Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kovový obojek pro krátkosrstého psa
Autor Zpráva
Moaba
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 13:52
- Nahlásit

Mám krátkosrstého psa s bílou náprsenkou. Nemohu používat kožené obojky, psovi vadí (drbe se pod obojkem), proto nám byl doporučen kovový obojek. Nyní používám stahovací (zapnutý na nestahování) - problém odezněl, srst je dobrá, nedrbe se. Ale zjistila jsem, že obojek "barví" bílou náprsenku do šeda, i když obojek pravidelně myji. Neznáte nějakou značku, která nebarví? Popřípadě jiný kovový obojek nestahovací? Nic jsem nenašla, jako by neexistovaly.

corgi
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 14:05
- Nahlásit

Moaba
Taky máme bílé náprsenky, taky nám kovové barví, ať už levné nebo "značkové" řetízky. Koupila jsem nylonový polostahovák, dělají se i nylonové stahováky za pár šupů, ale v žádném místním petshopu ho zrovna neměli.

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 14:07 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Moaba
já mám pocit, že tyhle
http://www.gappay.cz/index.php?id=cz/katalog-produ ktu/obojky/retizkove-hermann-sprenger/hs-obojek-dl ouhy-clanek-curogan-59cm
nebo tyhle
http://www.4dogs.cz/index.php?main_page=product_in fo&products_id=823
Ale zkušenost nemám
A co látkové obojky, ty taky vadí?
corgi
taky nám kovové barví, ať už levné nebo "značkové" řetízky
aha, tak asi nic

Vero
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 14:08
- Nahlásit

Mě přestal světlýho psa barvit nerez (ale bílou náprsenku nemá, tak jak by to bylo vyloženě na bílou, nevím).

Vero
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 14:09
- Nahlásit

Ano, ten Gappay, co sem hodila odkaz kachna, nemohla jsem si vzpomenout na značku.

denyk
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 14:13
- Nahlásit

A co tenhle? není teda kovový, je šusťák, ale nebarví http://www.neztratimse.cz/obojky-pro-psy.aspx

pajda222
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 14:42 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit

Zlatý obojek od gappay barví, ale takový ten s malými oky, nerez od HST nebarví.
je to tenhle
URL
známej ho má na bílýho psa a nebarví vůbec

agáta12
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 14:51 - Změnil/a: agáta12
- Nahlásit

Všechno co je kovové, bílé náprsenky umaže.
Tihle vyrábí stahováky z nylonu.
http://www.prodejonline.cz/199/k.150.obojky-pleten e.html
Můžete se s nima domluvit na barvě i síle. Nemažou srst, psům stahováky svlíkám jen když je jednou za čtvrt roku projedu vodou s mýdlem a hned ho vracím na krk.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 14:55
- Nahlásit

stejná zkušenost, kováč na bílé srsti prostě barví, ať je od kohokoliv. zrovna se chystám na polostahovák od MAGu, protože nylon prostě nic nedělá

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 15:05
- Nahlásit

je otázka, když se pes drbe pod koženým obojkem, jestli ten nylon nebude to samý s tím drbáním. Taky jde o to, jestli má obojek pořád, nebo jen na venčení. Někteří výrobci dávají jako podložku látku, která dráždí - zapařuje se atd. Já bych ještě zkusila kožený obojek jen z přírodní kůže, nebarvený a nepodložený. V ČR byl mnoho let výrobce těchto obojků, ale konkurence z Číny jej tak trochu převálcovala. Pod tímto obojkem se mi nikdy nikdo nedrbe, a pod těma podšitýma jsem taky řešila drbání. Tak nevím...

agáta12
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 15:06
- Nahlásit

PeKrato
od MAGu ??? Mám mezeru ve vzdělání nebo nevim cotoje???
gůgl mě poslal jen na magnety

Pumpa
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 15:09
- Nahlásit

Moaba

a to je takovej problém, že má flek na náprsence?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 15:10
- Nahlásit

agáta12

no to jsou teda velké mezery :-D já jejich obojky používám pořád, vyhovují mi hodně a i postroje si od nich nechávám šít - MAG

agáta12
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 15:20
- Nahlásit

PeKrato
No jo mezery - už jsem pokoukla

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 15:23
- Nahlásit

Pumpa
tak mě třeba taky štve, že mi koš u psa na bílé tlamě barví srst. pravda, nehledám jinej bo kováč je kováč ale u obojku i pro mě alternativy jsou, tak bych taky hledala i jinou variantu

agáta12

Pumpa
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 16:45
- Nahlásit

PeKrato

já to cítím velice bo mám bjelouše, nicméně, barví mi všechny co jsem vyzkoušela, takže neřešim

PeKrato
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 08:37
- Nahlásit

Pumpa
jako jo, kováč bude barvit vždy. to souhlas a holt s tím člověk musí počítat. ale tak pokud bych na tom kovu měla psa vodit pořád, tak budu taky hledat alternativu. já jim ho dávám jen na cvičení

Pumpa
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 09:25
- Nahlásit

PeKrato

hele teď mi došlo, s tím náhubkem, dyť je pogumovanej, ne?, a na bílejch tlamách vypadá docela fajn...

já mám dva, velký oka nosíme normálně a malý voka máme na výcvik...Ty velký voka skoro nebarví. Ale nejčastěji chodíme bez

PeKrato
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 09:40
- Nahlásit

Pumpa

tak to mám asi krám! bo já mám náhubek normálně kov bez pogumování teda a jak mu t leží z boku na mordách, tak časem to teda barví fest ale mám stafbula a na toho sehnat dobrej sednoucí náhubek je umění, takže na to asi kašlu. holt bude mít stříbrnou tlamu

já na nich mám nylonáče na běžný venčení

Pumpa
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 09:44 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit

tendle sem myslela :

http://www.krmiva-az.cz/?page=zbozi&detail=7514

PeKrato
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 09:48
- Nahlásit

Pumpa
já mám klasickej kovovej na středního knírače psa bo ten na stafbula je mu malej nevím, podle kterýho psa ten náhubek dělali, ale co znám stafbulíkáře, tak nesedí ani jednomu psovi

Pumpa
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 09:50
- Nahlásit

PeKrato

já taky nemohla sehnat. Můj čokloj má hubu jak lední medvěd. Nakonec jsem upravila pro NO a boky nechala potahnout filcem

PeKrato
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 10:38
- Nahlásit

Pumpa
boky nechala potahnout filcem

a to je mi nápad

Pumpa
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 10:39
- Nahlásit

PeKrato

a sedlář to udělal za pár kaček

PeKrato
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 10:48
- Nahlásit

Pumpa

no to je mi právě úpe jasný díky za tip!

Pumpa
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 10:49
- Nahlásit

PeKrato

no nejni zač

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání