Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Děti pejskařů...
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 21:55
- Nahlásit

Zajímalo by mě od vás pejskařů, co máte děti, jestli jsou taky tak nadšené do psů jako vy nebo spíš naopak? Napadlo mě to v souvislosti s jedním mým kamarádem, který si mi stěžoval, že psy zrovna nemusí, protože s nima žil celý život a jeho máma je měla radši než jeho

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 22:04
- Nahlásit

Lálinka jako menší byla celkem nadšený pejskař, ale od té doby co přesedlala na koně ji psi nějak neberou.
Pupíček je pejskovací.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 22:06
- Nahlásit

Biluška
mě to tak napadlo, že by mě dost naštvalo, kdyby moje případné děcko nebylo pejskovací

jablunka
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 22:09
- Nahlásit

zuzanarosakova
Nejstarší(21) má psy rád,jednou si chce jednoho pořídit,ale je velkej realista,holka (19) by domů přitáhla každý toulavý zvíře a je trošku magorka po mě a nejmenší kluci to ještě berou jen jako zábavu,i když Matýsek(9) už ví,že jsou kolem psů i dost povinosti.

laguna
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 22:12
- Nahlásit

Moje starší dcera má pejsky ráda ale bere je jako samozřejmost.
A mladší je ještě moc malá.
Já si myslím že neni zas tak důležitý jestli je děcko pejskovací ale že se díky psům naučí chovat a respektovat živý tvory.
A to funguje

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 22:14
- Nahlásit

zuzanarosakova
Nemusí být. Geny holt lopatou neumlátíš Třá Lálinka od malička děsně tíhne k módě a modelingu. V pěti letech mě seřvala když jsem jí chtěla koupit oranžové tepláčky. Prý v tomhle absolutně nemůže mezi lidi
Nevynese smetí aniž by se předtím převlíkla, osmkrát prohlídla v zrcadle, přečesala se a oznámila mi, že je absolutně vyloučeno, aby šla ve fialových teniskách když má červené tílko.
Vzhledem k tomu, že já trávím celý život v bavlněných tričkách a za slavnostní oblečení považuju vyžehlené tričko tak si občas říkám essi mi ji v porodnici nevyměnili

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 22:20
- Nahlásit

Biluška
Nevynese smetí aniž by se předtím převlíkla, osmkrát prohlídla v zrcadle, přečesala se a oznámila mi, že je absolutně vyloučeno, aby šla ve fialových teniskách když má červené tílko

tak to by mi nevadilo, hlavně kdyby měla ráda zvířátka

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 22:31
- Nahlásit

zuzanarosakova
To máš kus od kusu. Já jsem například dítě hysterické ženské, která chytla záchvat pokaždé, když se pes přiblížil na 10 metrů! Kousnutí do obličeje (mého) pak táta vyřešit pohlavečkem (mě) a vysvětlením, že si za to můžu sama, protože se neumím k psovi chovat. Táta šáhnul na každého psa, aniž by ho nějaký pokousal. Například i na hlídacího ovčáka za plotem. Pes cenil chrupík, vrčel, štěkal... tak říkám: "Nesahej tam, nebo Tě kousne!" A táta drbajíc psa za uchem skrz plot: "Co by mě kousal, dyť mu nic nedělám." Pes ho nekous, ale já jsem měla skoro infarkt!

helps
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 22:38
- Nahlásit

Biluška

to je jen puberta ačkoliv je pravda, že já sem nikdy slaďování trička s botama neřešila, zato moje máti mi furt říká, že chodím jak drban

Venta
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 22:40
- Nahlásit

laguna
že se díky psům naučí chovat a respektovat živý tvory.
To je pravda. Taky zatím u nás není jasné, jestli z dítěte bude pejskař, ale už teď je vidět, že se k živým tvorům chová moc hezky

laguna
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 22:56
- Nahlásit

Venta
A to je to hlavní

Martinna
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 23:22
- Nahlásit

To já zase doufám, že pokud tedy někdy nějaké děti budu mít, nebudou alergické na zvířata. To bych asi nepřežila, neumím si představit, že bych musela dát pryč mé zvířata .

jablunka
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 23:36
- Nahlásit

Martinna
, neumím si představit, že bych musela dát pryč mé zvířata .

A proč bys měla?I s alerigií na srst se dá se zvířaty krásně žít a přežít.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 23:45
- Nahlásit

Martinna
To já zase doufám, že pokud tedy někdy nějaké děti budu mít, nebudou alergické na zvířata. To bych asi nepřežila, neumím si představit, že bych musela dát pryč mé zvířata - hmm, to já se obávám, že bych spíš ,,dala pryč" ty děti...
zuzanarosakova
Napadlo mě to v souvislosti s jedním mým kamarádem, který si mi stěžoval, že psy zrovna nemusí, protože s nima žil celý život a jeho máma je měla radši než jeho - nevím kolik je kámošovi let (předpokládám, že podobně jako Tobě, tak děcko už to nebude ) ovšem takhle blbou větu, může říct leda těžce zamindrákovaná, nevyspělá osobnost. Doporučuju posezení u nějakého psychologa...

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 06:07
- Nahlásit

worick
Doporučuju posezení u nějakého psychologa...
Nebyla by lepší canisterapie?

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 06:29
- Nahlásit

helps
To není puberta, to je životní postoj. Drží ji to už nějakých těch pěti let....

zuzanarosakova
tak to by mi nevadilo, hlavně kdyby měla ráda zvířátka
Tak mě to va, páč to považuju za děsnou ztrátu času. Ale stejně s ní nehnu, ona se MUSÍ naparádit, páč co kdyby ji cestou k té popelnici někdo VIDĚL Jak říkám, nejspíš to děcko bude podstrčený

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 08:07
- Nahlásit

Strejda
Nebyla by lepší canisterapie? - to asi ne, když těžce žárlí na psy Chudák pes....víš, že pes pozná, když ho dotyčný nemá rád - to by nemuselo dopadnout...

helps
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 08:08
- Nahlásit

Biluška

tak to je špatný ... ale zase když jí držej ty koně, tak to není úplně ztracený. taky sem byla asi deset let koňák

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 08:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Biluška
To není puberta, to je životní postoj. Drží ji to už nějakých těch pěti let.... - no, to asi jo Já byla jako dítě všechno možné, jen ne princezna Kopala jsem bunkry, byla jsem indián.....pak puberta a období parádění, čichla jsem i k modelingu ......no a teď jsem zase Amazonka
Děti nemusím, to už se tu ví ale když tak, jedině kluky, s holkama si nerozumím vůbec, nedovedu si ani představit, že bych měla dceru a nedejbože princeznu
helps
taky sem byla asi deset let koňák - vidíš, na to jsem zapoměla - já taky, ale jen asi tři roky - naši z toho smradu parádně šíleli....

Monty
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 08:16
- Nahlásit

já sice dítě nemám, ale pořád se našich ptám jestli jsem vůbec jejich???
Tatíkovi psi nevadí, ale je toho dojmu, že pes patří k chalupě na zahradu (po tom, co už jsme měli doma tři psy, už si to asi myslí jen o některých plemenech) nenechal by si dát pusu od psa (no ikdyž teď když máme Sophi, tak ta ho znásilní ani se neptá, zda může nebo ne) vždycky byl proti pořídit si psa, ale já ho ukecala.
Mamka jak byla malá tak se psů bála a i dodnes se psů bojí - hlavně velkých - takže oba teda po psech neprahnou.
Ale oba vždycky každého psa, kterého jsme měli milovali, je to vždy jejich babička a dědeček.
No ale pořád si říkám, že mě v porodnici vyměnili, že jsem se narodila nějaké vlčici já jsem do psů totální blázen

vlk
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 08:31
- Nahlásit

já se můžu kouknout několik generací pozpátku - je to tak napůl... moje bábina, kynolog jak vyšitej cvičila psy, už v té době, kdy lidi krmili psiska zbytkama od stolu, téměř BARFovala, její dva synové - strejda psy nemusel nikdy, tatík lásku ke psům podědil po bábině, cvičil ve svazarmu a psi si kolikrát žrali líp než my, já jdu v tatíkovo šlépějích, psy mám odjakživa, brácha je nikdy nemusel, moje dvě céry - jedna pejskomil, druhá je taky moc nemusí.... vnoučata jsou ještě malý aby se dalo poznat kdo z nich lásku ke psům podědí....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 09:13
- Nahlásit

zuzanarosakova
si myslim,že je to kus vod kusu..pamatuješ tehdy na Výměnu manželek? byli tam lidi co chovali nějaký větší množství šicáků nebo něčeho takovýho,psi srali v bytě,ven se venčit nechodili bo byla zima a celkově to bylo strašný,měli mj. dceru a ta prohlásila,že si nikdy v životě žádnýho čokla nepořídí..to bylo dost smutný,ale na druhou stranu i pochopitelný když jsi viděla ten bordel a vůbec způsob chovu.
Osobně nevim po kom jsem,žádnej kinekolok se asi u nás nevyskytoval,máma měla děsně ráda zvířata,to jo,měli sme furt kočky a pak i psa,ale to bylo takový ambulantní či jak to říct.
moje děcko má zvířata jistě rádo,Nánu miluje a tu předešlou též,myslim,že si život doma bez psa neumí představit,strašně otravoval když ta předešlá umřela,to mu bylo 14 a dost mě to až překvapilo jak moc chtěl dalšího psa,i s ní chodil 2 roky na cvičák..přesto si nemyslim,že si psa sám o sobě pořídí,páč mazlit na koberci a v posteli se s ní bude od rána do večera,ale postarat se o psa se všema potřeba ma a nárokama by mu myslim nešlo,na to je moc línej a asi nezodpovědnej,aspon zatim.Všechno kolem psa dělám odjakživa já...pokud jí má zcela náhodou a vyjímečně venčit,tak to jde rád a ochotně,ale ta ostatní péče od veteriny po žrádlo či noční vstávání pokud by měla sračku např. tak to by sám prostě nezvlád bo je tupý.Když jsme nánu přinesli,tak první 2 dny chodil v noci on a ochotně,ale dlouhodobě to nevidim..neni zlej nebo neochotnej,ale prostě neschopnej sameček

bonc
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 09:31
- Nahlásit

davidkova renata
čeče paní, vidim to úplně stejně PZ je sice zatim čerstvě 8, ale myslim že už vykazuje stejný postoje co Neonka - zvířata miluje, strasně s nima soucítí, milákuje být jima obklopenej, tulit se, brečel když si kočky cestou na vočkování v bedně zoufaly, občas povenčit to jo... ale každodenní starost? Tuuze línej! Myslim že jako dospělej si psa nepořídí, i kdyby chtěl tak mu to zatrhnu a pořídim mu želvu. holt sameček no.

Monty
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 09:39
- Nahlásit

Moje chovatelka má dceru asi v mým věku (myslím, že je o rok mladší) psy má ráda, pohlídá je, když jdou štěňata k páníkům tak je i obrečí, ale chovatelka říkala, že to není ten úplný nadšenec.
Chovatelky by za své feny taky dýchala a taky je to blázen, říkala, že až se dcera odstěhuje, tak ten pokoj co po ní zbyde bude pro hafy

pajda222
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 09:59
- Nahlásit

Tak já mám 14-ti letou dceru, od mala trávila všechen čas mezi psiskama, spala s nima v boudě, a tak různě. Má už i vlastního psa, s kterým závodí za mládež, jenže co se ji začaly zapalovat lejtka, tak už Sam není celej její život a cvičit už chodí jen občas. Pak mám 4 letýho syna a z něj roste budoucí figurant.

Grin
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 09:59
- Nahlásit

davidkova renata
to, co popisuješ, mi spíš přijde jako všeobecná vlastnost většiny chlapů a vůbec jejich přístup k tomu se o něco postarat - občas, když jim to člověk pod nos nachystá oukej, ale plná péče? Nikdy. Si vem jak to vypadá když má ženská dítě... skáče okolo toho sama, chlap hlídá občas aby ona mohla aspoň uvařit, a ještě si stěžuje kolik toho dělá a stejně tak je to i se psem.
Bejvalej měl ve zvyku řvát na mě přes půl baráku: "PES BLIJE NA KOBEREC!!!" a to seděl vedle něho.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 10:29
- Nahlásit

tak u nás je to celkem v klidu zas z pohledu toho děcka. Moji předkové nikdy extrémní kynologové nebyli, i když moje máma vyrůstala se psy a babička pořád má psa, kočku a papouška. My jako děcka měli doma pořád něco, andulky, křečky, nakonec psi. cca každé 2 roky jeden navíc.
Sestra se už někdy kolem 12, 13ti začala zajímat o vše co se psama bylo spojený, ale mě to nebralo tyhle věci okolo, mě jen bavilo s nima chodit ven a mazlit se já to začala víc řešit až s pořízením svýho, ale to stejně bylo jasný dycky, že už bez psů nikdo u nás z rodiny nebude

zato treba muz zil v rodine strikne cistotne, kde se chlup ze zvirete nikdy nesmel objevit a ke psum ma taky vztah veskrze kladny

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 10:44
- Nahlásit

Tak mezítím než jsem to přelouskala moje dcera seřvala (svým způsobem, je jí rok a půl) argentinu, zmlátila ji kvůli tomu, že se jí čuba pokusila sebrat tenisák - psí tenisák pochopitelně. Teď prudí malodogu. A to jsem chtěla napsat, jak je Viktorka hodná a na pejsky
Ona zatím bere psy a zvířata vůbec jako naprosto běžnou součást života, nevrhá se na cizí psy, ale ani je nenechává bez povšimnutí. Pokud se k ní nějaký pes přiblíží a chce jí třeba oblíznout (třá leonberger kamarádky ze cvičáku ) zůstane stát na místě a trochu si chrání obličej, páč ví, že velký chlupatý psi slintaj
S našima psama si hraje v pohodě, s čubama chodí po baráku, po zahradě, drží je za ocas (netahá, jen je drží) směje se a běhá za nima, čuby to baví. S kanárkem ji o samotě nechat nemůžu, páč by ji chudinku zašláp Mazlí se s nima, objímá je. Na druhou stranu, když ji berou hračku, nemá problém jim ji opět sebrat a ještě jim u toho vynadat.
Je zvláštní, že i psi, který tu mám jen na výcvik na ni reagují v pohodě a to i psi, kteří nikdy předtím dítě neviděli a i ti, o kterých majitelé tvrdí, že jsou "agresivní" (v reálu samozřejmě nejsou), nevím, jeslti je to tím, že malá nemá důvod a ani zkušenosti, aby se psů bála a tak se k nim chová, jako k něčemu - někomu, co tu prostě stále je a je to běžná součást života se vším všudy, nebo jsem tu s ní neměla zatím žádného fakt magora (to vlatně neměla, to je pravda).
Jak to bude do budoucna nevím, páč tak daleko nevidím, ale oba s mužem by nás mrzelo, kdyby pejskař nebyla. Je mi ale jasný, že nic se nedá lámat přes koleno, bude - super, nebude - bude trávit víkendy u babiček (až my budem na výstavě, na cvičáku, či kdekoliv jinde ) babičky s tím počítají

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 11:23
- Nahlásit

Grin
davidkova renata
to, co popisuješ, mi spíš přijde jako všeobecná vlastnost většiny chlapů ...svatá pravda děvčata, svatá pravda...
Tom naše psy miluje, i když mi je zpočátku trochu rozmlouval, neboť jak správně předpokládal, ztratí svůj klid, svoje soukromí a v baráku bude bordel Teď je rozmazluje, nesmí jim být zkřiven vlásek, když samojeda napadl vořech, dostala jsem seřváno, že jsem ho nebránila a je pokousaný, pak mi nadává, že jsem na ně zlá a nutím je papat co nechtějí a bla, bla... Když má jít místo mně na prochajdu tak frflá...Přesně tak, rozmazluje, ale starat se - to zas ne

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 11:45
- Nahlásit

worick
rozmazluje, ale starat se - to zas ne
ono je to asi casto tak, ze toho psa si poridi vlastne zenska i treba po domluve s chlapem asi kdyby si toho psa poridil primo chlap sam, tak to bude jiny

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání