| Autor |
Zpráva |
radkah
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 18:23
- Nahlásit
Ahoj, hledám na netu už týden, ale nedaří se...pomůcek spoustu, paznehtář v okolí 100km žádný. Potřebuju udělat malou korekturu..Máte někdo zkušenosti? Děkuju
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 20:53
- Nahlásit
radkah
Hele mi to řešili normálníma zahradnickýma nůžkama, ale musí být ostrý a prase v pohodě. Měli jsme kříženýho kance,přes 150 kg, stačilo ho chvíli drbat za uchem a fláknul sebou na bok, pak jeden drbal a druhej stříhal. U prasat to jde celkem v pohodě poznat, kam jo a kam už ne, ale bacha mají ty spárky dost dlouhý. U svině jsme měli problém, byla asociální , tak jí musel přítel normálně fixovat, pak se to dalo v zvládnout. Každá noha trvá jen chviličku. Co máte za pašíka, normál bílý?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 21:08
- Nahlásit
Eldoguero
mají gotingenský kapesní )) esi můžu...
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 22:27
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Eldoguero
kapesní už není dávno. Ty nůžky mi radil jeden zemědělec, ale Monty sebou nesekne, protože je venku bláto...a do jara se mi čekat nechce, mám strach, aby mu to nekurvilo nohy. On si taky lehá na bok, když mu drbu zadek nebo břicho, ale nemůže na něj šahat nikdo jinej a to on pozná, když ho bude drbat roman, je po ležení. Tu fixaci si nedokážu představit. Ke kámošce jedou v týdnu kováři z Kladrub kovat koně, tak jsem myslela, že bych je poprosila ať se stavěj, ale nemám představu jak ho udržíme na místě. Od té doby co ho očkoval vet skokem mu na záda, předpokládá od každýho chlapa nějakej podraz. Brala jsem ho jako ročního, tak jsem ho bohužel na ošetřování nenaučila-od veterináře tedy.Já vůbec nevím kde mu to "šmiknout", ale logicky asi ty průhledný odrosty...co se stane, když stříhnu víc? Je to jako u psů?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2011 23:01
- Nahlásit
radkah
My fixovali sviňu tak, že si na ní přítel v podstatě "kleknul", opatrně pochopitelně, ale dost pevně. Ovšem vzájemné vztahy se tím moc nezlepší. Ta naše mrcha pak vždycky chvíli házely nepěkný voko i po mě a to já jí vždycky jen stříhala. Kanec byl v pohodě, dával si pusinky se stafordkou a chtěl i se mnou, ale já se trochu bála těch jeho velkejch zahnutejch zubů nahoru jako měl je fakt obrovský.
A co, kdybys ty drbala a někdo druhý stříhal, bude blbnout?
Střihnout ty odrosty, přesně, pokud má spárky světlý, uvidíš to dobře, pokud tmavý, tak musíš odhadovat, ale prasata mívaj spárky poměrně dlouhý, tak bacha. Když střihneš víc, je to jako u psů nebo u lidí, když se stříhneš. Takže nic příjemnýho a těžko pak budeš pokračovat, páč čuník si to už asi dobrovolně nebude chtít nechat líbit
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2011 09:19
- Nahlásit
Šmarjá, neděste mě, já chtěla taky göttingenský a myslela jsem si, že bude hodný
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2011 11:23
- Nahlásit
corgi
on je zlato...ale já ho mám až od jednoho roku a není zvyklej na ošetřování...jinak se mazlí, je zlatej. V bytě to s ním moc nejde, ale jako kámoš na zahradu super. Pokud chceš koukni na stránky klubu prasat chovaných v domácnosti.....já zas nemám odkaz Najdeš na "karkulka prasátko zakrslé"...v odkazech. Jinak jsem mluvila s předsedkyní klubu a kováře nedoporučuje, tak kupuju rašpli a o víkendu to risknu...má je bílý, odrosty jsou vidět, ale můžu ho střihnout, jak se bude cukat. Roman ho nepodrží, snad bude držet při podávání pamlsků...kly už mu rostou
|