| Autor |
Zpráva |
ferwin
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 16:35
- Nahlásit
Dobrý den, chtěl bych si pořídit psa. Ovšem nevím jaké plemeno bych si měl zvolit. Mělo by se jednat o střední plemeno, ale jsem začátečník, takže bych nechtěl psa, který je příliš náročný. Také by musel vydržet celoročně venku. Co jsem se tak díval tak se mi líbila například Border Kolie, ale slyšel jsem, že je velice náročná na pohyb a to nevím jestli bych zvládl. Pes by byl umístěn v kotci a měl by výběh na celou zahradu, samozřejmě bych s ním chodil na procházky apod. A tak Vás prosím, nevíte o nějakém plemeni, které by vyhovovalo mým požadavkům? Moc Vám děkuji za odpověď.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 16:55
- Nahlásit
ferwin
A tu nenáročnost myslíš jako povahově nebo i třeba, co se týká péče o srst. Bordera asi nebude to pravé, potřebuje hodně zaměstnat hlavu.
Mě napadl samojed.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 16:58
- Nahlásit
ferwin
ve středních plemenech se nevyznám a tak konkrétně neporadim, asi řeknu jenom tohle:
1) náročný je svým způsobem každý pes. Vždycky bude mít potřeby a bude vyžadovat tvoji pozornost a aby ses o něj staral, jestli chceš něco nenáročného, pořiď si raději jiné domácí zvíře, třeba kočku. To není myšleno zle, to je prostě konstatování faktu.
2)mrňouse hned nemůžeš strčit do kotce, musíš ho mít doma aspoň než se na tebe naváže a neučí se hygienický návyky.
3)jestli jsi Psíček, tak tě praštím on-line traverzou. jestli nejsi, ignoruj bod 3.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 17:07
- Nahlásit
Grin
3)jestli jsi Psíček, tak tě praštím on-line traverzou. jestli nejsi, ignoruj bod 3.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 17:11
- Nahlásit
ferwin
Kolik času denně si myslíš, že se psem strávíš?
Tony
Mě napadl samojed.
samojed loví
Když jsme kdysi vymýšleli psa pro babičku, přemýšleli jsme nad těmito plemeny:
Německej špic, bernský salašnický a choďák. U nás vyhrál špic
|
ferwin
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 17:38
- Nahlásit
Díky za odpovědi, nenáročného myslím jako povahově nenáročného, čili aby šel lehce vycvičit jelikož jsem začátečník. Ještě jsem se díval na Českého strakatého psa, co na něj říkáte?
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 17:49
- Nahlásit
kachna_ to je fakt, německý špis nebo choďák jsou lepší typy (berňák už bude asi hodně velký).
ferwin
má ho kamarádka a nemůže si ho vynachválit (povahově), ale má ho v bytě, nevím, jak s celoročním pobytem venku
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:05
- Nahlásit
kachna_
choďák potřebuje taky unavit, ten náš i po 3 hodinách intenzivní procházky se spoustou lítání okamžitě po příchodu domů a vychlemtání misky s vodou přitáhne aport..
strakáč je celem dobrá volba, ale celoročně venku asi ne
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:05 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit
1) kolik času denně mu chceš věnovat
2) co s ním chceš dělat
3) co přesně od psa očekáváš (aby hlídal, byl společník, "jenom byl", abys chodil na výstavy a zkoušky...)
Bez toho se nedá odpovědět.
Obecně, bez "zaměstnání hlavy" se obejde málokterý pes.
Pokud je tvůj cíl "jenom ho mít", pořiď si něco jiného než psa.
choďák potřebuje taky unavit
Z mého pohledu je choďák někde na 3/4 cesty k bordeře... Kdysi na výcvik. táboře byli čtyři a všichni byli děsně makací...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:06
- Nahlásit
jjj, stetisek123 dobře ví o čem mluví, ten její choďák je náročnej asi jako můj BŠO, tzn. minmálně 1/2 dne se mu musíš věnovat!!
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:08
- Nahlásit
Co třeba středního kníra? na zimu ho nechat zarůst...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:09
- Nahlásit
ferwin
plemeni, které by vyhovovalo mým požadavkům
Co takle už psa "hotového" tady ti hoděj lidi odkazy na ůtulky a můžeš vybrat přesně k sobě a eště budeš mít v psím nebi čárku za páchání dobrých skutků a doma nejvděčnějšího psa pod sluncem a jako bonus už budeš vědět co umí neumí a dělá nedělá
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:11
- Nahlásit
jj to je fakt, danajasa má dobrej nápad... plus ti odpoadne třeba puberta, což je takové malé peklo na zemi pro páníčka...
|
ferwin
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:13
- Nahlásit
LucieS
Věnoval bych mu tak minimálně 3-4 hodiny. Na výstavy a zkoušky ne, chtěl bych ho spíše jako společníka. Mým cílem rozhodně není "jenom abych ho měl".
|
ferwin
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:16
- Nahlásit
danajasa
O tom už jsem taky přemýšlel, že bych si pořídil psa z útulku. Myslíte si, že je jedno z jakého útulku by ten pes byl? Nebo nějaký doporučujete? (nejlépe v Moravskoslezském kraji)
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:22
- Nahlásit
ferwin
Vydržte za chvilku ti tady určitě(do večera)dá spoustu lidí odkazy jsou tam i papíráčci základní požadavky-jste udal na hoře vcelku velmi rozumě ted máme i kraj myslím,že nabídky se jen pohrnou a určitě pokud vám nějaký padne do oka a do noty bude to super.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:31
- Nahlásit
ferwin
mám otázku: jak je myšleno že pes MUSÍ být celoročně venku?
A jestli jsi začátečník a uvažuješ o borderce s celoročním pobytem kotec - zahrada, tak to je blbá volba. Bordera je velmi kontaktní pes a v případě pobytu v kotci se zblázní. Za uvedených podmínek bych šla do německýho ovčáka, i když žádnej pes nechce být bez kontaktu i uvnitř s páníkem. Ale když říkáš, kolik hodin se mu budeš denně věnovat, tak snad...
Útulek je dobrá rada a nehledě k tomu, že ti pes bude vděčnej, pokud netrefíš na nějakýho vyloženě problematickýho, ale v útulku vědí co je jaký pejsek zač a jaký je.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:47 - Změnil/a: Martinna
- Nahlásit
Co třeba Faust v havířovském útulku?
http://www.utulekhavirov.cz/
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:48
- Nahlásit
Poslušně hlásím že nemám "fejsbuk"tak nevím ale vypadá to rozumě http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_12082_0.html
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:52
- Nahlásit
Nebo tento:
http://www.mp-opava.cz/scripts/detail.php?id=45004
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:54
- Nahlásit
http://www.mp-opava.cz/scripts/detail.php?id=44984
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 18:59
- Nahlásit
http://www.utulekosoblazsko.cz/psi_k_adopci.php
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 19:01
- Nahlásit
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 19:03
- Nahlásit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 19:08
- Nahlásit
Martinna
Faust z Opavy je dokonalej
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 19:22
- Nahlásit
kachna_
Asi myslíš Čerta z Opavy, že? Ten je roztomilý, ale i v osoblažském útulku mají spoustu psů co by splňovali kritéria.
U Fausta mi nejde vložit fotku .
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 19:30
- Nahlásit
Martinna
no jo, čerta
Faust aspoň malinkej
Jen bych si dala pozor na barevně atraktivní lovecká plemena, mám jednoho takovýho doma a jsem opravdu ráda, že to nebyl můj první pes
|
ferwin
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 20:35
- Nahlásit
Eninka
Venku musí být, protože otec je alergický. Jinak všem děkuji za odpovědi.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 20:45
- Nahlásit
ferwin
a tak zkusíš útulek? Uznej že tam určitě vybereš psíka, hlavně osrstěnýho pořádně, když bude venku
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 21:00
- Nahlásit
Grin
|