| Autor |
Zpráva |
Bordetella
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2011 16:21
- Nahlásit
Dobrý den,
nemáte někdo zkušenosti s přepravou psů v zavazadlovém prostoru leteckou společností Air Berlin? Potřebovala bych dopravit psa na Sardinii na přelomu března/dubna. Našla jsem, že by se dalo letět se Smart Wings, Alitalia nebo Air Berlin. Úplně nejradši bych letěla s Lufthansou, která tam ale v tu dobu nelítá. Budu vděčná za každou zkušenost, děkuji )
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2011 16:50
- Nahlásit
Bordetella
já bych jela radši dva dny autem. Psa bych do zavazadláku nikdy nedala. Ale to ti moc nepomůže asi tak třeba někdo má dobrý zkušenosti a napíše ti je sem ....
|
Bordetella
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2011 16:56
- Nahlásit
Taky bych radši jela autem kdybych měla odvoz, ale bohužel jsem nikoho nesehnala a sama auto nemám a navíc by se muselo trajektem, což vyjde dost draho.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2011 19:28
- Nahlásit
Slyšela jsem, že nějaká paní šetřila a razila se psíkem na výstavu levným aerolinkami. Dorazila s tím, že pes byl zmrzlý, protože levné aerolinky netopily v nákladovém prostoru.
Nějaká diskuze o přepravních společnostech tu už byla. Zkus si ji najít. Byly tam, myslím, jmenovitě ty, se kterými měli lidi dobré zkušenosti.
|
Bordetella
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2011 21:12
- Nahlásit
Kdybych mohla tak si samozřejmě vyberu Lufthansu, ale bohužel jiné než 3 zmíněné aerolinky, které by letěly tam kam potřebuju, prostě nejsou. Pokud vím tak ani jedna z těch společností se tu nediskutovala.
|
bea
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2011 15:51
- Nahlásit
Jak je pes velký? Kdyby byl malý, je možná domluva s kapitánem letadla - občas povolí psa v přepravce na palubě.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2011 16:34
- Nahlásit
Vlčáčková
mým známým taky umrznul pes v zavazadláku právě
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2011 16:46
- Nahlásit
Bordetella
S Air Berlin jsem se psama nekolikrat letela, nebyl problem. Nejake blaboly o zmrzlem psu v zavazadlovem prostoru bych nebrala vazne. Pokud ti letecka spolecnost vezme na prepravu zvire, ma takovy podminky, aby nezmrzlo. Oni ti taky zvire nevezmou na kazdy let. Jediny, co je problematicky, je osetreni toho priletu a vydani/predani psa. Pokud poleti s tebou jako zavazadlo, tak se ti muze stat, ze prijede prepravka se psem mezi kuframa po pasu (stalo se mi v Alicante). Pokud posles psa jako cargo letadlem, ktere doleti nekdy pozde vecer, tak se ti muze stat, ze psa vydaji az pristi den rano (stalo se mi v Marseille).
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2011 16:48
- Nahlásit
Adiddaska
mým známým taky umrznul pes v zavazadláku právě
tomu teda opravdu neverim
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2011 16:49
- Nahlásit
leyenda
hele, ale mě to vyprávěl známej, že jim právě vyjela na pásu umrzlá výmaračka já jako netvrdim, že se to děje běžně, jen že to neni žádnej kec, tenhle konkrétní případ..
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2011 16:53
- Nahlásit
leyenda
ale nebylo to, že by tam zapomněli zatopit, to konkrétně nevim, co se tam stalo, jestli nějaká porucha klimatizace nebo co.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2011 16:55
- Nahlásit
Adiddaska
hele, ale voni ty zvirata tam nejsou jen tak volne vedle kufru, maji na to takove kontejnery klimatizovane, to jako leda by se jim to rozbilo, ale i tak... a jako uplne mrtva byla?
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2011 16:58
- Nahlásit
leyenda
jo mrtvá, děcka řvaly, manželka se zhroutila tam v tý hale, no prostě strašný, kdyby mi vyjel mrtvej pes takle, odvezli by mě rovnou do blázince, muselo to bejt strašný! asi se to rozbilo ta klimatizace tam, už si nepamatuju, jakej byl důvod. Já prostě bych tam psa nedala, to radši nikam nepojedu nebo si počkám, až budem mít privat jet a budou moct bejt na palubě
|
Bordetella
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2011 23:43
- Nahlásit
leyenda
Děkuju moc za informace, psa mám sice menšího, ale do 8 kg i s přepravkou se bohužel nevejdeme. Let trvá 2 hodiny, takže se moc nebojím, že by zmrzla. A ona je celkem flegma a miluje ježdění na skateboardu, když přijede s kuframa tak si myslim, že jí to bude jedno nebo jí bude dokonce bavit, že jede, hlavně když nakonci uvidí paničku.
Mimochodem taky jsem slyšela o umrzlém psovi, ale byl to čínský chocholatý pes, tam mě to až tak nepřekvapuje.
|
Bordetella
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2011 23:46
- Nahlásit
Adiddaska
Já nejdřív dělala hrozný scény, že v žádnym případě muj pes nepoletí v zavazadláku, ale jedu na půl roku a doma jí nechat nechci. A když selhal odvoz autem, tak jsem musela přistoupit na letadlo.
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2011 00:10
- Nahlásit
Něco podobného jsem slyšela od člověka, co dělal přímo u aerolinek stewarda. Nejde o topení, Ti co nakládají zavazadla, se nesmí splést a nesmí to zvíře dát omylem do zavazadlového prostoru - tam je myslím během letu tak minus 50 stupňů, takže v klidu - zmrzne i během krátkého letu, čínskej chocholatej i chlupatej . . .
Asi se to nestává často ale ano, opravdu se to stát může. Můj pes nikdy nepoletí, toto riskovat prostě nebudu.
Ono se prostě občas stane, že informace předaná na přepážce se nedostane k dalšímu personálu.... (zaměstnanci manipulující se zavazadly, stewardi a další). Těch mezičlánků je víc než dost na to, aby se něco "nepovedlo"
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2011 00:13
- Nahlásit
Bordetella
Let trvá 2 hodiny, takže se moc nebojím, že by zmrzla.
Zmrzne za pár minut, ne? Pokud opravdu bude mít tu "příležitost". Člověka může uklidnit, že to je prý docela příjemná smrt, protože nejdřív je zima a posléze prý už ne a člověk má příjemné halucinace...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2011 00:58
- Nahlásit
romcca
Já teda nevím, ale mě se to nezdá, že by tam byla až taková kosa, však když vezu v kufru něco tekutého a kufr dostanu půl hoďky po přistání, tak by to muselo být zmrzlý na kost taky a to teda nikdy nebylo. Navíc se psem asi nejde až tak o ty předaný informace, vždyť ti lidi co to nakládají přece vidí, že nakládají přepravku s čoklem a ne kufr a snad nejsou až tak blbý.
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2011 08:58
- Nahlásit
Myslím že hodně záleží na dopravci a klidně věřím že někteří jsou schopni toho čokla vrazit i do lednice. mám zkušenosti díky bohu jen s kufry ale např. s Air France již nikdy více - ztatili mi zavazadla v Paříži a čekala jsem na ně týden......Naproti tomu jsem dobíhala smykem letadlo Turkish Air - moje letdlo mělo zpoždění skoro 4 hod a tam jsem fakt nepočítala že bych zavazadla měla v tom samém spoji co jsem seděla já a na Ruzyni byl tam! a to jsem fakt čuměla! Známí přepravovali psi na Filipíny a i s přestupama dojeli v pořádku a to je fakt dlouhá štreka!
|
Bordetella
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2011 18:31
- Nahlásit
hancaw
kdyby pes skončil v ledničce tak bych o něj strach neměla, tam jsou aspoň 4 °C věřím, že všechno záleží na dopravci a hlavně na personálu, který to má zrovna na starosti
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2011 19:19
- Nahlásit
Já teda nevím, ale mě se to nezdá, že by tam byla až taková kosa
Koukala jsi někdy na teplotu venku, která se ti průběžně zobrazuje na té obrazovce před tebou? Fakt kolem mínus 50. To nezvládne žádný tvor.
Já letěla na 3/4 roku a psa bych ani tak nevzala. Tady se měla s mámou dobře.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2011 21:07
- Nahlásit
LucieS
Teplota venku ale neznamená že je stejná v letadle, byť v zavazadlovým prostoru, prostě tomu nevěřím vzhledem k tomu, v jakým stavu vyjedou kufry a věci v nich na pásu.
|
Berrie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2012 22:23
- Nahlásit
Všechny informace tady uvedené jsou vytržené z kontextu a nejsou zcela pravdivé. Pracuji u letecké společnosti - jmenovat nebudu, aby to nebylo bráno jako skrytá reklama. Přeprava psa v kargu pravda bez rizika není a stát se může cokoliv. Let na Sardinii neni tak dlouhý, takže je to jiné, než přeprava za oceán.
Letadla typu Airbus musí mít specielně upravený zavazadlový prostor s vyhříváním, ne všechny letecké společnosti to tak mají (ale ti co nemají, nezajištují přepravu zvířat). Letadla typu Boeing - v zavazadlovém prostoru cirkuluje ten samý vzduch, který dýcháte v kabině, jen je chladnější - okolo 12oC. Neni pravda že jsou v zavazadlovém prostoru specielní kontejnery pro zvířata. Vaše přepravka se psem (pozor - uzamčená !! ) je v zavazadlovém prostoru upevněná popruhy proti posunutí. Ale je to společný prostor, kam se nakládají ostatní zavazadla. Bohužel schrána musí být odbavena jako zavazadlo a tak vám potom bude i opět vydána - na pásu s kufry. na většině letišt nedostanete psa po přistání u letadla - nedovolují to postupy na letištích (neni to o neochotě letecké společnosti). Stejně neni pravda, že Vám kufr ztratí letecká společnost - ale je to problém letiště, které zajištuje odbavení zavazadel, jejich naložení a vyložení . To už letecká společnost bohužel neovlivní. Podmínky , jak přepravit psa na palubě má každá letecká společnost nastavené jinak a jsou uvedeny v jejich přepravních podmínkách. Bývá tam uvedeny max rozměry schránky a psa včetně schrány. Zjednodušeně řečeno - schrána na psa se musí vejít do prostoru pod sedačkou - pod nohy. Váhový limit se nechá tolerovat o nějaké kilo, ale ne rozměr. Když si přinesete na palubu schránu větší, která se tam nevejde, nezbyde palubnímu personálu nic jiného, než pejska poslat do zavazadlového prostoru. Schrána nesmí být umístněna na volnou sedačku (ani když se tam upoutá) a pes musí být v schráně po celou dobu letu - nesmí se z ní vyndavat. Většinou stačí souhlas přepravce při nákupu letenky, některé společnosti to mají na souhlas kapitána před letem - což neni vždy ideální. Nechci tady uvádět odkaz na naši spolešnost, aby to nebylo bráno jako reklama, ale napište si dotaz na letecké společnosti, které letí do Vaší destinace a podrobně si nechte napsat jejich podmínky přepravy zvířat. Uveďte váhu pejska a jeho plemeno. Oni už Vám napíší, za jakých podmínek jsou schopni psa přepravit. Určitě Vám neprodají letenku, kdyby věděli, že přepravu nejsou schopni zajistit.
|