| Autor |
Zpráva |
Tony
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 11:21
- Nahlásit
Ahoj mám dotaz, chystáme se na výlet na Sněžku. Protože jsem tam byla naposled více než před deseti lety, chci se optat, jestli je rozumné sebou brát psa. Cestu nahoru počítám nějak bokem asi z Pece na Rozcestí, pak kolem Výrovky přes Studniční horu u Luční boudu. A dolů přímo, buď obřákem nebo pod lanovkou.
Jedná se o šeltii, takže fyzicky by to měla zvládnout (nebo my bychom mohli zvládnout ji případně poponést).
Díky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 11:25
- Nahlásit
Tony
z Pece na Rozcestí, pak kolem Výrovky přes Studniční horu u Luční boudu.
tuhle trasu jsme šli s ohařem. V pohodě. My teda končili na Luční, takže další reference nedám. ale myslím, že by to mělo jít.
|
bea
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 11:27
- Nahlásit
Ušli jsme to loni se 14 letou jezevčicí - bez poponášení
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 11:37
- Nahlásit
jestli je rozumné sebou brát psa.
V pohodě. Myslím, že všecky české hory jsou pro psa úplně v pohodě, problém je až ve Vysokých Tatrách
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 11:49
- Nahlásit
Vero
jojo v Tatrách už s námi byla, tam je na hodně místech vstup se psy zakázán.
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 12:24
- Nahlásit
Tony
jestli je rozumné sebou brát psa?
Mám BŠO a před rokem s náma tuhle trasu absolvoval. Je dlouhosrsťák, bylo vedro, ale vyběhl to moc pěkně - na rozdíl od nás . Ještě mě místy tahal do kopce .
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 12:26
- Nahlásit
Ušli jsme to loni se 14 letou jezevčicí - bez poponášení
slušnej výkon!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 12:43
- Nahlásit
Tony
než dorazíte na Rozcestí,je kde ochladit tlapky
...před Rozcestím bacha na dračí vejce..
mezi Výrovkou a Luční je taky kde se napít...
a u Luční boudy trochu zapochybujete, jestli jste nedošli až k Tajemnýmu hradu v Karpatech
užijte si to a háský počásko
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 12:50
- Nahlásit
Tak je asi rozhodnuto
všem děkuju za zkušenosti a psovi jdu vyřídit, že se může těšit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 12:52
- Nahlásit
Tony
jo ještě, jak na Výrovce, tak na Luční se psy dovnitř bez problémů. Rozcestí bylo tehdá zavřetý (asi i s vedoucím ), ale to je fučik, páč to je v podstatě na začátku (my tam chtěli tůristickou placku koupit) a zastávka tak netřeba.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 13:04
- Nahlásit
PetraK
no možná na začátku, ale v pěkně vysoko, to až se tam doplazim a někdo mi řekne, že to je začátek a ještě bez občerstvení
A jak nejlíp na Rozcestí? Já znám cestu z Pece, jakoby směrem na Energetik a pak na Severku.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 13:06
- Nahlásit
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.170910177 5101.2083824.1464798070#!/photo.php?fbid=170911345 5393&set=a.1709101775101.2083824.1464798070&type=1 &theater
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 13:10
- Nahlásit
Tony
ale v pěkně vysoko,
"trooošku" krpál na začátku to je... pak myslím dobrý?? a nebo v hlavě zvostaly už jen pozitýva??? . Hele když jsem se tam vysápala já!!! Lemra líná a nadávala jen na tom začátku....
A jak nejlíp na Rozcestí?
prosím Tě my šli z toho parkoviště nějakýho velikánskýho .... taková malá nenápadná cestička do lesa a jak tam vlezeš, víš, že chcípneš... páč vidíš ten krpec mám se opýtat své dokonalejší poloviny?
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 13:25
- Nahlásit
PetraK
možná asi nemusíš, to bude ono - tak si to pamatuju taky
jenže tehdy jsme to měli na etapy, půlku krpálu k chatě, tam se přenocovalo a druhou půlku až další den...
mám to, pes dostane postroj a potáhne
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 13:33
- Nahlásit
Prosímtě, tuhle trasu jsem šla s 6 letou čubou krysaříka, nenesla jsem ji ani minutu, celý to vyšlapala sama. Upa f poho, jen do toho!
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 13:39
- Nahlásit
Grin
jojo, já to myslela i proto, jestli nejsou někde zákazy apod., ale vypadá to, že ne, takže ještě najít termín a můžeme vyrazit.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 13:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Tony
- tak si to pamatuju taky
Šli jsme myslím po zelený. Teď jsem koukala ty vado mi to přišlo, že to jako ruk-cuk a jsme tam byli. Na Rozcestí. Tetkon na mapě mi to přijde jako trasa z Prahé do Holomóca
j a potáhne
todle Ešusoj hrozí taky, a ani nebude potřebovat postroj,jestli mě bude furt štvát
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 14:07
- Nahlásit
PetraK
ještě je otázka, kam mě potáhne... něco mi říká, že do kopce to nebude
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 14:09
- Nahlásit
Tony
něco mi říká, že do kopce to nebude
co takhle do hospody?
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 14:10
- Nahlásit
PetraK
Tak už jsem si to taky našla - jak píšeš po zelený, to je přesně ta trasa, kterou jsem myslela taky, ale na mapě to vypadá dost děsivě - přesně tak si to pamatuju :-D.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 14:11
- Nahlásit
PetraK
Jojo přesně tam, jak ucítí někde jen závan něčeho, co se dá sníst/sežrat nabere směr
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 14:12 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Tony
na mapě to vypadá dost děsivě - přesně tak si to pamatuju
esi vono neni lepčí bejt chlap? ty si nepamatujou vůbec nic no ale von je drsnej fakt jen ten začátek ne? pak už to nejde proti vrstevnicím moc, ale spíš po nich? nebo blbě čumim ?
jak ucítí někde jen závan něčeh[/i]
no tož na klacík přes nosík pověsit párek a jedem!
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 14:18
- Nahlásit
PetraK
jojo pak už je to po hřebeni, proto bych tuhle trasu chtěla - a ne jenom přímo nahoru na horu a pak hned zase přímo dolu.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 14:20
- Nahlásit
Ketrin1
Díky za inspiraci
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 14:22
- Nahlásit
Tony
ono od toho Rozcestí je to taková příjemná prochajda, zabiják přijde až na tu Sněžku, kterou jsem nenápadně zrušila pro nepřízeň počasí
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 18:43
- Nahlásit
jezdíme každoročně s bandou a zvládaj všichni .-)) turisti i my na ružohorkách doporučuju zastavení, případně kdybyste heldali v peci ubytování tak chata barborka
|