím, že huš mu zůstane....

Eire
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 13:04 - Změnil/a: Eire
- Nahlásit

kachna_

jednoho králíka s ne zrovna sluníčkovou povahou, kterýmu se říkalo "ta kousavá svině v rohu".

zřejmě dobrej voddíl,no..

Myslím,že není blbý jméno,záleží na dotyčným jak pojmenuje...pokud vím ,tak matriky schvalovaly a zamítaly jména pro děti, třeba jako Sandokan a podobné z televizních seriálů... třeba Sandokan Vomáčka,by měl být z vraždy rodičů omilostněn

Sama na smečku volám: děcka ke mně! ale jinak máme co v PP to na jazyku Isabu,Teddyho,Blacka,Sherry,Icu,a tady se to vymklo Agima je Babů a Eire je Anče.Vklodavům se snažím dávat jména z keltské mytologie a čauky se musí podřídit...

A protivný mi jsou jména jako Oliva olivová z....,špekoun špekatý z ....piškot piškotový z farmy zvířat

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 13:09
- Nahlásit

Eninka

Anetu, Bena i Britu jsem pojmenovávala já, i když Aneta není původně moje

Mohla bys mi udělat nějaký rozbor osobnosti? Zajímalo by mě to.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 13:12
- Nahlásit

vlk

VLKŮŮŮŮŮŮ ty budeš mít medvěda??? pojď k nám, ať to tady nezahnojujem, nutně musíš udat detaily!!!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání