| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 11:48
- Nahlásit
cernej caj
ono je to asi casto tak, ze toho psa si poridi vlastne zenska i treba po domluve s chlapem asi kdyby si toho psa poridil primo chlap sam, tak to bude jiny
Jo. Takhle to je.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 11:58
- Nahlásit
Grin
PES BLIJE NA KOBEREC!!!" a to seděl vedle něho.
tak to je naprosto samozřejmý todleto )))))))))) můžeš doplnit cokoli z podobnejch činností,neonka bé ječet přes půl sídliště na mě ,akorát nebé sedět vedle ale vodgestí se do jinýho pokoje páč by se mu udělalo okamžitě šoufl ..nevim co by se jako dělo kdybych třá byla 14 dní mimo..asi by doufal,že se ty blitky nebo to hovno prostě nějak někam ztratí samo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 12:46
- Nahlásit
Strejda
cernej caj
Souhlas
Add. děti, já nevim, mně je to jedno, jestli dítě bude pejskař, králíkář...,
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 14:00
- Nahlásit
kachna_
tak hlavně si myslím, že důležitej je kladnej vztah ke zvířatům. Aspoň do té míry aby věděli že kočky se netahaj za ocas a neháží do rybníka, psům že se nedáva ze srandy krysí jed atd... to by teda bylo především důležitý pro mě asi ohledně vztahu k přírodě.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 14:37
- Nahlásit
Podle mě děcka co vyrůstaj se zvířatama v rodině maj daleko lepší předpoklady aby se z nich stali zodpovědný a normální lidi; a je úplně jedno jestli si to zvíře v budoucnu sami poříděj, ta zodpovědnost za někoho jinýho než jenom za sebe je podle mě v životě potřebná zkušenost... dokonce tyhle děti mívaj i míň často zdravotní problémy, než ty, co žijou v úplně hygienicky čistym prostředí.
PS: Esli muj budoucí harantík nebude chtít mít se zvířatama nic společnýho, tak nebude mít asi nic společnýho asi ani se mnou, což by bylo smutný, ale stává se to.. já to takhle mám s jednou svojí babičkou.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 14:42
- Nahlásit
Grin
Esli muj budoucí harantík nebude chtít mít se zvířatama nic společnýho, tak nebude mít asi nic společnýho asi ani se mnou
to je pěkně napsané
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 15:20 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit
davidkova renata
.nevim co by se jako dělo kdybych třá byla 14 dní mimo..asi by doufal,že se ty blitky nebo to hovno prostě nějak někam ztratí samo
U nás doma platí pravidlo, že pokud se nějaký pes poeá doma uklízí to ten kdo to první vidí. Taky máme pravidlo, že si důležité vzkazy píšeme na ledničku. Já píšu vzkazy typu "zkuste někdo sežrat ten jogurt co mám pro štěňata a zmlátím vás, že si týden nesednete". Děcka píšou vzkazy typu " Klárka říkala, že potkala Natálu a ta potkala Soňu, která říkala, že dneska nebude výtvarka tak jdem ven" (což samozřejmě není pravda, páč výtvarka normálně je a já za ni platím těžký prachy takže je jednou fakt zmlátím ). No a jednoho krásného dne byl na ledničce vzkaz "Mamko, v předsíni je hovno, uklidila bych ho, ale neviděla jsem ho"
|
bea
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 15:47
- Nahlásit
Biluška
Biluško, ale to fakt jde. Taky jsem přišla domů a děti obcházely bytem a čmuchaly- hláška byla stejná, někde je tu hovno, ale nemůžeme ho najít. A našla jsem ho já - roztřídila jsem si prádlo asi na 5 várek v koupelně na zemi a pejsek - nevím který - ho krásně zahrabal. Odhaleno bylo přes veškerý smrad až při transportu prádla do pračky.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 15:50
- Nahlásit
bea
Ujišťuju tě, že tohle vidět bylo . Leželo krásně uprostřed a doslova svítilo do dálky
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 15:51
- Nahlásit
rosáková, nejseš ty těhotná náhodou....? takový témata tady...
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 15:52
- Nahlásit
bea
a pejsek - nevím který - ho krásně zahrabal
No tak to je nechutný teda. U nás naštěstí je schovaný maximálně pod stolem v kuchyni (a to ještě tak jednou dvakrát do roka max.)
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 15:54
- Nahlásit
Venta
pejsek - nevím který - ho krásně zahrabal
No tak to je nechutný teda. U nás naštěstí je schovaný maximálně pod stolem v kuchyni (a to ještě tak jednou dvakrát do roka max.)
¨
no to je o hodně míň nechutný opravdu...
|
bea
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 17:05
- Nahlásit
Venta
To víš. 3 psi - víc možností. Kromě toho Bára už je babča - 14,5 a občas jí to prostě nevyjde, no. Ale nezahrabává, takže to spíš byl Ron, taky podle velikosti a že se po otázce "kdo to byl?" okamžitě snažil vmáčknout do botníku.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 20:36
- Nahlásit
Moji rodiče byli absolutní odpůrci psů a já odmala magor, moje svačiny žrali toulaví psi a svého prvního vymodleného jsem dostala až v 11ti (poté co jsem od popelnic domů dotáhla xtého psa, ovšem tentokrát novofundláka s prašivinou). Pak už jsem měla psy pořád, mí kluci s nimi vyrůstali, umí se k nim chovat, nesnesli by koukat na to jak někdo zvířeti ubližuje, ale na druhou stranu mají zafixovanou i tu "ztrátu svobody", prostě z práce vždycky hned domů, protože psi čekají na prochajdu. Takže svoje psy nemají. Tráví hodně času v práci, takže by je asi fakt nestíhali, ale asi je to i v tom, že kdykoli přijdou k nám, mají k dispozici na pomazlení a pohrání naše psy a je to bez těch povinností. Ale zase když po tchánovi zůstala stará kočka, tak starší syn ji bez keců stáhnul k sobě a je vidět, že je moc spokojenej, že má konečně doma zvíře.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2011 11:07
- Nahlásit
worick
Přesně tak, rozmazluje, ale starat se - to zas ne
Souhlas, podobně to funguje i u dětí - s většinou chlapů teda
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2011 20:21 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
tak já sem z nepejskařský rodiny psa sem si pořídila přes zákaz rodičů když mi bylo 18 (zlatý rodiče) a už sem u nich zůstala(u psů). Kluk měl období cca kol 15 - 18 kdy i s Alexou cvičil a jezdil po závodech, figuroval, pak ho to postupně pouštělo a dneska jen bydlí vedle nich, vobčas je veme na procházku pudle pustí vyčůrat na zahradu, když je třeba nakrmí, ale toť vše. Myslím, že když by bydlel sám že by si psa nepořídil. K té alergii u dítěte jak tu někdo zmiňoval. Má alergii na psy od malička a od malička se psama bydlí, projevy žádný nikdy neměl. Ale třá zrovna Akyháková odtud je příklad z pejskařský rodiny - babička má ovčáky, máma dělá agility, má menšestra a křížence, teta má kokry a dělá lovecký výcvik a ona sama dělá sportovku s ovčákama. Ale znám i pár lidí, který jsou z rodiny s více psama a psa by domu nechtěli ani omylem
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2011 20:37
- Nahlásit
jbat
nejsem vole!
davidkova renata
to jak popisuješ synátora, tak to je uplně přesně muj manžel!
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2011 20:41
- Nahlásit
worick
jako ten kámoš můj má určitě mindrák, asi proto že jeho máma měla radši psy než jeho
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 15:17
- Nahlásit
Alexa
příklad z pejskařský rodiny - babička má ovčáky, máma dělá agility, má menšestra a křížence, teta má kokry a dělá lovecký výcvik a ona sama dělá sportovku s ovčákama
Mně přijde, že to není zas tak častý. Většinou děti pejskařů psa nemají a naopak ti, co jsou z nepejskařský rodiny, touží po psovi už od dětství. Dost tajivejch příkladů znám i od koňáků.
Monty
Grin
Esli muj budoucí harantík nebude chtít mít se zvířatama nic společnýho, tak nebude mít asi nic společnýho asi ani se mnou,
Taky bych ráda, aby moje dítě mělo rádo psy a dál se jim věnovalo, ale tohle mi přijde přehnaný. Třeba si bude uvědomovat tu starost, co je se psama, a tak si je radši ani nepořídí. Je to jeho volba, tak proč ho hned zatracovat?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 15:23
- Nahlásit
Venta
Mně přijde, že to není zas tak častý. Většinou děti pejskařů psa nemají a naopak ti, co jsou z nepejskařský rodiny, touží po psovi už od dětství. Dost tajivejch příkladů znám i od koňáků.
taky mi to tak příjde
Taky bych ráda, aby moje dítě mělo rádo psy a dál se jim věnovalo, ale tohle mi přijde přehnaný. Třeba si bude uvědomovat tu starost, co je se psama, a tak si je radši ani nepořídí. Je to jeho volba, tak proč ho hned zatracovat?
celý můj život se točí kolem psů a to bude i nadéle, ať dítě bude či ne, a jestli mé dítě by nemělo mít rádo mé psy, tak by jsme doopravdy spolu moc společného neměli, věškerý svůj volný čas trávím se psy
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 15:36 - Změnil/a: Venta
- Nahlásit
Monty
Tak já nevim. Třeba manžela mám nepejskaře, znal sídlištní nevychovaný psy a neměl je rád, protože je ani neznal. No a jak jsme spolu začali bydlet, hned jsem přitáhla psa a po čase ještě dalšího (mezitím jsem si pořídila i koně, ale ten nebydlel s námi)... No a jeho názor se celkem změnil. Sice mu ještě dost psů připadá hnusnejch a nebo blbejch (jak sám říká), ale už umí odlišit ty vychovaný, milý apod. Stará se teda jen podle mých pokynů, samotnýho ho ani nenapadne, že by měl nakrmit nebo vyvenčit. No ale má je rád a bere jako naprostou samozřejmost, že je bereme všude s sebou, na návštěvy, dovolené i výlety. Jen teda nemá rád pejskařský akce, ani ho nezajímají naše výsledky ze závodů, natož aby jel taky. Ale mně stačí že naše psy bere jako součást naší rodiny
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 16:21
- Nahlásit
Venta
to neni o zatracování, vůbec vůbec, to je čistá a tvrdá realita. Já prostě trávim volnej čas prací se psem, protože mě to baví, je to moje hobby. Mám se kvůli dítěti tohohle vzdát?? Omezit to, dobře, ale vzdát se toho? a co až bude to dítě s to rohodovat o sobě a o tom jak bude trávit čas samo? Bude se mnou nudit se u psů nebo bude dělat to co baví jeho??? A já jsem dost velkej sobec než abych si nechala děckem převrátit život naruby.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 17:31
- Nahlásit
Grin
Bude se mnou nudit se u psů nebo bude dělat to co baví jeho???
Bude si dělat to, co baví jeho. Starší holku psi vůbec neberou. Takže já si jedu s malou na závody, starší je doma se svým koněm. Občas jedu se starší na nějaké dostihy, mladší je doma a hlídá psy...No problema.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 18:00
- Nahlásit
Monty
Grin
Holky a to si jako myslíte,že už to mají ty děti v genetické výbavě?
Vždycky si se svým dítětem najdeš něco společného,i když je to třeba jen muzika,nebo knížky,prostě věřte tomu,že vždycky něco je.
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 18:08
- Nahlásit
Grin
Monty
Holky já si teda myslím že právě s tímto přístupe docílíte toho, že děti opravdu nebudou mít rádi psiska.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 18:09
- Nahlásit
jablunka
já mám fakt jen ty psy
Holky a to si jako myslíte,že už to mají ty děti v genetické výbavě?
asi ne, podle toho jaký jsem já blázen do psů, to nikdo v rodině není
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 18:15
- Nahlásit
Monty
Grin
hele holky přikláním se k jabloni a laguně a ostatním až se vám to narodí tak to poznáte dítě vás ohledně psů téměř neomezuje, takže tam nevidím problém, ale nemůžeš chtít po třá 12ti letý holce, která chce jít do kina s kámoškama a načančat se do šatičků, nebo kluka, kterej chce s klukama jezdit na skejtu aby místo toho šel s tebou třá na výstavu, ale musíš je rozumě podělit, nebo dítě poslat s tatínekm.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 18:16
- Nahlásit
laguna
Holky já si teda myslím že právě s tímto přístupe docílíte toho, že děti opravdu nebudou mít rádi psiska.
Tak mi to tak přijde.
Já měla taky psa dřív než dítě a dokud to šlo,tahla sem děti sebou,ale v okamžiku kdy řekli ne,nelámala sem je.A opravdu jsem si vždycky u každého z nich našla něco co nás baví dokupy.Když sem se rozhodla mít je,tak předce nebudu sobecky prosazovat jen svýho koníčka a musím se nějak přizpůsobit.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 18:33
- Nahlásit
no nikdo neříká že to bude celý na úkor dítěte. Ale dítě bude mít svý zájmy a já se nebudu vysírat do nich, ne? ať si děcko má rádo co chce, nikdo ho do ničeho nudit nebude, stejně bych byla nejradši kdyby dělalo nějakej sport, a samo že ten čas se musí nějak dělit, ale jak už jsem napsala jednou, kvůli děcku já se nevotočim naruby; sou mámy který maj jenom to dítě a nic jinýho. To je na hranici úchylnosti. Já si myslim, že spíš to dítě s sebou nebudu chtít, abych měla chvíli taky klid.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 19:19
- Nahlásit
Venta
mam podobnou historii - kdyz jsem si domu pritahla prvniho psa, malem jsme se rozvedli postupne si pomalu zvykl, po mnoha letech a druhem psovi uz se nebojim(a nemam vycitky) s nim nechat psy samotne doma par dni kdyz jedu nekam na sluzebku. sice s nama na zavody vetsinou nejezdi pac nerad brzo rano vstava, ale uz se docela zajima jak jsme dopadly a tak
co se ditete tyce tak samo strasne doufam, ze az prijde tak z nej vyroste pejskar jako ja, ale nutit ho v zadnym pripade nehodlam. ani ja nechci aby psi byli v mym zivote uplne vsechno...stejne jako deti ale s kazdym hodlam travit dost casu
|