| Autor |
Zpráva |
agáta12
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 22:37
- Nahlásit
Co takhle vytisknout pár názorů z téhle diskuse , zvětšit a přidat k cedulce , co tam vedle pejska visí .
A taky k výtahu a do výtahu .
Veřejné mínění - co by tomu řekli lidi , někdy taky pomůže -
Taky se mi to nelíbí , kdyby tam měl třeba přepravku na schování , ale otevřený prostor není to pravý vořechový . A to že brečí by mě štvalo .
Jestli je majitel - ka tupá ??? Necitlivá, tak na co ho proboha má .
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2011 18:26
- Nahlásit
Grin
To by asi fakt chtělo víc info... Třá je - teoreticky - pes nějakýho toho vozíčkáře, co je v nemocnici nebo se něco stalo... nebo co já vím. (Ta sestra ale na vozejku není? Tak asi ani není její, ne?) A taky nevíš, co se psem paní dělá před prací nebo poté, co ho strčí do auta, esi to je všecko, to co vidíš, nebo jdou na vycházku, jen ho nechala vyčůrat před nastoupením do auta.
Jako dobrý to samozřejmě není ať tak nebo onak, a možná to je hodně zlý, ale možná to není zas až tak zlý, jestli rozumíš, co myslím. Blbý je, že nemáš teďka moc šancí se to dovědět a "nabídnout pomoc"... Obávám se, že na nějaký zásah zvenčí to jako zas tak zlý asi není.
Každopádně já bych se bála, že bych nátlakem bez dohody zrovna v tomhle případě dosáhla maximálně toho, že psa někam uklidí ještě do horšího, než že se zamyslí a něco pozitivně změní. Lidi málokdy něco změní, ale když už, tak je musí někdo spíš inspirovat pozitivně. Si teda myslím, mám zkušenost.
Eninka
člověče ty máš někdy nápady, že mi padá čelist
dyť to je krádež, a jak by to pomohlo?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2011 20:49
- Nahlásit
Vero
jaká krádež? Já nemyslela, aby si jej nechala, ale aby jí jen "postrašila", asi jsi to špatně pochopila. Prostě bych jí pak jen řekla, že mi bylo psa líto, tak jsem jej na ten čas, aby nebyl na chodbě sám vzala k sobě.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:09
- Nahlásit
Dneska tam fenka nebyla, tak nevim. Uvidíme zejtra.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 08:58
- Nahlásit
Eninka
pochopila jsem to dobře... podle mě mezi tím, co ji vemeš a než ji vrátíš, to je normální krádež. i když ji nemáš v úmyslu, nikomu to nedokážeš, že to jak je. jako vemeš si v obchodě bonbon do kapsy a pak se rozhodneš ho zas vrátit, abys dokázal majiteli, že má blbé hlídání... to nedokážeš, pokud tě mezitím chytí
Grin
kéž se ukáže, že to je jen dočasné řešení blbé situace...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 09:18
- Nahlásit
Vero
vemeš si v obchodě bonbon do kapsy a pak se rozhodneš ho zas vrátit,
to až tak není, pokud si jej dáš do kapsy a nepokusíš se odejít bez zaplacení, např. projitím přes pokladnu apod., tak to krádež není, pokud jsi teda nemyslela, že s bonbonem vyjdeš ven a až
pak budeš tvrdit, že jsi chtěla zkoušet hlídače..
podle mě mezi tím, co ji vemeš a než ji vrátíš, to je normální krádež
taky nesouhlasím...psala jsem, že bych řekla, že pobíhal po domě třebas... a v tomto případě by nešlo o krádež - neměla v úmyslu si přivlastnit cizí věc, ale ujala se volně pobíhajícího psa,
tudíž by se to bralo že se ujala opuštěné věci s úmyslem vrátit ji původnímu majiteli.. prostě takhle jsem to myslela já.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 09:51
- Nahlásit
Eninka
podle mě mezi tím, co ji vemeš a než ji vrátíš, to je normální krádež
taky nesouhlasím...psala jsem, že bych řekla,
ale já neřeším, co bys řekla a dělala "jako", ale to, co bys fakt dělala - prostě bys čokla odvázala, šlohla. i když se svým dobrým úmyslem.
ale jo, já ti rozumím, myslím, jen se mi to nezdá, asi nejen proto, že by čéka u toho odvazování někdo mohl čapnout. ale to je jedno , hele, Grinová to stejnak dělat nebude, tak je to jen hypotetické.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 09:56
- Nahlásit
Vero
Grinová to stejnak dělat nebude, tak je to jen hypotetické
já vím...
