| Autor |
Zpráva |
palma1
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 10:20
- Nahlásit
Ahojda, určitě jste se tu někdo s tímto setkal. Dá se to nějak řešit? Mám obavy, že syn (6 měs.) tento ekzém má . Máte s tím někdo zkušenosti?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 10:26
- Nahlásit
Máme bohaté zkušenosti, atopický ekzém měli obě děcka. Pes s tímto nijako nesouvisí, nijak nezhoršuje příznaky ani nic podobného. Cíleně jsem se na to ptala kožařky, protože rodina okamžitě tlačila na odstranění psů
Atopický ekzém je dědičný a vrozený. Příznaky se dají zmírnit různými mastmi. Hodně se mi osvědčilo kupovat jenom bavlněné oblečení. Žádnou umělinu. Alespoň to, co mají přímo na kůži - trička, spoďáry, tepláčky a tak. Taky jsou dobré soli do vody, popř. pobyt u moře. V jídle omezit "dráždivé" potraviny - jahody, mandarinky, čokoláda - to musíš vypozorovat co bude vadit tvému klukovi. Nezatrhla jsem jim tyhle jídla úplně, ale nedovolila jsem sníst jahod plný lavor, prostě jenom pár.
Časem to vymizí samo, většinou se to začne ztrácet kolem tří, čtyř let.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 10:28
- Nahlásit
tak to jsem ráda, už jsem si říkala, aby taky jednou nebyl vyřčen verdikt - pes pryč... měla jsi psi i doma? naše feňule bydlí v bytě, zahradu sice máme, ale ona chce být radši s náma doma...
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 10:29
- Nahlásit
zatím zkoušíme mazat vším možným, ale mám pocit, že dokud se to maže mastičkou, kterou máme od doktorky, tak to leze pomalu dolů, jak to sleze a začneme promazávat něčím jiným (modrá indulona, excipial, leti), je to do týdne zase zpátky
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 10:49
- Nahlásit
palma1
Zkuste konopnou mast.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 11:01
- Nahlásit
palma1
ahoj. Sama mám atopáč celej život, alergická jsem na většinu ovoce, ale pes s ekzémem nesouvisí, jak praví Biluše. Dle mé zkušenosti se atopický ekzém vytratí a po pubertě zase objeví. Jako u mně třá. A z mastiček Ti můžu doporučit čistý sádlo a tu modrou ondulínu, protože nic jiného ať to stojí co chce, a ať je z jakýchkoliv byť i mimozemských plodin prostě nepomáhá, páč atopáč se s.áč... všecko pomáhá jen částečně a chvilku.Jen kortikoidní masti zabíraj, které jsou ovšem pasé co se častého používání týče, kor u takového pišišvora
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 11:08
- Nahlásit
palma1
Bydleli jsme v paneláku ve dva plus jedna. Dvě děcka, dva psi, dvě činčily, dva potkani a džungarský křeček
|
Tery89
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 11:15
- Nahlásit
Já mám atopický ekzém celý život a psi s tím nijak nesouvisí. Ekzém se mi s věkem zlepšuje, objevuje se na míň místech v menším rozsahu a je to taky spíš na potraviny a chemické přípravky. Máme 2 psy v bytě a nijak mi to nezhoršujou
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 11:29
- Nahlásit
Naše kožařka na to děckám dávala nějakou míchanou mastičku. VYráběli nám ji v lékárně. Byla bombastická, mizelo to skoro hned a na dlouho. Až tam pojedu tak z ní zkusím vytáhnout složení, popř. recept. Akorát pak nevím essi ukecáte svoje doktorky, aby vám předepisovali přesně tohleto
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 11:29
- Nahlásit
Taky povtrzuju, že pes s atopáčem nesouvisí
Naopak může být pes plus, protože lepší psychiku a člověk nebo děcko nebude žít moc sterilně, pořád se něčemu vyhýbat kvůli "nemoci", stresovat se a cítít se ještě blběji.
Jinak doporučuju propolisovou mast... U mě zatím nejlepší výsledky, lepší než konopná. Ona konopná by ale prý měla být z "pravého" konopí, ne z technického. Osobně jsem to teda nezkoušela, páč v dospělosti už mě atopáč až tak moc netrápí (ale jednou to zkusit chci). Otázka je, jestli by se to smělo na takové mimino, to bych se nejspíš bála a konzultovala...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 11:33
- Nahlásit
Vero
Jinak doporučuju propolisovou mast.
souhlasím, ale ze své zkušenosti doporučuji zkusit napřed jako třeba když se zkouší reakce na barvu na vlasy. Páč já jsem zjistila, že jsem na propolis alergická, až když jsem měla namazaný ruce a nohy tlustou vrstvou a začlo to hřát. Pak jsem týden vypadalo, jak když mně popíchaly vosy....
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 11:49
- Nahlásit
palma1
No a já mám zase blbou zprávu.
Prostřední dítě začalo mít potíže ( at. ekzem ) v roce a vleklo se to s mini přestávkami ( max 14 dní ) až do 17 let - teď má maxi pauzy, ale zato od 5 let
+ super alergie na kytky, seno prostě jaro, léto komplet.
Psy jsme doma měli i neměli a bylo to stejný. Pokud si je hladila , musela se jít hned potom umejt. Teď s nimi může být, ale musí sezobnout nějakou bobuli.
A pokud touží po důvěrnostech jako vosah nebo vobliz hned po musí do koupelny.
Ale na testech jí přitom za mala psy neodhalili, jen celer - ten jí neva vůbec a ze zvířat králíky.
Bohužel teď byla před vánoci na novejch a má tam už skoro všechno, kytky i havěť, prostě přírodu komplet.
Dokud bude sníh a hnusně, do přírody může, ale od dubna pak zase jen za okno anebo s bobulema.
A smradlavý město jí neva .
Jo, ale psy máme a jsme měli furt, jen jak se to stupňovalo, šli bydlet pod verandu. a stejně i potom bylo hůř.
To bychom museli poslat do háje veškeré biotopy.
a kdo ví
Jinak jsme jí taky chovali v bavlnce, kromě šusťáků a gumáků.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2011 15:44
- Nahlásit
Já bych zadavatelku zas moc neděsila... Může to být tak, jak to má Agátino dítě, ale nutně nemusí. Já jsem byla tak do 3-4 let věku každou noc zafašovaná od hlavy až k patě (samozřejmě to nijak nepomáhalo), a pak to úplně vymizelo. Znova se objevilo v pubertě, ale už nikdy v takové míře, a v dospělosti už je to skoro zanedbatelné...
Taky jsem jako děcko měla astma, pak tak silnou alergii, že jsem bez prášků taky od jara nemohla vylézt, a ani s prášky to nebylo bez dost velkých potíží. Po pubertě a injekcích se to skvěle srovnalo, dneska mi stačí zobat trošku dva měsíce v sezóně a jen občas kýchnu, nevyhýbám se ničemu.
Taky mám kočku, a to jsem na ni vždycky měla při dotyku kožní reakci. Teď v pohodě.
Takže nevidět to předem nutně černě... Hodně - až mě překvapilo, jak moc - je to taky provázané s psychikou...
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2011 19:00
- Nahlásit
Doktoři také nechtěli, abyjsme měli zvířátko doma. Exem od mala a ze začátku pes to zhoršoval, ale časem to bylo dobré.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2011 21:12
- Nahlásit
díky všem.
Biluško, kdybys vyzvěděla, co to je za mastičku, budu moc vděčná.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2011 21:19
- Nahlásit
palma1
To byla nějaká míchaná, docela příjemně voněla a hlavně pomáhala. Zjistím to .
|