| Autor |
Zpráva |
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 18:58
- Nahlásit
Asi nejsem sama, ale zajímalo by mě, jak od sebe poznat různé bullíky. Myslím tím pitbulla, amstafa, stafbula a já nevím, co ještě je jim podobný. Poznám s jistotou jen bulteriéra
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 19:09
- Nahlásit
stetisek123
Hmm, na to mám napsaný pěkný povídání. Žel bohu jsem na mobilu, tak to nezkopcim. Tak zejtra.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 19:10
- Nahlásit
Eště jsem koukala, že je americký pitbull a americký buldog. Mě by to fakty zajímalo, protože tahle plemena mi utekla
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 21:23
- Nahlásit
jo, tohle mě taky zajímá!
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 21:48
- Nahlásit
impact
hezky nám to tady popiš i s fotkama!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 22:25 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
Psíček
a ty by jsi se Psíčku připodobnil ke kterému plemeni (nezaměň s plemeníkem ) ?
edit: myslím když seš ten Psíček
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 06:57
- Nahlásit
zuzanarosakova
hezky nám to tady popiš i s fotkama!
ano to by mi moc vyhovovalo. Třeba, že tenhle je výrazně menší a nesmí mít tuhle barvu a tak... Jsem z těchle psů jelen
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 08:32
- Nahlásit
stetisek123
Výstavu nebo bullí sraz naživo žádný psaný text nenahradí .
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 08:50
- Nahlásit
Americký pit bull terier (APBT, pitbull)
Poznat pravého APBT není zrovna jednoduché, protože APBT nemá jednotný a ucelený standart. Požadována je samozřejmě harmoničnost a soulad těla. Avšak na velikosti a barvě nezáleží. Jsou piti o váze 11kg, jsou i piti o váze 30 a více kg. Pro samotné mnohaleté chovatele může být někdy problém poznat, zda se jedná o pitbull nebo staforda. Obzvláště u psů bez PP je tohle takřka nepoznatelné.. APBT nespadá pod FCI, protože není uznán jako plemeno. A nikdy nebude. A to z jednoho prostého důvodu - chovatelům jde o povahu a ne o vzhled. A jaký APBT opravdu je? Je to psí samuraj.. Miluje lidi bez rozdílu, avšak většinou se nesnese se psy. Jistá dávka tolerance tam být může, ale nelze se na to spoléhat.
Americký stafordšírský teriér (AST, amstaff, staford)
V dávných dobách, kdy byl pitbull zápasníkem, se část chovatelů rozhodla toto plemeno zařadit pod FCI. Přestali s ním tedy zápasit, ujednotili standart, povahu a plemeno zaregistrovali pod názvem Americký stafordšírský teriér. Amstaff má jednotný standart, oproti pitovi je mohutnější. Výška 46 – 48 cm u psů a 43 – 46 cm u fen. Není přípůstná játrová barva, játrový nos, černá s pálením a taktéž nemá být podporováno více jak 80% bílé barvy.
Stafordšírský bullteriér (SBT, stafbull)
Mini verze amstaffa. V jeho rodné zemi se mu říká chůvička pro jeho bezmeznou lásku k dětem a lidem vůbec. Výška je 14 - 16 palců (35,6 - 40,6 cm). Je to malý cvalík s typicky vysmátou držtičkou.
Anglický bullteriér
Tak toho poznáš podle typického klabonosu.
Tebou zmiňovaný americký pitbull je co? Máš na mysli american bully? Pokus o vyšlechtění megaprasete? To už nemá s teriérem typu bull nic společnýho.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 08:52
- Nahlásit
Psíček
no kdo ví ...
No ty rozhodně ne, máchale. A ani vědět nebudeš.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 10:27
- Nahlásit
impact
Stafordšírský bullteriér (SBT, stafbull)
Mini verze amstaffa.
S tímhle naprosto nemůžu souhlasit, stafík není zmenšená verze amstafa, za prvé vznikl mnohem dřív než americký staf. teriér, za druhé nejen velikostně, ale i tvarově a proporcionálně se od amstafa opravdu hodně liší a za třetí povaha těchto dvou plemen je od sebe taky dost vzdálená.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 10:44
- Nahlásit
Eldoguero
Kriste, píšu to obecně. Aby je lidi poznali. Sem napiš svoje rozlišení, jak je lidi od sebe poznaj.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 11:26
- Nahlásit
stetisek123
americký buldog
Tej je jaksi tady trošku vod válu,ale tak má tam to bull a dog tak zde prosím http://www.buldogs.estranky.cz/clanky/americky-bul dog.html
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 11:28
- Nahlásit
uf, uf, takže amstaf je uznaná verze picbulla, a staford je malej. Pokud potkám játrovýho nebo moc bílýho psa, není to papírák.
Problém asi bude, že až teď jsem zjistila, že jsou tam dvě podbný slova: staford a stafbull
Ale díky, moc mi to pomohlo.
Ten amer. pitík, to jsem jen tak narazila, že v tom mám fakty bordel. ale ještě určo existuje americkej buldog, to prý je něco ohromnýho...?
Ještě mám problém rozpoznat molose,ale to už bych asi po tobě chtěla moc, viď?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 11:34
- Nahlásit
Psíček
ale jo, psy, co se molosí, poznám, ale hromadně. Jenže jak poznat boerbola od cane corzo a co bordóská doga, fila mastinové, mastifové,..
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 11:37
- Nahlásit
tak už ale vím, že jsme včera s Grinečkovou potkaly stafbulla! Impact, úspěch! děkuji
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 11:42
- Nahlásit
stetisek123
Ještě mám problém rozpoznat molose,ale to už bych asi po tobě chtěla moc, viď?
A co takhle zkusit přečíst si standardy na www.cmku.cz nebo si plemena vygooglit? Moc hezoučké povídáníčko o všech možných pejscích je tady a hezoučké fotečky třeba zde
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 11:45
- Nahlásit
Psíček
ty foe fo co ti de? fypada jak malej picbum tak je to jasny, ne?
jako to je jasný, že vypadá, taky je třeba se ho bát, to dá rozum, stejně, jako onehdá pán, kterej si hladil naší stafbulku a byl z ní naprosto unesenej, do doby než se zetal co je to za plemeno a já mu odpověděla
impact
Sem napiš svoje rozlišení, jak je lidi od sebe poznaj
Bych řekla, že fotky a jsou asi lepší měřítko ne, když tedy pomineme osobní setkání. Plus k tomu napsat velikost - ok. Já jen píšu, že stafbul není zmenšenej amstaf - a to není - toť fše
stetisek123
Hele on americký stafordšírský teriér (amstaf, někdy staford) a stafordšírský bulteriér (stafbul, nebo taky staford) jsou vzájemně dost odlišný a to na první pohled.
Pitbul může vypadat skoro jakkoliv a americký buldok je relativně velkej většinou z větší části bílej se znaky.
Popis na netu je dost blbej, zkus zajít na nějakou výstavu psů, tam to uvidíš na vlastní oko všechno
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 11:56
- Nahlásit
Psíček
guera
nic podobnýho názvu jsem nikdy nechovala
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 11:57
- Nahlásit
stetisek123
Pokud potkám játrovýho nebo moc bílýho psa, není to papírák.
No to né, může bejt papírák, ale se štemplem nestandard.
Eldoguero
Já jen píšu, že stafbul není zmenšenej amstaf -
Pro mě je.
tam to uvidíš na vlastní oko všechno
Tož třá pitíka tam asi nepotká.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 12:03
- Nahlásit
Psíček
tak to jsi asi potkal někoho jinýho
impact
Pro mě je.
hm, co k tomu říct, že ...
Tož třá pitíka tam asi nepotká
ne pita opravdu ne, ale poznat, jestli je konkrétní pes pit nebo něco jinýho není úpa jednoduchý (sama to nahoře píšeš) - ale určitě tam potká bula, stafbula, amstafa a milion pět molossů, včetně am. buldoků (většinou)
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 12:05
- Nahlásit
Eldoguero
hm, co k tomu říct, že ...
No nic, čéče. Mě asi nezměníš.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 12:11
- Nahlásit
impact
No nic, čéče. Mě asi nezměníš
Proč bych taky měla akorát je to podobný, jako kdybych napsala, že třá maliňák je pro mě jen zrzavej německej ovčák
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 12:15
- Nahlásit
Eldoguero
že třá maliňák je pro mě jen zrzavej německej ovčák
Ovca jako ovca.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 12:15
- Nahlásit
Eldoguerohm,malinak a nemeckej ovcak je teda dost diametralni rozdil!!!!jak v povaze tak v exterieru,jinak dobry prirovnani,tak to vidim jak ty,to odbornice na psi typu bull nejsem!kazdy je svym zpusobem jako plemeno jedinecny at povahove nebo exterierove.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 12:32
- Nahlásit
Psíček
pit se pozná tak, že je přeci stejnej jak ten Nově ne?
no jo, ale von je to občas i staford, nebo neznámé plemeno Stafordšírský teriér tak si vyber
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 12:32
- Nahlásit
holky, prosím nehádejte se. Pro laika, jako jsem já, kterýmu nejde o povahu, protože si bullíky nikdy nepořídím to naprosto stačí. Prostě jsem si potřebovala jen ujasnit, co potkávám a tomi stačilo tak laicky, jako to impact popsala.Pokud bych se na tyhle plemena chtěla specializovat. Tak si to nastuduju.
Na výstavy chodím, nakonec taky mám psy s papírama. Ale prostě mi některé skupiny utíkají. Jiným zase utečou teriéři, že je nerozeznají, někdo má bordel v ohařích. Prostě jsem si to jen chtěla ujasnit, nic víc.Nemělo to být kontroverzní téma. Ale chápu, že kdyby mi někdo řekl, že skot je knírač namalejch nohách, tak se taky rozčílím. Na druhou stranu, když chci někomu popsat plemeno, co chovám, klidně použiju slova knírač x jezevčík Musíme se umět i zasmát
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 12:34
- Nahlásit
impact
Ovca jako ovca
a tak to zas jooo, však podle tohoto je vlastně brijárd jen hodně chlupatý NOčko, že jo
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 12:36
- Nahlásit
stetisek123
My se nehádáme. To je jen šou pro kolemjdoucí.
Hele tak pro tohle je právě ten můj popis dělanej.. Právě pro lidi, co by chtěli sem tam na ulici poznat, co to je za psa. Zájemcům o plemeno, jakože koupě, bych taky říkala něco jinýho. Třá že se stafbulíkama se taky zápasilo.
Jinak mojí thajce taky říkaj kříženej ričbek. No né, prosím, ona má PéPé. Opravdu? To je ale nějaký nepovedený ričbek. Má mít uši dólu a je nějaká nedorostlá. To vás asi ošidili.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 12:37
- Nahlásit
impactno tak to jde videt,ze nemas ani sajn o ovcackych psech,kdyz tvrdis ovca jako ovca a tim padem kdyz je briard taky ovcackej pes tak je to vlastne chlupatej ovcoun,tak jo,no sice s hajou si stejny nejsou ale kdyz tvrdite ze ovca jako ovca.
|