| Autor |
Zpráva |
Lucie79
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 12:56
- Nahlásit
Ahoj chtěla bych se zeptat na přijímačky na kynologii v Praze na zemedelce. Dělal je někdo minulý rok...jaký to bylo? Mám koupenou knížku s otázkama z biologie z ČZU...Byly na zkouškách jen tyto otázky, nebo taky něco dalšího? Z čeho jste se učili? Poradte prosim, diky.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 14:26
- Nahlásit
jsou tam přijímačky z biologie a všeobecných znalostí přírodních věd. Není to nic těžkého, dcera to dělala loni a přijali ji bez problémů. Jsou to dost obecné věci, který normální člověk většinou zná.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 17:32
- Nahlásit
pajda222
jsou tam přijímačky z biologie a všeobecných znalostí přírodních věd
co to znamená všeobecné znalosti přírodních věd??
Jsou to dost obecné věci, který normální člověk většinou zná.
nevim, jestli ti přijde jako obecná věc třeba - co vzniká činností kambia? nebo - u jaké čeledi jsou typické tyčinky dvoubratré...mně teda ne, mně z toho jde teda celkem hlava kolem
Lucie79
jinak se učim z přípravných kurzů a z učebnic pro gymnázia Obecná biologie, Biologie rostlin, Biologie živočichů, Biologie člověka, genetika, Ekologie
|
helps
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 17:51
- Nahlásit
sem slyšela, že to není nic moc tenhle obor
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 20:17
- Nahlásit
mám možná už spíš měla jsem tam známou. Je to jako ostatní obory, ze začátku se učí standartně vo všech pišišvorech, prostě celá bižu i rostlinstvo...
Co se kynologie týče, prý dosti svazarmovské metody, pochodování apod. žádná sláva, ale mouhou to být jen drby.....
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 07:18 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit
No dcera říkala, že to bylo hrozně jednoduchý, tak nevim. Ale jo, ta biologie byla prej troštu těžší.
Je v 1.ročníku a nadává, že probíraj úplně vše a ne psy, ale prej v druhým se to zlepší.
|
Lucie79
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 07:28 - Změnil/a: Lucie79
- Nahlásit
No právě, mně ty otazky taky nepřipadají nějak lehké ... ucim se z toho co zuzka, ale taky už jsem slyšela, že jsou tam spíše otazky typu Kolik má prase zubů, což vedi spis zemedelkari ... tak uz tedy opravdu nevim. Připravme kurzy bohuzel nemam... jsem momentalne az na Slovensku a na cestování a ubytování ted nejak nejsou peníze: (
Tak uvidím, co bude ... Kazdopadne dík, všichni.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 13:46 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit
Lucie79
jo, prej otázky z klasického zemědělství tam byly taky. Dcera tam měla kolik má zubů kůň. Oni maj stejný přijímačky pro všechny obory. Třeba tam byly i otázky, do jakýho druhu, či poddruhu patřej nějaký zvířata a tak......
Dcera se na to neučila, stačili ji znalosti ze školy, ale ona dělala střední zemědělskou, tak o tom nějakej přehled měla. Ale zas docela pokonila biologii jako takovou, páč ta se na zemědělce moc podrobně neprobírá, jako třeba na gymplu.
Většina otázek je formou křížkování, takže když člověk neví, tak si aspon typne.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 16:06
- Nahlásit
Psíček
tebe se na tohle ptali, jo? A jaks to vysvetlil?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 16:18
- Nahlásit
na tom ale přecve není nic divnýho, ne?, musí se holt učit biologii od začátku, ne že bude omezená jen na to, že pes má čtyři nohy a vocas....
|
oliverka
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2011 00:42 - Změnil/a: oliverka
- Nahlásit
co to znamená všeobecné znalosti přírodních věd??
Třeba se tě zeptaj, jakto, že nemáš penis a ty to musíš vysvětlit.
No, věřím tomu, že TY jsi to nijak nevysvětlil, bo bezpohlavní otázku nepoberou
|
oliverka
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2011 00:52 - Změnil/a: oliverka
- Nahlásit
|
oliverka
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2011 00:58
- Nahlásit
Jsem žena a tudíž si nehoním péro jako ty... ?.))
|
oliverka
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2011 01:09
- Nahlásit
Psíček
No, TY na to nikdy nepřijdeš bo IQ nemáš...
|
oliverka
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2011 01:22
- Nahlásit
Psíček
Jsi debil už jen proto, že nejsi schopen a ochoten skloňovat správně.
|
oliverka
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2011 02:19
- Nahlásit
Psíček
Většinou za to beru peníze ale pro Tebe to musím udělat zdarma.
ŽENSKÝ rod a MUŽSKÝ rod.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2011 22:44
- Nahlásit
Psíček
ty seš na vozejku?
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2011 23:06
- Nahlásit
Psíček
hej tak máš tu holku, jý jsem tě chtěla pozvat na velkokynologický rande!!!
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2011 23:08
- Nahlásit
Psíček
máš holku na vozejku??
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2011 11:03
- Nahlásit
Psíček
nějak tady letí fáma, že seš na vozejku, tak nevim. Hodně tě tu lidi démonizujou..
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2011 19:00
- Nahlásit
Psíček
jo, invalidi jsou posedlý démonama, tos nevěděl? Proto musej bejt na vozejku..
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2011 12:23
- Nahlásit
Psíček
prosimtě, co furt máš z Božíma mlýnama?...
|
barbora3
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 21:51
- Nahlásit
Dobrý večer zajímalo by mne jestli se konkretně na kynologii dělají i zkoušky z chemie.Nebo pouze biologie.
Děkuji
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 22:12
- Nahlásit
barbora3
myslím, že chemie tam není
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 22:37
- Nahlásit
chemie tam nebyla, byla tam jen biologie, asi třetina otázek z brožurky, zbytek z doporučené literatury, hodně se vyplatí chodit na přípravné kurzy a nastudovat si k tomu prezentace , co jsou pak na netu, z toho je tam nejvíc otázek..
|
barbora3
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 22:43
- Nahlásit
Děkuji.Ty prezentace najdu na strankach fakulty?
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 23:31
- Nahlásit
barbora3
ty prezentace jsou pod jednotlivymi katedrami, ale je fakt dobry si zaplatit ten pripravny kurz, aspon me hodne pomoh
|
barbora3
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 23:49
- Nahlásit
Na ten kurz bych chtěla jít.A ještě jedna otázečka,jak si spokojená s výukou?Máte taky nějakou praxi co se týká psů?
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2011 00:18 - Změnil/a: lucYnka XIII
- Nahlásit
barbora3
nevim jestli byla otazka na me, ale ja teprv ted delala prijimacky a ani jeste nemam rozhodnuti o prijeti a nehlasila jsem se na kynologii, ale na specialni chovy, ja to chtela trosku sirsi nez jen psiky. Ale prijimacky jsou na tyhle obory stejne, dokonce i vyuka v prvaku pry je skoro stejna.
sleduj tyhle stranky
http://www.af.czu.cz/cs/
v levem sloupci - pro uchazece mas vsechno podrobne rozepsane a bude tam i kdy budou kurzy... ted zrovna probihaji prijimacky, takze ted je tam info jeste o letosnich, ale urcite se pak objevi info pro dalsi rok
|