| Autor |
Zpráva |
dejtry
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 20:06
- Nahlásit
Tak teď jsem se koukala na televizní noviny a říkali tam, že ti chytráci konečně uznali že zvíře neni věc. Tak mám z toho radost. Co vy?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 20:07
- Nahlásit
dejtry
a co to znamená v praxi?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 20:10
- Nahlásit
makrel
a co to znamená v praxi?
nevim,napadá mne,že se teda stát nebude muset o věc postarat,takže konec útulkům..nevim jestli jupí
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 20:12
- Nahlásit
dejtry
to je NÁVRH nového občanského zákoníku!!!! bude se projednávat v létě. Jsou tam připomínky a budou tam muset dodat jaký "práva a povinnosti" má zvíře
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 20:13
- Nahlásit
dejtry
Ještě neschválili,bude to součástí novelizace občanskýho zákoníku...už to připomínkovali cirkusáci
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 20:14
- Nahlásit
aha, no takhle jsem na to nekoukala...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 20:23
- Nahlásit
davidkova renata
mě právě zajímá, jaký pozitivní dopad to bude mít, ve vztahu k postihům, útulkům atd
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 21:26 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
davidkova renata
Náčelníku, zvíře bude někdy věcí, jindy ne (když to je pro zvíře výhodnější). Asi bych našla paragrafované znění a mohla Ti poslat. Tedy pokud ho fakt najdu.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 21:33 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
Četla jsem, že jedna ze změn bude spočívat např. v záchraně zvířete, kdy do teď nesměla být při záchraně způsobena škoda větší než jakou cenu má zvíře, podle novely by měla být na prvním místě záchrana života.
To mi přijde jako dobrý nápad, třeba vzhledem k potenciálně upečeným psům v autech, kdy nyní de facto policajt nemůže rozbít okýnko, když bude v létě v autě zavřenej vořech.
Uvidíme jaký pozitiva to přinese dál
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 21:36
- Nahlásit
Eldoguero
Dělal to kámoš z Miji, takže se neboj, že by tam bylo něco nevýhodného pro zvíře. Dobrých nápadů je tam X, ale je jasné, že mnoha lidem se to nebude líbit.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 21:42
- Nahlásit
Vlčáčková
No, hlavně je otázka co se vlastně schválí a co zamete pod stůl. Každopádně v tomto ohledu by každá změna měla být pozitivum, alespoň doufám, že z toho zas někdo neudělá paskvil, jak je v naší republice zvykem
Jinak jsem pochopitelně ráda, že konečně se o tomhle vůbec začalo mluvit.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 21:59
- Nahlásit
Kdo to navrhl?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 22:00
- Nahlásit
Eldoguero
On to má skutečně promakané, zkonzultované s právníky a předložené v konečném znění v §. Žádná amatérština. Tak doufám, že to ti ......... (poslanci) nezkurvěj. Zase. Jak mají ve zvyku.
Jeden z největších křiklounů proti - Svoboda Cyril - tam už není, tak by to mohlo jít trošku lehčeji.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 22:07 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
Vlčáčková
Držím palce celé novele, je potřeba už hezkou řádku let.
Jeden křikloun odešel, druhý se určitě někde vyvrbí, nevěřím, že tohle projde lehce, vždyť by to byl jeden z mála rozumných zákonů, který za poslední roky prošly. Hlavně, aby se nevyskytli zase ňáký Jeronýmové Tejcové a Kořistkové
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 22:23
- Nahlásit
zuzanarosakova
Kdo to ofic. navrhuje, nevím.
Eldoguero
Podepisovala se k tomu petice. A vyvíjejí se různé tlaky na různých úrovních. Tak doufám, že už se konečně podaří. V roce 2009 v létě vydalo Státní zastupitelství tiskovou zprávu, kde shrnuje rozbor trestů a trestných činů ve vztahu ke zvířatům a jasně se tam říká, že veřejnost si přeje vyšší tresty a mělo by se k tomu přihlédnout.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 22:41
- Nahlásit
Vlčáčková
Státní zastupitelství tiskovou zprávu, kde shrnuje rozbor trestů a trestných činů ve vztahu ke zvířatům a jasně se tam říká, že veřejnost si přeje vyšší tresty a mělo by se k tomu přihlédnout.
Bodejť, však to co platí teď je za prvý výsměch, za druhý se to stejně v praxi téměř neuplatňuje (např. odnětí svobody "na tvrdo" a hooodně velký pokuty - na prachy lidi hodně slyšej)
Budu sledovat a doufat, že se to podaří.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 07:27 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Tady je přehled předkládaných novelizací
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 08:07
- Nahlásit
Pevně doufám, že ta šílenost Pro klobouk a pro kozu neprojde.
O těch zvířatech tam teda toho moc není.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 08:20
- Nahlásit
Maya
tak tak. To se bude lidem na pozemcích potulovat cizinců a nikdo nebude moct říct ani popel
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 08:21
- Nahlásit
Maya
Vidim to tak, ze stejne je to na sousedech, kdyz je mas slusny, domluvis se dycky. Kdyz sou to dobytci, tak ti tam stejne budou lozit... na druhou stranu je to dobry treba prave kdyz mas nejaky hazliky nerudny a treba diteti balon by uz nikdy nevratili... ale co v okamziku, kdy ti hlida pozemek pes, pokouse souseda a ci je to vina? urcite tvoje... z tohohle hlediska bych se toho bala nejvic
|
inu
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 08:24
- Nahlásit
cernej caj
Nevím, no. Za mých mladých let jsme zazvonili, požádali o míč/míček/slepici a nebyl problém... ale je fakt, že to ještě panovala jakási slušnost mezi lidem..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 08:42
- Nahlásit
inu
právě je takhle spousta možností, kdy to prostě nefunguje, protože jedna či obě strany sou na sebe naježený... nicméně tím že dovolí zákonem sousedům lézt přes ploty, tak co potom? to ti bude moct legálně pak chodit ze zahrady rovnou do baráku protože přes léto větráš a k tomu si odnést pěkně novou televizi a ještě tě zažaluje že šlápl do psího lejna, uklouz a narazil si kostrč
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 08:53
- Nahlásit
cernej caj
Ono nejde ani tak o sousedy, ale o potulující se spoluobčany, kteří už dneska se ti cpou na dvůr s údajným prodejem čehosi, dneska zavolám na psy a řeknu, že jestli mi strčí hnátu za plot tak volám policii, jestli tohle schválí a spoluobčan mi hodí klobouk přes plot, tak bych jim jako měla ještě otevřít a přivítat je???
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 08:56
- Nahlásit
cernej caj
to ti bude moct legálně pak chodit ze zahrady rovnou do baráku protože přes léto větráš a k tomu si odnést pěkně novou televizi a ještě tě zažaluje že šlápl do psího lejna, uklouz a narazil si kostrč
ano, přesný nástin vývoje věcí budoucích, dokonale to odpovídá postupům českého právního systému...
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 08:59
- Nahlásit
Maya
tak bych jim jako měla ještě otevřít a přivítat je???
to jim ho můžeš jen podat přes plot horší bude varianta, když nebudeš doma a on si ten klobouk bude chtít podat sám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 09:04
- Nahlásit
Maya
to máš pravdu. Kdejakej pobuda a cigoš ti bude moc legálně chodit po oploceným pozemku... děs. Jsem zvědavá navíc, jak to udělají s těma psama, jestli to zas akorát nezkonijou... a zajímal by mě ten návrh jak psala Vlčáčková, od toho jejího známého
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 09:19 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
v tom návrhu je to trochu jinak:
Ocitne-li se na pozemku cizí movitá věc, vydá ji vlastník pozemku bez zbytečného
odkladu jejímu vlastníku, popřípadě tomu, kdo ji měl u sebe; jinak mu umožní vstoupit na
svůj pozemek a věc si vyhledat a odnést. Stejně tak může vlastník stíhat na cizím pozemku
chované zvíře nebo roj včel; vletí-li však roj včel do cizího obsazeného úlu, nabývá vlastník
úlu vlastnické právo k roji, aniž je povinen k náhradě.
(2) Způsobí-li věc, zvíře, roj včel nebo výkon práva podle odstavce 1 na pozemku škodu,
má vlastník pozemku právo na její náhradu.
Celej návrh je tady dole
http://portal.justice.cz/justice2/MS/ms.aspx?j=33& o=23&k=5004&d=282645
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 09:21
- Nahlásit
Alexa
twe eště že nechovám fčely
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 09:23 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
davidkova renata
twe eště že nechovám fčely
jako že by se k těm tvejm mohly nastěhovat bezdomáči vod sousedů a vytlačily by ty tvý?????
nebo si představuješ jak běháš po sousedovic zahradě a honíš ulítlej roj??????
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 09:27
- Nahlásit
Alexa
hele scénáře sou naprosto šílený,v zásadě všechno je možný když to tak čtu.. ,myslim,že fčelařství je jeden z nejnebezpečnějších koníků..
|