já jen zkraje reagovala na příspěvek tak nějak emotivně, že bych tohle udělala já, protože mě to taky štvalo, že musí psík
ležet jen tak na chodbě na podložce, určitě se tam cítí blbě no...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:16
- Nahlásit
No, já nevím. Třeba ta paní doufá, že toho psa někdo ukradne. Nebo je úplně pitomá. Jinak by ho nevystavovala nebezpečí, že se tak opravdu stane nebo že ho sežere nějakej okolojdoucí pitbul. Prostě ta ženská toho psa vystavuje každý den riziku, které se jí jednoho krásného dne může škaredě nevyplatit. Copak si to neuvědomuje?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:23
- Nahlásit
Vlčáčková
že ho sežere nějakej okolojdoucí pitbul
nevim jak často choděj jen tak kolem pitbulové po barácích ..
. Třeba ta paní doufá, že toho psa někdo ukradne
smajlíktukajícísinačelo
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:25
- Nahlásit
Vlčáčková
Třeba ta paní doufá, že toho psa někdo ukradne
Kdyby měla takový doufání, uváže psa před libovolným supermarketem a má vyřešeno.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:27
- Nahlásit
Vlčáčková
okolojdoucí pitbul.
To naštěstí nehrozí, jediný okolojdoucí psi jsme my apak velšteriér Venoušek, hajzl teda jak cyp ale ten zase jezdí výhradně výtahem, ten pěšky nechodí
To víš, jak je to uvnitř baráku tak prostě ženská neřeší, asik jí přijde že je tam dostatečně v bezpečí, když se tam nikdo bez klíče nedostane...
Dneska tam zase nejsou, btw, je tem jenom cedule ale pes ani podložka tam nejni
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:29
- Nahlásit
Grin
tem jenom cedule
z toho mě vyplývá ,že eště přijde ,jinak by ceduli logicky vyhodila
|
helps
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:36
- Nahlásit
Grin
tak jí možná kontaktovali z toho sdružení? ještě se neraduj, kdo ví kde pes je...
jinak myslím, že by neschváli, aby si jí ho hlídala, pokud jde opravdu o asistenčního psa, tak je pravda, že chtějí, aby si nevšímali ostatních lidí a psů a prostě ničeho... takže pochybuju, že by jí nevadilo, aby trávil čas s tebou a tvojí smečkou
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:46
- Nahlásit
davidkova renata
tak i kdyby tam pes byl třeba jenom 2x v tejdnu a né 5x tak je to pro mě dobrý... tedy kdyby ho nechávala doma samo... samo homůže zavřít někam jinam a my budem vědět prd
helps
kdo ví kde pes je...
pokud jde opravdu o asistenčního psa, tak je pravda, že chtějí, aby si nevšímali ostatních lidí a psů a prostě ničeho... takže pochybuju, že by jí nevadilo, aby trávil čas s tebou a tvojí smečkou
no právě, proto tam má nehladit a nekrmit... to že já chodim okolo s čoklama asik ani nevědí. Tohle mi přijde úplně nejvíc absurdní na těch asistenčních psech... že jako nemaj žádnej život mimo toho pána... prostě fakt nástroj
Kdysi mi někdo říkal, že ten asistenční pes odkládá svoje povinnosti s vestou - že když mu sundáš vestu, tak prostě přestane pracovat a je z něho normální pes - ale to mi přijde jako nesmysl teda, nedokážu si představit jak tohle psoj vysvětlíš...
Třeba to tak je, nevim
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:52 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Grin
Jo, tak to nikdy nevíš, co se náhodou může stát. Já jsem například živá (nebo třeba jen nepřizabitá) úplnou náhodou. A taky jsem si myslela, že na té silnici, kde povětšinou vůbec nikoho nepotkávám, je úplně rovná, poměrně široká, v polích (takže perfektně všude vidět) a prakticky bez příkopů, se přece nemůže nic stát.
A co se týče zvířat, tak na jedné americké hvězdárně takhle jednou otevřeli dveře a těmi dovnitř vběhl skunk, který okamžitě zamířil do úklidové místnosti, kde byly úplně náhodou otevřené dveře. A tam se "zabarikádoval". Prostě ho nemohli dostat ven. Řešili to dlouho a šli na to vědecky. Poslední, co mělo zabrat, byla cestička z pamlsků od dveří do komory až po dveře ven. Když tedy rozmístili skunčí pamlsky a naráz (dobře za nimi ukryti) otevřeli oboje dveře, skunk z komory ani krok, zato zvenku vběhl dovnitř další skunk, v mžiku vyžral odměny a ... a už byli v té komoře skunkové dva! Kdo by to čekal, že? Co je proti tomu možnost kolemjdoucího zlého psa na chodbě baráku ve městě.
Já bych tam svoje psy nenechala ani náhodou.
Samozřejmě s tím chtěním ukradení psa jsem to schválně nadsadila. Minimálně ale je to té ženské jedno, ne?
|
helps
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 10:54
- Nahlásit
Grin
jo je to smutný no... tak uvidíš, jesi tu ženskou ještě potkáš a něco z ní dostaneš. ale tagle dyž o tom nic nevíme, tak těžko říct, co jí k tomu vede. každopádně riskuje teda hodně, na chodbě bych psa přivázanýho v životě nenechala.
hele možná na tom něco je.... třeba jak pes pozná rozdíl mezi výstavním a normálním vodítkem? sou opravdu psi, kteří dostanou vodítko výstavní, najednou se nesou jak největší šampioni, házejí jeden postoj za druhým ... ale že by zas úplně odložil s vestou starosti a povinnosti to si bohužel nemyslím.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 11:07
- Nahlásit
Grin
Kdysi mi někdo říkal, že ten asistenční pes odkládá svoje povinnosti s vestou - že když mu sundáš vestu, tak prostě přestane pracovat a je z něho normální pes - ale to mi přijde jako nesmysl teda, nedokážu si představit jak tohle psoj vysvětlíš...
ta čuba co sem o ní psala taková je..někdy mi přijde že je taková aji s postrojem,ale nebudem to pitvat
přijde úplně nejvíc absurdní na těch asistenčních psech... že jako nemaj žádnej život mimo toho pána...
a jakej život maj neasistenční psi co maj pána debila a sou celej život na flexe voděný kol baráku,uvázaný u boudy než umřou,zavřený v bytech 14 a více hodin atd??? kde je rozdíl? je jich málo myslíš?
jinak třá můj pes ví dle cajků co bé zrovna za výcvik a jistě neni sám..pes dobře vedenej na ostnáči do něj bé strkat sám hlavu bo ví že bé sranda a práce ..tak na tomhle modelu by asi mohlo bejt založený to tvý prohlášení o vestě myslim
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 11:13
- Nahlásit
davidkova renata
jakej život maj neasistenční psi co maj pána debila a sou celej život na flexe voděný kol baráku,uvázaný u boudy než umřou,zavřený v bytech 14 a více hodin atd??? kde je rozdíl? je jich málo myslíš?
tak jasně, stejně jako nemůžeš srovnávat čokly tyhle flexinový a ty týraný... ale tak zlo i malý je zlo jsi psala. Já samo nebudu vést tažení proti asistenčním psům, ale to žese mi některeý věci nelíběj prostě pravda je.
třá můj pes ví dle cajků co bé zrovna za výcvik
helps
třeba jak pes pozná rozdíl mezi výstavním a normálním vodítkem?
jasně, chňápu.. asi jo, asi to fakt nakonec může tak bét.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 11:27
- Nahlásit
ono to tak brát nemůžeš... co třeba psi v armádě nebo u policie? kamarádka pracuje s policajtama - není policistka, ale dělají nějaký výzkumy či co - a říkala, že ty historky, co slýchá sou strašný. v podstatě psa kolikrát pošlou na jistou smrt a pak akorát prohlásej, jakej to je hrdina psí, že za ně položil život... to dneska je spousta psů braných jako společníci, ale dřív se chovali hlavně kvůli tomu, aby je člověk nějak využil/zneužil... tak myslím, že ačkoliv je to taky třeba né moc veselej život asistenčního psa, furt lepší než když psa pošlou na minový pole atp.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 20:32
- Nahlásit
Tak mi dnes paní z pomocných tlapek volala, ujistila mě že to prošetřili a zjistili že je o pejska řádně postaráno, že paní chodí do práce jen 3x týdně na 6 hodin a pro psa je prý lepší když je kratší dobu "s ní" než delší dobu doma, že paní pejska venčí pravidelně i během směny. Pesan patří k jejímu dítěti. A že jsou s organizací ve styku a žádná péče zaendbaná není.
Takže děkuji všem za rady, témátko zamykám a ještě prosím moc prosím Stetiska aby smazala fotky z rajčete. Děkujiiiiii!!!
|