Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Stává se ze mě ratlíkář :-(
Autor Zpráva
Bukča
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 19:26 - Změnil/a: Bukča
- Nahlásit

Ahojky,

pomoc, stává se ze mě ratlíkář
Moje holčička PRT (2,5 roku) se před 3 týdny servala, prohrála a pak jsme týden léčily prokousnutou hnisající nohu. Po pár dnech spadla teplota, noha přestala hnisat a teoreticky se vše vrátilo do normálu. Všechno kromě mě.....

Malá je teď trochu ostřejší, asi se bojí, ale nejvíc ji asi stresim já. Potkáme většího psa (což je skoro každý) a já už v duchu šílím a představuju si jak ta moje vystartuje... a ten druhý pes taky ...a pak ji pokouše... a v hlavě se mi dějou hrůzný scénáře. Samozřejmně si uvědomuju svoji stupiditu a to, že malá cítí můj stres a proto stresí taky, ale nemůžu si pomoct. Nejradši bych si ji vzala nad hlavu jako důchodce a ječela "zavolejte si toho psáááá"

Vždycky jsem byla v pohodě, malá sice neposlechne na slovo, ale je dost ovladatelná na to, aby mohla mimo silnic chodit na volno.... při setkání s cizím psem jsem jen byla ostražitá na reakce psa, kterého neznám, ale a priori jsem brala každého psa jako kámoše na vylítání.....

Vím, že se musím zklidnit nebo skončím s jojopsem, ale jsem nějak mimo

UFUF, jsem se potřebovala vykecat....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 19:36
- Nahlásit

Bukča
no hele co chceš slyšet...takhle prostě spěješ do p*dele,ale to víš sama..dojud se nehodíš do normálu,nehneš se.Zkus se v okolí seznámit s lidma co maj normální psy a chodtě venčit společně,to by ti mohlo pro začátek trošku pomoct ne?

Bukča
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 19:45
- Nahlásit

davidkova renata

jo dík, já to vím, asi jsem se potřebovala trochu vykecat......chodím venčit se známýma a snažím se zklidnit...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 19:49
- Nahlásit

Bukča
asi jsem se potřebovala trochu vykecat......chodím venčit se známýma a snažím se zklidnit...
tak jasně..určitě chod dála nezůstávej v tom sama zpočátku..měj na paměti,že tim čubě moc škodíš a to jistě nechceš.
Ne každej pes je agresor..možná to majitelé malejch psů maj horší,já to neumim posoudit mám vždy NO
hele a vona si začla že píšeš
Moje holčička PRT (2,5 roku) se před 3 týdny servala, prohrála

Bukča
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 19:55
- Nahlásit

no napadení to nebylo, byly jsem na psím špacíru a 2 teriéří krávy se porvaly o díru s myšima... ta moje bílá zmije v tom nebyla nevinně, jenže ta druhá je mnohem větší, tak neměla moc šanci...

já vlastně nemám strach, že ji napadne ten velký pes, ale že ta moje ze stresu vystartí a on jen bude neadekvátně reagovat...

snažím se ji uklidňovat...od začátku ji učím (asi dost nekynologicky ) když potkáme cizího psa a ona se ježí, tak říkám, že je to "kámoš"
většinou ji to zklidní a místo ježení začne vrtět, ale teď (asi cítí můj vnitřní stres, těžko říct) se pořád ježí a startí !

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 20:33 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit

Bukča
Měla jsem v práci psa, kterej taky, dle slov majitele, startil bez rozmyslu na psy a některý lidi, který potkali na ulici. Jednou jsme vyrazili ze cvičáku do ulic, že to chci vidět v praxi. A když jsme se blížili k prvnímu kolemjdoucímu psovi, tak majitel udělal pohyb zápěstím do kruhu, aby si omotal vodítko kolem dlaně, čímž došlo k varovnému cinknutí řetízkového obojku na krku psa a zároveň mírnému napnutí do té doby prověšeného vodítka. Což byl samozřejmě jasnej signál pro psa "hele pozor, blíží se nebezpečí" a pes okamžitě zpozorněl a vyrazil do akce...

Nevysíláš třeba nevědomě něco podobnýho? Vyjma samozřejmě toho, že už dopředu předpokládáš průser.

hally001
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 21:37
- Nahlásit

Bukča-já mám doma degena, kterej startuje na všechno co je větší než ona...už jsem vzdala jí "převychovávat" a venku, pokud potkáme nějakýho hafa se prostě seberu a jdu od ní do hajzlu...když mě nebo manžela nemá za prdelí, tak se rak necejtí....

Bukča
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2011 18:45 - Změnil/a: Bukča
- Nahlásit

Gi a smečka
jj přemýšlela jsem zda nevysílám blbý signály, ale já ji mám většinou na volno, takže spíš ne....řekla bych že nervozitu ze mně cítí asž když honem přivolávám.... (jenomže já přivolávám až když mám pocit, že vyrazí nebo když už vříská...)

hally001 taky jsem si říkala, že nejlíp asi udělám, když půjdu spíš dál než mazat tam a řešit

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání