| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 08:39
- Nahlásit
https://cit.vfu.cz/vettox/
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 13:21
- Nahlásit
no ja teda nevim, jak bych nasilim do zvirete vpravila roztok k vybliti? naliju do tlamy a zacpu nos? za predpokladu ze je zvire v soku a nepolupracuje ze
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 14:31
- Nahlásit
miisha
to taky není zrovna vždycky vhodný, mnohem lepší je si zavolat na nonstop veterinu a oni by tě měli navést. Aktivním uhlí nezkazíš nic nikdy, o vyvolání zvracení se to říct nedá
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 14:36
- Nahlásit
Maky a Trix
to se odvolavam na odkaz a situaci kdy to vhodne je
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 14:47 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
miisha
Jak popisuješ, prostě naleješ do tlamy a zavřeš, nebo injekční stříkačkou velkýho objemu.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 17:22 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
miisha
injekční stříkačkou velkýho objemu.
Stříkačku namířit směrem k tváři a pomalu zmáčknout píst, počkat až pes začne polykat a zas pomalu zmáčknout atd., abys ho neutopila. Když polykat nezačne, u nás pomohlo šimrání na krku cca v oblasti hrtanu.
Smysl má, když se pes vyzvrací do 30 min. a to se někdy na veterinu nestihne.
(Dokonce se mi jednou stalo, že veterinář odmítl píchnout psovi emetika, prtotože nechtěl mít poblitou ordinaci ... )
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 17:24
- Nahlásit
ne do 30min, ale do hodiny. Dá se vyvolávat zvracení jen u otravv známými toxiny. A taky jen u něčeho.
Pokud ti vet odmítl zákrok s tímhle odůvodněním, nechápu, proč sis nestěžovala na veterinární lékařskou komoru. Jsou tu od toho.
|
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 17:46 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Maky a Trix
do 30min
Tuhle informaci mám od našeho veta. Stalo se to, když pes sežral v parku mletý maso. V té době tam bylo několik otrav a já se vyděsila. Nepoblil se ani po půl litru vlažný vody s hořčicí, peroxid jsem doma neměla...
Zvracení vyvolal vet., který je kousek odtamtud (jestli a jaký jed byl do masa přidán pochopitelně nevěděl).
Já neměla ani čas, abych toho prvního poslala do prdele. Jeho argument zněl: "A kdo by trávil psy? A i kdyby, víte kolik je opuštěnejch pejsků, který budou vděčný za novej domov? Nezlobte se, my za 30 minut končíme, pes po injekci začne zvracet skoro hned a nemám tu sestru...". Měla jsem chuť ho zabít, ale na to taky nebyl čas.
U toho druhého veta (výbornéhot) už jsme zůstali . Veterinární lék. komoru jsem nekontaktovala, ale měla jsem.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 17:53 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
no, tak ode mě máš informaci 1hodina a já jsem udělala zkoušku z veterinární toxikologie před týdnem a kousek.
|
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 17:55
- Nahlásit
Maky a Trix
a já jsem udělala zkoušku z veterinární toxikologie před týdnem a kousek.
Dobře, dobře . Gratuluju
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 17:57
- Nahlásit
díky pani.
je dobře, že jste našla dobrého veta. Já ho ještě nenašla. a tamtoho jsi měla zabít.
|
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 18:10
- Nahlásit
Maky a Trix
je dobře, že jste našla dobrého veta.
Jo, ale teď jsme se odstěhovali a nejbližší dobrá veterina v Č. Brodě je 15 km od nás .
Po tom mém vetovi se mi bude stýskat, chodili jsme tam skoro 13 let. Ordinaci mají otec se synem. Líp mi sedl otec, starý praktik, který je na první pohled tvrďoch a s ničím se nepatlá, ale ve skutečnosti byl strašně hodnej. Zachránil dobrou diagnózou (tam se jeho syn sekl) a následnými operacemi život Hipíkovi i Toničce. Róza u něj byla na kastraci a taky výborný.
a tamtoho jsi měla zabít.
Jo, měla, nebo aspoň strašně zbít... Volala jsem rozzuřená i jeho bývalé kolegyni se kterou se kamarádím. Měl tenkrát nějaký osobní problémy a dost chlastal (což není omluva). Těch dalších 13 let jsem ho neviděla, i když jsme bydleli naproti... Prý se dal do pořádku, což mu přeju, ale už bych k němu nikdy nešla.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 18:13
- Nahlásit
ono je to asi dost náročný povolání, je tam velká zodpovědnost za všechno, co uděláš a dneska v době, kdy nikdo nejde pro trestní oznámení daleko to veterinářům v praxi fakt nezávidím. musí to bejt strašnej tlak, ale když občas slyším, jak veti léčej a co lidem doporučujou, tak nechápu, co si z tý školy odnesli. Teď zrovna nemyslím těch 30minut, ale i závažný věci...
|
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 18:30
- Nahlásit
Maky a Trix
ono je to asi dost náročný povolání, je tam velká zodpovědnost za všechno, co uděláš a dneska v době, kdy nikdo nejde pro trestní oznámení daleko to veterinářům v praxi fakt nezávidím.
To určitě je náročný. A podle mne je i těžký vybalancovat rovinu, kdy pořád soucítíš s trpícím zvířetem, ale nesemele tě to nebo z pudu sebezáchovy neotupíš...
Když se jinak dobrý a zodpovědný vet. sekne v diagnóze, ovlivní to mou další důvěru k němu, ale určitě bych ho nehnala před komisi nebo nepodávala trestní oznámení. Všichni lidi dělaj chyby a u lékařů jde o život..
Proto, když byla situace hodně vážná a měla jsem blbej pocit, konzultovala jsem s vědomím ošetřujícího veta i jinde. Můj vet. byl takovej formát, že to skousnul a dokonce si s dotyčnou vetkou telefonovali. Což teda určitě není běžné...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 07:14
- Nahlásit
ta veterina nad Pyramidou? Tak ten otec málem zabil psa tchyni, když psovi jednorázově snížil léky na polovinu. Ale se synem je moc spokojená a dokonce i pes je lepší než dřív
|
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 08:36
- Nahlásit
kachna_
ta veterina nad Pyramidou? Tak ten otec málem zabil psa tchyni, když psovi jednorázově snížil léky na polovinu. Ale se synem je moc spokojená a dokonce i pes je lepší než dřív
jj, no já mám právě hodně dobrou zkušenost s otcem, dlouholetou... Se synem víceméně taky, ale jednou chybně diagnostikoval psovi zánět močáku a dal mu ATB. Mě se to hned nezdálo, protože Hipíkovi bylo vysloveně zle. Ráno jsem hned zas valila na veterinu, byl tam otec, ten stejně jako syn psa vyšetřil hmatem a hned poznal, že má novotvar na prostatě. Byla nutná okamžitá operace. Naštěstí se ukázalo, že je to "jen" absces, ale už byl ve stadiu, kdy hrozilo prasknutí.
Takže kdybych dala na mladýho, tak by už Hipík nebyl...
Navíc syn mě šel trošku na nervy, když mi po operaci nádoru Toničky při každé kontrole téměř stejnými slovy ponurým tónem vysvětloval, že když je nádor venku neznamená, že je vyhráno. Není jistý, zda nebude recidiva, a v jejím věku atd...
Když mi to říkal asi po pátý, už mě ruply nervy a dost energicky jsem mu řekla, že sice dávám přednost jasně sděleným faktům, ale pochopila jsem to na poprvé, vzala na vědomí, a rozhodně nepomůžu sobě ani Toničce, když budu rejt držkou v zemi a Tonku pohřbívat, když je eště tady...
|