Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / bezpečnostní postroj do Auta
Autor Zpráva
grooggy
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 08:43
- Nahlásit

Ahoj, budu muset jet se psem na výstavu v sedanu a tak budu muset mit psa na sedačce...
Koukala jsem nadva postroje od trixie URL a PROTECT Plus xl URL , který stojí cca 2000 Kč (ten první stojí 200 Kč) a nějak sem nenašla ten velkolepej rozdíl...
Je v nich vůbec rozdíl z hlediska bezpečnosti lidí a psa??

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 09:02 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

grooggy
Ten první levnější od Trixie mi přijde dost ošizený. Jeho úkolem bude spíš jen umlčet případnou policejní kontrolu. O funkčnosti v případě nějakého karambolu bych měla obavy. Ten druhý dražší má atest, ale nic extra na něm nevidím.
Já osobně bych zvolila Greendog URL. Mám ho doma. Je pevný, masivní.

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 09:06
- Nahlásit

grooggy
já vozim psa na Shortu od Zera. JInak mám pásy z Barona, ale pohodlnější jsou psu kšíry od Zera.

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 09:15
- Nahlásit

grooggy
neznám ten lepší, ale má certifikát bezpečnosti (certifikace vždycky něco stojí) a má "nějakou" kovovou zarážku pro zvýšení bezpečnosti.

Ty levný znám. Za dva roky, co jsem je prodávala, ani jedna reklamace, měkkej, obyčejnej, příjemnej postroj.
Dokonce jsem ho viděla používat jako postroj na obrany.
Je to takovej ten kosočtverec s pásem uprostřed, černej, lepěj se na něj chlupy.

denyk
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 09:23
- Nahlásit

Tak já budu nechávat ušít na míru od ZERODC (poradila mi frau Ešus)
http://www.zerodc.cz/zero-dc-katalog.php?id=1491
Prý je vhodný i do auta

grooggy
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 09:24 - Změnil/a: grooggy
- Nahlásit

mě jako nejde o ten postroj, klidně mu to připevnim na můj postroj, kterej je bytelnější a lepší než ten od Trixie (máma manmata soft universal na míru). Spíš o ten strkáč jak se dává do pásu a to vodítko s karabinou...

denyk
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 09:32
- Nahlásit

grooggy
tak to stačí úplně to nejlevnější, ne? třeba tady: http://www.fordogs.cz/bezpecnostni-pas-do-auta-s-k arabinou-p-1467.html

grooggy
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 09:34
- Nahlásit

denyk
ona asi kvalita tohodle pásu bude všude stejná... Já sem se bála, aby to pod mojim 60 kilovym slonem při brždění neprasklo

Baico
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 09:47
- Nahlásit

grooggy
Spíš o ten strkáč jak se dává do pásu a to vodítko s karabinou...
Tak ten se dá koupit samostatně. Kupovala jsem ho normoš ve zveráči za 120 Kč.

bonc
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 10:05
- Nahlásit

grooggy
mám Greendog co tu linkovala Evey, max. spokojenost - výhodou oproti tažnejm postrojům je nastavitelnosti i kolem krku, ze psa uděláš kosmonauta přesně na míru u aut. postroje mi přijde důležitý aby v případě "cuku" přesně seděl, nebyl volnej, ale zase měl pes x hodin v autě pohodlí a nic ho netlačilo, neškrtilo.

agáta12
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 10:12
- Nahlásit

Samo strkáč ve zveráči anebo vodítko na krátkou smyčku a protáhnout pás.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 10:21
- Nahlásit

Spíš o ten strkáč jak se dává do pásu a to vodítko s karabinou...
Tak ten se dá koupit samostatně. Kupovala jsem ho normoš ve zveráči za 120 Kč.

Tak tak, ty se běžně prodávaj samostatně. my jsme ho mívali v prodejně tuším i obyčejnýho Karlie

zajda007
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 10:24
- Nahlásit

Za nás můžu doporučit tento http://www.vkbrasnarstvi.cz/postroj.php Je naprosto stejný jako ten od Greendog. Používáme ho i na cesty cca 1300 km a bez problému.
Ten od Trixie nebrat, pořádně nedrží, sjíždí a nejsem si jistá, že by v případě nárazu psa udržel.

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 10:27
- Nahlásit

zajda007
Ten od Trixie nebrat, pořádně nedrží
mám možná blbej dotaz, ale neni to podle druhu srsti? že třeba na hladký srsti ala bordera nebo krátkosrsťák, nebude držet? Známý ho maj na velšteriérce a spokojenost maximální.

zajda007
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 10:32
- Nahlásit

kachna_
Těžko říct, psa mám krátkosrstýho Měla jsem ho jen půjčený, ale místo aby držel na hrudníku sjížděl a zařezával se.
Ten od VK se ani nehne a hlavně psa nikde nic netáhne.

helps
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 11:23
- Nahlásit

taky máme green dog http://www.greendog.cz/Bezpecnostni-autopas/cat/1

grooggy
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2011 12:07
- Nahlásit

tak už mám ten levnej od trixie za necelý 200-ten čistej strkáč neměli... babička mi ho koupila po cestě k nám na návštěvu, tak aspoň nemusim platit poštovný (a snad ani ten postroj )
takže to udělám tak že si vemu svůj postroj, buďto manmat nebo mám koženej nastavovací, připnu k tomu ten cvakáč a bude to (ten originální postroj je strašněj )

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2011 12:26
- Nahlásit

Já sem se bála, aby to pod mojim 60 kilovym slonem při brždění neprasklo

Mám pocit, že těžšího psa než 35 kg to v případě nárazu neudrží.. resp. takový pes se nemá vozit na zadní sedačce....
(mám Trixie a před pořízením kombíka jsem jsem je tam vozila, ale moc bezpečné to asi nebylo... )

ZanFo
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 21:15
- Nahlásit

My jsme si minulý rok pořídili postroj do auta od Karlie. Je robustní, není drahý a je na nej 5 let záruka. A zatím velká spokojenost.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání